Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 192
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kalva, przepraszam że pytam w tej sytuacji, ale chciałam zapytać czy materacyk doszedł wogóle. Chciałam pomóc - nie zdążyłam:-(, jak my wszyscy.
Ale mądrzejsza o nowe doświadczenie, że materacyk może się przydać do rehabilitacji tak cichutko chciałam zapytać czy byłaby szansa na jego odesłanie, bo faktycznie pomoże kolejnemu.

Jeśli to niestosowne pytanie to przepraszam - zrozumiem.

Acha masz zapchaną skrzynkę

Posted

Daj spokój, nie przepraszaj. Bardzo nam przykro, że Batmanek umarł. Niestety kolejnych bid przybywa do pomocy. To zrozumiałe, że pytasz. Kasia na pewno jak tylko wejdzie da Ci odpowiedź czy dotarł ten materac i co dalej?
Smutno bez psinki:(

Posted

fiorsteinbock napisał(a):
Boże, wczoraj odeszły dwa psiaki w hoteliku i Batmanek :( dlaczego... :(
Odpoczywajcie, nasi Mali Przyjaciele!

Biedactwa, niestety ciśnienie tego dnia było koszmarne, zmieniało się co kilka godzin i ta duchota zabójcza dla słabego serduszka. Teraz biegają sobie razem za TM...

Posted

DIF napisał(a):
Kalva!

Tak samo jak Batmanek walczył o życie Ty walczyłaś o niego! Jestem pełna podziwu dla Ciebie!
I jest mi bardzo, ale to bardzo przykro, że Wam się nie udało! :-(:-(:-(

:-(:-(:-(

DIF dziękuję Ci, ale nie ma co podziwiać mnie, to Batuś był bohaterem, ja miałam zaszczyt być przy nim. DIF udało nam się bo zamiast porzucony prze babę umierać już wtedy w męczarniach i samotności, odszedł po ponad trzech tygodniach w domu, wśród kochających piesków i ludzi, wiedział, że go pokochaliśmy, ze się troszczymy, zrobimy dla niego wszystko i wiedział, że Wy tutaj mu pomagacie, wspieracie, trzymacie kciuki! Dlatego odszedł spokojnie, pełen miłości, pogodny i bez bólu, dlatego myślę, że się udało zapewnić mu godny koniec życia i odejście. Dziękuję, że byłaś z nami!
Awit i martka1982 Wam te dziękuję, każde ciepłe słowo ratuje, koi ból, każde jest cenne i zawsze potrzebne.

Posted

AlfaLS napisał(a):
Kalvo jesteśmy z Tobą i Batmankiem. I będziemy. A Ty musisz pomagać innym zwierzakom / bo kto im pomoże jak nie my???????/ pamiętając o Batmanku i jego szczęśliwym mimo wszystko odejściu........

Dziękuję Alfo i masz rację! Zawsze o tym będę pamiętać, Batuś mi pokazał, że absolutnie zawsze trzeba pomagać, dla psa jeden dzień życia to znacznie więcej niż dla człowieka, dlatego jeśli choć na parę godzin poczuje się szczęśliwy i kochany to odmienia całe jego życie i odejście - ja to wiem. Batmanek, zmotywował mnie do tego by nauczyć się rehabilitacji psiaków, od jesieni zaczynam, długa to będzie droga, ale zadedykowana Batusiowi i ku pomocy innym. Masz rację, jego ostatni miesiąc i odejście były w pełni szczęśliwe i to jest najważniejsze

Posted

Iljova napisał(a):
Tutaj na dogo nie bywałam u Batmanka, ale ne FB, lecz dzisiaj w końcu musiałam
Wielki ból czuję w sercu moim
w raz z odejściem tak nagłym Twoim
Tak dzielnie wszystko znosiłeś
i mając kochających obok ludzi o nic nie prosiłeś
Z chwilą gdy odszedłeś za most tęczowy
gdzie świat jest piękny i kolorowy
gdzie nie ma bólu i cierpienia
dla nas zostaniesz we wspomnieniach.

Żegnaj Batmanku :cry:

Iljova dziękuję za ten piękny wiersz! Powiem Ci, że jak go przeczytałam, to poczułam, że oddałaś mój stan i nie mogłam pisać, sklejałam się, dziękuję kochana, że byłaś z nami! A na fb dobrze się zakamuflowałaś, bo nie wiedziałam, że też jesteś! Tym bardziej jestem wdzięczna za współobecność przy Batusiu!

Posted

ludwa napisał(a):
Podczytywałam o sukcesach i miałam nadzieję, że dziadunio jeszcze pocieszy sie dobrem. Przykro, że tak szybko się skonczyło. Zarazem pięknie, że znalazł Was, ludzi na których zasłużył i pokochał. Odszedł ale odszedł szczęśliwy. Odszedł godnie i pomimo tego, że już Go nie ma, należy się cieszyć, że odszedł teraz, szczęśliwy i przy swoich ludziach. [']

witam Cię Cioteczko! Dziękuję, że nam towarzyszysz, racja, najważniejsze, że był kochany - on to wiedział i czuł

Posted

Marycha35 napisał(a):
Kasiu już wiem com chciałam:)

Marysiu ogromnie Ci dziękuję za zrozumienie i wsparcie, przepraszam, byłam odrętwiała jak manekin, zagłębiłam się w pracę, nawet nie wiedziałam, że mam skrzynkę zapchaną, nie byłam na dogo, choć komputer na stałe jest tu zalogowany, jakbym była zawsze. W razie czego podam Ci maila czy telefon, jakby było coś trzeba

Posted

feliksik napisał(a):
Kalva, przepraszam że pytam w tej sytuacji, ale chciałam zapytać czy materacyk doszedł wogóle. Chciałam pomóc - nie zdążyłam:-(, jak my wszyscy.
Ale mądrzejsza o nowe doświadczenie, że materacyk może się przydać do rehabilitacji tak cichutko chciałam zapytać czy byłaby szansa na jego odesłanie, bo faktycznie pomoże kolejnemu.

Jeśli to niestosowne pytanie to przepraszam - zrozumiem.

Acha masz zapchaną skrzynkę

Feliksik przepraszam bardzo, już napisałam Ci pw - zadecydujesz sama, myślę, że temu staruszkowi z niedowładem nóżek na razie się przyda (ma domek, ale staruszka z biednej emerytury nie zapewni mu rehabilitacji), chcę wykorzystać to, czego nauczyłam się u Batusia, a jakby gdzieś indziej był potrzebny to zawsze chętnie odeślemy!

Posted

aha, nie ma za co przepraszać, to normalna sprawa, tyle psiaków potrzebuje pomocy. I jeszcze jedno - zdążyłaś, wszystkie zdążyłyście bo Batuś wiedział, że ma Wasze wsparcie - nie tylko dlatego, że mu mówiła, on to czuł i rzeczywiście był w dużej mierze samodzielny, co podtrzymywało w nim dobry humorek do końca!

Posted

Marycha35 napisał(a):
Daj spokój, nie przepraszaj. Bardzo nam przykro, że Batmanek umarł. Niestety kolejnych bid przybywa do pomocy. To zrozumiałe, że pytasz. Kasia na pewno jak tylko wejdzie da Ci odpowiedź czy dotarł ten materac i co dalej?
Smutno bez psinki:(

dziękuję za wyrozumiałość, jestem i wiadomo, trzeba cały czas pomocy, psiaki czekają!

Posted

Kalvo jak dobrze, że wróciłaś:) Mocno Cię ściskam i bardzo podoba mi się Twoja decyzja o nauce rehabilitacji. Tym sposobem właśnie Batuś jest z Nami cały czas. Daje siłę, inspiruje, łączy:) Brawo piesku, byłeś taki chory, zmęczony, a jednak zdołałeś jeszcze Nas czegoś nauczyć i zjednoczyć:) Mówiłam, że pobiegnie w maratonie......serduchowych odruchów:) Cieszę sie mogłam tu z Wami być, ekipka na medal! Batusiu to Twoja zasługa:)

• 3 months later...
  • 11 months later...