Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Je też jestem jak najbardziej za tym aby umieścić tu zdjęcie "Krwawej Misi"!! :P

Wind

niestety mi tez tak wolno chodzi i już mnie to denerwuje!! :evil:

Sajko

Lecz się i przychodź na trening bo sezon juz tuż tuż... :D

• Replies 10.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:o łoł, to niezła jadka była :o

ale nie martw się, mój jamnik miał "kolczyki" ze trzy razy w swoim życiu, i skończyło się identycznie, czyli hektolitry krwi i żadnych dodatkowych skutków ubocznych. Trzymamy kciuki :kciuki:

Posted

Mam apel do wszystkich, którzy wybierają się jutro na zajęcia!! STRZEŻCIE SIĘ!! :cooldevi: Znalazłam w internecie pare fajnych ćwiczonek więc bedziemy mieli co robić!!! :P

Posted

Poza pięknymi, artystycznymi ujęciami krwawego pyska, PATI przysłała mi jeszcze jedno zdjęcie Misi na torze. Nie jest tak źle, jak pisała: do druku to zdjęcie rzeczywiście się nie nadaje, bo w takim dużym rozmiarze jest ziarniste, ale w rozmiarze odpowiednim do wstawienia tutaj jest okej. Więc powinniście wszyscy pomęczyć PATI, żeby przysłała Wam czy też wstawiła tutaj Wasze zdjęcia. A oto Misia na wirażu. Zauważcie pochylenie ciała w kierunku zakrętu, konieczne przy tak wielkiej prędkości :lol: :

malamisianawirazu.jpg

Posted

Miska przecież rozwija na torze takie wielkie prędkości, że bez wychylenia ciała na zakręcie na pewno nie udałoby jej się pomyślnie wejść w zakręt gdyby nie ten manewr ciałem!! :D

Posted

No i jeszcze, jak widać z powyższego zdjęcia, uszów używa jako skrzydeł, żeby frunąć przez przeszkody!

A teraz mi właśnie wlazła na kolanka - chyba mam ją troszkę pożałować :wink:

Posted

No to widze, że już była rzeź na treningu, więc prosze mi tu nie mówić, że mój pies jest agresywny czy cuś ;)

A tak poza tym to witam Was wszystkich razem i każdego z osobna bowiem mam ambitny zamiar (od dzisiaj) bywać tu częściej :D

musze sie jeszcze tylko nauczyc poruszania po tym forum i wszystko bedzie with flying colours :)

PS chwilowo mamy problem z jakością zdjęcia rasela...

Posted

czesc Lenka! :)

zobaczymy jak bedzie ci to wychodzic, ja np wpadam tu kilka razy dziennie a i tak jak przychodze to mam za kazdym razem przynajmniej dwie strony czytania :P

ze zgroza czytam to co dzialo sie na treningu :P ja bym tam zemdlala z widoku krwi :P

pozdr

Posted

Wind,

Zdjęcia robiłam Soniaczkiem, cyfróweczką i sama nie wim czy ja instrukcji czytać nie umiem, czy ten aparat jest poprostu zepsuty... :cry:

Może wezmę go nastepnym razem to rzucisz na niego okiem?

Naprawde zła byłąm jak diabli...

Posted

PATI, ja też robiłam zdjęcia cyfrówką SONY i nie wydaje mi się, żeby moje były lepsze od Twoich... Myślę, że te warunki na śniegu są po prostu trudne. Teraz przejrzałam ustawienie mojej i tam można kilka rzeczy poprawić na śnieg (np. "white balance") - może spróbuje. Ale ogólnie też mam wrażenie, że jak aparat był nowy, to żeby zrobić dobre zdjęcie nie potrzeba było tyle światła, co teraz. I wiem, że to nie kwestia np. baterii, bo tą już musiałam wymienić. Może po prostu w zimie w Warszawie jest mniej światła, niz w Kalifornii... Ale ogólnie prawie każde zdjęcie, które zrobię, muszę później rozjaśniać!

Posted

Flaire, Pati

Ja tez robie Sony cyfroweczka. Rzeczywiscie sa problemy z ustawieniami, ale mozna zmienic ekspozycje swiatla - to troche pomaga. Dodatkowo sprobujcie wymusic aktywacje flash'a z parametrem co najmniej normal.

Dodatkowo kiepskie zdjecie mozna podciagnac w PS uzupelniajac im pixele i rozkladajac warstwy RBG :-)

BTW ale i tak te nasze Sony nadaja sie na duperele anizeli na fajne zdjecia. Mam jednak nadzieje, ze jak tylko Canon wypusci nowa cyfrowa lustrzanke to takim mi przyjdzie robic fotki m.in. na agility :-)

pozdrawiam,

Posted

No tak, tam się zaraz trening zaczyna, a ja siedzę w pracy. Od rana nic mi nie wychodzi i nie powinnam się chyba dzisiaj za nic zabierać. Nawet portmonetkę zostawiłam w domu i ukrywałam się przed wolontariuszami WOŚP. WSTYD!!!

Pati, nie wiem czy zauważyłaś, ale wczoraj było POCHMURNO i zdjątka mogły wyjść trochę niedoświetlone, poza tym odnoszę wrażenie, że na tym boisku chyba w ogóle nie jest zbyt słonecznie, bo niektóre zdjęcia, które ostatnio robiła Wind też były ciemnawe. Nie miałam czasu sprawdzić, co nakręciłaś kamerą, ale jak przejrzę, to zamelduję.

Niuka

Jak widać grupa początkująca radzi sobie całkiem nieźle i świetnie się bawi w gronie matołków. Czy Wy mieliście kiedyś tyle krwi na swoim treningu? Myślę, że nie. Zapraszamy do nas :D Krwawa Misia Was zabawi.

Sylwia

Leon dziękuje za komplement, zwłaszcza, że w stosunku do Drachmy zachował się jak ostatni cham i prostak :oops:

Posted

Mokka,

Dla pocieszenia powiem Ci, ze nie Ty jedna musisz dzisiaj pracowac :( Na szczescie wiekszosc moge zrobic w domu, ale i tak potem wybywam do dalszych obowiazkow.

Poza tym znowu jakis bakcyl mnie dopadl. Nie wiem ... moze to od Flaire przez net sie zarazilam ;) Albo wszystko to przez szwendanie sie bez czapki :(

pozdrawiam,

Posted
Albo wszystko to przez szwendanie sie bez czapki :(

Barrrdzo możliwe, proszę Pani.

Ja tydzień temu nabyłam czapkę (do tej pory nie miałam - od kilku lat!) i w niej chodzę, naprawdę! Teraz powinnam chyba kupić ciepłą kurtkę :D , bo nie posiadam takowej.

Posted

Mokka

:lol:

ja bym wolala widziec Niekrwawa Misie ktora bedzie zabawiac ;)

to takie moje skromne zdanie... :P

ale bojcie sie bo bede przychodzic z moim krecikiem gdyz on jest wyjatkowo poczatkujacy :P

pozdr

Posted

Misia już dzisiaj zabawiała niekrwawo. Jesli mnie nikt nie ubiegnie, to w końcu napiszę coś o dzisiajszym treningu...

Mokka, ja tez resztę dnia spędzam na robocie...

A co do ciepłej kurtki, to odradzam :lol: . Ja używam systemu layering, czyli cebulkowego: wkładam pod kurkę wiele warstw. Po pierwsze to wypada cieplej niż ciepła kurtka (bo powietrze pomiędzy warstwami jest najlepszym izolatorem), a po drugie, doskonale się adaptuje do warunków - jak robi Ci się za ciepło, to zdejmujesz jedną z warstw (ja tak zrobiłam na kilku treningach, gdzie byłam ubrana za ciepło). Moja kurtka jest w ogóle bez żadnej podszewki, ale jak pod spodem są dwie warstwy polaru, to podszewka niepotrzebna! A tylko pomyśl ile psich ciasteczek kupisz za to, co zaoszczędzisz na kurtce! :wink:

Posted

Co to jest dwie strony ...

Ja wczoraj przeczytałam całe 19, żeby wiedzieć o czym juz gadaliscie :D

No i siem dowiedziałam że musze do Sajko jakiś poemacik o mnie i raselu wyslać ... to sie dopiero nazywa wyzwanie :)

Posted
Aha i jeszcze jedno, ilu pixelowe macie matryce?

Ja mam 5 Mega.

I wiem co zle zrobiłam chociaż na mój chłopski rozum powinno być lepiej. Otóż: Jako, że w tym aparacie nie ma (albo ja za ciemna jestem) możliwości ustawienia przysłony to ja zmniełam jakby czułość "filmu" z pozycji Auto na 400ISO. I efektem tego była okropna ziarnina i ciemne zdjecia. Dziś zmieniłam na ISO 100 i było ok! :niewiem:

A co do lustrzanki to zaraz pojade do MM zorientować sie w cenie. Może na raty.... :roll:

Posted

Ogry mają warstwy :D

Ja tam sie ubieram tak średnio ciepło i jakoś wytrzymuje - tylko musze te letnie adidaski zastąpic jakimis cieplejszymi butami ;)

Posted

Flaire,

Czekam na Twa relacje z prawdziwym utesknieniem :) Cebulkowy pomysl jest najlepszy na swiecie. Tez go stosuje, chociaz ma kurteczka jest raczej dosc ciepla (typowa narciarska). Jestem zmarzluechem, wiec kilka warstwa, polar 300 i kurtka z "wkladka" to dla mnie zimowy standard. Gdybym jeszcze w czapce chodzila to juz bylby full wypas ;)

Lenka,

Witaj w naszych skromnych prograch. Mam nadzieje, ze Nasa czuje sie juz lepiej, bo slyszalam, ze cos "zachorzala" na zoladek. Jesli tak, to szepnij jej do uszka, ze ofiary nalezy dokladnie zuc a nie lykac :lol:

Pati,

Im wieksze ISO tym jasniej, ale wiekszy tez raster. No niestety, cos za cos. Ja tez robie na 100 lub 200, ale wtedy powinnam mocniej doswietlic zdjecie. Gdy obiekt jest daleko to nie doswietle tak jakbym chciala, wiec wychodzi ciemno. Pozostaje mi wtedy "szop pracz" ;)

pozdrawiam,