Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nasza małą piękność w typie Chihuahua :) Obecnie traci resztki mleczaków :) Po długiej bitwie o jedzenie wcina BARFa chociaż strasznie wybrzydza na mix warzywno-owocowy :) Kochamy ja ogromnie :):):) Mała psotnica mimo, że kiedy nas nie ma to śpi :)

Pierwsze zdjęcia, kiedy ważyła 1,5kg :) reszta zdjęć z tego okresu jest rozmazana, bo robione były telefonem.

To już najnowsze sesje zdjęciowe :)
Troszkę rozmazane, ale bardzo lubimy to zdjęcie :)

Chillut naprawdę kocha spać :)

Tak pozujemy do zdjęć :)

Więcej zdjęć w następnych postach :):)

Zapraszamy serdecznie :):)

Posted

Kilka zdjęć na potwierdzenie zamiłowania naszej suni do spania :) najlepiej oczywiście z nami w łóżku, wręcz pod kołderką i główka na podusi.

Posted

Iskra14 napisał(a):
zajmuje zawsze połowę łóżka :D:D albo i całe. Niestety dla mnie już czasem brakuje miejsca :D

Oj znam to :evil_lol: często jak sie budzę w nocy to zamiast TŻa mam obok male diablątko :lol:

Posted

podobają mi się cziłki w tym umaszczeniu :)
nie napisałaś, skąd się u Was wzięła
ciekawe, jak Wam przebiegnie aklimatyzacja z kotem.. :)

Posted

Mała pochodzi z DT od mojej koleżanki, była nieudanym prezentem świątecznym. Trafiła do schroniska w styczniu. Od lutego jest u nas :) Z Wilsonem (kotem syjamskim, z którym zamieszka) bardzo się polubiła :) jeszcze się docierają i na stałe zamieszkają ze sobą od lipca ale jestem optymistką :)

Ogólnie ludzie twierdzą, że jest do cziłki bardzo podobna :):)

Posted

Myślę, że dla każdego (kto nie jest hodowcą chihuahua) wygląda na cziłkę. Ja na przykład, interesuję się rasowcami, ale nie wiem nawet, jak wygląda idealnie wzorcowy pies mojej wymarzonej rasy. Tzn wiem, jakie mi się podobają, ale jak to się ma do wzorca ... ? ;) To są takie detale, dla laika niezauważalne, chyba, że pies jest przerośnięty itp

Co do Waszej małej Chilli to nie rozumiem, jak można takiego mikrusa oddać do schroniska? I to jeszcze zimą? Gdybym dostała psa, którego nie chciałabym mieć, stanęłabym na głowie, żeby mu znaleźć dom ...

Posted

daguerrotype napisał(a):
Myślę, że dla każdego (kto nie jest hodowcą chihuahua) wygląda na cziłkę. Ja na przykład, interesuję się rasowcami, ale nie wiem nawet, jak wygląda idealnie wzorcowy pies mojej wymarzonej rasy. Tzn wiem, jakie mi się podobają, ale jak to się ma do wzorca ... ? ;) To są takie detale, dla laika niezauważalne, chyba, że pies jest przerośnięty itp

Co do Waszej małej Chilli to nie rozumiem, jak można takiego mikrusa oddać do schroniska? I to jeszcze zimą? Gdybym dostała psa, którego nie chciałabym mieć, stanęłabym na głowie, żeby mu znaleźć dom ...

Ty tak, ja również, ale gdyby wszyscy tacy byli to nie mielibyśmy tylu psów w schronisku :/ marzy mi się kiedyś rodowodowa cziłka do kompletu dla Chili :) na razie musi jej wystarczyć kot syjamski, który jest dwa razy od niej cięższy :D

Posted

A do tego kot ma ostre pazury :P i zęby :)
Mój (kilkakrotnie mniejszy od psa) Bazyl, jeszcze gdy był kilkumiesięcznym kocięciem, podporządkował sobie Miśka, tak, że ten przed nim uciekał :)

Posted

Ciekawa jestem, tym bardziej, że ta nasza Chilli ma tendencje do dominowania innych stworzeń łącznie z białym terierem mojego TŻta :):) będzie dobrze :) oba są młode więc może zechcą się razem bawić :D:D

Posted

Dzisiaj zrobię zdjęcie jak mała wcina jedzonko :D na razie to tylko kostki mielonego :) lepsze efekty są jak czasami dostanie skrzydełko :) męczy się i męczy ale po mniej więcej godzinie pokona :) muszę jej też zrobić mix własnej produkcji bo kupiony w ogóle jej nie podchodzi :)

Ada i Fanta - macie galerię? Jeżeli tak to poproszę o link, chętnie obejrzymy :)

Zaraz lecę sprawdzić co u filecika :P a jeśli chodzi o sznureczek to jest z nami od pierwszego dnia razem z Chilli :)

• 2 weeks later...