Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='BUDRYSEK']elu dzieki :)

Teddy dostaje leki na stawy...nie pamietam nazwy
ale najleszpy bylby artroflex, oplaca sie kupic 500 ml ale kosztuje ok 180 zł

na ile wystarcza taka pojemność?

Posted

Ja mojej suni (po konsultacji z wetem) podaję Arthrofos forte z dobrym skutkiem. Za 700 gram płacę 45,70. Dawkowanie to 4g na 10 kg. Porównajcie skład. Ja polecam.

Posted

Tutaj to wet chyba powinien się wypowiedzieć.
A jak z jedzeniem karmy suchej jakieś postępy ? Dobrze by było gdyby zaczął ją jeść. Ja wiem że karmy weterynaryjne są drogie ale nawet gdyby dziennie dać mu chociaż trochę to zawsze. U mojego starszego psiaka z podobnymi problemami przynosiło to dobre efekty.

Posted

Tadzik wyjada suchą karmę kotom z misek - z większymi kawałkami, typowymi dla psów, ma problem, nie może zgryźć. Ze swojej miski suchej karmy się nie chwyci, interesuje go tylko podjadanie z kocich misek:)
Apetyt ma nadal spory, jadłby non stop, a przy jego słabych łapach trzeba uważać,żeby za bardzo nie przybrał na wadze.
Zwilżę mu suchą karmę i sprawdzę czy zje w takiej postaci - znajomi zalewają swojemu owczarkowi suchą karmę wodą i zjada bez problemu.Moje psy też początkowo strajkowały jak widziały suchą karmę, ale miały spore problemy z osadzającym się kamieniem na zębach.Po jego usunięciu musiały się przyzwyczaić do nowego jedzenia i teraz zgryzają bez problemu.

Posted (edited)

mozna tez kupic jakis lepszy olej i polewac sucha karme...poszukam jaki bylby dla niego dobry

Pilnie szukam dt/ds dla Majlo w typie JRT, ma tylko 4 lata
wlascicielom juz przeszkadza bo maja malutkie dzici i pies jest ciagle przywiazany do koloryfera!
dali mi tylko kilka dni na znalezienie czegos inaczej go uspia!
Błagam pomózcie!
Majlo moze mieszkac w bloku, jest cichy i grzeczny, zachowuje czystosc, kocha dzieci

kontakt: 607 488 598

http://www.dogomania.pl/threads/224505-MEGA-PILNE!-4-letni-JRT-do-uśpienia!!!!?p=18816222#post18816222

Uploaded with ImageShack.us

Edited by BUDRYSEK
Posted

dzisiaj bylysmy z Tedym u weta
rano nie mogl sie podniesc, przewracal sie
jak przyjechalam to lezal i nie mogl ustac na lapkach, wyniosłysmy Go na kolderce

u weta mial echo serducha i ekg...tragedii nie ma
zrobione bylo UPC z moczu, jest dokladniejsze od krwi - ucieka nieco bialko z moczem
czekamy jeszcze na koncowe wyniki ktore beda jutro

Teddy na tydzien dostal tez vetmedin - 2 tabl/ 3,20 zł na dzien, po tygodzniu bedzie podjeta decyzja czy lek bedzie dalej kontynuowany, jezeli bedzie musial to juz do konca zycia bedzie go dostawal
mial tez lekko podniesiona temperature...w czwartek mamy kontrole

na szczescie pozniej tak sie rozchodzil, ze musialam za Nim biec :)
mam nadzieje, ze to tylko lekkie przeziebienie ktore rano tak Go osłabilo ze nie mogl wstac?

Posted

Czytałam na FB.
Dodatkowo dostałam taką wiadomość :
Ania Bigosinska

• Napisz jakbedziesz dokładnie wiedziała jakie lekarstwa musi brać Teddy ale napisz ta lacinska nazwę lekarstwa zobaczę czy da sie tu coś kupić.

Czekam na informację czy mam zrobić przelew za wizytę u weta i lekarstwa.
I oczywiście trzymam kciuki za Teddego :)

Posted

Czekam z niepokojem na wiadomości dzisiejsze... jak dziś samopoczucie i sprawność Teddy'ego?

Wybacz psinko i przydługi offik... ale te wielkopsy także mocno trzymaja za Ciebie kciukasy!

http://www.dogomania.pl/threads/224470-Pojawi%C5%82y-sie-KLESZCZE_zabezpieczmy-bernardyny-Kami-Sylwka-Bertiego_-ZAPRASZAMY!20.3

Kuna kupiła już Kami i Sylwusiowi obrożę (2 x 66zł) i psiaki są bezpieczne.
Berti dostanie obrózkę w prezencie od P.Grażynki!

Potrzebne jest więc 132zł na obie obrózki Kamuni i Sylwusia... pomózcie za nie załpacić!
I jeśli nie macie nic przeciw temu, pieniążki przeznaczone dla Bertiego na obrózkę zostaną przekazane Kamuni i Sylwusiowi.

Zapraszamy serdecznie na bazarek fotoplakacików tych trzech cudnych psiaków... jeszcze brakuje około 100zł.

Kami, słodka choć alpinistka sprawna i niezbyt dla kotów bezpieczna

Sylwuś
, młodziutki, ale wszystkiego musi się jeszcze uczyć

Berti
, najbardziej beniasty "niebenio"- przylepa ciapata, cierpliwa i ufna... cudny model...

Pomóż zapłacić za zabezpieczenie przeciw kleszczom... na wschodzie już się pojawiły.

PAMIĘTAJ TAKŻE O SWOIM PSIE!

Posted

BUDRYSEK napisał(a):
dzisiaj rano tez mial problem z podniesieniem sie ale poptem rozchodzil sie
jutro kontrola, podam dokladny koszt wizyty i nazwy lekow

Bidul noo:-/ Czekamy.

Posted

wczoraj Teddy byl juz lepszy :)
bardziej kontaktowy i zywszy
dostaje antybiotyk do wtorku i we wt/sr kontrolniebylo naszej wetki zeby wszystko obdgadac wiecej info bedzie po kontroli