Kalva Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 AlfaLS napisał(a):Kalva koniecznie napisz do pani TERESY BORCZ. Ona ma fantastyczne doświadczenie z wyciągania psiaków ze stanów, które większości z nas wydawały się nie do wyjścia. Ona je też sama rehabilituje - więc tu też na pewno służyłaby konkretnymi radami. tak samo z jedzeniem - ona dokładnie podpowie co z czym podawać. To cud kobieta o fantastycznym sercu. Batmanku, będzie dobrze - jesteś w dobrych rękach :lol:. Alfo to cenna rada, piszę do Pani Teresy, może coś doradzi! Quote
Kalva Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 Marycha35 napisał(a):Pozdrawiam Goldenka i dołączam się do opinii dotyczącej Kalvy:) Brawo, brawo!!! Batman Forever:):):) I pięknie dziękuję za zaproszenie, posepię na uczelni może jeszcze jakowyś grosz wpadnie. Trzymajcie się i walczcie. Piesku miałeś szczęście w nieszczęściu:) A byłej właścicielce współczuję, straciła Prawdziwego Przyjaciela! Wstyd!!! Zostawić w potrzebie kogoś bliskiego. Honor w strzępach. Zero twarzy. Bardzo dziękuję w imieniu Batmanka! Marysiu jak zawsze jesteś pomysłowa i superaktywna:) A Batmanek rwie się do życia i chodzenia, mimo stanu, musi się udać! Quote
Kalva Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 [quote name='DIF']U dr. Bissenika była leczona Fruzia z mojego hoteliku. Oto jej watek na dogo: http://www.dogomania.pl/threads/176611-Fruzia-ma-domek-ma-cudowny-domek-!!-D%C5%82ug-sp%C5%82acony-!!-Dzi%C4%99kujemy-!!! Myślę, że więcej na temat doktora i leczenia może powiedzieć esperanza, która była za Fruźkę odpowiedzialna. Może strzel jej pw i wypytaj...;) o, dziękuję, to zajrzę, do dr Bissennika należy klinika i on badał Batmanka, ale prowadzą go dwie inne panie doktor, powypytuję w wolnej chwili, może cioteczki coś będą wiedziały! Quote
azalia Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 To wspaniale,że Batuś będzie rehabilitowany,napewno przyniesie to efekty.Jutro wyślę obiecaną stówkę dla piesia od mojej koleżanki. Quote
Kalva Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 Isadora7 napisał(a):Kalva ten dziwny numer który dzwonił (na 501) do Ciebie to w sprawie rehabilitacji. Uzgodniłam ze może Ty spróbuj w dogodnej dla siebie chwili zadzwonić. Podam tez na priva jakbyś skasowała. rozmawiałam dziś z Rehabilitantką, jesteśmy umówione na wywiad na niedzielę, Batmanek będzie się intensywnie rehabilitował na różne możliwe sposoby :) TRZYMAJCIE MOCNO KCIUKI! Quote
Kalva Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 azalia napisał(a):To wspaniale,że Batuś będzie rehabilitowany,napewno przyniesie to efekty.Jutro wyślę obiecaną stówkę dla piesia od mojej koleżanki. o Azalio też nie śpisz:) Ja dopiero teraz skończyłam ćwiczenia z Batkiem i dostał ostatnie leki i od razu odpisuję! zapomniałam dodać, ze bardzo wdzięczna jestem, ze pamiętasz o Batmanku Cioteczko! Quote
Kalva Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 Olena84 napisał(a):Opiekowałąm sie Luckiem, ktory jezdzil na wozku, nie wiem czy bedzie taki wozek potrzebny w przyszlosci? Oleno to bardzo możliwe, choć marzy mi się oczywiście, żeby Batmanek sam chodził, nie ważne w jakim stylu, natomiast może się okazać, że wózeczek jest mu potrzebny, a jeśli nawet nie to znam kogoś, kto będzie zainteresowany odkupieniem wózeczka (znajomi, których udało się namówić do adopcji zbłąkanego trójłapka). Dziękuję, ze o tym pomyślałaś, trzeba brać pod uwagę tę możliwość, spytam, bo może taki wózeczek byłby też pomocny właśnie na czas rehabilitacji, żeby obciążać określone mięśnie! Quote
Kalva Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 Jasza napisał(a):Ale się dzieje u Batmank! Brawo Kalva! Może Ulvhedin podpowie co nieco.... no właśnie będę pisać do Pani Teresy to i do Ulvhedin skrobnę, jestem zdeterminowana determinacją Batusia, każda rada może być bardzo cenna! Quote
Kalva Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 dusje napisał(a):Kalva, dziekuje za zaproszenie.Nie ma doswiadczenia z takim przypadkiem,nie umiem nic doradzic,ale nie z takich sytuacji psiaki sie wykaraskaly i sa zdrowe.Zycze Batmankowi powrotu do zdrowia i znalezienia domku :lol: Jestem oblozona deklaracjami wiec na razie nie moge pomoc :-( W lipcu wykroje pare zlotych i przesle Batmankowi :lol: Witamy Cioteczko serdecznie! Wierzę, ze jak będzie zdrówko to i domek:) a za wszelką pomoc będziemy ogromnie wdzięczni, Batuś, choć spieszy mu się do biegania, spokojnie poczeka:) Quote
Kalva Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 Marycha35 napisał(a):Ludziki co z psiaczkiem, jak on się miewa? Już piszę, mam nadzieję, ze Cioteczki pamiętają o Batmanku - Batuś po ćwiczeniach sam z siebie coraz częściej zgina i prostuje nadgarstek i paluszki słabszej przedniej łapki!!! - (bo u niego lewa strona jest słabsza, obie lewe łapki, lewe ucho i trochę szyja) poza tym apetycik dopisuje, dziś musieliśmy zrobić badanie krwi, ze względu na wątrobę, no i też hormony tarczycy bo są podejrzenia, że mogą być zaburzone Quote
Kalva Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 feliksik napisał(a):cioteczki - mam materac, a jak on ma ćwiczyć na nim - to taki materac do pływania. on chyba się przedziurawi od pazurków Feliksik Cioteczko Kochana, dziękuję ślicznie za pomoc - materacyk służyłby Batusiowi do siedzenia, stania, ćwiczenia łapek, on ma krótkie pazurki, ale nie wiem czy materacyk jest cienki??? Quote
Kalva Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 tu będę wklejać na bieżąco rozliczenie - wpływy Batmanka: rozliczenie: dogo: Bjuta - 75 PLN MMD - 50 PLN Kundelkowa Skarbonka - 250 PLN Marycha35 - 10 PLN Koleżanka Azalii - 100 PLN razem z dogo 485 zł fb - do uzupełnienia: MAGDALENA W. - 50,00 PLN URSZULA D. - 20,00 PLN TOMASZ S. - 324,00 PLN ANNA O.K. - 20,00 PLN PIOTR Z. - 35,00 PLN BOGUSŁAWA CZ. - 10,00 PLN razem: 459 zł w sumie wpłynęło 584 zł - dziękujemy! wydatki: dwie faktury na łączną kwotę 700 zł (spłacone 584 zł dzięki Darczyńcom z FB i Dogomanii, a 116 zł z pożyczonych pieniążków, które powoli oddamy) (faktury do wklejenia) dług do spłaty w lecznicy: 448 zł (opinia i zaświadczenie o długu do wklejenia) + 95 zł badanie krwi + usg jamy brzusznej + ostatnia pomoc - tlen itd. dotychczasowe leczenie wyniosło bez dwóch ostatnich pozycji 1243 zł - czekamy na ostateczne rozliczenie z lecznicą, fakturę, która zostanie wystawiona po długim weekendzie. faktura 1 : faktura 2 : informacja o potrzebie leczenia i długu: leki - faktura i recepta (jeszcze czeka na realizację, bo na parę dni mamy lek): Quote
Kalva Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 _ogonek_ napisał(a):Kalva, przeczytałam więc wróciłam. Ja mogę zrobić takie proste wirtualne cegiełki na bazarek lub allegro. Ogonku bardzo fajny pomysł! Może allegro łatwiej rozpropagować? Nie mam zresztą doświadczenia w takich akcjach, ale będę bardzo wdzięczna za pomoc! Quote
Kalva Posted June 16, 2011 Author Posted June 16, 2011 mam awarię komputera, nie ładują mi się obrazy:( za parę godzin to rozwiążę i wrzucę faktury i zdjęcia :/ nie mam szczęścia do wrzucania zdjęć, ehh Quote
Jasza Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Jakbyś miała problem ze wstawieniem, to podeślij na maila, wkleję, tylko krzycz ;-) agafaj@onet.eu Quote
feliksik Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Kalva napisał(a):Feliksik Cioteczko Kochana, dziękuję ślicznie za pomoc - materacyk służyłby Batusiowi do siedzenia, stania, ćwiczenia łapek, on ma krótkie pazurki, ale nie wiem czy materacyk jest cienki??? materiał materaca taki standardowy jak do pływania - wiecie dmuchany, nie welurowy, jeżeli się przyda, to daj adres - wyślę go Quote
ulvhedinn Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Na materac mozna połozyć cienki niesliski kocyk, zeby pazury go nie dziabnęły. Do ćwiczeń fantastycznie nadają się piłki, lub tzw fasolki rehabilitacyjne, treningi z piłką pomagają psu uczyć się równowagi i "świadomości ciała", naf=dają sie też do ćwiczeń właśnie dla psów, które z jakiegoś powodu mają kłopoty z koordynacją ruchową. No ale to zalezy od stanu małego i tegoco powie rehabilitant ;) Leki widzę ma fajnie zestawione, ja bym - tradycyjnie- dodawała mu jeszcze do jedzenia olej lniany i tabletki z drożdży, działające świetnie na układ nerwowy. Plus po konsultacji z wetem- aescin, bo jeśli to był wylew, to przyda mu się coś uszczelniającego naczynia krwionośne i wspomagającego usuwanie obrzęków, krwiaków itd. Jeśli psiak lubi wodę, mozna by mu zafundować ćwiczenia w wodzie, niekoniecznie od razu pływanie, ale chociazby brodzenie w wodzie, które pomaga utrzymać mięśnie, jednocześnie odciążając stawy a zarazem wymaga od psa ćwiczenia koordynacji ciała. Oczywiście z pełną asekuracją ;) Wieczorem postaram się dopisać coś więcej. Quote
feliksik Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 ja z prośbą się pojawiam o zaglądnięcie na bazarek dla Paluszka porąconego, połamanego i z chorobą Perthesa - mało osób zagląda, a kończy się jutro: http://www.dogomania.pl/threads/2093...0#post17076150 Quote
Isadora7 Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Kalva mnie po głowie chodzi przyjechać jak będzie rehabilitacja z aparatem do profesjonalnych zdjęć i popykać trochę fotek. Co Ty na to? Quote
Kalva Posted June 16, 2011 Author Posted June 16, 2011 [quote name='Jasza']Jakbyś miała problem ze wstawieniem, to podeślij na maila, wkleję, tylko krzycz ;-) agafaj@onet.eu Dziękuję Ci kochana:) wreszcie się udało! Quote
Kalva Posted June 16, 2011 Author Posted June 16, 2011 feliksik napisał(a):materiał materaca taki standardowy jak do pływania - wiecie dmuchany, nie welurowy, jeżeli się przyda, to daj adres - wyślę go już się pogubiłam, ten eukanuby na bazarku jest okrągły, ale nie wiem czy mocniejszy - może ten normalny jest dłuższy i mógłby po nim chodzić, dreptać, a ten okrągły mógłby służyć do leżenia, co motywowałoby go do koordynacji ruchowej, jak sądzisz? Chyba musimy spróbować, to ja zapłacę za przesyłkę oczywiście, napiszę potem pw, bo teraz wpadłam na chwilkę, dziękuję Ci serdecznie Cioteczko! Quote
Kalva Posted June 16, 2011 Author Posted June 16, 2011 ulvhedinn napisał(a):Na materac mozna połozyć cienki niesliski kocyk, zeby pazury go nie dziabnęły. Do ćwiczeń fantastycznie nadają się piłki, lub tzw fasolki rehabilitacyjne, treningi z piłką pomagają psu uczyć się równowagi i "świadomości ciała", naf=dają sie też do ćwiczeń właśnie dla psów, które z jakiegoś powodu mają kłopoty z koordynacją ruchową. No ale to zalezy od stanu małego i tegoco powie rehabilitant ;) Leki widzę ma fajnie zestawione, ja bym - tradycyjnie- dodawała mu jeszcze do jedzenia olej lniany i tabletki z drożdży, działające świetnie na układ nerwowy. Plus po konsultacji z wetem- aescin, bo jeśli to był wylew, to przyda mu się coś uszczelniającego naczynia krwionośne i wspomagającego usuwanie obrzęków, krwiaków itd. Jeśli psiak lubi wodę, mozna by mu zafundować ćwiczenia w wodzie, niekoniecznie od razu pływanie, ale chociazby brodzenie w wodzie, które pomaga utrzymać mięśnie, jednocześnie odciążając stawy a zarazem wymaga od psa ćwiczenia koordynacji ciała. Oczywiście z pełną asekuracją ;) Wieczorem postaram się dopisać coś więcej. Ulvhedinn witamy Cię serdecznie i wielkie podziękowania za złote rady!!! Postaram się skorzystać ze wszystkich, wieczorem napiszę więcej też:) Quote
Kalva Posted June 16, 2011 Author Posted June 16, 2011 Isadora7 napisał(a):Kalva mnie po głowie chodzi przyjechać jak będzie rehabilitacja z aparatem do profesjonalnych zdjęć i popykać trochę fotek. Co Ty na to? super pomysł!!! To sie dogadamy na pewno po 23.06. Świetnie bo i Batuś i nasze psiaki tez nie mają fotek prawdziwych:) Quote
Recommended Posts