Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

noemik napisał(a):
Gdydy nie pomoc Perfi i Twoja to tych zdjec by tu nie bylo, dzieki. :)

Bartek sie tam za wiele nie narobil ;) kiedy odbierasz id z tozu?

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie wiem kiedy, udalo mi sie doniesc zdjecie w sobote, pani sie zdziwilia jak mnie zobaczyla.:)
nie wiem, moze moge tam zadzwonic, zapytac kiedy bedzie gotowy? Co myslisz?

Posted

Black sheep, dzieki. Jeszcze troche wody uplynie zanim go puszcze,
Ale chyba faktycznie kupie dzis jakas dluuugasna smycz.
A te wyciagane, to wytrzymale sa? Bo Elik ma krzepe.:)

Posted

Te wyciągane kupuje się według wagi. Ja takiej nie mam. Mam taką długą smycz, którą też można skracać, bo ma takie zaczepki. Jest w każdym zoologicznym. Taka długa smycz, z zaczepkami co kilkanaście centymetrów. Jak się chce skrócić, to się zaczepia chaczyk. Ale pogmatwałam! W każdym razie, kup mocną smycz, bo ja oszczędzałam na smyczach, i tyle z tego miałam, że Denis po kolei je urywał:)

Posted

ten twoj jamnior Perfi, to nie lada gagatek, z tego co o nim mowisz...:-D
nie moge dodzwonic sie do ktozu do sekretariatu... dryn dryn dryn...
Elik sie ucieszy jak dostanie wiecej swobody. Kupie smycz na pewno.
watek wizyt u weta, w piatek byla druga dawka antybiotykow na pecherz, Elik dalej sika jak sunia, moze mu sie spodobalo? ;p, zartowalam, na pewno dalej cus go boli. Wet prosil o probke moczu rano na czczo, mocz z nocy, itp. Jak mu powiedzialam, ze Elik wybral popoludniowy spacer na sikanie, to sie usmial. I powiedzial, zebym jutro przyszla z Elikiem, i jesli nie namowie go (!?hmm) na sik rano, to oni sami sobie pobiora (nie podoba mi sie to, ale mocz musi miec zbadany...;-/) z dobrych nowin, to dzis tuz przed moim wyjsciem do pracy Elik sikal. Wiec jest szansa, ze jutro tez i obejdzie sie bez pomocy weta...
trzymajcie kciuki.
Elik lubi cebule,. heh. wczoraj zezarl mi moja do jajecznicy, a odwrocilam sie tylo na sekunde.hehe :)

Posted

Noemik mój Denisek też sika jak suczka. Był w boksie z suczkami i pewnie dlatego... No nie umie podnieść tej łapy!
Co do cebuli, to lepiej z nią nie przesadzać, bo czytałam tu na forum, że jest szkodliwa dla psów.

Posted

Elik dorwal sie do tej cebuli niechcacy (znaczy on chcacy- zje wszystko co widzi, lakomczuch), z mojej strony niechcacy, nie docenilam skubanca.:) Cebula nie jest czescia jego menu.;)
Co do sikania, to Elik na poczatku sikal jak nalezy (znaczy lapa w gore i jazda), tylko jak mu sie zablokowalo sikanie, to potem zmienil pozycje. Ja wiem, moze mu tak wygodniej?

Posted

nie mam Dobusia bo nie pojechalismy :( wczoraj sie okazalo ze mam rano ponad 37, ale chcialam to zataic przed B. on jednak stwierdzil ze zle sie czuje i nie da rady jechac. nie moglam go przekonywac bo on nie jest ubezpieczony w razie czego (tak, tak, jak juz znajdziesz dobra prace to taka w ktorej Ci zusu nie placa) bede dzwonic do schronu bo jeszcze sie zle czuje a nie chce w slepo jechac. i nie dzis bo podobno kierownik wrocil z urlopu i nie bedzie mial czasu ze mna rozmawiac.

Posted

mysle ze mozesz najwyzej sie bedziesz wdrazac, robic fotki itp (ciesz sie bo Ci sprzatanie kupek nie grozi :eviltong:) kazdemu wolno tam przebywac. najwyzej sie powie ze jestes wolontatriuszka ale czekasz na id, no i wpisywac sie nie bedziesz. my kiedys zapomnielismy swoich a i tak bylismy caly dzien :)

Posted

tak wlasnie zrobimy, ale dalej probuje dzwonic, moze zdaza na piatek?
ech.
ta smycz to koniecznie, bo Elik ma ochote pobiegac troche wiecej, a ze mnie niestety zadan biegacz. moja ANia biegala z nim w sobote, to mieli ubaw.:)

Posted

mam jedna do oddania, bo pozyczylam jak bralam Elika.:) nie mialam swojej, bo szlam go tylko odwiedzic, hehe, i juz nie wypuscilam z rak....
w takim razie, z id czy bez, czekam na sobote.:)

Posted

Smycz sobie zabierz do schronu., napenwo Ci sie przyda. A co do spuszczania ze smyczy jeszcze, to obowiązkowo adresownik!!!! Nawet jak za rok dopiero będziesz spuszczac, to psiak może zawsze za czymś pobiec, no cokolwiek sie stanie to masz psa podpisanego :lol:
A id jak mamy kurtki to i Nam nie widac :razz:

Posted

relacja z dnia dzisiejszego: dzis mialo sie okazac, czy Elik wysika sie rano, tak, bym mogla zaniesc mocz do badania czy tez nie i bedzie musial miec mocz pobrany przez weta.
po roznych perturbacjach i namowach - uwielbiam jak sie ludzie na mnie patrza, slyszac: "Elik, ale pomysl, jak sie wysikasz, to nie beda cie cewnikowac, no badz madrym psem, kochanie..." :loveu: :loveu: :loveu:
w kazdym razie wysikal sie i do weta polecialam juz sama.
a tam przy okazji spytalam sie, czy Elik musi jeszcze przyjsc na jakas dawke antybiotyku na pecherz, nie zapytalam w piatek jak dostawal druga dawke, bo nie przyszlo mi to glowy,a wet tez nic nie powiedzial (!!!), a dzis okazalo sie, ze powinnismy byli przyjsc na wizyte w niedziele po nastepna dawke.
Ja wiem, ze sie nie spytalam, ale czy oni nie maja obowiazku mnie o tym poinformowac?!?
Ech. Skad ja mam wiedziec, ile dawek on ma dostac?
Anyway, branie antybiotyku stracilo chwilowo sens, bo nie dostal tamtej dawki w niedziele. Ja pomijam, juz pieniadze, (choc 40 zl to dla mnie sporo), ale po cholere mi psa faszeruja antybiotykami, skoro niekonsekwentnie??
Cos mi sie ten amawet nie bardzo podoba... ech... ja jestem swiezo upieczona Pancia i potrzebuje wskazowek, od weta zwlaszcza!!!:(
Uff, ale mi sie ulalo, przepraszam Was bardzo, ale sie zezlilam troche.
dzis popoludniu wyniki moczu. zobaczymy. jak sie okaze, ze cos jest nie tak i ma brac ten antybiotyk dalej, to ja oczekuje, ze tym razem bedzie to na ich koszt...CO wy na to? :(

Posted

Kasia jest swietna jak rozmawia z Elikiem :loveu:
co do weta to moze zmienic :roll: ja chodze z jamnikiem do zarobkiewicza na brodowicza ale to jest pies ze stali w ogole nie choruje
a spacer... moze w sobote po poludniu? ;)