Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 10.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

talut napisał(a):
a ja się cieszę że nie było treningu :evil_lol:

Ja się nie ciesze bo teraz mam 100 kg serowych ciasteczek dla psa (i tak pół ciasta zamroziłam). Prognoza pogody nie jest zbyt optymistyczna:mad:
Ja właśnie kombinuje co zrobić jak mi Samba cieczki dostanie [trenować czy nie trenować o to jest pytanie] :roll:

Posted

WŁADCZYNI napisał(a):

Nie było cavano dziś :placz: pies lata po ścianach :mad:

Koka dzisiaj była za to na mnie obrażona i jakas smutna:crazyeye: i co ja jej poradze ze padało:mad: chociaż dla pocieszenia znalazlam na spacerze pare "hopek" i humorek sie poprawil:loveu:

Posted

WŁADCZYNI napisał(a):
Ja się nie ciesze bo teraz mam 100 kg serowych ciasteczek dla psa (i tak pół ciasta zamroziłam). Prognoza pogody nie jest zbyt optymistyczna:mad:
Ja właśnie kombinuje co zrobić jak mi Samba cieczki dostanie [trenować czy nie trenować o to jest pytanie] :roll:

ja wolałam nie ryzykować-owaczarki mogłby oszaleć ;)

a ciasteczka możesz oddać NAM :evil_lol:

Posted

betty_labrador napisał(a):
ja chcem troche ciasteczek :diabloti:

Jana, a na frisbee nie bylas, prawda?

i my też chętnie się poczestujemy ciasteczkiem:cool3:
Beatko, przecież Ci pisalam ze dzisiaj nie bylo tez zajec z frisbee rano o 7-30, tak czytasz to co do Ciebie piszę :mad: w nastepna niedziele zapomnij o zaproszeniu:eviltong:

Posted

Mam nadzieje, ze w nastepny weekend my rowniez dotrzemy na trening (wreszcie ;) ).
Bangitka czuje sie juz wysmienicie i chyba zapomniala o pogryzieniu, bo znowu chce biegac do psow, chociaz jest jakby czasem bardziej nabuzowana.

To moze sie pochwalimy wystawowo ;). W Katowicach wystawialam moja Bangitke. W
klasie bylo zgloszonych 11 suczek. Bangitka najpierw wygrala swoja klase,
nastepnie stanela do porowania o CACIB i rowniez wygrala, a na koniec wziela
rase :sweetCyb: ! Strasznie jestem dumna z maluszka , bo posypalo sie mnostwo ocen bdb, u nas w klasie tylko 3
suczki dostaly ocene doskonala, a byly tez klasy gdzie w ogole nie bylo
oceny doskonalej. A ocenial nas sam Hans Muller, szef FCI :).

Posted

WŁADCZYNI napisał(a):
Szczerze mówiąc nie bardzo widzę trening w obecności ciekającej się suki... :roll: Psy oszaleją i bynajmniej nie dlatego, że są owczarkami...

Posted

Moje drogie panie. Czas się wreszcie zgłosić na zawody 8-9 kwietnia.
Na razie chętni są:
Happy
Monia
Drago
Żwirek
Żaklina, Sajko - Wy na obydwa dni, prawda?
Ktoś jeszcze chętny?
Zgłaszamy się hurtem, ale jeśli ktoś chce indywidualnie, to nie ma przeszkód.
Termin zgłoszeń - 31 marca.

Posted

Mokka napisał(a):
Moje drogie panie. Czas się wreszcie zgłosić na zawody 8-9 kwietnia.
Na razie chętni są:
Happy
Monia
Drago
Żwirek
Żaklina, Sajko - Wy na obydwa dni, prawda?
Ktoś jeszcze chętny?
Zgłaszamy się hurtem, ale jeśli ktoś chce indywidualnie, to nie ma przeszkód.
Termin zgłoszeń - 31 marca.
Mokka może za rok sie wyrobimy:p a na razie za wysokie progi, ale dobrze nam z tym ;)
gratulacje dla Bangi :)

Posted

asher napisał(a):
Szczerze mówiąc nie bardzo widzę trening w obecności ciekającej się suki... :roll: Psy oszaleją i bynajmniej nie dlatego, że są owczarkami...

Panowie głównie reprezentowani przez ONki więc dlatego owczarki zostaly napisane. Ostatnio Bullinka była ciekająca i chyba nie było większych problemów przynajmniej ja nie zauważyłam :cool3: Zobaczymy jak na razie się nie zapowiada że sucz ma zamiar. Tylko szkoda miesiąca [4 treningi to duużo].

Posted

Władczyni, jeśli suczka jest dobrze zabezpieczona, tak, że samce nie wyczuwają cieczki, albo jest w takim okresie cieczki, że samce się nią nie interesują, to jasne, że loozik ;) Ale jeśli suczka ma rujkę, samce na jej zapach świrują, to... No sama rozumiesz :roll:
I serio, jedyne samce w grupie, to ON? :crazyeye: :lol:

Posted

no jest jeszcze Czarny, a reszta same ONy :lol:

dobrze zabiezpieczona? tzn.? (my jeszcze niedoświadczeni z cieczką ;))

Betty, którego dnia pokazujesz Tosce? :)

Posted

talut napisał(a):
dobrze zabiezpieczona? tzn.? (my jeszcze niedoświadczeni z cieczką ;))
Ponoć są jakieś preparaty maskujące zapach suki. Ale nie wiem, czy są naprawde skuteczne ;) Ja też w tej kwestii dośwaidczenia nie mam, bo nigdy tego u suki nie używałam (oprócz tabletek z chlorofilem, ale one w ogóle nie pomogły :lol: ). A od czerwca Sabna jest wykastrowana, więc nie mamy problemu ;)

Posted

asher napisał(a):
Ponoć są jakieś preparaty maskujące zapach suki. Ale nie wiem, czy są naprawde skuteczne ;) Ja też w tej kwestii dośwaidczenia nie mam, bo nigdy tego u suki nie używałam (oprócz tabletek z chlorofilem, ale one w ogóle nie pomogły :lol: ). A od czerwca Sabna jest wykastrowana, więc nie mamy problemu ;)

Chyba musze się dokształcić w cieczkowych sprawach:diabloti: A kiedy samce przestają się interesować? Ja nie chce jej sterylki robić (możliwe że będzie szczeniaki miała), po za tym nie wiem czy to jest dobre dla suczki, ale jak będą ciąże urojone to trzeba będzie bo chyba nie ma innej metody. Następne zwierze jakie będę miała będzie to samiec i to chomika!

Posted

Gratulacje dla Bangi!!!!

No my nie wzielismy klasy ale mamy ocene doskonałą i ładny opis "elegancki pies z piękną głową" w czym chyba jest troche prawdy bo inny sedzia w Nitrze napisał "szlachetna głowa"

No i na treningi myślę zę juz bardziej regularnie zaczniemy chodzic :))

przecież do jakichs zawodów trza się jakos przygotowac :))

Posted

Gratulation dla Bandyty :) My nie bylysmy w typie sedziego o czym dal znac, no ale coz...:roll:
Mokka na dwa dni oczywiscie;)
Beata jeden dzien to 50zl bodajze.

Posted

[quote name='WŁADCZYNI']Chyba musze się dokształcić w cieczkowych sprawach:diabloti: A kiedy samce przestają się interesować? Ja nie chce jej sterylki robić (możliwe że będzie szczeniaki miała), po za tym nie wiem czy to jest dobre dla suczki, ale jak będą ciąże urojone to trzeba będzie bo chyba nie ma innej metody.

Z gory przepraszam ze bedzie troche off, ale nie moge sie nie odezwac ;)
A propos tego czy to dobre czy nie - proponuje lekture chociazby tego tekstu: :czytaj: http://www.vetserwis.pl/sterylizacja_pies.html
mysle ze moze pomoc w wyrobieniu sobie pogladu na sprawe :lol:

P.S. ...a juz tak calkiem prywatnie - jesli o mnie chodzi to nie bede ukrywac ze jestem goraca zwolenniczka sterylizacji (kastracji) i patrzac na to, co sie dzieje w schroniskach :-( i nie tylko :angryy: - uwazam wrecz ze chyba najlepiej by było, gdyby ustawa zakazywala rozmnazania zwierzat za wyjatkiem tych dopuszczonych do hodowli...

Niemniej jednak kazdy ma prawo do swojego zdania na ten temat a ja jedynie wyrazam moja opinie, wiec prosze nie bic :razz:

Jeszcze tylko dodam, ze zadna z moich wysterylizowanych suk (a nawet zadna ze znajomych mi suczek) po tym zabiegu nie zmienila sie w otylego leniwca bez charakteru - co zreszta z pewnoscia potwierdza wszyscy, ktorzy znaja Irde ;)