Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='betty_labrador']
Aldra, jasne ze wysterylizowane suczki i kastraty psy nie sa leniuchami- widzialas chociazby goldenke Koke? :lol: i co do Twojej Irdy potwierdzam, ze jest pracowitym pieskiem przebierajacym lapkami -tzn niecierpliwiacym sie do szalenstwa na torze :cool3:
Koka i Irda są najlepszym przykładem, że sterylka nie musi wpływać negatywnie, tylko właściciel musi też w to uwierzyć. No, a Monia też jest ciachnięta już baaaardzo dawno, a niedawno dowiedziałam się, że mieści się w wadze dorodnego... jamnika :lol: .

• Replies 10.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zakla napisał(a):
Gratulation dla Bandyty :) My nie bylysmy w typie sedziego o czym dal znac, no ale coz...:roll:
Mokka na dwa dni oczywiscie;)
Beata jeden dzien to 50zl bodajze.

Bardzo dziekujemy wszystkim za gratki :multi: .
Zakla a "co" wystawialas, przyznaj sie :cool3: .

Moja szalona olbrzymka tez jest po sterylce i nadal jest tak szalona jak byla przed zabiegiem, zreszta ktos musi wariowac z Bandzitka :cool3: .

Posted

A my w niedzielę :).

A co do cieczki. Milo bardzo silnie reaguje na suki w cieczce i jeśli taka byłaby na treningu, to raczej byłby to dla nas czas stracony.

"Aldra" napisał(a):
P.S. ...a juz tak calkiem prywatnie - jesli o mnie chodzi to nie bede ukrywac ze jestem goraca zwolenniczka sterylizacji (kastracji) i patrzac na to, co sie dzieje w schroniskach :-( i nie tylko :angryy: - uwazam wrecz ze chyba najlepiej by było, gdyby ustawa zakazywala rozmnazania zwierzat za wyjatkiem tych dopuszczonych do hodowli...

Ja mam podobne zdanie. Właśnie żałuję, że nie ciachnęłam teraz Grafa (był dzień strerylizacji). Choć on na szczęście nie reaguje jakoś mocno na suczki w cieczce.

Posted

Mam pytanie do tych, co maja doswiadczenie jesli chodzi o zawody, Mokka :lol:
Czy jesli sa organizowane przebiegi dla zerowek to oznacza to automatycznie, ze sa obnizone przeszkody (tak jak w Pruszkowie) czy nie zawsze tak jest ?

Posted

[quote name='Aldra']Mam pytanie do tych, co maja doswiadczenie jesli chodzi o zawody, Mokka :lol:
Czy jesli sa organizowane przebiegi dla zerowek to oznacza to automatycznie, ze sa obnizone przeszkody (tak jak w Pruszkowie) czy nie zawsze tak jest ?
W zerówkach przeszkody zawsze są obniżone, zazwyczaj o jeden stopień, ale raz nawet biegałam z Leonem na wysokości M-ek. :lol:

Posted

Mokka napisał(a):
W zerówkach przeszkody zawsze są obniżone, zazwyczaj o jeden stopień, ale raz nawet biegałam z Leonem na wysokości M-ek. :lol:

Czyli generalnie powinny byc wyzej niz w Pruszkowie (jak patrze na zdjecia to wydaje mi sie ze tam byla wlasnie wysokosc M-ek.)

Hmmm... wiem ze teraz Warszawa wszystkim bardziej w glowie, ale nie wiesz czy od nas ktos bedzie jechal do Plocka (maja byc zerowki) i czy byloby sensowie gdybym sie z Irda tam wybrala ? (w celu oswajania sie z klimatem oczywiscie ;))

Posted

My jedziemy do Płocka , nawet z Leonkiem :lol: . Wiem, że Ela z Happy też planują, a reszta jeszcze się nie chwaliła. Sprawa zerówek wyszła niedawno, więc pewnie jeszcze paę osób się zgłosi. Uważam, że zawsze warto wystartować, zwłaszcza dla takiego psa jak Irda oswajanie się z klimatem jest bardzo wskazane ;) .

Posted

W Pruszkowie w zerówkach L tyczki faktycznie były obniżone bardziej, a to ze względu na fakt, że startowały młode psy. Zazwyczaj psy bardzo młode (chyba do ukończenia 1 roku) startując w zerówkach biegają w kategorii M. Na tych zawodach nie było takiej możliwości, więc obniżono przeszkody w trosce o ich stawy. W Płocku przeszkody mogą być oczko wyżej, zwłaszcza, że jest limit wieku dla zerówek i młodziaki nie mogą startować.

Posted

Betty, w topiku a propos Płocka jest wyraźnie, w zerówkach mogą startować psy, które nigdy wcześniej nie biegały w A1.

A nas nie będzie. Mniej czołgowa część naszej pary wyjeżdża na długo oczekiwane wakacje:multi:

Posted

betty_labrador napisał(a):
czy jak ktos byl juz w zerowkach i przeszedl do 1, to moze startowac jeszcze raz w zerowkach?

W Płocku nie może.

Posted

Sajko napisał(a):

A nas nie będzie. Mniej czołgowa część naszej pary wyjeżdża na długo oczekiwane wakacje:multi:

Szkoda, ale jedź sobie, jedź, baw się dobrze. :lol:

Posted

Mokka napisał(a):
Uważam, że zawsze warto wystartować, zwłaszcza dla takiego psa jak Irda oswajanie się z klimatem jest bardzo wskazane ;) .

W takim razie bede prosic Ele, zeby podniosla tyczki - w celu oswajania sie ;)

Dzieki Mokka za odpowiedzi - teraz juz ostatnie pytanie i wiecej dzis nie mecze :razz:
W Plocku beda oficjalne zawody - rozumiem, ze w takim razie mam leciec i ponownie :cool3: zapisac sie do ZK? Czy jeszcze jakies formalnosci powinnam zalatwic? (nie chce potem ganiac na ostatnia chwile).

Posted

Kurczę, tu Ci nie pomogę. Gdybyś biegała w A1 czy open, nie byłoby wątpliwości, ale czy do zerówek trzeba być (pardon :oops: ) członkiem, to nie mam pewności... Napiszę do organizatorów i spytam.

Posted

Aldra napisał(a):

W Plocku beda oficjalne zawody - rozumiem, ze w takim razie mam leciec i ponownie :cool3: zapisac sie do ZK? Czy jeszcze jakies formalnosci powinnam zalatwic? (nie chce potem ganiac na ostatnia chwile).

no to ja też dolacze sie do pytania Oli:p a i jeszcze pytanie o termin Płocka, :eviltong:

Posted

Mokka napisał(a):
Uważam, że zawsze warto wystartować, zwłaszcza dla takiego psa jak Irda oswajanie się z klimatem jest bardzo wskazane ;) .

Kiedy zacząć oswajać z zawodami? Bo sucz się nakręca na wszystko "o patrz listek, listek, LISTEK" i ewentualne zawody cienko widzę:oops:

Posted

Jak zaczniecie biegac i skupiac sie na torze i na sobie, a nie na calym otoczeniu ;)

Ja sie do Plocka chyba wybiore, w koncu trezba przed Czechami pocwiczyc, a to weekend poprzedzajacy ;)

Ola, wystawialam Astika, aussika w sukach w mlodziezy. Mial byc jeszcze PONik, ale nie wyszlo (a praktycznie to mial byc tylko PONik, ale jak tylko podeszlam do aussikow, ktore za trzy minuty mialy wchodzic na ring, to sie dowiedzialam ze Asti zostala bez wlascicielki i trzeba ja wystawic, wiec nawet przebrac sie nie zdazylam;))

Beata, troche zbedene pytania, na ktore wszystkie masz odpowiedzi w topicu o tych zawodach na agility. Zajzyj, to nie boli ;)

Posted

zakla napisał(a):
Jak zaczniecie biegac i skupiac sie na torze i na sobie, a nie na calym otoczeniu ;)

Czyli nigdy:lol: Ale uczymy się patrzeć na siebie uczymy..może się kiedyś uda [mm błyszczący medal:cool3: ]

Posted

Ka-Vanga, rozumiem że będziesz u sznaucerków na ringu obok :cool3: mam nadzieję, że Cię poznam (chociażby po psie :lol:)

może uda nam się już być w niedzielę, Monek coraz mniej cieczkuje :D

Posted

Żeby startować w Płocku, trza być członkiem ZK i mieć opłaconą składkę na bieżący rok. Dotyczy to również zerówek.

[quote name='talut']Ka-Vanga, rozumiem że będziesz u sznaucerków na ringu obok :cool3: mam nadzieję, że Cię poznam (chociażby po psie :lol:)

Tak, taki kurdupel, który wszystko wygrywa - to będzie Bandziorek. :lol:

Posted

Mokka napisał(a):
Żeby startować w Płocku, trza być członkiem ZK i mieć opłaconą składkę na bieżący rok. Dotyczy to również zerówek.

Dzieki za szybka odpowiedz - kurcze jaka solidna firma :lol:
W takim razie tne do ZK - moze nawet jeszcze dzis uda mi sie zalatwic tego... czlonka ;)