Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No tak, nie ukrywajmy, odkąd jestem na dogo, jakoś nie mogę poświęcić całej mojej uwagi pracy, nawet jak jestem w pracy.:)
ELik, morda moja kochana, ma się dobrze. W piątek kontrola u weta, kończymy brać antybiotyk, zobaczymy co z tym jego pęcherzem.
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Oczywiście sika dalej raz dziennie, ale dobre i to.
W Krakowie wczoraj i dziś okropna mgła, no i okazało się, że mój pies nie lubi mgły nawet bardziej niż ja (a to jest wyczyn). Poza tym, mój chłopak narzeka, że chodzimy na wieczorne spacery zbyt późno i on się przez to martwi. przez to narzekanie to ja się zaczęłam oglądać przez ramię, paranoja jakaś.
Tak więc Elik nie lubi mgły, spacer we mgle jest krótki.
Ale za to w niedzielę byliśmy w parku, pogoda cudo.:) ech, było mi to, ELikowi też, potrzebne.
Odkryłam, że Eliczek lubi skoki. Więc, ku uciesze spacerującej w parku gawiedzi, skakaliśmy przez sterty liści. Przy ostatnim skoku Elik zarył kuprem w liście, więc skoczkiem jestem chyba lepszym (mój kuper ocalał). A potem pobiegaliśmy trochę, aż się okazało, że do biegów kondycję mam gorszą niż On. :D
Jeśli chodzi o ogólne zachowanie, to wydaje mi się, że Elik był bardzo karnie wychowywany, bardzo uważa, by nie zrobić czegokolwiek wbrew mojej woli, chyba się boi, że go wyrzucę albo zbiję. :( Jestem coraz mocniej przekonana, że często dostawał w skórę. Powoli się otwiera, ale jest baaardzo ostrożny.
Nie wiem jaki był wcześniejszy właściciel Elika, ale jakbym go dorwała...:mad: :mad:
Dziś mija trzy tygodnie odkąd jesteśmy razem. :loveu: Nie pamiętam już jak było wcześniej...
Musiało być cholernie pusto...
Mój Elik.:Dog_run:

Posted

noemik napisał(a):
Perfi, one są sikawki pierońskie...
Może przechrzcimy któegoś na Florka, (Florian - patron strażaków), skoro tak leją?
:D

niech juz sobie wlasciciele chrzcza ;) one chrzcza mi podloge :lol:

Posted

noemik jedziesz w ten weekend do schronu?? Ja i Foksia i Dżekus jedziemy w niedziele na 10, wyprowadzamy A1 i chcemy poznać Indre. Może nawet cały boks E1. No i wyadoptować pare cudów :lol:

Posted

Perfi, unormowało się na tyle, że teraz ju.ż codziennie raz siku i raz kupa. ale tylko raz. dziś byliśmy u dr Bakowskiego, Elik dostał zastrzyk (nie dowiedziałam się na co...) i do kontroli w poniedziałek.
wet powiedział, że to dalej sprawy poschroniskowe są.

Posted

Denisek strażak? :D
trochę się martwię, bo jak był u mnie dwa pierwsze dni, to a/ sikał na każdym spacerze, b/ podnosił łapę. Więć jak sika tylko raz, i to w kucki, to siem martwiem ciut.