brazowa1 Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 Jest czarny,smukły,szczupły,pierwsze moje wrazenie: maliniak.Wiem,wiem,te psy nie bywaja czarne,ale on robi takie wrazenie. Przyszedl do schroniska 2,5 miesiaca temu,mial wtedy 7 miesiecy.Od razu daje sie zauwazyc jego wada ortopedyczna,Jamal ma po 2 duze wilcze pazury u tylnich łap.Jako mały szczeniak nauczyl sie,ze nie haczenie tylnimi łapami powoduje bol.Starał sie trzymac te łapy od siebie jak najdalej.Efekt-krowia postawa.Wada utrwalila sie na zawsze. Jamal pozostal zywym, wesołym psem.Charakter i zachowanie typowe dla malinois.Owczar,troche pobudliwy,chetnie wychodzi na spacer,latwo nawiazuje kontakt.Wymaga duzo ruchu,ale ile moze miec ruchu w schronisku?Bieganie w kółko? Niezbyt przyjazny do innych samcow,ale dostosowuje sie.Najlepiej sprawdzi sie w roli stroza-jest szczekliwy,czujny,nie do zmeczenia. Szkoda,gdyby taki młody pies zmarnował sie w schronisku.Kazdy dzien obniza jego szanse na adopcje. Quote
akucha Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 Jamal - pięknota :loveu: A tych pazurów nie można usunąć?? Quote
brazowa1 Posted October 28, 2006 Author Posted October 28, 2006 Mozna,ale wady to juz nie usunie.Trzyma tylnie łapy odsiebnie.Tak sie uksztaltowal uklad kostny. Quote
Celina12 Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 Jesteś CUDNY-skacz wysoko-komu Ślicznotę? Quote
iwlajn Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 akucha napisał(a):Brązowa, wpedzasz mnie w kompleksy :roll:, ale muszę zapytać... co to jest malinos???? :oops: Jak ja nic nie wiem... Młodym urodziwy, czeka na dom!!! Popatrzcie, jaki on cudny... Malinois to jedna z odmian owczarka belgijskiego. Pozostałe to: groenendael, tervueren, laekenois. Quote
bigos Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 do góry piękności Rzeczywiście wygląda jak owczarek belgijski Quote
beka Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 Śliczny pies. Oby szybko znalazł swojego człowieka:). Quote
kaerjot Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 A ja nie mogę się powstrzymać, żeby tej fotki nie wkleić. Jamal wracając ze spaceru dorwał się do misek z jedzonkiem dla kotów wolnożyjących, przy schronisku.:evil_lol: Jak widać, żadna wada nie przeszkadza mu w kombinowaniu. Słodziak :loveu: Quote
Celina12 Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 Ale Bystrzak :evil_lol:.Milutki jesteś-wiesz? Quote
brazowa1 Posted October 30, 2006 Author Posted October 30, 2006 Coz za kompromitujace zdjecie :oops: Piekny malinois obzerajacy bezdomne koty.:oops: Jamal szuka domu i zajecia! Quote
kaerjot Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 Jamal biegiem na pierwszą stronę, po domek Quote
Neris Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 Ależ on fajny. Podskakiwać mi na górę skoro to kangur! Quote
brazowa1 Posted November 1, 2006 Author Posted November 1, 2006 Jamal jest typowym owczarkiem.Tylko one nie kombinuja i robia to,czego sie od nich wymaga.Np.powrot do boksu;Jamal wraca z przytupem,hamujac ostro na zakretach,sam z siebie.Madry pies. Quote
Celina12 Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 Podnoszę!!!!!!!!!!!!!Śliczny jesteś!!!!!!!!!!!:loveu: Quote
Neris Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 Pewnie szkolenie takiego mądrali to sama przyjemność... Quote
kaerjot Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 Ciotki napiszcie jakiś fajny tekst na allegro, ja jestem umysł ściśle-zaciśnięty i nie umiem nic fajnego wymyślić. Quote
kaerjot Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 Jamal na allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=139255333 Quote
kaerjot Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 I kociaki też (Jamal się chyba nie obrazi?) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=139262585 Brazowa, może załóż kociakom wątek na innych Quote
Recommended Posts