zakla Posted November 5, 2004 Posted November 5, 2004 Na szczescie Żwirek nic se nie robil z -30 w zeszlym roku wiec +6 chyba go nie zabije:P Quote
aga_ostaszewska Posted November 5, 2004 Posted November 5, 2004 Pati: Z Kenia to innna rozmowa, ona wrecz uwilbia takiem zimnice... Brrrr! zakla: Mysle, ze jakos przetrwa... :D i to z calkiem niezlymi rezulatatami! Mokka: Juz trzymam kciuki za niedziele w Poznaiu, mam nadzieje, ze sie zobaczymy... Quote
zakla Posted November 5, 2004 Posted November 5, 2004 zakla: Mysle, ze jakos przetrwa... :D i to z calkiem niezlymi rezulatatami! Mam nadzieje:) I TEZ TRZYMAM KCIUKI:) Quote
zakla Posted November 6, 2004 Posted November 6, 2004 Troszku za póżno napisalas chyba:/ Ale pewnie bedziesz mogla przyjsc jutro moze, lub za tydzien, ale z tym pytaniem to do Elki raczej:) Quote
ciacho Posted November 7, 2004 Posted November 7, 2004 podajcie jakieś dobre wiadomości na poprawienie humoru - bo ja tu siedzę i już nie mogę patrzeć na mojego biednego cierpiącego psa - i mam doła Quote
PsychoSzczurek Posted November 7, 2004 Posted November 7, 2004 ja też kcem wieści z Poznania!! Ciacho będzie dobrze :kciuki: Quote
PATIszon Posted November 7, 2004 Author Posted November 7, 2004 ja też kcem wieści z Poznania!! Powiem tylk tyle, ze latwo nie bylo. Zaden pies nie mial zerowego przbiegu, wiec sami widzicie jaki byl poziom...Juz nie tak bardzo zaluje, ze nie pojechalam... Reszte dopisze Mokka ja dorwie sie do kompa! A jak bylo na treningach? Ja weekend spedzilam w szkole, niestety. :roll: Quote
aga_ostaszewska Posted November 7, 2004 Posted November 7, 2004 Przekazuje swiezutkie wiesci z Poznania... :D Monia byla 3 w jumpinku! Hurrra! Gratulacje dla Mokki i Monii! :multi: Reszta wiesci wprost od Mokki mam nadzieje, ze wkrotce nadejda, bo ja sama niestety nie moglam byc na ringu podczas mistrzostw agility, bo wdzieczylam sie z psem na ringu... :D Quote
PsychoSzczurek Posted November 7, 2004 Posted November 7, 2004 a na treningach było.... pływająco :lol: nie ma to jak dobry deszczyk, błotko, kałuże, skaczący pies na jasną kurtkę... :roll: :P :wink: Mokka :laola: Gratulacje!! Quote
blaira Posted November 7, 2004 Posted November 7, 2004 Gratulacje dla Moni ,slyszalam juz wiesci na treningu . Ehhhh niezly poslizgi byly na treningu i juz nie wspomne ze pozniej kapalam psa ktoremu sioe to wcale nie podobalo :lol: Quote
PATIszon Posted November 7, 2004 Author Posted November 7, 2004 Ja chcialam byc na tyle uprzejma i dac sie Mokce ( Mokka jak ty sie odmieniasz :hmmmm: ) samej pochwalic.....ech. :roll: Quote
aga_ostaszewska Posted November 7, 2004 Posted November 7, 2004 Oj Pati Pati! Ja tylko przynosze same dobre wiesci, bo tam bylam. A szczegoly i tak sama Mokka przkaze. Poza tym, Mokka jest tak skromna osoba, ze boje sie, ze jesli temat nie zsotalby glosno wywolany, to nie odezwalaby sie ani slowem... a tak, to nie ma juz wyboru :D Quote
zakla Posted November 7, 2004 Posted November 7, 2004 Troche nie na temat, ale czy ktos wie jak wstawic fotki z treningu? Tak zeby byly jako post, bo ja nie umiem:/ Quote
zakla Posted November 7, 2004 Posted November 7, 2004 Dobra, juz nie trezba:) Bo od czego ma sie brata...:P Fotki przeslaalm Sajko:) Quote
blaira Posted November 7, 2004 Posted November 7, 2004 no to czekamy na fotki i na realcje Mokki ,niech biedactwa anrazie odpoczywaja .Jutro je wymeczymy pytaniami :D Quote
ciacho Posted November 7, 2004 Posted November 7, 2004 Mokka i Monia - gratulujemy wspanialego debiutu obie trzymalysmy za was kciuki i to mocno - zwlaszcza Soma bo skoro caly czas lezy i nic nie robi to miala duzo czasu na zaciskanie kciukow :-) - i przynioslo skutek jak widac Quote
PATIszon Posted November 8, 2004 Author Posted November 8, 2004 no to czekamy na fotki i na realcje Mokki ,niech biedactwa anrazie odpoczywaja .Jutro je wymeczymy pytaniami :D No wlasnie chcialam zauwazyc, ze juz jest jutro. 8) Quote
Mokka Posted November 8, 2004 Posted November 8, 2004 Looodzie, o czym Wy mówicie? :o Jakie gratulacje? :o 2 dyskwalifikacje na dzień dobry (pierwsze :evil: w naszej krótkiej karierze) i na otarcie łez 3 miejsce w jumpingu. Oj, nie było fajnie, nie rozsławiłam imienia klubu :wallbash: Było ciężko, nie przypuszczałam nawet, że tak zje mnie trema :oops: Na początek - bieg na kategorię (nasz debiut), w którym Monia radziła sobie bardzo pięknie, tylko gooopia pańcia machnęła łapą jak chora krowa, po czym nie raczyła w porę zauważyć, że sucz ominęła hopkę i z fantazją wjechała do tunelu - DIIIIS. Następnie - pierwsza konkurencja MP - agility open. Tor trudny, mnóstwo pułapek. Oczywiście byli tacy, dla których taki torek to pryszcz, ale nas przerósł (odrobinę :wink: ). Zamotałyśmy się na kwadratach, Monia straciła orientację, próbowała (znowu :wink: ) dostać się do tunelu, odwołałam ją, wyhamowała, ale dotknęła łapką (prawie pazurkiem) wejścia do tunelu - DIIIIIS na bis. No i ostatnia konkurencja - jumping. Już chyba nawet Elka straciła nadzieję, że uda nam się ukończyć, bo powiedziała mi, że jak złapiemy detkę, to trzeba natychmiast opuścić tor (w poprzednich biegach można było kończyć). Tym razem jednak udało się dobiec do końca, chociaż z przekroczeniem normy czasu. Ten jumping był bardzo szybki, my tracimy jeszcze dużo czasu na slalomie i w końcówce trochę się pogubiłam, ale na 3 miejsce wystarczyło. Powiem tylko, że w normie czasu zmieściło się tylko kilka psów z kat. L, w M i S chyba nikt, za to sporo odpadło ze względu na przekroczenie górnego limitu. Przyznać jednak trzeba, że ten tor nie był bardzo skomplikowany, tylko nastawiony na bardzo dużą szybkość. Jak to jumping :P Ogólnie w naszej kategorii wzrostu (M) w mistrzostwach Polski zostały sklasyfikowane tylko 2 psy, największy pogrom ze wszystkich. W pozostałych kategoriach całe podium było zapełnione. No i to by było na tyle. Wrażeń mnóstwo (wciąż jeszcze przeżywam), Monia była grzeczna jak anioł, a jednocześnie na torze chętna i energiczna. Dziękuję wszystkim za wsparcie. Nie obiecuję, że na następnych zawodach będzie lepiej, ale obiecuję, że się pdostaram. :wink: No i życzę sobie, aby na następnej imprezie zjawiło się paru innych zawodników Cavano, bo to trochę gooopio tak samemu, w dodatku tak daleko od domu. :-? Quote
Flaire Posted November 8, 2004 Posted November 8, 2004 Ja widziałam niestety tylko pierwszy przebieg Moni, bo potem robiłam zamieszanie przy ringu terierów... Ale potwierdzam, że Monia biegła ten pierwszy przebieg PIĘKNIE - nie da się nawet opisać jak pięknie - i bezbłędnie. Pobiegła dokładnie tak, jak Pańcia jej pokazała, a że to nie było do końca to, co Pańcia zamierzała, to już inna sprawa :wink: . W każdym razie, z tego, co widziałam, mogę Wam powiedzieć, że jak najbardziej macie prawo do dumy - ja byłam z Mokki i Moni bardzo, bardzo dumna. Jeszcze tylko chciałabym, żeby Mokka opisała historię u weta, gdy odbierała dla Moni świadectwo zdrowia, bo ja się nieźle uśmiałam. :lol: Quote
aga_ostaszewska Posted November 8, 2004 Posted November 8, 2004 A nie mowilam, ze Mokka jest bardzo samokrytyczna! Ja serdecznie Tobie Mokka gratuluje... to, ze uslyzalas DISSSSS to nie jest wazne! ZAJELAS 3 MIEJSCE W JUMPINGU I TO JEST OGROMNY SUKCES! Quote
Elka Posted November 8, 2004 Posted November 8, 2004 Mokka :P Ja nigdy nie tracę nadzieji!! Było pięknie!! Ja jestem bardzo zadowolona i dumna! :megagrin: Radziłyscie sobie świetnie!! powiem Ci tylko, ze byłam pierwszą osoba, która wiedziała na jakim miejscu sie uplasowałaś (z racji wypełniania protokołu zawodów) i uwierz mi, że baaaaardzo mnie to ucieszyło! :multi: GRATULACJE!!!!!!!!!!! :buzi: Na takich imprezach jednak stres bierze górę i to nawet u tych "najlepszych"! Moim zdaniem debiut bym udany i chciałabym, zebyś też tak to odbierała! :P A oto wyniki które zapamiętałam Mistrzem Polski w klasie Large została: Marta Kordos z Kryśka z Russa V-ce Mistrzem została Andrzej Kordos z Tokajem z Russa 3miejsca nie pamiętam ale to chyba była maliniaczka z Legnicy ale głowy nie dam sonie uciąć w M niestety nie wiem kto został Mistrzem w S była to Agata Karolak ze Scotim również z Russa Najłatwiej było zapamiętać ich wyniki bo siedziałam w sekretariacie tuż obok Kaśki a ona cieszy sie w sposó bardzo widoczny! :lol: Quote
PATIszon Posted November 8, 2004 Author Posted November 8, 2004 Ja tez uwazam, ze debiut to byl udany! Mam nadzieje, ze za rok uda mi sie pojechac z Kenikiem, choc nie jestem pewna czy to nie za wysokie jednak progi.... :roll: BTW, Russ to jednak zawodowcy... :wink: Quote
Recommended Posts