Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

noemik co do szmponu to mozesz kupic jakikolwiek byle z atestem i powyzej 6 zl ;)
a co do karmeinia to dziewczyny juz ci napisaly, a jak wam idzie zapoznawanie sie?

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

czesc dziewczyny.:-)
Weekend Elik i ja spędziliśmy osobno, ale miał się dobrze, pod czujnym okiem mojej przyjaciółki ANI (z którą mieszkamy) oraz brata z dziewczyną.
Mały epizod podrapanych drzwi wejściowych uznałam za w miarę normalną rzecz. Słusznie? Elik powoli przyzwyczaja się, że jak ktoś wychodzi, to znaczy że niedługo wróci, a nie zniknie.
Oczka ma już weselsze, ale wciąż jeszcze jest taki strasznie spokojny. Widać już czasami w nim iskierkę łobuziaka, ale jeszcze do końca się nie wyluzował.
Podsumowując pierwszy tydzień:
Elik ma sie niezle, jak prawdziwy pies goni probuje gonic koty , golebie oraz obszczekuje inne psy.:-D
Wczoraj wieczorem po raz pierwszy schrupal marchewke.:)
A dzis wielki dzien, wieczorem Wielka Kąpiel.:)
Acha, Elik ma już swoją ulubioną maskotkę do przytulania (heh, na pczątku w ogóle go nie interesowała), wczoraj przyłapałyśmy go, jak spał z nosem wtulonym w Pana Psa (to ta maskotka).
Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko.

Posted

noemik podrapane drzwi to po prostu standard:)moje nowiutkie drewniane drzwi do pokoju szybko stracily kolor:)ale coz skoro te psinki chca miec wszystkich na oku..pozdrawiam goraco i udanej kapieli:evil_lol:

Posted

na szczęście u mnie te drzwi sa akurat stare (serce mi nawet nie drgnęło, hehe), drapanie i wygryzienie gąbki wyciszającej drzwi - luzik. Elik jest niczym :diabloti:
Teraz muszę drzwi tylko jakoś obić, żeby było ok. Znaczy żeby całkiem ich nie zniszczył.
Toby się sąsiedzi zdziwili jakby tak po schodach sam biegał.:)
Buziaki

Posted

Czesc Dziewczyny.
Mam problem z Elikiem.:shake:
Nie sika. Nie zalatwil sie wczoraj przez caly dzien, dzis rano tez nie. :(
popoludniu weterynarz!!! nie wiem co sie dzieje, Elik je normalnie, nie piszczy, nic go nie boli (chyba), brzuch ma normalny, miekki, daje sie dotykac.
tylko nie sika, cholera jedna.
a wetka ze schroniska powiedziala, ze on ma piasek w woreczku moczowym.
w ogole na spacerach najchetniej lazi po chodniku, moze przez pogode? zeby wlazl na trawe, musze zrobic to pierwsza...
mam nadzieje, ze popoludniu dowiemy sie, co mu dolega.
trzymajcie kciuki.

Posted

poza problemem z sikaniem on ma sie dobrze, powoli zaczynamy sie bawic, mordka mu sie cieszy jak jestesmy wszyscy w domu, i jest Ania, wtedy jest najszczesliwszy.:)
Mam nadzieje, ze dzis dowiem sie o co chodzi, i wyleczymy Elika. :)
Trzeba myslec pozytywnie, teraz bedzie juz tylko lepiej. Ja sie nie boje trudnosci zwiazanych z Elikiem, bardzo chce, zeby bylo mu u mnie dobrze.:)

Posted

Psiesek wygląda już o wiele lepiej:) Widać, że czuje się dobrze, pewnie:) Mam nadzieję, że z tym sikaniem to nic poważnego...
Mój Denisek często sika, jak mnie długo nie wiedział, i nagle zobaczył. Nie wiem co to znaczy...;)

Posted

Czesc cioteczki!
Wrocilismy.
Pani Doktor powiedziala, ze fizjologicznie to nie ma zadnego problemu, cewka moczowa Elika jest drozna, moze sikac bez przeszkod.
Wiec to jest raczej blokada psychiczna, czyli ze najprawdopodobniej on sie wciaz stresuje.
Dostalam prikaz, zeby dac mu nospe 2tabletki, zeby go troche rozkurczylo.
Mam nadzieje, ze to pomoze i dzis jeszcze bedzie sikanie.:)
poza tym, Elik ma zapalenie uszu, dostala masc do smarowania 2 razy dziennie. I kontrola za tydzien.
Niech on sie dzis juz wysika.
Moze powinnam poprosic o jakies tabletki moczopedne, jak myslicie?
ufff.
Serio, dzis ma sie wysikac, zebym ja spokojnie spala.

Posted

noemik napisał(a):

Moze powinnam poprosic o jakies tabletki moczopedne, jak myslicie?

ja wiem, że pietruszka gotowana działa moczopędnie :diabloti:

noemik napisał(a):
nie wiem czemu, nie mial jej jak przyjechalismy.
moze mu sie teskni za tamtym domem?
mam nadzieje, ze niedlugo mu przejdzie.:)
trzymajcie kciuki.

ja Ci dam w tamtym domu lepiej, jak taki fajny domek był to dlaczego psiak do schroniska trafił??!!
Czy on jest po zmarłym właścicielu??