PATIszon Posted February 5, 2004 Author Posted February 5, 2004 Czyli póki co idziemy? Ania-Bajka będziecie? A Elka będzie? Quote
Mokka Posted February 5, 2004 Posted February 5, 2004 Jak narazie nie pada więc jak do 12 się nie rozpada to idziemy na spacer.A co do podłoża to byłam na spacerze z psem i jest w dość dobrym stanie a trening musi być bo mamy co świętować! No to uważam, że jesteśmy umówieni, teraz tylko ustalmy godzinę - może od 9 rano, bo potem jeszcze imprezka... Ja oczywiście już o treningu, bo na spacer w godzinach pracy to niestety nie mogę się zapisać :( Quote
Ida&Funny Posted February 5, 2004 Posted February 5, 2004 Na spacerze będzie Ania z Bajką, Pati z Kenią, Ela z Brutusem i Niuka z Heńkien i my Co do treningu to wy się umawiajcie a ja się dostosuje Quote
Elka Posted February 5, 2004 Posted February 5, 2004 Ojejku!! Wy mi jakas impreze szykujecie a ja taka nie ogolona...:oops: Ale do soboty siem ogolem...:P A tak wogole to nie przesadzajcie z tymi moimi urodzinami bo mi glupio...:oops: Juz sie nie moge doczekac spacerku...!! :D A jesli chodzi o sobotni trening to jesli sie baaaardzo nie rozpada to powiniem sie bez przeszkod odbyc... Wlasnie bylam na boisku wiec mam swieze informacje!! :D Nie wiem czy przed sobota usiade do kompa ale jesli by mi sie nie udalo to wszelkie informacje bede przekazywala komus smskiem i prosila o przekazanie!! :P Mokka Moj telefon jest pare razy podany na tym forum wiec jeszcze raz nie zaszkodzi 0506063789 Quote
Mokka Posted February 5, 2004 Posted February 5, 2004 Wiesz, ja taka zawsze trochę zapóźniona :oops: A telefon dostałam wczoraj od Idy, więc już mam, dzięki. :D Quote
Ania-Bajka Posted February 5, 2004 Posted February 5, 2004 O rany... cos nie bardzo sie czuje i chyba nie jestem dzis w formie na dluzszy spacerek... szkoda, bo lubie z wami spacerowac :cry: Mam nadzieje, ze to tylko przejsciowe zle samopoczucie i na sobote wstane nawet na te 9-ta. Chyba nie mam wyboru, bo skladniki na ciasto juz w kuchni i jutro bede je robic. Tylko zeby potem nikt nie grymasil! :) Specjalnie dla was dodam odrobine cukru i bakalii. Ale nie duzo. To jest ciasto wedlug starego przepisu babci Ćwierciakiewiczowej. Mi smakuje :P :angel: Ale Elka miala nie wiedziec!!!!!!! :evil: W kazdym razie i tak szykuje malutka niespodzianke, o ktorej nie napisze, bo jeszcze nasza jubilatka bedzie miala przypadkiem dostep do komputera przed sobota i wtedy nici z niespodzianki 8) Zycze milego spaceru i prosze o relacje z niego. :) Ja sie kuruje :fadein: Quote
PATIszon Posted February 5, 2004 Author Posted February 5, 2004 Spacerek sie udal,, choc byl ktortki i szybki. Zrobilismy szybkiego rundala naokolo obu pol Mokotowskich , a na koniec Kenia i Henia sobie poskakaly na blotnistym torku. Wracajac do domu zajrzalam do kliniki SGGW, zeby zapytac o wolne terminy do sterylizacji, bo cos czuje, ze Kenia lada chwila bedzie miala cieczke. Na spacerze poza tym spotkalismy Borderka, ktory mnie utwierdził w tym przekonaniu :roll: No wiec, kochani nie bedzie mnie na najblizszym terningu, bo wolny termin znalazł się....na jutro rano. :o :o Kochani, trzymajcie za nas kciuki. Pod nóż idzie Kenia i Kobra. Od razu zaliczamy RTG stawów. Kurcze mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze... Mam pietra, wiecie... :cry: Quote
Wind Posted February 5, 2004 Posted February 5, 2004 Hej Pati, Wszystko bedzie dobrze! Nie martw sie na wyrost. Sunie nawet nie zauwaza, jak je pozbawiaja "kobiecych" atrybutow ;) Napisz mi na priv ile ta "przyjemnosc" tam kosztuje. Znajomi maja suke, ktora tez chca wysterylizowac ale niestety czuja bariere cenowa :( pozdrawiam, Quote
PATIszon Posted February 5, 2004 Author Posted February 5, 2004 Słuchaj, nie powiem, żeby była to tania impreza. Pytałam na Gagarina to chcieli 400pln za dużą sukę (Kenia ponoć jest duża :o ). Poszłam do SGGW , tam chcą 180 za zabieg +leki co razem da jakieś niecałe 300pln, więc troche taniej. Mój kolega natomiast sterylizował psa w Piasecznie u jakiegos prywatnego weta i zapłacił, uwaga, 800pln! Szok. Tak, że chyba SGGW nie jest takie drogie... Quote
Wind Posted February 5, 2004 Posted February 5, 2004 Dzieki Pati, To potwierdza moje doswiadczenie z SGGW. Nie jest zbyt drogo a z opieki nad moim psem bylam bardzo zadowolona :-) No ale te 800 PLN to zdecydowana przesada :o Chyba ze dorzucali caloroczny, bezplatny karnet na leczenie psa ;) pozdrawiam, Quote
Flaire Posted February 5, 2004 Posted February 5, 2004 Kochani, chcialam tylko szybciutko skrobnac, ze dolecialysmy, dojechalysmy i jak na razie wszystko z grubsza oki. Wiecej bedzie poxniej, bo teraz siem spieszem... Elka, Happy Birthday!!! Quote
PATIszon Posted February 5, 2004 Author Posted February 5, 2004 Elka, Happy Birthday!!! Kurcze, chwila w Hameryce i już języka ojczystego zapomniała... :roll: Quote
Mokka Posted February 5, 2004 Posted February 5, 2004 Flaire, miło Cie powitać zza oceanu. Pati, 3mamy kciuki i pazurki i wierzymy, że wszystko będzie dobrze. I zapewne na następnym treningu juz będziecie :D Quote
PATIszon Posted February 5, 2004 Author Posted February 5, 2004 No mam nadzieje...bo inaczej chyba bym sobie nie darowała... Ech, póki co mam zadanie. Wujo dowiedział sie, że Kobra też będzie cięta i strasznie nie mógł trgo zrozumieć...no bo jak to tak!? Bez szczeniaków? Przeciez suka musi.... Ich suka najpierw ma mieć szczeniaki, a dopiero potem może ja wytną. Kurcze, nie wiedziałam, że mam taki niedoinformowany naród w rodzinie. Dodam, że ich suka to kundel ON-o podobny, w dodatku z ciężką dysplazją. :cry: Quote
Mokka Posted February 5, 2004 Posted February 5, 2004 No mam nadzieje...bo inaczej chyba bym sobie nie darowała...Ech, póki co mam zadanie. Wujo dowiedział sie, że Kobra też będzie cięta i strasznie nie mógł trgo zrozumieć...no bo jak to tak!? Bez szczeniaków? Przeciez suka musi.... Ich suka najpierw ma mieć szczeniaki, a dopiero potem może ja wytną. Kurcze, nie wiedziałam, że mam taki niedoinformowany naród w rodzinie. Dodam, że ich suka to kundel ON-o podobny, w dodatku z ciężką dysplazją. :cry: To tym bardziej trzeba zapylić - dla zdrowia. Niech geny idą dalej w świat :evil: Quote
Ida&Funny Posted February 5, 2004 Posted February 5, 2004 Ela kazała napisać że jeżeli nie będzie padać to trening jest w sobotę o 10 Quote
Ida&Funny Posted February 5, 2004 Posted February 5, 2004 Jak podoba wam się fanusia na emblemaciku to jak była mała Quote
Lenka Posted February 5, 2004 Posted February 5, 2004 Ida: ta fotka jest super aczkolwiek tamto pyszczydło też było niczego sobie :D Wiecie, tak sie mówi często o tej sterylizacji, że zaczynam sie zastanawiać czy by rasela w to nie wkręcić... Quote
Ida&Funny Posted February 5, 2004 Posted February 5, 2004 Ja Fany też będe sterylizować ale po pierwszej cieczce Quote
Lenka Posted February 5, 2004 Posted February 5, 2004 Ponieważ jutro z rana wyjeżdżam wyszaleć się na nartach (oby był śnieg i dobra pogoda) to muszę sie z Wami wszystkimi pożegnać, więc: a) życzę miłych ferii tym którzy je mają b) owocnych treningów, tym którzy będą na nie chodzić c) szybkiego powrotu do zdrowia, tym którzy tego potrzebują (Kenia - trzymamy kciuki) Wracam do Was w poniedzialek 16, mam nadzieję, że w jednym niezagipsowanym kawałku :) Quote
PATIszon Posted February 6, 2004 Author Posted February 6, 2004 Lenka, Dzieki, ale zapomniałaś o Kobrze! Ona też jest pokrojona :( A w dodatku okazało się, że ma lewą nogę krótszą i to o jakieś 2 cm. To chyba nienajlepiej wróży jej stawom, ale poczekamy na opinie Narojka. I jeszcze za cholere nie dało się kobry ułożyć do zdjęcia, bo ma wystający kręgosłup i się przewracała z jedneh strony na druga. W końcu wsadzili ją w korytko i jakos poszło. Bardzo mi się podobało, że tak starannie zabierali się do każdego ujęcia, coby na 100% zdjęcie wyszło. Póki co czekam na znak-sygnał coby je zabrać z kliniki. Gratisowo dostana ubranka. Chyba zrobie im zdjęcie. :roll: Dobra, a teraz do rzeczy. Mam wiadomość od Elki, która jest juz tak pijana ze szczęścia, ze ma urodziny, że nie trafia w klawiaturę i ja musze napisać, że: w sobote trening o 10.00, a w niedziele treningu nie ma! To tyle. Czekam na relacje z treningu. Quote
Wind Posted February 6, 2004 Posted February 6, 2004 Pati, A ja czekam na krotka relacje z zabiegow. Znajomi zainteresowani i tez chca w przyszlym tygodniu swoja suke na stol wyslac. Nigdy nie bedzie asem wystawowym, wiec ze sterylki beda same korzysci :-) pozdrawiam, Quote
PATIszon Posted February 6, 2004 Author Posted February 6, 2004 Wind, Ale ja nie asystowałam przy zabiegu....wiem tylko, że poszło gładko, bo suczki młode, nie zapasione (pani doktor bardzo chwaliła kondycje obu dziewczyn) :) Teraz tylko czekam na telefon i jade je zabrac. Albo pojade wczesniej i posiedze przy klatkach, coby bylo im razniej... Quote
Flaire Posted February 6, 2004 Posted February 6, 2004 Kochani, wczoraj spedzilysmy z Misia pol dnia u weta - speca od bioder - a drugie pol na dojazd tam i z powrotem. Ale bylo warto - zbadal Misie bardzo dokladnie, obejrzal biodra w roznych maszynach (w najfajniejszej widac bylo przeswietlenie w sposob dynamiczny, tzn. mozna bylo ruszac jej noga i obserwowac, co sie dzieje ze stawem). Opinia: Misia ma swietne biodra, ani cienia dysplazji. Na potwierdzenie tej opinii zrobil dobrze ulozone zdjecie, ktore wyslemy do OFA po atest. OFA wydaje (za pomoca trzech konsultujacych specjalistow) niejako "stopnie" biodrom - najlepsza to ocena doskonala, druga z kolei to dobra, potem dostateczna. Te trzy oceny sa wydawane zdrowym biodrom - pozostale kilka - biodrom chorym. Nasz wet oczekuje, ze misine biodra uzyskaja ocene doskonala, a w najgorszym wypadku - dobra. Nie musze dodawac, ze kamien spadl mi z serca i ze plany na szczeniaki ida cala para! Tutaj, gdzie teraz mieszkam dostep do internetu mam kiepski, wiec nie rozpisuje sie wiecej, chce jednak BARDZO BARDZO podziekowac Wam wszystkim za kciuki i za wiecej wiary w Misie niz nawet ja w koncu mialam. Tesknimy za Wami bardzo! I zazdroscimy spacerkow i treningow. Quote
Wind Posted February 6, 2004 Posted February 6, 2004 Flaire, I na taka informacje czekalismy :-) Teraz tylko pozostaje czekac na zaprzyjaznienie "Mlodej Pary" i szczesliwa konsumpcje ;) Wracajcie szybciutko do domku! My tez tesknimy :-) pozdrawiam, Quote
Recommended Posts