aksamesa Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Dostałam wiadomość na mejla, pozwalam sobie wkleić: " PIES błąka się po podlaskich wsiach ma ok 4-5 lat, zostawiony przez miejskich letników po wakacjach. Dożywiany, od ubiegłorocznej ciężkiej zimy, przez moja mamę -pies uznał nasze podwórko jako swój azyl. Niestety pies poluje - zadusił ( ugnoił) 13 owiec sąsiada, upolował wszystkie jego kury, poluje na sarny w lesie i niestety dwa dni temu...spowodował wypadek - (goniona przez psa sarna wpadła na drogę pod samochód, którym jechał młody chłopak)...na szczęście chłopakowi nic sie nie stało, ale psa namierzyła policja.. i jeżeli natychmiast nie znajdę mu jakiegoś domu to go odstrzelą. Pies jest bardzo inteligentny, do tej pory żył na wolności, nie potrafi przebywać w domu, przeskoczy normalne ogrodzenie (powinno mieć ze 2 metry). W tak ogóle jest -paradoksalnie - bardzo łagodny, lubi pieszczoty, z kotami żyje wspaniale, ( nie wiem jak reaguje na małe dzieci bo ich nie mamy). Bardzo szybko potrzebuje znaleźć dom (a właściwie z właściciela z i ogrodem otoczonym dużym płotem żeby pies nie przeskoczył). Pies w tej chwili jest na wsi na Podlasiu w gminie Narewka ( oprócz tego są tam 2 niesterylizowane suczki i 4 młode szczeniaczki, które tez muszą pilnie znaleźć domy i 9 kotów w tym 6 to odratowane koty wyrzucane z jadących samochodów albo pozostawione na zimę same sobie bo właściciele zimują w mieście...) Bardzo proszę o pomoc w powyższej sprawie. pozdrawiam ciepło Marzena Lipińska tel 507 007 006" Zdjęcia: Quote
kaszanka Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Zdajesz sobie sprawę, że z jego zachowaniem - bedzie to graniczyło z cudem ? P.S. Zadusił te owce czy ugnoił (cokolwiek to znaczy)? Quote
aksamesa Posted June 11, 2011 Author Posted June 11, 2011 Tak sobie myślę , może do kojca i powoli socjalizacja , póki co nie ma problemu z kontaktem z człowiekiem , miałam kiedyś psa nikczemnego wzrostu , który podusił wszystkie kury teściowej a i uciekał kiedy tylko poczuł sukę w cieczce , nie było łatwo ,zamykaliśmy furtkę na klucz , bo z klamki nie stanowiło dla niego problemu otworzyć , no i pilnować trzeba było na okrągło.Ale nic co łatwe nie daje satysfakcji!!!!!!! Może wystarczy mieszkanie w mieście swój człowiek , który dostarczy wrażeń na cały dzień i chodzenie na smyczy ? Nie mogłam przeczytać i zapomnieć dlatego wrzuciłam tutaj tego maila , licząc że znajdą się mądrzejsi ode mnie [LIST] [*] :razz: [/LIST] [LIST] [*] [/LIST] Quote
Randa Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 Śliczny pies. Wrzućcie go na owczarki. A może mógłby postać przez jakiś czas u Twojej mamy na podwórku na łańcuchu:mad::razz:to przynajmniej uratowałoby mu życie - w tym czasie wykastrować i szukać pomocy. Potrzebny mu czas, a przy tym jego polowaniu może szybko marnie zginąć...naprawdę cudny Ps. Ciotki, łańcuch naprawdę czasem ratuje życie, wiem, co mówię, choć tu na dogo jest przeklęty Quote
Recommended Posts