Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 10.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na dzień dzisiejszy plan zajęć na niedziele przedstawia się następująco:

godz. 8 - grupa średniozaawansowana
godz. 10 - kurs dla początkujących
godz. 12 - grupa zaawansowana

Pomimo, iż ostatnie prognozy pogody nie wyglądają zachęcająco, nadal planujemy rozpoczęcie kursu na 11 marca. Jeśli tylko na naszym placyku nie będzie regularnej ślizgawki, spotykamy się w niedzielę o godz. 10. I tak trzeba wprowadzić trochę teorii, zapoznać się z nowymi psiakami, poznać ich możliwości i posłuszeństwo :eviltong: . Spróbujemy paru ćwiczeń, aby ocenić, z którym pieskiem jak pracować.
Mam nadzieję, że wszystkie osoby niepełnoletnie mają zgodę rodziców na udział w treningach.
I oby ta zima jak najszybciej się skończyła, bo czas zacząć porządną pracę z psami.

Posted

Jutro Ela bedzie wizytowała teren, czy w ogóle nada się na trening. Niestety, po naszych ostatnich występach :evil_lol: nie mam wielkich nadziei :shake: . Poczekajcie do jutra.

Posted

A my chcieliśmy dzielnie przybyć w ten weekend w naszym pełnym składzie, ale ciocia Mokka widziało co się stało zawodnikowi:-( tak się zabawiali z Barim, że mały na lodzie wyrwał sobie 2 pazury, po 1 z każdej tylnej łapy, i ma dwa ogromne opatrunki, jest po antybiotyku i chodzi w 'kamaszach' na obu tylnych nóżkach:placz: więc nici z tego... no i efekt taki, że pójdziemy na świeżo na pierwszy start w tym roku na IAL we Wrocku, no dramat jakiś:shake:

Posted

No, widziałam, widziałam i właśnie miałam pytać, czy zawodnik do IAL-się wykuruje. Ale widzę, że pańcia jest dobrej myśli, więc i ja się zgłaszam. Pojedziemy razem (mam nadzieję :lol: ).

Posted

na 10 to nawet lepiej dla mnie niż na 8, zdążę się wyspać :wink: posłuszeństwo? nieciepię tego słowa :eviltong: okaże się pewnie, że Monulec jest najmniej grzecznym psem :lol:

Posted

talut napisał(a):
na 10 to nawet lepiej dla mnie niż na 8, zdążę się wyspać :wink: posłuszeństwo? nieciepię tego słowa :eviltong: okaże się pewnie, że Monulec jest najmniej grzecznym psem :lol:

ohohoho.. to naprawdę będzie ciekawie, myslę, że trochę teori się każdego z nas przyda no i możliwości każdego z piesków, przekonamy się na jakim poziomie są te nasze polskie psy :diabloti:

Posted

jednak dramat bedzie sie rozgrywal w kazda niedziele bladym świtkiem :angryy:
ale mam nadzieje ze Ela wezmie pod uwage ta wczesna pore i nie bedzie za bardzo wymagająca :cool3: bo ja pewnie bede :sleep: w przeciwienstwie do Koki :Dog_run:ona to zawsze ma tyle energii.......:p

Posted

ogromek napisał(a):
jednak dramat bedzie sie rozgrywal w kazda niedziele bladym świtkiem :angryy:
ale mam nadzieje ze Ela wezmie pod uwage ta wczesna pore i nie bedzie za bardzo wymagająca :cool3: bo ja pewnie bede :sleep: w przeciwienstwie do Koki :Dog_run:ona to zawsze ma tyle energii.......:p

Ty także początkująca!! super następny maniaaakk ;)

Posted

talut napisał(a):
a tak z innej beczki: ilo psowe są/będą grupy? bo jakoś nie wyobrażam sobie 10 początkujących psów na jednym torze :lol:

Ja słyszałam, że grupy będą od 5 do 10 osób/psów :D

Posted

PUENTA imszar napisał(a):
Ty także początkująca!! super następny maniaaakk ;)

hej my to juz sredniaki :cool3: i w ndz mamy trening na 8, poczatkujacy maja na 10 a zaawansowani na 12 tak jak ostatnio pisala Mokka
ale pewnie i tak sie zobaczymy

Posted

ogromek napisał(a):
hej my to juz sredniaki :cool3: i w ndz mamy trening na 8, poczatkujacy maja na 10 a zaawansowani na 12 tak jak ostatnio pisala Mokka
ale pewnie i tak sie zobaczymy

szkoda, ale zazdroszcze,że masz zaszczyt być już bardziej zaawansowana :cool3: ..ja chce być na 10 ;)

Posted

betty_labrador napisał(a):
toz to fajowo ze bedzie trening o 12 :multi:
a w soboty Ela pracuje, i NIC nie bedzie?

Będzie, będzie, a co będzie, to jeszcze ustalimy. Albo bedą zajęcia rano nie z Elą, albo z Elą po południu. Jak się spotkamy, to porozmawiamy.
W najbliższą sobotę zajęć na pewno nie będzie. Jeśli warunki będą znośne, to w niedzielę, pewnie ok. 11.

Posted

betty_labrador napisał(a):
oh Jana jak ja Ci wspolczuje ze masz na 8, przynajmniej nie masz daleko jak ja :cool1:

to fakt ze mam duzo blizej:eviltong: ale poranki niedzielne beda masakra:evil_lol: oczywiscie zeby sie zwlec z lozka:placz:
Mokka ja mam nadzieje ze pogoda dopisze i ze zobaczymy sie w niedziele:p

Posted

ogromek napisał(a):
to fakt ze mam duzo blizej:eviltong: ale poranki niedzielne beda masakra:evil_lol: oczywiscie zeby sie zwlec z lozka:placz:
Mokka ja mam nadzieje ze pogoda dopisze i ze zobaczymy sie w niedziele:p

U mnie za blokiem ślizgawka, dziś rano Leon jechał najpierw na dziobie, a potem na dooopsku aż iskry szły. Jeśli będą jakiekolwiek wątpliwości dotyczące bezpieczeństwa, to ja na trening nie idę, bo szkoda psów. :shake:
Monia co prawda jest dużo bardziej zręczna i radzi sobie nawet na lodzie, ale mimo wszystko...
Zobaczymy, co powie Ela po inspekcji. Teren trzeba zobaczyć i zweryfikować organoleptycznie (cokolwiek by to miało oznaczać ;) ).

Posted

Mokka napisał(a):
Jeśli będą jakiekolwiek wątpliwości dotyczące bezpieczeństwa, to ja na trening nie idę, bo szkoda psów. :shake:

to to na pewno!!!!!!!!

Posted

Niestety, w ten weekend nie będzie treningu :cool3: . Na naszym placu jest nierówno i ślisko, nie będzie więc bezpiecznie. Musimy poczekać do następnego tygodnia, powinno się poprawić.

Posted

Ja też żałuję, zwłaszcza, że za 2 tygodnie wybieramy się na IAL i przydałoby się poćwiczyć pewne sprawy, które nam nie wyszły na ostatnich zawodach :angryy: , ale cóż zrobić, mamy duże szanse powykręcać nogi sobie i psom, gdybyśmy jednak zdecydowali się biegać.

Posted

Mokka napisał(a):
Ja też żałuję, zwłaszcza, że za 2 tygodnie wybieramy się na IAL i przydałoby się poćwiczyć pewne sprawy, które nam nie wyszły na ostatnich zawodach :angryy:

no nieeee... :crazyeye: wzielyscie z Monia wszystko co bylo do wziecia w mediumach, smigalyscie szybciej niz swiatlo :klacz: i jeszcze piszesz ze cos Wam nie wyszlo :???: