Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Annaa4']To wyjdzie na to że się czepiam ale pewnie tak jest.

Nie uzbieramy jeśli na FB nie będzie jasnej informacji w rozliczeniu ile mamy pieniędzy, jaki koszt transportu, informacji o mnie jako skarbniku. Na przyszłość proszę też podawać mój numer konta łatwiej jest panować nad finansami. Druga sprawa proszę wrzucić chociażby link w swojej sygnaturze do bazarku na rzecz Teddego- jest tutaj na pewno Pani "znana" :) zawsze ktoś przez sympatię dla Pani na niego wejdzie a nóż coś kupi. Przepraszam ale nie lubię takiego biadolenia ;-) Inne psy też mają pod górkę a osoby które prowadzą ich wątek mobilizują siły i działają. Fakt możemy nie mieć i pewnie nie będziemy mieć deklaracji równej temu co potrzebne jest na DT. Ale robiąc dwa razy w miesiącu bazarki, przypominając na FB (wysyłając do wszystkich w wydarzeniu pw z prośbą o wpłatę 5zł na jego utrzymanie) będziemy działać. Ja też zacznę wysyłać pw do osób na dogo z prośbą o wejście, tylko jak już wyzdrowieje bo teraz to oczy szybko mi padają przez chorobę :)

Jak trzeba też napisać że psiak obecnie jest na Pani utrzymaniu, i tutaj moje pytanie czy nie trzeba Pani pomóc ? Lecznica wysłała już rozliczenie ?
Dodatkowo ktoś z Fb pytał się czy Teddy nie musi mieć kubraczka na te chłodne dni (mogła to być sugestia lub chęć pomocy w kupieniu mu ubranka) warto odpowiedzieć i zapytać się czy możemy liczyć na pomoc w zakupie.
Liczby przemawiają do ludzi. Po za tym nie możemy wymagać że to ludzie o wszystko będą się wypytywać.
Pierwszy post nie jest zaktualizowany nie wiadomo co teraz się dzieje z Teddym, nie ma też info gdzie ma pojechać to samo jest na FB. Nie ma informacji o wpłatach co z tego że ja to napiszę w komentarzu skoro nikt nie zobaczy że coś zostało dodane chyba że wejdzie i poczyta.

Mam wrażenie że jednak działamy na dwóch różnych frontach a to jest zawsze na szkodę dla Psa. I nikt tutaj Pani z tym samej nie zostawi, zdaje sobie sprawę że nie raz pewnie osoby porzucały jakiś wątek z psiakiem jak już był bezpieczny. Proszę przejrzeć wątki na których jestem i będę. Nie zostawiam tylko jak mogę to pomagam, i jest to pomoc stała.

Na FB nie ma problemu by odpowiadały osoby znające sytuacją Teddy'ego, nawet jeśli nie są administratorami.
Myslę, że także nie stoi nic na przeszkodzie by współuczestniczyć w administrowaniu wydarzeniem i w odpowiedniej notatce rozliczać wpływy i wydatki.

Przestrzegam przed wskazywaniem co kto może zrobić, a czego nie może. Nie wiemy tego znając sie jedynie z netu, nie wiemy o sobie prawie nic, więc ostrożnie z takimi stwierdzeniami.
A odnosnie tego co kto ma w podpisie... jeśli BUDRYSEK ma 30...40 podopiecznych, to jak ma zaspokoić potrzeby wszystkich wstawiając je w podpis? Wstawione jest to co żywotnie jest dla niej i jej podopiecznych potrzebne w jej opinii.
Decydujmy o naszych podpisach same, ustalając co jest w naszej opinii najpilniejszą potrzebą, bo to MY znamy je najlepiej.

Ja nie odważyłabym sie opiekować taka masą zwierząt jak BUDRYSEK... a początkiem pomocy jest utworzenie wątku, który potrzeby zwierzaków pokaże...i tych wątków jest tyle ile zwierzat, którym BUDRYSEK szuka pomocy( kilkadziesiąt?)... dalej już od nas- userów może zależeć jak ta pomoc sie potoczy... nikt nie jest w stanie utrzymać i opiekować się tyloma zwierzętami sam.
Przy takim ogromie wątków, nie można być na wszystkich, dlatego potrzebna jest Wasza pomoc i kreatywność!
Jeśli możecie skupić się na jednym psiaku, to bardzo dobrze!!! Szybciej i skuteczniej można mu pomóc... ale bardzo proszę- nie ustalajcie co kto ma zrobić, co dać do podpisu, nie sugerujcie małej obrotności w pomocy i braku zainteresowania psiakiem, bo takich psiaków pod opieką (bezpośrednią i wirtualną) tej osoby może być kilkadziesiąt.

[quote name='Annaa4']Ja naprawdę to wszystko rozumiem ale inni nie muszą tego wiedzieć a i rozumieć

... czy nie w naszym interesie leży wytłumaczenie tego innym? Tym bardziej,że rozumiemy o co chodzi?
Robię to stale i nie ma problemów by ludzie zrozumieli... i rozumieją.

"To wyjdzie na to że się czepiam ale pewnie tak jest."...podobnie i w moim przypadku ;)

Posted

[quote name='zuzlikowa']Na FB nie ma problemu by odpowiadały osoby znające sytuacją Teddy'ego, nawet jeśli nie są administratorami.
Myslę, że także nie stoi nic na przeszkodzie by współuczestniczyć w administrowaniu wydarzeniem i w odpowiedniej notatce rozliczać wpływy i wydatki.

Przestrzegam przed wskazywaniem co kto może zrobić, a czego nie może. Nie wiemy tego znając sie jedynie z netu, nie wiemy o sobie prawie nic, więc ostrożnie z takimi stwierdzeniami.
A odnosnie tego co kto ma w podpisie... jeśli BUDRYSEK ma 30...40 podopiecznych, to jak ma zaspokoić potrzeby wszystkich wstawiając je w podpis? Wstawione jest to co żywotnie jest dla niej i jej podopiecznych potrzebne w jej opinii.
Decydujmy o naszych podpisach same, ustalając co jest w naszej opinii najpilniejszą potrzebą, bo to MY znamy je najlepiej.

Ja nie odważyłabym sie opiekować taka masą zwierząt jak BUDRYSEK... a początkiem pomocy jest utworzenie wątku, który potrzeby zwierzaków pokaże...i tych wątków jest tyle ile zwierzat, którym BUDRYSEK szuka pomocy( kilkadziesiąt?)... dalej już od nas- userów może zależeć jak ta pomoc sie potoczy... nikt nie jest w stanie utrzymać i opiekować się tyloma zwierzętami sam.
Przy takim ogromie wątków, nie można być na wszystkich, dlatego potrzebna jest Wasza pomoc i kreatywność!
Jeśli możecie skupić się na jednym psiaku, to bardzo dobrze!!! Szybciej i skuteczniej można mu pomóc... ale bardzo proszę- nie ustalajcie co kto ma zrobić, co dać do podpisu, nie sugerujcie małej obrotności w pomocy i braku zainteresowania psiakiem, bo takich psiaków pod opieką (bezpośrednią i wirtualną) tej osoby może być kilkadziesiąt.

... czy nie w naszym interesie leży wytłumaczenie tego innym? Tym bardziej,że rozumiemy o co chodzi?
Robię to stale i nie ma problemów by ludzie zrozumieli... i rozumieją.

"To wyjdzie na to że się czepiam ale pewnie tak jest."...podobnie i w moim przypadku ;)

Tylko widzisz Ja to wszystko rozumiem. I mimo że nie wchodzę na inne wątki którymi administruje Budrysek to już z tego wątku wiem że na pewno psów ma pod opieką dużo. Ale to nie zmienia nadal mojego poglądu na wątek Teddego. Bo ja mam na względzie jego dobro a brak informacji działa na jego nie korzyść :)
Mam prawo do wyrażania opinii i to robię. Tak faktycznie nie znamy się, wszystko co napisałam powyżej to jest moja opinia. I nikogo nie zmuszam do niczego, ale jako że podjęłam się prowadzenia rozliczeń psiaka to muszę wiedzieć też z kim mam do czynienia :) Budrysek mi odpisał, i nie mnożę już swoich paranoi - wiem na czym stoję.

A co do tego ostatniego czym nie w naszym interesie leży tłumaczenie innym- tak zgodzę się w naszym. Ale właśnie dlatego napisałam to co napisałam. Teraz wiem co mam mówić, nie jestem wróżką i nie będę zgadywać jaki jest powód takiego a nie innego zachowania Budryska :)

A prawda jest taka że jak zobaczyłam post Budryska na temat tego jak mamy mało kasy itp ;-) gdzie się nie mogłam doprosić o dopisanie do wątku na FB informacji o kosztach paliwa i tego że jestem skarbnikiem żeby wszyscy mieli pewność że ja to ja ;-) To się wylało.
Stąd też zaproponowałam prowadzenie tego wątku, i administrowanie na FB. Bo łatwiej będzie na pewno zadzwonić poprosić o informację i samej je dopisać :)

Ja ze swojej strony naprawdę nic złego nie mam na myśli. I tak jak wcześniej napisałam pomogę na tyle ile mogę i potrafię.

Posted

Annaa4 napisał(a):
Tylko widzisz Ja to wszystko rozumiem. I mimo że nie wchodzę na inne wątki którymi administruje Budrysek to już z tego wątku wiem że na pewno psów ma pod opieką dużo. Ale to nie zmienia nadal mojego poglądu na wątek Teddego. Bo ja mam na względzie jego dobro a brak informacji działa na jego nie korzyść :)
Mam prawo do wyrażania opinii i to robię. Tak faktycznie nie znamy się, wszystko co napisałam powyżej to jest moja opinia. I nikogo nie zmuszam do niczego, ale jako że podjęłam się prowadzenia rozliczeń psiaka to muszę wiedzieć też z kim mam do czynienia :) Budrysek mi odpisał, i nie mnożę już swoich paranoi - wiem na czym stoję.

A co do tego ostatniego czym nie w naszym interesie leży tłumaczenie innym- tak zgodzę się w naszym. Ale właśnie dlatego napisałam to co napisałam. Teraz wiem co mam mówić, nie jestem wróżką i nie będę zgadywać jaki jest powód takiego a nie innego zachowania Budryska :)

A prawda jest taka że jak zobaczyłam post Budryska na temat tego jak mamy mało kasy itp ;-) gdzie się nie mogłam doprosić o dopisanie do wątku na FB informacji o kosztach paliwa i tego że jestem skarbnikiem żeby wszyscy mieli pewność że ja to ja ;-) To się wylało.
Stąd też zaproponowałam prowadzenie tego wątku, i administrowanie na FB. Bo łatwiej będzie na pewno zadzwonić poprosić o informację i samej je dopisać :)

Ja ze swojej strony naprawdę nic złego nie mam na myśli. I tak jak wcześniej napisałam pomogę na tyle ile mogę i potrafię.

... jeśli dajesz sobie prawo do "czepiania się" i wyrażania wskazówek oraz opinii- daj ją i innym.
Ja właśnie skorzystałam z tego prawa, widząc nakazy w zacytowanym poście i ... wiedząc, że nie wiemy o sobie niczego, po prostu przestrzegam przed wyrażaniem emocjonalnych i kategorycznych opinii, nim uzyskamy informacje o przyczynie takiego stanu.
I dobro psiaka mam wtedy także na uwadze.

Jeśli nie masz nic przeciwko, dyskusję na ten temat uznałabym już za zakończoną. OK?

By zmienić temat i faktycznie usprawnić działanie na wątku i w wydarzeniu, jesteś wpisana jako administrator wydarzenia i możesz edytować treść wydarzenia i np. wstawiać w treść np linki do notatki rozliczeniowej Teddy' ego lub też w samą treść wydarzenia( dopasuj formą do swoich możliwości i potrzeb).

Myślę, że Teddy może już bardzo intensywnie być ogłaszany... i tekst dobry bardzo by się przydał.

Posted

Annaa4 napisał(a):
A tak zmieniając temat co powiecie na ogłoszenia dla Tadeusza ? Mogę wykupić pakiet.

Jeśli Budrysek uzna, że już można/ należy... plus tego taki, że może mały cud i... Teddzio w ogóle przez kojec by nie przechodził tylko z domku do domku.

Posted

majqa napisał(a):
Jeśli Budrysek uzna, że już można/ należy... plus tego taki, że może mały cud i... Teddzio w ogóle przez kojec by nie przechodził tylko z domku do domku.

BUDRYSEK ogłasza Teddyego od dawna... przed momentem z nią rozmawiałam i oczywiście uznała, że nic nie stoi na przeszkodzie by to nadal robić. ... oczywiście propozycja wykupienia pakietu Teddy'emu bardzo się może przydać... i oby się zdarzył cud:).

Posted

[quote name='zuzlikowa']... jeśli dajesz sobie prawo do "czepiania się" i wyrażania wskazówek oraz opinii- daj ją i innym.
Ja właśnie skorzystałam z tego prawa, widząc nakazy w zacytowanym poście i ... wiedząc, że nie wiemy o sobie niczego, po prostu przestrzegam przed wyrażaniem emocjonalnych i kategorycznych opinii, nim uzyskamy informacje o przyczynie takiego stanu.
I dobro psiaka mam wtedy także na uwadze.

Jeśli nie masz nic przeciwko, dyskusję na ten temat uznałabym już za zakończoną. OK?

By zmienić temat i faktycznie usprawnić działanie na wątku i w wydarzeniu, jesteś wpisana jako administrator wydarzenia i możesz edytować treść wydarzenia i np. wstawiać w treść np linki do notatki rozliczeniowej Teddy' ego lub też w samą treść wydarzenia( dopasuj formą do swoich możliwości i potrzeb).

Myślę, że Teddy może już bardzo intensywnie być ogłaszany... i tekst dobry bardzo by się przydał.

Ja ją uznałam za skończoną w momencie gdy odpisała Budrysek, a Tobie odpisałam bo nie chciałam abyś pomyślała że np. ignoruje Twoją opinie stąd ten mój wywód kolejny :) Ale mam wrażenie że uznałaś to znów za jakiś atak... Dla mnie temat jest zamknięty.

Co do ogłoszeń tutaj akurat można kupić pakiet http://www.dogomania.pl/threads/222920-Bazarek-og%C5%82oszeniowy-***70-og%C5%82osze%C5%84-10z%C5%82-***-30-og%C5%82osze%C5%84-5z%C5%82***
http://www.dogomania.pl/threads/222114-Ekspresowy-bazarek-og%C5%82oszeniowo-banerkowy-na-katowickie-psiaki-gt-do-18.02-Zapraszamy

Tylko tekst potrzebny ? Ktoś się podejmie napisania ??:) A znacie może kogoś kto odpłatnie na dogo może napisać ?

Posted

majqa napisał(a):

zuzlikowa napisał(a):
BUDRYSEK ogłasza Teddyego od dawna... przed momentem z nią rozmawiałam i oczywiście uznała, że nic nie stoi na przeszkodzie by to nadal robić. ... oczywiście propozycja wykupienia pakietu Teddy'emu bardzo się może przydać... i oby się zdarzył cud:).

To ja wykupie nie ma problemu.

Posted

czarna anda napisał(a):
dziewczyny i Teresa sory ze dopiero teraz ale mialam cholerny klopot - wlasciciel wywalil mnie z domu wraz ze zwierzakami i musialam znalezc nowe miejsce troche mi zajelo czasu kasy i nerwow ale jestem na nowym 30 km od wawy w strone augustowa - zaraz przeczytam watek

... i jakodpowiedź czarna ando?
Miałaś czas pomyśleć?

Posted

własnie wróciliśmy z długiego spacerku...Teddy (proszę uzywać tylko tego imienia zeby nie wprowadzac zamieszania) był bardzo aktywny...wszystko go interesowało....nie chciał wracac do domu :)
apetyt ma dalej ogromny, potrafi zjeśc swoje i jeszcze inne miseczki wylizywać, a najchętniej to jadłby kiełbaski :)

Posted

BUDRYSEK napisał(a):
jezeli ktos moglby przekazac fanty na bazarek , bedziemy wdzieczni :)

jezeli udaloby sie uzbierac na transport mozna Teddiego zawiezc juz do hoteliku, moze w nastepny weekend?

Kilka osób zadeklarowało wpłaty a więc na sam transport powinniśmy uzbierać.

Posted

Dodany przelew od Pani Justyny Dz. z Łomży
Luty 2012:
wpłaty jednorazowe, które wpłynęły w m-cu lutym :
10zł- stokrotka.af wpłacone 01.02.
80zł- kikka wpłacone 02.02
20zł- maja602 wpłacone 03.02
50zł-
Ania J z Zywca
15zł- dara9 wpłacone 06.02
100zł- zachary wpłacone 06.02
5zł- Justyna Dz. z Łomży wpłacone 13.02
deklaracje stałe(luty) :
20zł- Ania J wpłacone 06.02
20zł- zachary wpłacone 06.02
20zł- wadercia wpłacone 06.02

STAN KONTA na 13.02. +WPŁATY JEDNORAZOWE 280ZŁ +DEKLARACJE STAŁE 60ZŁ RAZEM 340ZŁ

Posted (edited)

[quote name='Annaa4']Dodany przelew od Pani Justyny Dz. z Łomży

Luty 2012:
wpłaty jednorazowe, które wpłynęły w m-cu lutym :
10zł- stokrotka.af wpłacone 01.02.
80zł- kikka wpłacone 02.02
20zł- maja602 wpłacone 03.02
50zł-
Ania J z Zywca na transport
15zł- dara9 wpłacone 06.02
100zł- zachary wpłacone 06.02
5zł- Justyna Dz. z Łomży wpłacone 13.02
deklaracje stałe(luty) :
20zł- Ania J wpłacone 06.02
20zł- zachary wpłacone 06.02
20zł- wadercia wpłacone 06.02

dług w lecznicy - 201,40 zł post 823 http://www.dogomania.pl/threads/2008...-karmę/page42

STAN KONTA na 13.02. +WPŁATY JEDNORAZOWE 280ZŁ +DEKLARACJE STAŁE 60ZŁ RAZEM 340ZŁ

Jak tylko ewa gonzales mi potwierdzi czy mam jej oddać za przesyłkę czy nie to konto Teddego zasili kwota z bazarku wysokości 25 lub 30zł :))
Tak już wstępnie policzyłam z bazarku który trwa do środy będzie na pewno ok 200zł. Jeszcze gdybyśmy mieli więcej stałych deklaracji to było by dobrze :))
ps. Napiszę ktoś tekst do ogłoszeń ??:)))

Dopisałam dług w lecznicy którym też się trzeba zająć.

Edited by Annaa4
Posted (edited)

Okrucieństwo - siekiera. Pies, który przeżył. Teddy

Za nim... około 10-12 letnim Teddym... spotkanie z okrucieństwem wymierzonym ludzką ręką uzbrojoną w siekierę. Przed... cała masa znaków zapytania, niepewność jutra, smutek bycia niczyim. On, na całe jego szczęście, tak tego nie odbiera. Pełen, o dziwo, wiary w człowieka, ufny, łagodny, delikatny, zgodny z innymi psiakami, pięknie tolerujący obecność wtulających się weń kotów, czeka na ostatni zwrot w jego życiu, na pojawienie się domu z prawdziwego zdarzenia. Takiego, w którym byłby kimś ważnym, kochanym, szanowanym nigdy nie miał! Był przecież tylko psem, a może... AŻ psem!? Trudno odmówić mu wzruszającego uroku i bezbronności, jakby był skrzyżowaniem nieporadnego dziecięcia z dostojnym, starszym panem. W tych, którzy się z Teddym stykają budzi jak najcieplejsze uczucia. Z powodzeniem więc odnajdzie się jako spokojny, niekłopotliwy (bo rewelacyjnie radzący sobie w warunkach mieszkaniowych) "nakanapowy towarzysz" na dobre i na złe... Co jak co ale zło naznaczyło go wystarczającym piętnem, dobro zaś leży w jego naturze. Czy taki pies ma szansę, by zdobyć czyjeś serce i oddać swoje w zamian? Ależ tak... Trzeba tylko mu w tym pomóc, pokazać go światu, pozwolić, by ów świat pochylił się nad jego losem i wyciągnął doń rękę. Jedno jest pewne, Teddy doceni ten gest, nie zawiedzie swego zbawcy.

Danymi kontaktowymi w sprawie adopcji Teddy’ego są: budrysek78@wp.pl, 607 488 598.

Edited by majqa
Posted

sercem calem scisskuniam glowenke Tedunai i pozdrawiam kochani , niechaj cale 30 zlociszkow bedzie dla niunia Teddunia:loveu::multi:ciociu Aniu nie slij mi nic , jam juz knizke wyslala , pozdrawiamm