Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

majqa napisał(a):
Aneczko, kiedy chcesz zastartować z bazarkiem? Do kiedy trzeba by było Ci podesłać fotki i opisy?

Na pewno zacznę robić go w piątek a więc do niedzieli(tej co będzie;-) ) powinnam się wyrobić:) W razie czego zostawię sobie wolne posty i dorzucę co trzeba :)

Posted

zuziaM napisał(a):
A .... i zapytam od razu, jak z temperamentem u psiaka.
U mnie juz zostaly jedynie kojce na polowie zadaszone i polowa kojca jest bez siatki na gorze.
Chodzi mi o to, czy Teddy nie bedzie mial ochoty na wspinanie sie po siatce i wychodzenie gora .....
Albo na szarpanie i rozciaganie siatki ....
Niestety z takimi przypadkami juz mialam do czynienia.
A na nieszczescie wtedy, kojce zakryte od gory na calosci, sa juz zajete wlasnie przez takich kombinatorow.....
To wazna dla mnie informacja .

Jak wynika z moich obserwacji psiaka i z informacji jakie o nim mam, trudno mi sobie wyobrazić go wspinającego się po ogrodzeniu. Za słabe łapeczki i głowa jednak zwrócona ku ziemi i temu co na niej jest... nie było najmniejszych oznak, że będzie próbował przełazić przez ogrodzenie.
Co do rozplatywania siatki... nie mam także podstaw, by przypuszczać by w tym wzgledzie cokolwiek mógł próbować.
Z temperamentu, to absolutnie zrównoważony starszy psiak o niezwykłym pociagu do dreptania...

Prawdę powiedziawszy, to co mnie osobiście bardzo niepokoi, to fakt, że w zasadzie ostatni okres spędził w domu- sierść jak u Oneczka, ale jak z podszerstkiem?
No i jeszcze poważniejsza obawa, to to, że Tedy to taki dreptuś- jak się przebudzi, to prawie cały czas drepce. Nocą także( ostatnie noce u BUDRYSEK, wstawał ok. 3 i dreptał co moment sprawdzając co robi BUDRYSEK i czy jest... ). Myślę,że musimy o tym pamietać w kontekście tych mrozów- jak się zbudzi to zacznie łazikować i czy trafi do budy, czy się nie wyłoży gdzieś na zewnątrz ?

Wiem, że mogę przesadzać, ale jednak, te mrozy zmuszają do przewidywania wszystkich zachowań starszego pana...

Posted

Lili8522 napisał(a):
Ja przytulałam? Nieeee :shake:
Tylko głaskałam :evil_lol:

A szkoda, bo Tedy'ego można bezkarnie tulić do oporu... jest wtedy niezwykle cierpliwy i spokojny, spokojny, spokojny, spokojny ...:)

Posted

__Lara napisał(a):
Dobrze, że Teddy już zabrany z byłego DT. To nie był dobry DT.

zuzlikowa, czy to dreptanie nie ma jakiegoś podłoża zdrowotnego?

Tak jak pisałam- wetka nie widzi w nim psiaka chorego, lecz staruszka...wyniki badania krwi także na razie nie dają podstwa do stwierdzenia ,że Tedy jest chory(mocznik nieznacznie podniesiony i sam w sobie nie musi być chorobowym objawem), wyniki moczu mają być dzisiaj... zobaczymy, czy nie zmienią tego obrazu.

Tedy, to jednak leciwy pan, po poważnym urazie głowy i gruntownie neurologicznie nie przebadany(weterynarze nie widzieli podstaw, o ile dobrze pamiętam, a teraz podchodzili ostrożnie do informacji dt o zachowaniu psiaka)... ale jak widziałam starsze psiaczki, to często żyły niejako w swoim dreptającym i wszystko obwąchującym świecie... Tedy także tak się zachowuje...

Posted

Ania J napisał(a):
dzień dobry
Jak wygląda sytuacja z deklaracjami na Teddy'ego?

Witam :)
Jest jedna deklaracja stała w wysokości 20zł i kilka deklaracji jednorazowych. Jak tylko otrzymam informacje o wpłatach zaktualizuje post rozliczeniowy, proszę mi dać czas do końca weekendu :)

Posted

Ania J napisał(a):
proszę zapisać stałą 20 zł ode mnie
wczoraj widziałam biedaka - zapada w pamięć :)
proszę nr konta na pw

Bardzo dziękuje , pw wysłane :)) wieczorem uaktualnię post rozliczeniowy :)

Posted

zuzlikowa napisał(a):
(...) wyniki moczu mają być dzisiaj... zobaczymy, czy nie zmienią tego obrazu.

Tedy, to jednak leciwy pan, po poważnym urazie głowy i gruntownie neurologicznie nie przebadany(weterynarze nie widzieli podstaw, o ile dobrze pamiętam, a teraz podchodzili ostrożnie do informacji dt o zachowaniu psiaka)... ale jak widziałam starsze psiaczki, to często żyły niejako w swoim dreptającym i wszystko obwąchującym świecie... Tedy także tak się zachowuje...

To czekamy jeszcze na ten mocz.
A czy w ogóle jest szansa, by zobaczył go swoim okiem neurolog?
Hm... dreptuś, mam takiego, na to trzeba mieć oko.

zuzlikowa napisał(a):
(...) Prawdę powiedziawszy, to co mnie osobiście bardzo niepokoi, to fakt, że w zasadzie ostatni okres spędził w domu- sierść jak u Oneczka, ale jak z podszerstkiem?
No i jeszcze poważniejsza obawa, to to, że Tedy to taki dreptuś- jak się przebudzi, to prawie cały czas drepce. Nocą także( ostatnie noce u BUDRYSEK, wstawał ok. 3 i dreptał co moment sprawdzając co robi BUDRYSEK i czy jest... ). Myślę,że musimy o tym pamietać w kontekście tych mrozów- jak się zbudzi to zacznie łazikować i czy trafi do budy, czy się nie wyłoży gdzieś na zewnątrz ?

Wiem, że mogę przesadzać, ale jednak, te mrozy zmuszają do przewidywania wszystkich zachowań starszego pana...

To nie jest przesadzanie, to są słuszne uwagi, zwłaszcza, że, o ile dobrze zrozumiałam, z ciepła domowego wyląduje w budzie i o tąpnięcie zdrówka łatwo.
Wyłożenie na zewnątrz to jedno, a drugie, żeby nie miał możliwości zaklinowania się gdzieś np. między budą a ogrodzeniem.

Posted

Annaa4 napisał(a):
Jak rozumiem tutaj już zostało podane konto dotychczasowej skarbniczki :)
To może jeśli to nie będzie problem ustalmy że ja skarbnikiem jestem od jutra czyli 01.02.2012.
Ewentualne wpłaty które jeszcze zaksięguje Monica przekaże na konto docelowe a ja dodam do postu rozliczeniowego.

ps. wysyłalam maila z prośbą o możliwość edycji drugiego postu, i pw na FB do Bydryska bo dzisiaj już za późno na telefony.
ps.1 mam już możliwość zmiany postu nr 2

Aniu, nic juz do mnie na Teddiego nie dotarlo, takze startujesz od zera, chlopak mial praktycznie same jednorazowe deklaracje,

Posted

Lolalola napisał(a):
Aniu,moje rzeczy z pewnoscia nie dojda do piatku:(....bynajmniej nie do tego,ale na nastepny beda:)

Jak zdjęcia prześlesz to będzie git :))
monika083 napisał(a):
Aniu, nic juz do mnie na Teddiego nie dotarlo, takze startujesz od zera, chlopak mial praktycznie same jednorazowe deklaracje,

Tak tylko z tego co zauwazyłam to były w tym wątku deklaracje jednorazowe nie dawno zadeklarowane i budrysek na nie odpisywał nie wiem czy podała Twoje konto :)

Posted

Annaa4 napisał(a):
(...) Tak tylko z tego co zauwazyłam to były w tym wątku deklaracje jednorazowe nie dawno zadeklarowane i budrysek na nie odpisywał nie wiem czy podała Twoje konto :)

Idę na kurs prekognicji. :evil_lol:
Czułam, że o to Ci chodzi. :eviltong:

Aniu, może napisz do Moniki PW, by miała to na uwadze.
Może i owszem, ludzie dostali konto, ale śledząc wątek poczekali i nie zdążyli wpłacić. Pewno swoją droga, gdyby... daliby na wątku znać.

Posted

zuzlikowa napisał(a):
Tak jak pisałam- wetka nie widzi w nim psiaka chorego, lecz staruszka...wyniki badania krwi także na razie nie dają podstwa do stwierdzenia ,że Tedy jest chory(mocznik nieznacznie podniesiony i sam w sobie nie musi być chorobowym objawem), wyniki moczu mają być dzisiaj... zobaczymy, czy nie zmienią tego obrazu.

...

Podniesiony mocznik jest objawem np. chorej watroby ( mialam wlasnie u siebie taki przypadek ). Nie zaszkodzi podawac psiakowi juz lek na watrobe - Essentiale czy Esseliv.

Posted

zuziaM napisał(a):
Podniesiony mocznik jest objawem np. chorej watroby ( mialam wlasnie u siebie taki przypadek ). Nie zaszkodzi podawac psiakowi juz lek na watrobe - Essentiale czy Esseliv.

Dobra uwaga. To wiekowy pan, takie wzmocnienie na wątrobę zawsze się przyda. zuziaM już czaruje wokół Teddy'iego :D :D :D