Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To teraz jeszcze Tosca dostanie CWC z międzynarodówki i mamy Ch.Pl w Cavano :cool3:

PsychoSzczurek napisał(a):
(Crazy już nikt nie musi trzymać przed torem:multi: ale mordę piłuje tradycyjnie:lol:)

postępy! jeszcze tydzień i bedzie cicha jak Bianka :cool3:

• Replies 10.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No Biały jest w ten weekend chyba? A jeśli nie to bladego pojęcia ja nie mam się pogubiłam;) Moje hm jeśli nic ani nikt jej nie wbiegnie na tor to jest ok, ale było źle jak nie mogłam jej odwołać-zero rekacji,pies głuchy i w pogoni za Bzu i Joshem:(
Moje też piłuje mordę-jak widzi innego psa który biega.
W podpisie słowa Mokki - dostałam pozwolenie na korzystanie:)
Ja nie mam wyboru- jeśli ja nie będę z małą biegać to nikt inny tego nie zrobi.

Posted

talut napisał(a):

postępy! jeszcze tydzień i bedzie cicha jak Bianka :cool3:

Moze bedzie cicho jak Bianka ale lepiej niech nie bedzie taka wybiorczo biegajaca jak Bianka :evil_lol:
Skoro tak wszyscy sie chwala to i ja napisze ,ze z Lublina przywiozlysmy ocene dosk. i srebro .Jeszcze tu o tym nie pisalam :lol:
W niedziele 17stego nie ma pikniku w Bialym ,piknik jest 23-24.Czyli z tego wynika ,ze w ta niedziele trening normalnie ,potem nie ma (bo chyba jest w piatek) a potem sa zawody (czyli 2go lipca).
Ja tak zrozumialam.

Posted

ja żyje bez kalendarza więc pewna nie jestem:) Piątkowy trening powinien być w piatek przed zawodami chyba tak od razu?
Muszę sobie zrobić tabliczkę na plecy "sadzam psa po to żeby się uspokoił a nie po to żeby go wołać"

Posted

Ja rowniez przylaczam sie do gratulacji dla wszystkich wystawianych i Wystawiajacych, :lol: choc przyznam ze nie umiem rozszyfrowac tych wszystkich cwc Chpl (no dobra - tego to sie akurat domyslam ;) )
Idea wystaw jest mi calkiem obca mimo tego ze mam psa z rodowodem ;)

Posted

Pozdrowienia z Hannoveru! :multi:
Czy u was tez jest tak goraco? Niemieckie klawiatury sa jakies dziwne, bo wszystko jest w innych miejscach. :crazyeye:
Dlaczego nikt nie chce z nami startowac w sztafecie? I dlacyego nic sie tu nie dzieje? Widze, ze beze mnie Dogomania upada :evil_lol: .

Posted

ojj u nas dzisiaj jest baardzo gorąco ;)

a co robisz w Hannoverze? :cool3: zostajesz na jutrzejszy mecz? :cool3: i kiedy wracasz? :cool3:

(ciekawska jestem :P)

Posted

Sajko napisał(a):
Zakla, ale ChPl to my już mamy w Cavano:cool3:

Wyjelas mi z ust cudze slowa:lol: Ale coz, pominmy:eviltong: Ja wiem, ze u nas duuuuzo championow, ale jeden w te czy wewte, co to za roznica??:eviltong:

Ola, cwc to wniosek na championa krajowego, trzy takie (w odstepie 6mcy i od dwoch roznych sedziow, w tym jeden z klubowki/miedzynarodowki) i masz championa:p

Posted

[quote name='zakla']Ola, cwc to wniosek na championa krajowego, trzy takie (w odstepie 6mcy i od dwoch roznych sedziow, w tym jeden z klubowki/miedzynarodowki) i masz championa:pOd trzech sędziów ;-). Ja jeszcze bym uściśliła i dodała "w odstępię co najmniej 6 miesięcy pomiędzy pierwszym a ostatnim".

Albo, cytując z regulaminu:

Na każdej z wystaw kynologicznych w kraju sędziemu przysługuje prawo przyznania certyfikatu na wystawowego championa (zwanego w skrócie CWC, za granicą CAC - certyfikat au championat).

Certyfikat może otrzymać pies i suka, które ukończyły 15 miesięcy i uzyskały ocenę doskonałą z lokatą pierwszą w klasie pośredniej, otwartej, użytkowej i championów, bez względu na liczbę konkurentów. Trzy CWC, uzyskane od trzech różnych sędziów - w tym co najmniej jeden na wystawie klubowej lub międzynarodowej - są podstawą do przyznania psu (suce) tytułu ,,Championa Polski”, pod warunkiem, że między pierwszym, a ostatnim wnioskiem upłynęło co najmniej 6 miesięcy.

Posted

:oops: chyba mi się z A2 pomyliło...:eviltong: albo nie wiem z czym:lol:

A my mamy się lepiej, nawet za talerzem dzisiaj skakaliśmy (więcej na inne we frisbee;)).

A mam pytanie, czy ktoś coś wie, czy może w czwartek jest jakiś trening??:razz:

Posted

Hanover to mi się tylko i wyłącznie z konikami kojaży. Obraziłam się na panów policjantów-nawet mnie nie spisali za nielegalną demonstrację:(
W Boże Ciało to się chyba nie godzi na trening isć!;)

Posted

ja Toski nie widziałam, ale Beatę owszem ;) tylko, że w tym samym czasie wystawiałam Monulca, a potem Betty mi gdzeiś zniknęła :diabloti:

Posted

talut napisał(a):
ja Toski nie widziałam, ale Beatę owszem ;) tylko, że w tym samym czasie wystawiałam Monulca, a potem Betty mi gdzeiś zniknęła :diabloti:

a ja widzialam Magde z Bianka, ale jak wychodzily juz z wystawy!! :(
a Ciebie z Monulcem nie widzialam niestety....

aha i widzialam jeszcze pare znajomych osob, w tym Ole z Bandzitka i wielkim pucharem ;)