Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 133
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest _Kamila
Posted

O wróciłaś ;) Wydaje mi się czy Benji ma ciemniejszą mordkę? I chyba schudł ;p

Posted

Czy ma ciemniejszą mordkę to nie mam pojęcia.
Ale z tym drugim masz rację. Schudł. Waży tylko 21 kg.
Jada dużo. Rano pełna miska makaronu z mięsem wieczorem suche.
Ale to jest specyficzny pies. On się nie położy choć na chwilę.
Cały dzień chodzi między pokojami, zaczepia Korsę (która nota bene ma go dość :-))
Na spacerach biega jak oszalały. Podobno gdy się rozbiega dochodzi do 40 km/h.
Wyobraźcie to sobie.
Nie da się go zmęczyć..

Posted

[quote name='klaudiaaa']Na spacerach biega jak oszalały. Podobno gdy się rozbiega dochodzi do 40 km/h.
Wyobraźcie to sobie.
Nie da się go zmęczyć...[/quote]

Jakbym słyszała Hmmm mówiącą o Rokim :D

Posted

[quote name='kimiji']Jakbym słyszała Hmmm mówiącą o Rokim :D[/QUOTE]

O tak. Martyna wie o czym mówię :-)
Choć tą Torpedę(tak powinien mieć na imię :P) ja mam w domu... Więc bywa zabawnie.
To ja mam pomysł. Przypniemy Torpedę do Rokiego-Benji zawsze wraca-i puścimy gdzieś :D:D:D
Nawalą kilometrów i wrócą.
Mniej roboty dla mnie, pożytek podwójny :-)

Posted

[quote name='klaudiaaa']O tak. Martyna wie o czym mówię :-)
Choć tą Torpedę(tak powinien mieć na imię :P) ja mam w domu... Więc bywa zabawnie.
To ja mam pomysł. Przypniemy Torpedę do Rokiego-Benji zawsze wraca-i puścimy gdzieś :D:D:D
Nawalą kilometrów i wrócą.
Mniej roboty dla mnie, pożytek podwójny :-)[/QUOTE]

Haha, niezły pomysł, tylko ciekawe czy polubiliby się, bo Roki czasem nie lubi innych psów :D

Posted

[quote name='kimiji']Haha, niezły pomysł, tylko ciekawe czy polubiliby się, bo Roki czasem nie lubi innych psów :D[/QUOTE]

Benji też ma takie problemy. Na dworze nie każdy pies mu się spodoba a w domu Pinokio terroryzuje go. Ale wiecie co? Jednak solidarność między psami też jest. Przykład z dziś. Jesteśmy na dworze. Benji wącha się z psem. Nagle zaczął startować na Benjiego. Wszystkie poleciały mu pomóc!(noo, prócz Babci, bo ona już nie widzi i nie słyszy). Najpierw ten mały kulawy, rzucił się z dziąsłami(bo zębów to on nie ma) a potem Korsa z warkiem. Pies pokonany :D:D

Posted

[quote name='kimiji']Ale obyło się bez krwi nieeee? Boże zaczynasz mnie przerażać, ustawiać swoje psy przeciw tym biednym na spacerze:evil_lol:[/QUOTE]

Oczywiście, że bez :-) Pogonili go tylko. Zobaczył, że wszystkie lecą na niego postanowił się poddać:D
Bo ja mam swoich obrońców (czyt. tego małego kulawego bezzębnego), ale na dworze nie zdarzyło mi się aby się pogryźli. Pogonią bo pogonią, ale krzywdy nie zrobią..

Posted

[quote name='_Aleksandra_']On powinien mieć jakąś dietę dla sportowców, albo coś :evil_lol:

40 km/h? Ładny powiew może wytworzyć, żeby Ci tam małego terrorysty nie zwiało :lol:

ahahaha. To żeś palła :D:D
W mieszkaniu takich prędkości na szczęście nie osiąga.
A na dworze trzymaj się raczej z dala od terrorysty. Mały nie da sobie w kasze dmuchać. Ma to mamie (czyt. mnie) :loveu:
Dzisiaj mam w zanadrzu kolejny długi spacer. Może uda mi się porobić kilka ciekawych fot.
Miałam kolejny telefon w jego sprawie. Szkoda, że Pani mieszka 300 km ode mnie..

Posted

" Mały nie da sobie w kasze dmuchać. Ma to mamie (czyt. mnie) :loveu:" - nasze małe ciotki z "umieralni" też są bardzo bojowo nastawione. Jak tylko zbliży się intruz:diabloti: robią "chap, chap dziąsłami (tez nie mają zębów). Wszystkie są chyba po jednej mamie...;)

Posted

Katarzyna Starkiewicz napisał(a):
" Mały nie da sobie w kasze dmuchać. Ma to mamie (czyt. mnie) :loveu:" - nasze małe ciotki z "umieralni" też są bardzo bojowo nastawione. Jak tylko zbliży się intruz:diabloti: robią "chap, chap dziąsłami (tez nie mają zębów). Wszystkie są chyba po jednej mamie...;)

O.o.o. Jakbym słyszała o Pinokiu :-)
Nie wiem czy Pani wie, ale Pinokio to syn Lali.. ; )

Posted

klaudiaaa napisał(a):
O.o.o. Jakbym słyszała o Pinokiu :-)
Nie wiem czy Pani wie, ale Pinokio to syn Lali.. ; )

Naprawdę??? Nie wiedziałam...:loveu:

Lala jest najodważniejsza i najbardziej przebojowa i nie boi się dużych psów - podchodzi do Sznapsa owczarka i próbuje mu wyjadać z miski. Nie lubi chodzić na smyczy, ale grzecznie idzie przy nodze. jest też bardzo szczekliwa. No i jej apetyt....

Teraz jeszcze zostało mi do ustalenia pochodzenie Migoty. Może Migota to córka Perełki lub odwrotnie?:diabloti:

Posted

Katarzyna Starkiewicz napisał(a):
Wszystkie mają krzywe łapki. Wielkie uszy i oczy i są bezzębne bądź z resztkami zębów.

Nie wszystkie. Miałam tyle psów "wróżkowych".
Zresztą to nie ja sobie to wymyśliłam. Tak mi powiedziano

Posted

Moje trzy są bardzo do siebie podobne;Lala, Migota i Perełka. Jak oglądałam zdjęcia od wróżki to większość miała krzywiznę łapek, podobne umaszczenie. Moje wszystkie trzy mają:

- rozbudowana klatkę piersiową (jakby rozdema płuc - wszyscy myślą, że są grube)
-stosunkowo małe główki przy reszcie ciała
- krótkie krzywe łapki,
- nie mają lub mają resztki zębów
- duże uszy,
-wielkie oczy,

i są bardzo kochane:lol:

Guest _Kamila
Posted

Haha, wyobrażam sobie człapanie 24h po domu :evil_lol:
Ty weź go na agillity, zrobisz 20 rundek może w domu pośpi z 5 minut :diabloti:

Posted

_Kamila napisał(a):
Haha, wyobrażam sobie człapanie 24h po domu :evil_lol:
Ty weź go na agillity, zrobisz 20 rundek może w domu pośpi z 5 minut :diabloti:

24h może nie bo czasem zdarza mu się spać w nocy :-)
20 rundek to za mało. Dla niego 20 km ciągłego biegania to za mało. Po powrocie maltretuje Korse:roll:
Cholera, nikt nie napisze, że ładnie zdjęcia.. czy cuś, a tak się starałam :cool3:

Coraz częściej mamy telefony o niego. Ale wszyscy chcą do kojca, a na takie coś pozwolić nie mogę... Za tydzień akcja, może zainteresuje się ktoś.