Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 795
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 5 weeks later...
Posted

Ależ mnie tutaj dawno nie było!
Jazzik żyje ma się dobrze;) 8stycznia skończył 3lata! jak ten czas leci szybko! dopiero co go przyniosłam do domu i uczyłam się życia z psem, jego zachowań, cierpliwości:) niesamowite uczucie, już prawie trzy lata mojego dziwnego życia (jak to niektórzy mówią);)

Lulen dopiero co wprowadził się do mojego domu, a za niecały miesiąc stuknie jej 5miesięcy, rośnie dziewczyna szybko, ale najwięcej wzrostem i wagą, bo rozumku mało jej przybyło;) dziś jak jadłam kolacje to odstawiała mi wszystkie sztuczki po kolei co już umie byleby tylko dostać kawałek szynki :evil_lol: to dopiero wymuszacz!

nie mam nowych zdjęć za wiele, z ostatniego aussikowego spaceru mam Lule, Jazzika brak.. :oops: na spacery chodzimy oddzielnie, a ja nigdy nie biore aparatu żeby zrobić zdjęcie czy Jazzikowi, czy Lulce - czas to zmienić ;)
mam Jazzika ze świąt na spacerze:

i zołze Lule:

• 2 months later...
Posted

[quote name='Pegaza']Kasiu no w koncu nam przypomnialas jak wygladają Twoje psy:)
a dlaczego osobno? wygodniej Ci ?
mnie by nogi bolaly:roll:[/QUOTE]
jak trzeba to trzeba i nie ma wytłumaczenia bólu nóg ;) ale już sobie razem spacernikujemy zazwyczaj, z większymi i mniejszymi sukcesami ;)

taka mała aktualizacja:)

Lulka za 1.5tygodnia skończy 7miesięcy! jak ten czas leci, dopiero co taka mała glizdka z niej była ;)
[IMG]http://i47.tinypic.com/mcx7jn.jpg[/IMG]

[IMG]http://i47.tinypic.com/2uz5vev.jpg[/IMG]

[IMG]http://i49.tinypic.com/dgrt5z.jpg[/IMG]

Jazzik żyje sobie spokojnie, siostry zbytnio nie lubi, ale sobie radzimy, jest lepiej niż było i to mnie cieszy, może za pół roku będę mogła powtórzyć te słowa z większymi sukcesami:)
Mała rośnie, niedługo będę wprowadzać jej coś z frisbee:)
byłyśmy na swóch wystawach, nie poszło nam najgorzej. w życiu codziennym jak każdy mamy wzloty i upadki, ogólnie mała fajnie pracuje jak już się wkręci, więc może za kilka lat coś z niej będzie ;)

Posted

Kasia Ty mi nie pokazuj bernenczyka bo to moja następna miłośc po yorkach i proskach hihih
fajnie ze jako tako się dogadują;) pewnie mocniej ją pokocha jak cieczkę dostanie pierwszą hihi
no widzialam widzialam ze na wystawach wam dobrze idzie:)

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

witamy Ole i Chica;)

troche Luli, która za 6dni kończy 8MIESIĘCY !!! ;)
zabieram się za filmik z tej okazji, więc możliwe, że coś się uda skleić i zobaczycie panne Lule w ruchu;)

Posted

masdamerka napisał(a):
Ale wyrosła :loveu:

czyżby imienniczka Lu mojej Lu(li) ?;)

wyrosła, wyrosła, na dzień dzisiejszy ma jakieś 50/50.5cm, 20kg :) myślę, że z 51.5cm będzie miała, czyli dla mnie idealnie, a z wagą to się zobaczy:)

Posted

chrupcia napisał(a):
czyżby imienniczka Lu mojej Lu(li) ?;)

Moja Lu jest bardziej imienniczką Lusiacza Weroniki (kojarzysz Volte?) :) Do twojej jakoś mi Lula bardziej pasuje :loveu:

A tak poza tym, więcej zdjęć poproszę :diabloti:

Posted

[quote name='dysia-u']Kasia w jaki sposób wklejasz fotki?
mnie image wodzi za nos
Ula, przez photobucket :) polecam ;)
[quote name='masdamerka']Moja Lu jest bardziej imienniczką Lusiacza Weroniki (kojarzysz Volte?) :) Do twojej jakoś mi Lula bardziej pasuje :loveu:

A tak poza tym, więcej zdjęć poproszę :diabloti:
kojarze, kojarze ;) Volta odrobinę młodsza od mojej Lulki ;) a co do imienia to różnie to była, raz jest Lu, raz Lula, Lulu, Lilu, ważne że reaguje ;) :evil_lol:
[quote name='lenka13']http://i1167.photobucket.com/albums/q638/chrupcia1/Lulu/Lulu/rfedsxza_zps1d76888f.jpg piękne :) przez Ciebie coraz bardziej podobają mi się aussie, a ostatnio nawet obserwowałam brata ciotecznego/wujka(?) Luli na treningu ;)
ojj Milena poważnie się zastanów nad tymi szatanami ;) piękne to to, ale diabelskie :diabloti: oczywiście da się żyć ;) zresztą myślę, że Ty byś sobie dobrze poradziła z takim aussikowym egzemplarzem ;)
a co do wujka to czy chodzi Ci o Peppera ? to jest wujek Lu, a brat jej taty ;) chyba, że masz jakiegoś innego psa na myśli ;)

Posted

Nie, ja narazie nie chce aussika.. Teraz chyba nie czas na kolejnego psa ;) Bardzo mi się one podobają i wydają się bardzo fajne do pracy itp. ale to chyba nie są psy dla mnie. Boje się, że nie dałabym sobie z nimi rady ;) A Ty widzisz jakąś róznice w życiu/pracy z yorkiem a aussikiem ?
Chodzi o Blue - Saussurea Black Rock´N´Roll ;)

Posted

ja też się bałam, ale jakoś idziemy do przodu z mniejszymi i większymi sukcesami:)
to dwie różne historie w moim wypadku jeśli chodzi o różnice w życiu/pracy z yorczakiem, a aussikiem;) a Blue to faktycznie wujek Luli, jest synem babci mojej suki.