kinga Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 [FONT=Comic Sans MS]Jak w tytule... Miała być przedstawicielką modnej rasy. Kupioną zapewne za niewielkie pieniądze na giełdzie jako rozkoszny szczeniak - kulka. Miała chyba samoistnie wyrosnąć na dobrze ułożonego, grzecznego berneńczyka. Może dzieci chciały psa - misia. Może państwu była potrzebna do pełni szczęścia rodem z reklam margaryny czy jogurtów: kochający rodzice, dwójka uroczych dzieci, dom z dużym ogrodem oraz radosny, rasowy pies - przyjaciel całej rodziny... Kiedy zadzwoniła do mnie kierowniczka schroniska z informacją, że "- od kilku dni przebywa tu znaleziona młodziutka berneńka, jeszcze niemal szczenięca" - zastanawiałam się, jak o możliwe, że NIKT nie szuka w schronisku tego cuda, które siedzi już tu kilka dni... Potem zobaczyłam Hecę. I wszystko stało się jasne. Nie urosła rasowa, jak obiecywał sprzedawca. Nie wychowała się samoistnie. Nie będzie lansu po mieście ani szczęścia z reklamy. Będzie schronisko. Kolejny przypadkowy dom - już kręcą się wokół niej jacyś nieciekawi ludzie. A 16-go czerwca kończy się Hecy kwarantanna. [/FONT] .......................................................... moje namiary: Kinga kom. 600-870-571 mail: adoptujpsa.koszalin@gmail.com Quote
karina1002 Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Bardziej mi przypomina Border Collie. Nawet ze zdjęć wygląda charakterkiem bardziej na Border Collie niż berneńczyka :diabloti: Quote
savahna Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Z umaszczenia to berneńczyk. Śliczna jest. Mam nadzieje,że jej się uda,ze nie trafi do jakichś _ebili :roll: Quote
Camara Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Sczegółów się czepiacie :cool1: Kolor berneńczykowy a na bordera za duża jest :p Niestety, jesteśmy zapsieni powyżej kokardy i w tym momencie nie mamy wolnego DT, szczególnie przystosowanego na młodego, rozrywkowego psiaka :shake: Ale nie jesteśmy jedyni od pomocy berneńczykom. Jest przecież forum szwajcarów i jego skarpeta. Trzeba się do nich zwrócić o pomoc dla Hecy. Quote
kinga Posted June 13, 2011 Author Posted June 13, 2011 Ja też myślę, ze to jednak berneńczyk :-P - ludziom takie kudłate tricolorki kojarzą sie z berneńczykami, nawet kierowniczce schroniska. Camara - rozgrzeszam Cię z braku chęci pomocy ;-). Camara & Co kilka miesięcy temu zabrała ode mnie zdychającego i nieadopcyjnego podhalana - który owszem, nieadopcyjny pozostał - ale na dodatek postanowił Żyć. Niniejszym blokując Fundacji Pasterze wolny kojec... chyba dożywotnio. Niestety, nie znam nikogo z drugiej fundacji. Pytanie, czy ludzie "od szwajcarow" zechcieliby dojrzec w Hecy - szwajcara..... Quote
kinga Posted June 13, 2011 Author Posted June 13, 2011 Pokazujemy światu tego berneńczyka, który na berneńczyka nie wyrosł... Taki psikus, który wiele ją kosztował. Niestety. Quote
Aimez_moi Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Oj tam.....oj tam....to prawie bernenczyk......:) A poza tym sliczna psiunia....:) Quote
Ati Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Kinga- C U D O zmasowany atak ogloszeniowy wykupcie 15,00 -80 ogloszen na bazarku Quote
kinga Posted June 13, 2011 Author Posted June 13, 2011 Ati napisał(a):Kinga- C U D O u Ati - za to Cię kocham :loveu::loveu::loveu: a dla wszystkich pozostałych: Ati mądrze mówi :ylsuper: Quote
Reno2001 Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Zdecydowanie nie jest to border i to nie tylko dlatego, że jest za duża ;) Niemniej piękna psica. Czy ona ma w schronie szansę choc na kastrację? Quote
kinga Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 Reno2001 napisał(a): Czy ona ma w schronie szansę choc na kastrację? Tak, schronisko sterylizuje. Poproszę kierowniczkę, aby wcisnęła małą w miarę szybko na sterylkę. Quote
lilo Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 mam wykupiony pakiecik do wykorzystania na juz - zainteresowani ??:) Quote
kinga Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 lilo napisał(a):mam wykupiony pakiecik do wykorzystania na juz - zainteresowani ??:) Tak tak tak :multi: Ale: Heca zaszczepiona będzie dopiero po kwarantannie. Czyli po 16-tym. Rozmawiałam właśnie z kierowniczką - od szczepienia do sterylki trzeba trochę odczekać. Nie wiem, ile wystarczy, dwa tygodnie? Jak myślicie, ogłaszać ją już? Z zaznaczeniem, że warunkiem jest sterylizacja? czy odczekamy ten okres? - trochę szkoda małej, ale w schronisku powinno się chyba zachować tę kolejnośc - najpierw szczepienie, potem sterylizacja. Czyli jakiś miesiąc w plecy. Quote
Ati Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 oglaszaj oglaszaj nie ma co czekac szczegoly omowisz w rozmowie z zainteresowana strona Quote
bernika Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Wrzuciłam dziewczynę na Forum Szwajcarów :lol: Quote
lilo Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 dobra to tylko tekscik z pierwszego postu obrobie i lecimy z ogłoszeniami Quote
Roma i Dino Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Camara napisał(a):Sczegółów się czepiacie :cool1: Kolor berneńczykowy a na bordera za duża jest :p Niestety, jesteśmy zapsieni powyżej kokardy i w tym momencie nie mamy wolnego DT, szczególnie przystosowanego na młodego, rozrywkowego psiaka :shake: Ale nie jesteśmy jedyni od pomocy berneńczykom. Jest przecież forum szwajcarów i jego skarpeta. Trzeba się do nich zwrócić o pomoc dla Hecy. Oczywiście, że pomożemy:lol:choćbyśmy byli zapchani po sufit to każdemu Szwajcarowi lub też mixowi udzielimy schronienia i przyjmiemy na DT edit: z kim kontaktować się w sprawie zabrania suni ze schronu? Quote
Natalisko Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Nr telefonu do Kingi jest w pierwszym poscie :) Quote
Camara Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Roma i Dino napisał(a):Oczywiście, że pomożemy:lol:choćbyśmy byli zapchani po sufit to każdemu Szwajcarowi lub też mixowi udzielimy schronienia i przyjmiemy na DT edit: z kim kontaktować się w sprawie zabrania suni ze schronu? na całe szczęście do sufitu macie daleko :evil_lol: i bardzo się cieszę, że zajmiecie się Hecą :p Quote
gryf80 Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 długowłosy duży szwajcarski pies pasterski:cool3: Quote
Roma i Dino Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Natalisko napisał(a):Nr telefonu do Kingi jest w pierwszym poscie :) Dziękuję, jutro z rana zadzwonię. Quote
kinga Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 Bardzo proszę o powstrzymanie się na wątku z osobistymi wycieczkami. Quote
Recommended Posts