Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 10.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ewa-Jo napisał(a):
egoistka -należało się Bugajskiemu -towar macany należy do macanta!!!!:mad:
Ja pierwsza pomacałam! Bugajski pomacał bezprawnie :mad:
A zrobił to z taką miną, jak gdyby to wcale nie on :razz: tylko ten jego język niegrzeczny nie posłuchał Boogiego i wbrew jego woli pieroga polizał :lol:

Posted

Jak byś była głodna też byś mu wylizała jedzonko, trochę zrozumienia dla psa;) Mimo tego że nie zaslużył wymiziaj biednego inwalidę (mam z nim coś wspólnego;)) Samba śpi, z małą przerwą na zabawę, mam ochotę iść spać z nią- eh brak kondycji mnie rozkłada;D

Posted

asher napisał(a):
Ja pierwsza pomacałam! Bugajski pomacał bezprawnie :mad:
A zrobił to z taką miną, jak gdyby to wcale nie on :razz: tylko ten jego język niegrzeczny nie posłuchał Boogiego i wbrew jego woli pieroga polizał :lol:

wsadziłąś widelec - widelec to nie język ani palec wiec Bugajski pomacał pierwszy!!!!!

Posted

Mnie też mój brak kondycji rozkłada. A na dodatek dzisiaj na końcu treningu biegałam sama (Boogie był kontuzjowany, a Josh odmówił współpracy ;)). To dopiero jest meczące - 3 długie tory pod rząd, 30s przerwy (bieg jakiegoś zaawansowanego) i znowu...:shake: Nawet na filmie mam komentarz Mokki, że "to już pod sadyzm podchodzi" - ale on niestety dotyczy Negry, a nie mnie. :roll: Ale było super! :multi:
A co do kondycji, to będę się musiała na wfie przyłozyć i więcej z psem po polu biegać...

Posted

[quote name='Ewa-Jo']wsadziłąś widelec - widelec to nie język ani palec wiec Bugajski pomacał pierwszy!!!!!To był nadgryziony pieróg!!! :mad: :diabloti:

Posted

[LEFT]Dobrze, już dobrze, wierzymy Ci :evil_lol:
Ja też zjadam albo wyrzucam elementy jedzenia, które polizała (albo nadgryzła) Negra, bo jakbym jej dała, to później przez tydzień by siedziała głową w moim talerzu. :lol:
Ale Bugajskiego i tak pomiziaj.:lol:
[/LEFT]

Posted

Moje jest za krótkie żeby siedziec z pyskiem w moim talerzu:) Dzielimy się warzywami/serem/owocami -jak moja mama to widzi to wychodzi kuchni , ja tam nie wiem co jest obrzydliwego w dawaniu psu np. kawałka marchewki zeby sobie odgryzł a później zjedzenia reszty:D

Posted

Ja też nie. Specjalnie jej nie daję, zeby sobie odgryzla kawałki mojego jedzenia, ale np. dzisiaj nalałam sobioe 0,5litrowy kubek maślanki, a ona przeleiciała jęzorem po wierzchu. To co, miałam wylać? A gucio. wypiłam :evil_lol:

Posted

Moja moczyła już pysk w moim kieliszku z winem (i wszystkich butelkach z piwem jakie znalazła na spacerze) w kubeczku z herbatą. Marchewkę jak mam swoją (czyli nie obrałam dla psa ale dla siebie) a potrzebuje nagródke to jej daje niech sobie odgryzie;)

Posted

A Misia na seminarium z Carlem zjadła kruszonkę z placka drożdżowego, którego ktos przyniósł i postawił za nisko ;-). Samą kruszonkę z wierzchu - placek zostawiła tylko troszkę nadgryziony. A że obecni byli sami psiarze, to nic im to nie przeszkodziło i resztę placka spod misinego ozora zjedli bez specjalnego narzekania! :evil_lol:

Posted

Flaire, i jak Misia?
Bugajski na razie nie kuleje... Ale nie cieszę się za bardzo, przegonię go dziś troszkę za piłką i zobaczymy co będzie... :roll:
Za to rzyga :roll: Ale akurat wiem dlaczego, wczoraj w nocy mamusia przyjechała i oczywiście musiała poczestowac pieski czymś pysznym :angryy:

A propos sępienia...
Pies asystujący :diabloti:
[quote name='asher']Oooo, ciasto! :multi:

Daaałabyś kawałek... :eating:

No daaaaj :sabber:

Posted

[quote name='asher']Flaire, i jak Misia?
Bugajski na razie nie kuleje... Ale nie cieszę się za bardzo, przegonię go dziś troszkę za piłką i zobaczymy co będzie... :roll:
Za to rzyga :roll: Ale akurat wiem dlaczego, wczoraj w nocy mamusia przyjechała i oczywiście musiała poczestowac pieski czymś pysznym :angryy:

A propos sępienia...
Pies asystujący :diabloti:

U Josha nie zdążyłabyś temu ciastu zrobić zdjęcia /chyba że darłabyś się w międzyczasie nie rusz/. Bugajski jest bardzo grzeczny!!!!:multi:

Posted

[quote name='asher']Flaire, i jak Misia?Misia kuleje znacznie mniej. Wezmę ją niedługo na krótki spacer i zdecyduję, czy iść do weta, ale chyba nie pójdę. Natomiast nie będę jej przeganiać - będę ją oszczędzać przez ten tydzień, żeby cokolwiek tam się działo miało szansę się naprawić. I radziłabym Tobie Bugajskiemu też odpuścić - chyba że ta jego kulawizna tylko kilka minut trwała.

Posted

Flaire, ja nie zamierzam go przeganiać do utraty tchu. Chcę po prostu zobaczyć, czy po przebiegnięciu kilkunastu metrów nadal będzie ok, no bo jak inaczej mam to sprawdzić? Po półgodzinnym spacerku bez biegania było ok, ale to nie znaczy, że w ogóle jest ok... Ale może jednak dam mu czas do jutra ;)

Posted

asher napisał(a):
Flaire, ja nie zamierzam go przeganiać do utraty tchu. Chcę po prostu zobaczyć, czy po przebiegnięciu kilkunastu metrów nadal będzie ok, no bo jak inaczej mam to sprawdzić? Po półgodzinnym spacerku bez biegania było ok, ale to nie znaczy, że w ogóle jest ok... Ale może jednak dam mu czas do jutra ;)
Ja bym odczekała - na razie jest lepiej, a nie chcesz pogorszyć sprawy przez takie "testy". Jak sprawdzisz za kilka dni, a przez te kilka dni nie będzie kulawizny, to stan się nie pogorszy. W każdym razie ja tak robię - oszczędzam Misię przez kilka dni, a potem powoli wprowadzę normalny zakres zajęć, mając nadzieję, że w przyszły piątek już będę mogła wziąć ją na umiarkowany trening.

Posted

asher napisał(a):
Niestety, nadal kuleje :placz: Na spacerku wyrwał galopem za biegającymi z patykiem psami i łapka od razu dała o sobie znać... :placz:
:angryy: I jakiekolwiek gojenie się, które tam mogło następować już spaprane. :angryy:

Misia prawie już nie kuleje, a czasem nie kuleje w ogóle; nie biorę jej do weta, bo chyba nie wiedziałby, o co mi chodzi. Natomiast nadal będę postępować według planu rekonwalescencji, czyli - dzisiaj tylko na smyczy, jutro - zakładając, że nie będzie kulała - spuszczę ją na króko, ale tylko bez Lotki i w miejscach, gdzie nie będzie miała kogo gonić i bez żadnych piłeczek, tak samo jeszcze w środę, w czwartek piłeczka albo Lotka w umiarkowanych dawkach, a w piątek, mam nadzieję, umiarkowany trening.

Posted

asher napisał(a):
Ja też potrzymam go kilka dni na smyczy. I zobaczymy...

Ja bym wolała wiedzieć dlaczego kuleje. U Bugajskiego teoretycznie z racji wieku może być reumatyczne ,ale wtedy kulałby cały czas ,a nie po bieganiu. Zdrówka od Josha z pańcią.

Posted

Flaire napisał(a):
To byłoby fajnie, tylko że to nie zawsze łatwo ustalić.

No ale specjalista czasami ma szanse. Nie twierdze że każdy wet powie co jest -też sama każdą diagnoze biore najpierw na logike i zdrowy rozsądek a potem jeszcze sprawdzam często u innego weta /jestem raczej histeryczna i przeczulona jeżeli chodzi o zdrowie bachorów/. Ale jeżeli naprawde coś jest nie tak to lepiej wiedzieć . Przeczekanie nie zawsze jest dobrym rozwiązaniem.Szybkiego powrotu do zdrowia!!!!

Posted

Ewa-Jo napisał(a):
No ale specjalista czasami ma szanse.
Ja nie jestem specjalistą, a wydaje mi się, że odkryłam powód misinej kulawizny. otóż Misia ma nad lewą łopatką niewielkie rozcięcie (powstałe na skutek starcia z suczką-belgiem - nie pamiętam, czy tutaj o tym pisałam). W każdym razie nie jest to nic wielkiego, ale dopiero dzisiaj to zauważyłam (myślę, NB, że ortopeda by nie zauważył ;-) ) i sądzę, że jest tam Misia pewnie trochę potłuczona i stąd jej kłopoty.

W każdym razie gdy wróciłam wieczorem - już nie kulała! :multi: Chociaż wydaje mi się, że łazi ciągle troszkę ostrożnie (nie na tę łapę, ale raczej ogólnie) - co zgadzałoby się z teorią potłuczenia.