Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie martw sie noemik na zapas, sa psy u ktorych ataki sa spowodowane czyms, co mozna ograniczyc albo nawet usunac przyczyne
moj kiwi mial 3 ataki w zyciu i okazalo sie ze mial jakiegos nietypowego pasozyta i musial byc odrobaczany kilkakrotnie zastrzykami.

poza tym czesto bywa ze pies musi zazywac regularnie leki, ktore pomagaja i ataki sa sporadyczne
Teraz ekspertem od padaczki tak jak aga od biegunki jest Patia, wiec ona bedzie najbardziej pomocna :)
trzymajcie sie cieplo!!

Posted

o Boze :placz:
Kasia dzis juz mamy auto wiec jak cos to mozesz na nas liczyc... biedny Eliczek :placz:
Jaga jego znaleziono przy rondzie kocmyrzowskim, nie zostal oddany ale prawdopodobnie wyrzucony z auta

Posted

staram się, naprawdę.
dzwoniłam do wetki. kazała teraz przyjść po receptę na luminal i relanium.
nie zostawię go samego, bo sie boję.
myślenie pozytywne chwilowo diabli wzięli.
w tej chwili panicznie sie o niego boję.
no i ryczę.
ale Patia zadzwoniła, kochana ciotka, i uspokoiła jak mogła.

Posted

noemik, uwazaj, jak bedzie mial atak staraj sie ograniczyc czas kiedy lezy na lozku bo w razie ataku moze spasc i sobie krzywde zrobic, no i jak bedzie mial atak to uwazaj gdzie dajesz rece bo moze cie dotkliwie pogryzc.
biedy elik :(
trzymam za was kciuki

Posted

muszę przestać panikować, zacznie zażywać leki i powoli to się unormuje,
tylko to straszny widok, on się tak bardzo męczy w czasie ataku,a ja nic nie mogę zrobić.
siedzimy w dużym pokoju, dużo wolnego miejsca, tak, żeby się nie poobijał w razie czego.
będzie dobrze. bo tak i tyle.
ale trzymajcie kciuki, tak na wszelki wypadek.

Posted

noemik napisał(a):
muszę przestać panikować, zacznie zażywać leki i powoli to się unormuje,
tylko to straszny widok, on się tak bardzo męczy w czasie ataku,a ja nic nie mogę zrobić.
siedzimy w dużym pokoju, dużo wolnego miejsca, tak, żeby się nie poobijał w razie czego.
będzie dobrze. bo tak i tyle.
ale trzymajcie kciuki, tak na wszelki wypadek.

Noemik musicie się trzymać i oby po lekach szybko ataki mineły;)
A co z receptami? Nie masz kogoś zaprzyjaznionego w pobliżu co by się przespacerował do weta i apteki?

Posted

Noemik , bedzie dobrze , tak jak z Bąblem.
Mam dla Ciebie luminal , jeśli nie kupisz , to Ci go przywiozę.
Ja wiem , ze taki atak to straszny widok.
Bądź przygotowana na to , ze ataki go osłabią , Bąbelek nie był w stanie ustać o własnych siłach . Przy ataku może nietrzymać moczu i kupki , może próbowac gryźć , nie poznawac otoczenia. To są wszystko normalne objawy , które mnie doprowadziły do rozpaczy . Po ataku może ciężko oddychac , dyszeć , ślinić się , może byc nadmiernie pobudzony (Bąbel nie przestawał machac ogonem) lub przeciwnie może cały czas spać.
Bąbelek strasznie śmierdział .
Jak mi sie coś przypomni to zaraz Ci napiszę.
Przez pierwsze dni po podaniu luminalu ataki mogą jeszcze występować aż nie nastąpi nasycenie krwi lekiem. Po luminalu Elik będzie ospały , niekontaktowy , spowolniony.
Luminal mam juz w torebce , jak będę w Krakowie to zadzwonię , czy potrzebujesz.
Trzymaj się dzielnie!

Posted

noemik napisał(a):
za godzinę przyjedzie mój brat, to pójdzie do weta i apteki.

Super, że brat przyjedzie ;) Bo inaczej bieg na złamanie karku i w głowie myśli co u Elika. Po lekach musi być lepiej. Teraz to niuniuś pewnie mocno zmęczony po tych wstrętnych atakach i nie może się forsować.
Czekam na wieści, myslę, że po lekach wieści tylko dobre.

Posted

Przegladam wątek Bąbla- po podaniu luminalu w dużych dawkach na początku , żeby powstrzymac ataki , Bąbel źle widział.
Piszę , żebyś się nie martwiła , to normalne objawy działania leku.
Daj to wszystko przeczytać bratu i współlokatorce , żeby wiedzieli czego się spodziewać .

Posted

dzwoniłam, wyniki ma w miarę dobre.
za mało wapnia - 2,23 (norma jest 2,25-3,00)
trochę za mało białych krwinek - 7,1
za dużo neozynofilii (może być zarobaczony).

wetka podsumowała, że w takim razie to jest padaczka nieokreślonego pochodzenia (mózgowa).

Brat już jedzie po recepty.

Posted

Jagienka napisał(a):
noemik kciuki są, pozytywne mysli od Nas też, myślę o Was ciepło...

Mam nadzieję, że lekarstwo zacznie działać i w końcu biedulek odpocznie.