Lenka Posted January 20, 2004 Posted January 20, 2004 teraz kapuje ;) ale jakoś nie przypominam sobie żeby konie robiły to kółeczko stojąc przednimi a "tańcząc tylnimi" nogami ... nawet w wykonaniu Celbanta, którego teraz nie wiem gdzie wywiało tak na dobra sprawe, no ale dobra juz sie nie produkuje bo co to kogo obchodzi ;p a wracając do tematu ... to może mu jakies ciezarki przyczepić ? :baddevil: Quote
sylwia i boksery Posted January 20, 2004 Posted January 20, 2004 Elka-a jak w ramach układu tanecznego Brutus będzie robił slalom między Twoimi nogami-to jak nic pojedziesz na psie wierzchem :lol: Taniec chyba nadale się dla drobniejszych psich modeli :wink: :D Quote
PATIszon Posted January 21, 2004 Author Posted January 21, 2004 Lenka, Bo piruet z założenia robi sie na zadzie, a nie na przodzie, ale Elka chciała nam rozjaśnić nieco , więc strasznie ściemniła... :lol: Wogóle byłoby fajnie jakby psa móc nauczyc "ujeżdżenia" tak jak konie. Zobaczcie jakby to super wyglądało takie lotne zmiany nogi, piaffy i pasaże? No...pasaż to już prawie umiemy... :lol: :roll: Taniec chyba nadale się dla drobniejszych psich modeli Jesuuu, ale pojechałaś. Teraz Elka da ci popalić :lol: A tak serio to byłam w szoku, z jaką gracją Brutus przewlekał się Elce między nogami. Jak to samo robiłam z Kenią to byłam cała poobijana, a ona sama sprawiała wrażenie jakby ledwo sie mieściła... Quote
Mokka Posted January 21, 2004 Posted January 21, 2004 Elka jest duża dziewczynka, więc Brutus może jej się kręcić pomiędzy nogami, ja z moimi krótkimi odnóżami chyba bym jedna siadła na Leona :D Ale z chęcią potrenuję z Monią, chociaż ona taka troszkę tępawa :wink: (za to zwinna) Quote
exoda Posted January 21, 2004 Posted January 21, 2004 dla mnie Kara jest ok :lol: tylko nie wiem czy sie odpowiednio skupi :-? Quote
Elka Posted January 21, 2004 Posted January 21, 2004 Sylwia W zawodah tanca z Brutusem startowac nie bede bo i mi i jemu brakuje wyczucia rytmu ale za to pocwiczyc figury mozna!! A slalom miedzy moimi nogami Brutus robi ladnie i o dziwo ja przy tym zachowuje postawe pionowa i nie siadam na psie!! :P No wlasnie... chcialam ulatwic i nagmatwalam! To cala ja!! :D Ale przynajmniej wiecie o co chodzilo!!:P Quote
Elka Posted January 21, 2004 Posted January 21, 2004 Ah... sluchajcie!! Kidys mielismy po zajeciach rozmowe o tym, zeby gdzies z psami wyjechac...!! Otoz jest taka mozliwosc! Moja mama ma jakiegos znajomego ktory jest chyba wlascicielem biura podrozy i mazoe udaloby sie cos zalatwic... :P Trzeba tylko pomyslec na ile jechac i kiedy... Przemyslcie to i napiszcie co wy na to... Oczyiscie moznaby zabrac niektore przeszkody i cwiczyc!! :D Quote
Wind Posted January 21, 2004 Posted January 21, 2004 Co do tanca i ujezdzania psa to ja problemu nie mam wcale ;) Z Majki rumak raczej zaden, wiec bezpiecznie mozemy te wywijasy miedzy nogami cwiczyc. Elka, Pomysl z wyjazdem bylby suuuper :-) Mam tylko nadzieje, ze pojedziemy gdy bedzie cieplo a nie tak jak teraz brrrrrrrr ... BTW Przed chwila na specerze zostalysmy zaatakowane przez sznaucera na szczescie miniature. Pies byl na smyczy typu flexi. Podbiegl, niemalze wlekac swoja pania po sniegu do Majki, obwachal jej kark po czym warknal i zlapal ja w paszcze. Potarmosil dosc mocno i rzucil na lod przyciskajac calym swym ciezarem. Widzac, ze jego wlascicielka nie reaguje, zlapalam psa za obroze i odciagnelam od mojej suni. A wiecie co mi powiedziala jego pancia po incydencie??? Ze ten pies tak ma, ale na szczescie czesciej rzuca sie na male psy niz na duze :o :o :o Pomine fakt, ze pies caly czas sie rzucal, warczal, chcial ugryzc nie tylko mnie , ale rowniez swoja pania, ktora zlapala go za kark ... Taka oto mialysmy przygode ... pozdrawiam, Quote
Mokka Posted January 21, 2004 Posted January 21, 2004 Dziewczynki, a co z sobotą? Mam do załatwienia kilka spraw, więc muszę się zorientować, co i kiedy robimy. W związku z tym mam postulat, a właściwie prośbę. Jako że ja bardzo często pracuję również w weekendy i w ogóle, to czy możnaby ustalić, że jeśli trening jest odwołany, to zajęcia zastępcze też odbywają się w godzinach porannych? Mam wtedy jakąś orientację, bo jeśli w ostatniej chwili zapada decyzja o skasowaniu treningu, a spacer odbywa się o godz. 13 czy 14, to u mnie doopa, bo już nie zdąże się przestawić :( Pliiiizzzzz, niech spacer zastępczy będzie rano :P Quote
Flaire Posted January 21, 2004 Posted January 21, 2004 Ja mam jeszcze bardziej radykalną propozycję, niż Mokka. Otóż proponuję, żeby terning - przynajmniej ten sobotni - odbywał się ZAWSZE. Jeśli warunki na boisku nie pozwolą na trening agility tam, to potrenujemy posłuszeństwo czy też inne wariactwa gdzie indziej (gdzie - do ustalenia; mnie raczej obojętne). Ale chciałabym liczyć na jakieś psie szkolenie w każdą sobotę o 10. Co Wy na to? Elka, zaczęłam uczyć Misię chodzenia bokiem, nie wiem, czy najlepszą metodą, ale chyba działa. Pokażę Ci w sobotę. Quote
Elka Posted January 21, 2004 Posted January 21, 2004 Spacer jak najbardziej rano!! Proponuje o 10.00!! Tylko nie wiem gdzie?? znow POla mokotowskie?? :P Quote
Flaire Posted January 21, 2004 Posted January 21, 2004 no dobra, a co ze spotkaniem w niedzielę? Przychodzicie? Robić jakiś bigos czy cóś??? Quote
Vencelek Posted January 21, 2004 Posted January 21, 2004 Witam, Mam na imie vencelek i mam psa, ktory wabi sie Kasper. Jest to nietypowy bernenczyk :D Zdazylismy juz poznac Flaire i Mokke :) na szkoleniach Od Flaire i Mokki dowiedzielismy sie tez o treningach Agility w sobote. Chcielibysmy sprobowac. Z tad tez mam pytanie czy zajecia sa w sobote Pozdrawiam Vencelek i Kasper Quote
exoda Posted January 21, 2004 Posted January 21, 2004 Mam na imie vencelek witaj!! ale vencelek to chyba nie jest Twoje prawdziwe imie?? a dlaczego masz nietypowego bernenczyka? fajnie ze chcesz sprobowac, ja jestem pewna ze agility spodoba sie i Tobie i pieskowi! Quote
Mokka Posted January 21, 2004 Posted January 21, 2004 Witamy Kasperka :kciuki: Co do treningu, to jeszcze nie wiemy - wszystko zależy od stanu boiska, na którym trenujemy. Ale - jak widzisz - próbujemy organizować zajęcia zastępcze. Musisz śledzić ten wątek - tutaj zawsze zapadają wiążące (czasami ręce i nogi) decyzje. :D Quote
Wind Posted January 21, 2004 Posted January 21, 2004 No dobra ludzie, a gdzie to konkretnie jest na Polach. Jakby mi ktos wytlumaczyl np. od stacji Metra Pola Mokotowskie, byloby suuper :-) mam przed soba mape, wiec widze gdzie jest ten Park, ale on jest dosc hmmm ... obszerny.Weszlabym do niego od ul. Batorego, a co dalej? Wiem, ze Pati to juz gdzies tlumaczyla, ale podala azymut ktorego znalezdz nie moge :( I druga kwestia: z racji gatunku siersci ;) mojego psa, nie miejcie mi za zle jesli na szkolonko czasami nie dotrzemy. Poprostu jestesmy nisko skanalizowani, bez podszerstkowi i rozbestwieni w ciepelku puchowej kolderki i czasami na wielkim mrozie zamieramy w bezruchu i nijak nie przebieramy lapinkami ;) Ale wiosna to wszystko sobie odbijemy :) A teraz na koncu co powinno byc na poczatku WITAJ VENCELEK pozdrawiam, Quote
Mokka Posted January 21, 2004 Posted January 21, 2004 Wind, to Ty już masz namiary na jakieś konkrety? Bo ja nic nie wiem :cry: Quote
Wind Posted January 21, 2004 Posted January 21, 2004 Z takiem zalozeniem, szybko sie okaze, ze krol jest nagi :lol: i sam po tych Polach gania ;) Quote
Vencelek Posted January 21, 2004 Posted January 21, 2004 Mokka zdjatka przesle tylko zaktualizuje. Mamy do 4 miesiaca teraz mamy 12 miesiecy i zdziebko inaczej wyglada :D Exoda jak zobaczysz Kaspra i znasz inne bernusie to zobaczysz innosc :lol: Spacer przed wczoraj bylem na Polach wieczorem i bylo pod sniegiem straszne lodowisko. zadnej przyjemnosci ze spaceru :( Bardzo mile spacery sa po lesie na Bemowie Fort Radiowo. Jest tam polanka (w pewnym momencie) Najbardziej odpowiada mi bieganie w Kampinosie (okolo 30km od Wawy) Malo ludzi, czysto. Idealnie. :D Pozdrawiam Quote
PATIszon Posted January 21, 2004 Author Posted January 21, 2004 Jesuuu, ludzie nic nie rozumiem. To kiedy to spotkanie, w niedziele? :o Przed chwilą Elka mnie obudziła i mówiła coś o piątku, ale może nie zrozumiałam, albo mi sie to przyśniło, więc, ELKA, powtorz jak możesz, bo jakaś taka jestem nie poskładana wogóle... :roll: Wiem tylko, że ma sesja w ten weekend, ale nie wiem o której jaki egzamin i wogóle nic nie umiem. Podoba mi się pomysł z wyjazdem gdzieś... Oczyiscie moznaby zabrac niektore przeszkody i cwiczyc!! O! Ja wezmę kładkę, a Elka palisadę :lol: i do Kampinosu, pobiegać po lesie... ide spac dalej... Quote
Wind Posted January 21, 2004 Posted January 21, 2004 A moze wybierzemy sie na specer po Kabatach. W taki ziab prawie wogole nie ma ludzi, mozna zapuscic sie w "gleboki" las i dotrzec az do pieknej polanki, a tam urzadzic w ciszy i spokoju lekcje posluszenstwa. I co Wy na to? Mam czas wlasciwie codziennie od jutra az do niedzieli. Przyszly tydzien jestem niedostepna (sezon pokazow na dobre sie zaczal :) ) Pati, spi sie po obiadku, a nie teraz ;) pozdrawiam, Quote
Recommended Posts