Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 10.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hejki, dziękuję wszystkim za życzenia, a Elce za smsa!

Myślałam, że z tymi urodzinami coś się zmieni i w końcu wydorośleję, ale jakoś supełnie nie czuję się starsza.... :lol:

Posted

Uprzejmie informuje drogich Cavanowiczów, że Misine bioderka uzyskały atest OFA jako zdrowe z oceną Dobrą (najlepsza jest Doskonała, Dobra jest druga z kolei) i został jej wydany numer OFA AT-3813G37F-PI. (Ten numer znaczy właśnie tylko tyle, że biodra są zdrowe).

A jej opiekunka mówi, że stała się jeszcze spokojniejsza i chodzi "z głową w chmurach", więc opiekunka uważa, że Misa jest w ciąży. PATI, co o tym sądzisz :lol: ?

Posted

I trzeba było aż do Ameryki jechać, żeby się okazało, że bioderka są wporządalu. :-? Ale cieszymy się bardzo i z tych bioderek i z tej, hmm... głowy w chmurach. :wink:

UWAGA CAVANO

Czas najwyższy podjąć strategiczne decyzje dotyczące obozu letniego.

Proponowany termin: od 30 sierpnia do 5 września

Co Wy na to?

Posted

Mokka,

To ja zapytam jeszcze, czy to ma byc oboc tylko dla:

"Cavanowicz aktywny uczestnik" + pies,

czy moze byc:

"Cavanowicz aktywny uczestnik" + "przyleglosc Cavanowicza zwany Sympatykiem" + pies?

pozdrawiam,

Posted

Mnie się wydaje, że przyległości jak najbardziej!!! Im więcej osób nam się zbierze, tym większa szansa, że jakieś ceny promocyjne wynegocjujemy...

Termin mnie odpowiada.

Posted

Myślę, że nic nie stoi na przeszkodzie, żeby sympatycy dołączyli do nas. Przecież jedziemy na wakacje. Nie tylko ciężka praca cały dzień :wink:

Ja jestem ZA. Ale oczywiście niech się i inni wypowiedzą.

Posted

buuuuu :bigcry: w tym terminie to my niezbyt będziemy mogli...

Flaire- spóżnione ale bardzo szczere życzenia :new-bday:

Misia- gratulacje, no w końcu dziewczyno :cool2:

a czy mogłabym poznać plan najbliższych treningów? bo ja nieczęsto w pięknym kraju jestem, a chciałabym trochę poprzychodzić.... :oops:

Posted

Termin wstepnie nam bardzo pasuje. Planujemy wakacje na przelomie sierpnia i wrzesnia, wiec ich czesc spedzimy z Cavano :D :D :D

Ania-Bajka,

Zapomnialam Ci pogratulowac ! Ucaluj super-sunie ode mnie i poglaszcz ja po brzusiu :-)

pozdrawiam,

Posted

Sajko, najbliższy trening to chyba dopiero w następną sobotę, ale Elka chce coś zorganizować w piątek po południu. Nie jestem pewna czy trening, czy spacer, trzeba ją zapytać.

Jesteś pewna, że nie uda Ci się wykroić tygodnia na obóz w proponowanym terminie? A masz może jakieś inne propozycje?

Zdecyduje oczywiście większość. :D

Posted

znaczy pierwszy tydzien- stycznia, marca, maja, lipca, wrzesnia, listopada nie ma mnie nigdy w Polsce- cóż, taka praca :( i pewnie udałoby mi się na weekend tylko dojechać :-? chociaż u mnie z czasem tak trudno, że pewnie i tak nie musicie się mną przejmować- ale jak wszystko będzie pięknie, to wtedy na weekend wpadnę już z moją malutką kluseczką :lol:

Posted

cóż, zacznijmy od głównych aktorów:

Concecia to przepiękna sunia, po której na 1000000% chcę mieć szczeniaka, widziałam ją w październiku jak miała 10misięcy i się zakochałam :oops: miałabyć teraz kryta w marcu, ale na wszystkich wystawach na których jest zbiera BOB a ostatnio BIS juniorów, więc nie będą jej kryli do przyszłego roku, tylko wystawiali. A ja tyle nie wyczekam.

Jak wiecie, musiałam się rozstać z moim staruszkiem i niestety Bari badzo źle to znosi :( to jest stadny i uczuciowy zwierzak i nie umie sam egzystować. Ale żeby miał towarzystwo cały czas, to musi mieć chłopaka za towarzysza, czyli jemu potrzeba kumpla do wspólnych szaleństw.

Po trzecie, mój hodowca miał kryć jedną ze swoich suk, Bilo, brytyjskim championem, ale zmienił krycie i pokrył ją swoim psem, zwycięzca świata w 01 i 02 i do tego zwycięzca Crufta- psem fenomenalnym pod względem eksterieru ale i charakteru. Czyli z tego mogą wyjść całkiem fajne świnki :wink:

reasumując- plan strategiczny- 20 maja rodzi się miot, jak jest w nim fajny chłopak- jest mój, przylatuje do Polski pod koniec lipca. W 2005 roku rodzi się miot po Conceci, w nim świetna suczka, i dwa miesiące później przylatuje do mnie do Polski.

Fajny plan? :D

Posted

też myslę, że to extra pomysł 8) ale rodzinie na razie sprzedałam tylko informację o zmianie płci szczeniaka, na info o 2 szczeniakach są zbyt młodzi :wink:

i żeby nie było wątpliwości- nie planuję tej pary kojarzyć, bo są dosyć blisko spokrewnieni :D

Posted

!!!!!!!!!!!!!!!MAM LOGO!!!!!!!!!!!!!!dostałam meilem logo! Teraz tylko prosze na priva adresiki tych, którzy to logo chcą! :P

Piątek

Planowany jest spacerek po polach mokotowskich kolo 18 bo wczesniej musze do ZK zajrzeć na momen. Kto sie wybiera? Na razie idę ja z Brutusem, Ania z Bellą i Aga z Sesilką!

Posted

a PATI to chyba lepiej nie pytac, bo to zupelnie inny ekhm... charakter chyba 8)

Hmmmm czy pozwolisz, ze sama bede odpowiadac na zadane mi pytania?! :evil:

Flaire mnie sie nie pytaj, ja mam zupelnie iiny charakter niz Misia! :lol:

czy moze byc:

"Cavanowicz aktywny uczestnik" + "przyleglosc Cavanowicza zwany Sympatykiem" + pies?

Ja tego inaczej nie widze. W moim przypadku to bedzie:

Cavanowicz +Cavanka+opiekunka Cavanki (czyt, moja mama) + pies + Kobra. :lol:

Posted

No patrzcie państwo, a my się martwiłyśmy, że zebrać kilkanaście osób to może być problem. Musimy się chyba rozejrzeć za jakimś pojemniejszym ośrodkiem :D

Pati, więc klamka zapadła - Cavanka nie Paulinka :wink:

Posted

Pati, więc klamka zapadła - Cavanka nie Paulinka :wink:

:hmmmm: No wiesz....zes mi tera cwieka zabila...Klamka powiadasz...tyz ladnie. No, ale Cavanka byla pierwsza, Klamka niech bedzie na drugie, ok?

Posted

O rany, Mokka, to nam już potrzeba sporo domków: jeden dla PATI ze świtą (PATI, jeden wystarczy???), jeden dla Ciebie plus moi, jeden dla Elki z Brutusem plus Ania i Bella, jeśli one przyjadą, jeden dla Wind plus Sympatyk, czyli na razie cztery. Who's next?