PATIszon Posted February 13, 2004 Author Posted February 13, 2004 Pozwol, ze rozwieje Twe watpliwosci...:lol: Tylko że ja jestem strasznie nerwową osobą wtedy na mojego niedźwiadka mogę niepotrzebnie wrzeszczeć, wściekać się albo coś takiego :oops: . Bari nie wyglada mi na psa, ktory by sie tym przejal.... boję się o stawy mojego słonia, bo te 65kg spadające na lód jakoś nie nastraja mnie pozytywnie... :wink: Nie lod, tylko bialy puszysty sniezek... Nie marudz tylko wpadaj. Jak bedzie sloneczko to moze wpadne bez psa porobic kilka zdjec w wiadomym celu. 8) Quote
Mokka Posted February 13, 2004 Posted February 13, 2004 Pati - kusicielka. :wink: Wiadomy cel - jakże intrygująco to brzmi... Quote
exoda Posted February 13, 2004 Posted February 13, 2004 ja narazie jeszcze w tym tygodniu sie wstrzymam ale jezeli w nastepnym Pati bedzie jechala to ja bardzo chetnie sie przylacze :D Quote
Sajko Posted February 13, 2004 Posted February 13, 2004 właśnie baaaardzo się zdenerwowałam :evil: . Na sporcie założyłam topik zapraszający do obejrzenia naszej stronki, i oczywiście dzisiaj rano Robull go usunął, zapominając mnie o tym powiadomić. Czekam na jego wyjaśnienie, dlaczego uważa taki topik za niezgodny z regulaminem forum, ale moja sympatia do Dogomanii coraz bardziej maleje, jak tak dalej pójdzie, to przeniosę się tylko i wyłącznie na moje molosowe forum :roll: Quote
Mokka Posted February 13, 2004 Posted February 13, 2004 Sajko, nie rób tego. Plizzzzz!!! Robull nie jest reprezentatywny dla Dogomanii. Jakoś tak się składa, że on usuwa wszystko co nas dotyczy. Taka jego uroda. Załóż taki topik na szkoleniu, jeżeli Robullowi przeszkadza na sporcie. (A na molosach jest nudno - nic sie nie dzieje, mało kto pisze - tylko nikomu nic nie mów, sza) :D Quote
Flaire Posted February 13, 2004 Posted February 13, 2004 Na sporcie założyłam topik zapraszający do obejrzenia naszej stronki, i oczywiście dzisiaj rano Robull go usunął, zapominając mnie o tym powiadomić. Sajko, nowe topiki w stylu "mamy nowa stronke, zapraszam" sa niedozwolone wedlug zasad, ktore moderatorzy dostali jako reguly moderowania, bo sa uwazane za reklame. Obawa jest taka, ze jesli dozwoli sie takie topiki, to cala dogomania zmieni sie w dzial ogloszen. Bywaly dni, kiedy tylko na Szkoleniu musialam usuwac kilka takich ogloszen. Tak ze Robull dobrze postapil usuwajac topic - sama mu radzilam na forum dla modow, ze tak nalezy zrobic. Tylko ze ja rowniez wielokrotnie pisalam (rowniez w tej radzie do Robulla), ze ja najpierw informuje delikwenta na priw. Robull najwyrazniej tak nie robi. Nie ma takiego obowiazku, po prostu moim zdaniem jak sie tylko usunie taki post, to autor nie koniecznie zrozumie dlaczego i moze wstawic kolejny - a przeciez chodzi o to, zeby uniknac takich postow, wiec trzeba autorowi wytlumaczyc.Sajko, moderatorzy to grupa ludzi powolana sposrod MAS, nie mamy zadnych specjalnych talentow, a poniewaz nie mamy rowniez dokladnego regulaminu, to kazdy robi troszke po swojemu, co nie zawsze wychodzi na dobre. Mam nadzieje, ze moje wytlumaczenie pomoze Ci zostac na dogomanii. Wiem, ze powinno byc od Robulla, ale moze moje wystarczy? Quote
Mokka Posted February 13, 2004 Posted February 13, 2004 To niech Sajko wstawi adres stronki w swoim podpisie, to chyba jest dozwolone? Quote
Sajko Posted February 13, 2004 Posted February 13, 2004 Mokka- w podpisie mam stronke. :wink: Flaire- dla mnie to żadne wytłumaczenie. Mogę przytoczyć parenaście takich tematów poza sportem, gdzie posty takie wiszą i nikomu to nieprzeszkadza. Nie prowadzimy żadnej działalności zarobkowej, więc nie może być to traktowane jako reklama. Jak mamy się ograniczyć na sporcie do jakiś dziwnych ankiet- "kiedy słyszałeś o agility?" to ja dziękuję. Nie jest dla mnie tłumaczeniem, że modzi są wybrani wśród mas, nikt im nie kazał tego robić a jak nie mają predyspozycji, to bardzo nam przykro i dziękujemy za współpracę. A forum o molosach jest ciekawe, bo nie mówiłam o umierającej tutejszej grupie drugiej, tylko prawdziwym molosowym forum, gdzie jakoś nie mamy takich problemów. Quote
exoda Posted February 13, 2004 Posted February 13, 2004 To wszyscy niech sobie wstawia stronke w podpisie, tak jak kiedys mowila chyba Ela :roll: Quote
Sajko Posted February 13, 2004 Posted February 13, 2004 Flaire- i jeszcze pytanie, czy modzi nie zauważyli, że na Dogomanii udziela się coraz mniej ludzi znających się na psach, z zacięciem i wiedzą, a za to jest coraz więcej rozbrykanych nastolatków siejących ferment tu i tam i panów sugerujących na bullach walenie walczących psów po łbach metalową pałą? Czy modów to troszkę nie zastanawia :-? Quote
Mokka Posted February 13, 2004 Posted February 13, 2004 Nie prowadzimy żadnej działalności zarobkowej, więc nie może być to traktowane jako reklama. To jest argument. Klub jest amatorski, założony przez dogomaniaków i w większości to oni go tworzą, na dogomanii narodziła się jego nazwa. Quote
Mokka Posted February 13, 2004 Posted February 13, 2004 Flaire- i jeszcze pytanie, czy modzi nie zauważyli, że na Dogomanii udziela się coraz mniej ludzi znających się na psach, z zacięciem i wiedzą, a za to jest coraz więcej rozbrykanych nastolatków siejących ferment tu i tam i panów sugerujących na bullach walenie walczących psów po łbach metalową pałą? Czy modów to troszkę nie zastanawia :-? A z tym trudno mi się zgodzić. Na dogomanii jest po prostu coraz więcej uczestników, a wśród nich właśnie tacy czy owacy. Nie banuje się kogoś za odmienne czy wręcz głupie poglądy. Nie wszyscy mi się podobają, ale jest demokracja. Mądrych i doświadczonych psiarzy nadal jest mimo wszystko wielu. Quote
Flaire Posted February 13, 2004 Posted February 13, 2004 Flaire- dla mnie to żadne wytłumaczenie. Mogę przytoczyć parenaście takich tematów poza sportem, gdzie posty takie wiszą i nikomu to nieprzeszkadza. Stare - moze tak. Nowych byc nie powinno. Jesli znajdziesz - daj znac modowi - albo mi.Nie prowadzimy żadnej działalności zarobkowej, więc nie może być to traktowane jako reklama. Niestety, to nie o to chodzi. Jak Misia bedzie miala szczeniaki, to tez bedzie to dzialalnosc wielce stratna - na pewno nie zarobkowa - a ogloszenia powiesic nie bede mogla. Tutaj chodzi o to, ze gdyby pozwolic zakladac topiki tego typu, to w miare jak dogomania rosnie, nie byloby miejsca na zadne inne. Wierz mi, jako moderator zuwazam ten problem - na poczatku, takie topiki pojawialy sie tylko od czasu do czasu, ale ostatnio bywaly dni, kiedy tylko na Szkoleniu wycinalam wiecej jak jeden - w jeden dzien!A forum o molosach jest ciekawe, bo nie mówiłam o umierającej tutejszej grupie drugiej, tylko prawdziwym molosowym forum, gdzie jakoś nie mamy takich problemów.A wiesz dlaczego nie macie, moim zdaniem? Bo jest Was duuuuzo mniej. Niestety, dogomania jest ogromna i robi sie coraz wieksza. To ma i wady i zalety. Jak narazie, dla mnie - wiecej zalet. A jak chcesz maluskie forum, to czytaj na dogomanii tylko Cavano Dream Team!!! :lol: :lol: :lol: Tez nie ma tutaj takich problemow. A reszte ignoruj. Quote
Mokka Posted February 13, 2004 Posted February 13, 2004 Flaire, pozdrawiam Cię serdecznie i zaraz pędzę do domku. Jutro chyba pobiegniemy na trening, bo jeszcze go nikt nie odwołał. :D Quote
PATIszon Posted February 13, 2004 Author Posted February 13, 2004 Jutro chyba pobiegniemy na trening, bo jeszcze go nikt nie odwołał. :D Chcialas napisac: Poki go jeszcze nikt nie odwolal :) Quote
Sajko Posted February 13, 2004 Posted February 13, 2004 Flaire, nie będę się z Tobą spierać, bo to nie ma sensu, ale bądź pewna, że jak zobaczę temat "zapraszam na stronkę.." to z pewnością nikogo nie poinformuję o jego istnieniu, bo absolutnie nie zgadzam się z tą zasadą (czy przypadkiem to nie jest nowy przepis o którym nie informowano mnie jak się rejestrowałam?). Poza tym 'skarżypytą' nigdy nie byłam i nie zamierzam zostać. 2. Wystarczyłoby, że temat nazwałabym "czy psy powyżej 60kg mogą trenować agility", zadała równie 'intelektualne' pytanie, zaprosiła do dyskusji i dopisała, że przy okazji, to zapraszam na naszą stronkę. Tak jak robią to inni, 'o agility, pewnie, zapraszamy na naszą stronkę, proszę tu adresik'. 3. Zapraszanie na stronę hodowli własnej/szczeniaków to inna sprawa. To że podjęłaś decyzję o podjęciu działalności gospodarczej przynoszącej straty, to Twoja prywatna decyzja. jednak zapraszając na stronę szczeniaków, reklamujesz towar, a za reklamę się płaci. To samo jest z zaproszeniem na szkolenie, to jest reklama konkretnej usługi, która przynosi ogłaszającemu dochody. 4. forum molosów jest badzo fajne, i bardzo dobrze, że jest malutkie. A jak nie zauważyłaś, coraz mniej ludzi znających się na psach się aktywnie udziela. Ja bywałam na bullach, molosach i jamnikach- teraz głównie jakieś dziwne tematy. Bulle przestały się udzielać, molosy się przeniosły na molosy, a na jamnikach nigdy nie było różowo. Cóż, stare dobre czasy już minęły... Quote
Flaire Posted February 14, 2004 Posted February 14, 2004 Sajko, sprobuje jeszcze raz, bo chcialabym, zebys zrozumiala zasady, nawet jezeli sie z nimi nie zgadzasz. Tutaj nie chodzi o dzialalnosc gospodarcza. Chodzi dokladnie o oglaszanie stron www. W instrukcjach dla moderatorow jest napisane, ze mamy usuwac topiki oglaszajace takie strony, bez wzgledu na ich tematyke. Dlaczego? Bo jest obawa - moim zdaniem sluszna - ze w koncu zrobilby sie ich nawal i cala dogomania stalaby sie lista "ciekawych" stron www, a prawdziwe topiki ginelyby w tej liscie. Natomiast wolno Ci pisac o stronie na innych topikach - przynajmniej ja nie widzialam instrukcji zabraniajacej tego. Oczywiscie jezeli zaczniesz zasypywac wszystkie topiki ogloszeniem o stronie, to tez nie bedzie w porzadku - ale zauwaz, ze napisalas o stronie w tym topiku i ten post nie zostal usuniety - wlasnie dlatego, ze to ogloszenie nie zaklada nowego topiku. Oczywiscie ze istnieja dziesiatki sposobow na to, zeby ominac powyzszy przepis, lacznie z tym, ktory podalas. Uwiez mi, ze jesli stanie sie oczywiste, ze ktos jednego z tych sposobow uzywa, to jego post tez zostanie usuniety. I w koncu, tak jak Mokka, nie zgadzam sie z Twoja opinia, ze "powaznych" ludzi jest teraz na dogomanii mniej - od niedawna, dolaczyla sie na przyklad przawie cala druzyna Cavano, a nie potrafie wymyslec kogos rozsadnego, kto kiedys na dogomanii pisal, ale juz przestal. Oczywiscie jest rowniez coraz wiecej glupoli i tak bedzie zawsze. Ja staram sie pamietac, kogo warto czytac, a kogo nie (niestety, na forach, ktore moderuje musze czytac wszystkich :( ). No i jeszcze raz namawiam Cie, ze jesli reszta dogomanii przestala Ci sie podobac - to zostan tylko tutaj, na CAVANO Dream Team, gdzie glupoli brak, ludzie sa wylacznie przyjazni i to, o czym piszemy chyba czesto bywa dla Ciebie ciekawe. Quote
Sajko Posted February 14, 2004 Posted February 14, 2004 Flaire- nie będziemy o tym dyskutować więcej, bo i tak się nie zgodzę z taką argumentacją. A wystarczy popatrzyć na molosach, kto pisał 6 miesięcy temu, a kto pisze obecnie, a z bulli np. Tom, który bywa sporadycznie. A z rzeczy fajowych- dzisiaj byłyśmy na treningu (niech żałują Ci co zdezerterowali :wink: ) Były piesie: Cecil, Kecia, Monia, Brutus, Bari, Atos i Bella. Wszystkie były troche rozkojarzone, w czym niestety królował mój słoń :oops: i generalnie zainteresowane bardziej zabawą niż treningiem. Torki składały sie tylko z hopek i slalomu. Śnieg był po kostki, ale i tak udało nam się pobiegać parę razy po różnych kombinacjach i poszaleć ogólnie. Bohaterką była Monia, która się strasznie rozbrykała, zachęcała Bariego i Cecil do zabawy i była strasznie całuśna :lol: jutro, jak nie spłyniemy w błocie, też oczywiście się spotykamy :P dorzuciłam też zdjęcia Bajki i Hektora, tak jak wszyscy dostali po 3 zdjęcia :lol: . Aniu, mam nadzieję, że wybór zdjęć Ci odpowiada. Niestety używam nowego edytora i jeszcze się nie połapałam, jak mam dostawić malutkie foteczki na stronie "Nasze psy", postaram się dostawić jak już dowiem się jak:) Dodałam też nowy link do klubu we Włocławku. Quote
Ania-Bajka Posted February 14, 2004 Posted February 14, 2004 Sajko:) Dzieki za zdjecia, wybor sie nam podoba- milo wreszcie zobaczyc nasze lobuzy na stronce Cavano :) Prosze!!!- nie kloccie sie!!! - bo w koncu zrobi sie tu tak nieprzyjemnie jak na bullach, gdzie juz mi sie nie chce zagladac. Zaluje, ze nie bylam na treningu - gorzej, bo jutro tez nie dotre- choroba zlapala mnie na wyjezdzie do rodzicow. W kazdym razie psiaki szczesliwe szaleja na polach (jestesmy ladny kawalek od Warszawy) razem z moim 8-letnim podhalanczykiem Galganem. :multi: :baddevil: Quote
Mami Posted February 14, 2004 Posted February 14, 2004 a nie potrafie wymyslec kogos rozsadnego, kto kiedys na dogomanii pisal, ale juz przestal. A ja potrafie... :roll: Quote
Sajko Posted February 14, 2004 Posted February 14, 2004 Mami- jak tam postępy malutkiej? Umiecie już jakieś fajne i zupełnie zbędne komendy :lol: ? Ania, to kuruj się szybko i mimo wszystko baw się dobrze :D Quote
Mami Posted February 14, 2004 Posted February 14, 2004 Hej Sajko! Mala potrafi slalom, osemke i na razie stanelysmy w miejscu :lol: mysle, ze po przeswietleniu bede mogla zaczac hopki. BTW, co z bullikiem? Ja kompletnie sie nie orientuje jak wygladaja Wasze sprawy z zakupem psiaka. Masz juz cos na oku? :wink: Quote
Sajko Posted February 14, 2004 Posted February 14, 2004 Mami, ja tu już wysiedzieć nie mogę, bo mam zamówionego malucha. Miałam już jednego zamówionego do odbioru w grudniu, ale urodziły się 3 martwe maluszki :cry: a teraz czekam, z tej samej hiszpańskiej hodowli, po mamuśce, która mnie powaliła swoim wspaniałym charakterem, ładnym łebkiem i zawadiackim spojrzeniem i championie brytyjskim, pięknym białym psie. Odbierać będę dopiero lipiec/sierpień 8) Quote
Mami Posted February 14, 2004 Posted February 14, 2004 Sajko! Rety, jak fajnie! Nawet jak odbior w lipcu, sierpniu to mozna troszke poczekac! 8) Bardzo sie ciesze. A jakie umaszczenie? Ja zastanawialam sie nad bullinka sunia, ale po pierwsze o miniaturce tutaj moge tylko pomarzyc, po drugie nie ma za bardzo warunkow. Sasiedzi by mnie chyba zabili swoimi spojrzeniami 8) Quote
Sajko Posted February 14, 2004 Posted February 14, 2004 Mami, ja to najbardziej bym chciała bullika czarnego jak noc :evilbat: ale niezbyt robią takie miniatury :wink: na początku chciałam kolorowego, ale teraz po prostu biorę najbardziej obiecującego z miotu :D bo po cichutku mówiąc mam lekkie chody u hodowcy, więc czekam... Quote
Recommended Posts