Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

już jesteśmy z powrotem. Kochana Ola i Bartek - dziękuję. :loveu: bez Was byłoby mi o niebo trudniej...
co do wizyty, to:
Elika zachowanie mieści się w normie.
wetka uspokoiła mnie, powiedziała, że to normalne.
od soboty mam spróbować podawać mu 2 x 1/4 tabletki luminalu plus hepatil jako osłonę wątroby.
jeśli, nie daj Boże, ataki się powtórzą, trzeba będzie wrócić do maksymalnej dawki dla jego wagi (28 kg), tj. 2 x 0,5 tabletki. a wtedy cholera wie, czy Elik nie będzie naćpany przez cały czas? :(
zobaczymy.
kontrola za dwa tygodnie.

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jak dobrze, Elik wreszcie zasnął. Mało dziś odpoczywał.
Niedługo pójdziemy lulu. Mam nadzieję, że bedzie spał koło mojego łóżka. Albo u mnie w nogach, o ile pamięta jak to fajnie było.

Posted

cieszę się noemik,że wetka dała pokrzepiające wieści,niech malutki spi jak najwięcej - sen na wagę złota po takim wyczerpaniu mózgu.Trzymajcie się ciepło ,cały dzień myslałam o Was,niech Wam SIĘ UDA,życzę tego z całego serca,pa kochana spijcie dobrze i spokojnie.

Posted

Noemik, ciężka kręta droga już za Wami, teraz idziecie już po prostej.
Życzę spokojnej nocy i nie martw się już tak mocno - z dnia na dzień coraz lepiej , od soboty Elik pewnie sobie przypomni, że sikamy na dworze
Możemy sikac nawet "po babsku" ale na trawniczku:eviltong:

Posted

noemik napisał(a):
już jesteśmy z powrotem. Kochana Ola i Bartek - dziękuję. :loveu: bez Was byłoby mi o niebo trudniej...

:oops: a tam... prosze bardzo wiesz gdzie uderzac jak cos ;)
myslalam ze sie skicham ze strachy zeby tylko ataku w aucie nie dostal :roll:

Posted

Perfi napisał(a):
i jeszcze Boryskowy bo Boryskowo-Elikowy juz odkladamy od dawna :) bedzie wesolo 2 labki - jeden nacpany i jamnik z adhd :evil_lol:

to moze najpierw trio zeby jamnik nie wyladowal w torbie
ja jeszcze tylko dodam ze ten nie nacpany prawie lab podhalanski bedzie klapiacy pysiem i do tego zapluty
po prostu dream team

a to wszystko po to pisze zebys szybciej zdrowial Eliczku
bo spacerek fajny czeka
spij i zbieraj sily
i zadnych atakow juz wiecej, dobrze?

Posted

ja jestem za spacerem.:)

tak z mniej fajnych spraw, to Elik od 23ciej do teraz nie położył się nawet na 10 minut. U mnie w pokoju też nie chciał. Tylko łaził tam i z powrotem, tam i z powrotem. W związku z tym u mnie też nici ze spania.
O 3ciej postanowił sobie siknąć na przedpokoju.
Od 4tej do teraz znowu piski i szczekanie do okna.
I w ogóle nie dał się uspokoić.

Czy psu można dać melisę w jakiejś postaci? Lub coś innego?

Jak on nie odpocznie w nocy, a tym samym nie da mi odpocząć, to ja długo tak nie pociągnę!!!!
I znowu łezka mi się kręci, tym razem chyba ze zmęczenia.
zadzwonię do wetki, co mu mogę dać.
inaczej ja zwariuję, jak jeszcze jedną noc zarwę, a rano do pracy.
wzbiera we mnie rozżalona nieukierunkowana agresja... :-(

Posted

Noemik , Bąbel dostawał oprócz luminalu także coś na uspokojenie gdy strasznie dyszał i miał przyspieszoną akcję serca. Spróbuje się dziś dowiedzieć co ale nie wiem czy dam radę , bo Agnieszki chyba nie ma , wysłałam jej wyniki Elika i jeszcze nie odpowiedziała.

Cytuję za encyklopedią "Leki współczasnej terapii":

"Luminal moze powodować: senność, zaburzenia koordynacji ruchów i równowagi, wysypki skórne , zaburzenia nastroju , zawroty głowy , "
W ulotce jest też napisane , że może powodować nadmierne pobudzenie.

Można zawsze spróbować z innym lekiem , jeśli będziesz uważać , że luminal bardzo źle działa na Elika ale moim zdaniem tu potrzebny jest czas.
My czekaliśmy , napisałam Ci już wcześniej ok 7 dni , żeby Bąbel wrócił do normalności .

To jest tak jak z chorym dzieckiem , gdy dziecko już zdrowe mama jest chora ze zmęczenia i stresu i pada na nos.

Posted

karusiap napisał(a):
biedactwa:(noemik i Elikowi nalezy sie wreszcie spokoj!!!
czy dzis Twoj brat tez zostanie z Elikiem??kurcze..ile to potrwa?bedzie dobrze!!musi byc....caluje Was na dobry dzien:*

Niech wet coś podpowie, bo naprawdę oboje jesteście wykończeni.
Czekam na wiesci.

Posted

Dziękuję, że piszecie, podnosicie mnie na duchu.
Leszek dzisiaj też pilnuje Elika. Dzwoniłam właśnie i Elik dalej piszczy. Qrwa...:-(
To, ze ja jestem wykończona, to jeszcze moze jakoś przeboleje. Chociaż wylewam do Was wszystkie moje żale.
Ja, w ostateczności, pojadę do mojego TZ, i utnę sobie drzemkę w czasie, kiedy Leszek będzie jeszcze z ELikiem.
A on?
Elik MUSI spać, żeby mu się zregenerowały szare komórki, żeby skończyła się ta faza, to on musi nabrać sił. Ale przede wszystkim musi spać.
:shake:
no i jest jescze kwestia zostawiania go samego w domu, niedługo będę musiała.
a jak on piszczy i załatwia się w domu, to nie będzie to mozliwe.

żeby już było dobrze...

Posted

i ja wiem, że to nie jest jego wina, ze się tak zachowuje,
tylko, że ja już padam na pysk.
więc nie bierzcie całkiem poważnie tego, co piszę.
tak trochę poważnie, to tak.
i radźcie,

ja uważam, ze Luminal dobrze na niego działa, ataków nie ma od soboty przecież.
tylko Elik jest w tej małej grupie, u której powoduje on również nadpobudliwość...
grrrr

Posted

niepokoi mnie jego pobudzenie,może wskazywać na tzw aurę czuli ataki w pobliżu....Jezu noemik wiem jak Ci ciężko ,to jest koszmar i totalne wariactwo ja po takich nocach wyładowywałam się na Bogu ducha winnych dzieciach:oops:.
Trzymaj się ,jakoś nie chce mi się wierzyć w takie skutki uboczne luminalu!Pies musi koniecznie dostać cos na sen!!!!On musi spać!!!!Bez tego nie dojdzie do siebie,mózg się wykończy,wyczerpie!!!! Wega po pierwszym takim stanie dostała trzy Relanium 5.Spała,wypoczęła doszła do siebie.za drugim razem pomógł Sedalin (można go dostać bez recepty w każdej lecznicy).

Noemik to ważne ON MUSI SPAĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Myślę,że jego dziwne zachowania to od wyczerpania atakami i braku snu.Spokojnie, jak zaśnie,wypocznie,zacznie dochodzić do siebie,tylko koniecznie trzeba spróbować przerwać to nakręcenie.