Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na dzisiejszy trening przybyli najwytrwalsi czyli m.in. ja ze swoim polarnym yorkiem, ktory jeszcze nie wie, ze jest polarny chociaz juz chyba cos podejrzewa ;)

Niestety nikogo z Podrzutka nie bylo :(

Na poczatku cwiczylismy dosc dlugi tor, ktory nijak nie moglysmy plynnie przebiec, poniewaz Majka za kazdym razem zatrzymywala sie w tym samym miejscu i zaczynala weszyc i kopac... Tak sobie mysle, ze skoro nie bylo tam jakiegos zblakanego szczurka, to pewnie byl jakis zblakany kawalek kielbachy lub inny smakolyk, ktorym moja suka postanowila sama sie nagrodzic ... ;)

W przerwach miedzy cwiczeniami, duze psy z upodobaniem bawily sie Misiowa pileczka. Jak widac nie tylko Misi ta pileczka tak sie podoba :)

Potem grupa zaczela cwiczyc pojedyncze elementy a my umknelysmy do domu. Na wasach Majki zaczal zbierac sie szron, wiec uznalam ze to najwyzszy czas na koniec zajec.

Ciesze sie, ze bylysmy choc troszke. Teraz przynajmniej mam spokoj, pies zapadl w zasluzony sen i pewnie przespi caly dzionek :)

pozdrawiam,

• Replies 10.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
Niestety nikogo z Podrzutka nie bylo :(
No, myśmy z Misią były, tylko przyszłyśmy ze sporym opóźnieniem, bo najpierw zaliczyłyśmy szkolenie na Bemowie, gdzie Misia dała do zrozumienia, że warowania w śniegu nie lubi (a przynajmniej nie w swoim obecnym wyskubanym stanie). Ale jak jej podłożyłam karimatkę, to już ładnie leżała!
W przerwach miedzy cwiczeniami, duze psy z upodobaniem bawily sie Misiowa pileczka. Jak widac nie tylko Misi ta pileczka tak sie podoba :)

Ta piłeczka to odkrycie Leona Mokki - jest jedyną zabaką, jaką Leon się lubi bawić. Od tego czasu, została polecona już nie jednemu psu i jak dotychczas, żaden się jej nie oparł. Misia, jak jej rzucić cokolwiek innego, to zazwyczaj kładzie się z tym i gryzie (co też jest ogromnym sukcesem, bo kiedyś nawet nie leciała za niczym), a tę piłeczkę podnosi, przynosi, gania z nią w pysku, itp.

Przed końcem zajęć odwiedziła nas Tilia z Małą i Drugą i Misia bardzo ładnie się z Drugą bawiła.

Posted
kubraczek podarty, że aż wstyd. Miałam pozszywać, ale mam dwie lewe ręce jeśli chodzi o krawiectwo!
to PODRZUC :wink: go mi, ja podrzuce komu trzeba i bedzie jak nowy!

Ja niestety w ten miniony weekend sie poddalam ale co ja zrobie ze nienawidze zimna? poczekajcie tylko na ciepelko to zobaczycie co exoda bedzie wyprawiala z Kara, ale teraz to mysle tylko jak by tu przezyc ten ziab!

Posted

Exoda,

Wierz mi, zmarzluch ze mnie okropny. Ale jak sie tak dla rozgrzewki zrobi ze dwa kolka wokol boiska to cieplo sie robi niczym w sierpniowy dzionek ;)

Flaire,

Chyba nizbyt wielkim wscibstwem sie wykarze, jezeli zapytam: jakie szkolenie???? W czym Wy sie jeszcze szkolicie??? Z tego co pamietam, mialyscie zakonczyc Wasze kursiki w grudniu.

Chyba, ze jezdzicie na Bemowo aby swiecic przykladem dla innych ;)

pozdrawiam,

Posted
Chyba nizbyt wielkim wscibstwem sie wykarze, jezeli zapytam: jakie szkolenie???? W czym Wy sie jeszcze szkolicie???
Dla takich matołków, jak moja Misia, Związek organizuje bezpłatne doszkolania co dwa tygodnie przez całą zimę! Po prostu posłuszeństwo, ale my ślady też chcemy kłaść i takie tam...
Posted

kubraczek podarty, że aż wstyd. Miałam pozszywać, ale mam dwie lewe ręce jeśli chodzi o krawiectwo!
to PODRZUC :wink: go mi, ja podrzuce komu trzeba i bedzie jak nowy!exoda, ten kubraczek to się już nadaje tylko do porzucenia, bez "d"!
Posted
Exoda,

Wierz mi, zmarzluch ze mnie okropny. Ale jak sie tak dla rozgrzewki zrobi ze dwa kolka wokol boiska to cieplo sie robi niczym w sierpniowy dzionek

Ale najpierw trzeba wyjsc z domu, wierze na slowo :lol:

Pati, w razie czego to zglos sie, zeby Flaire nie namawiala cie do porzucenia tego odzienia :lol:

Posted
To ja złapie Miśkę i wyskubie ją do łysa! 8)
PATI, postraszyłam Misię, ale ona mówi, że owszem, bałaby się gdyby na niej było jeszcze co skubać... :lol:
Posted
Skąd u mojej Misiuni takie słownictwo i to jeszcze po angielsku ???

Patrzac na Misie to u niej nie tylko slownictwo typu "sexy", ale rowniez zachowanie takie bardzo sexyyyy :lol:

Ciekawe po kim ona to ma :roll: :roll: :roll:

Posted

Ruski, polski czy angielski ... nie wazne! Misia i tak w kazdym jezyku rozumie ;)

Zaraz wpadnie tu Flaire i da nam ostro po glowach. Ja juz zakladam jakis garnek na lepiszcze :lol:

Posted

czesc dziewczynki ;)

po pierwsze

niestety jak mi Ela przekazal zawody odwolane i zapowiada sie ze beda dopiero jak temperatura wzrosnie do +10 stopni, za zimno :( peiski by sobie lapki porozwalay skaczac na wysokich :(

a po drugie juz do flaire:

mami pyta:

Zapytaj sie, w jaki sposob Flaire rejestrowala Misie w Polsce, i czy Misia miala wpis na karcie rejestracyjnej AKC iz ma tatuaz., albo chip i jakie kroki podjela, jezeli misia byla czysta

pozdr :]

Posted

Ha, ha, ha!

Bardzo smieszne, niuka!

Ja myslalam, ze Ty Flaire na treningu zapytasz, po cichutku, bez swiadkow zadnych, a tu prosze!

Jestem zbulwersowana i oburzona tym faktem i czekam na przeprosiny! Kwiaty obowiazkowo

8)

Posted

Misia, jak widać po jej zachowaniu :wink: , jest "czysta" - choć w tym wypadku chodzi o to, ze nie ma tatuaża ani czipa. (Więc tak właściwie, to czy ja jestem pewna, że Misia to Misia??? Może to wyjaśnie jej zachowanie! :o )

A co zrobiłam? NIC!!! Bo mi to nawet do głowy nie przyszło - nie wiedziałam, że w Polsce się tatuuje, a w reszcie świata - czipuje.

ALE: ważne jest, żeby w AKC wyrobić rodowód - karta rejestracyjna nie wystarczy. Potem z takim rodowodem idzie się do Związku, płaci bodajże 36 zł i po kilku tygodniach dostaje się go spowrotem z różnymi stempelkami i tyle! Tak przynajmniej było dwa lata temu - Mami, możesz zadzwonić do nich i się upewnić, że ciągle tak jest, chociaż może lepiej nie wywoływać diabła z worka!