Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 409
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie wiem ile może kosztować paliwo z Przymorza na Orunię, ale ja dam na nie , nie musisz przecież przyjeżdżać codziennie, ale choć kilka razy pomogłoby , tak myślę

Posted

tak, tylko tyle że to nie kaszaloty a rasowe i najmądrzejsze na świecie i najpiękniejsze na świecie boksery i ciut inne psie
ale pojedyńczo, najwięcej oczekuję od Basko i mogłoby to pomóc Keyti, mam nadzieję
później po troszku zwiększalibyśmy ilość przyjaciół Keyti :)

Posted

Myślałam, że chodzi Ci codziennie. Czasowo po prostu bym nie wyrobiła, nie jestem na to przygotowana. Mój gnój pali na miescie 10 litrów na stówkę. Litr jest za 5 zł więc wychodzi jakaś masakra. Odczułam to po pojechaniu do Ciebie po Kejti;) że jednak sporo.

Możemy spróbować np dzisiaj, ale muszę czekać na Olkę, sama nie dam rady pojechać. Kejti się wierci po aucie i musi mieć głowę za szybą bo jej niedobrze. Olka kończy prace po 18:00 więc sądzę, że byłybyśmy na 20:00.

Jutro i w piątek 9 h samotności przed Kejti. Bo 8 h pracy plus dojazd. Olka na te dni zmienia oddział, nie będzie jej w pobliżu i nie wpadnie po 4 h. Kejti miała zostać w klatce, ale to olka musiałaby ją tam zamknąć, a nie daje sobie rady ze wsadzeniem Kejti do klatki i też niezabardzo jej się to podoba. Uważa, że to okrucieństwo i równie dobrz emogłaby siedzieć w klatce w schronisku.
A zarazem jest zła na zniszczenia. Suma sumarum Kejti znowu zostaje na wolności. Przygotowałam jej karton nakrętek do zabawy, pojemniczki wysmarowane tłuszczem od kurczaka, taki jakby kong z szynką w środku, suchą bułkę (zauwazyłam, że bawiła się podobną na spacerze), butelkę z dziurkami a w środku z suchą karmą. Po domu porozwieszałam rzeczy, które może sobie zdejmowac - jej ręczniki, pogryziony mop, galąź, smycz, gazety i kartony.

Posted

ok przy okazji zajrzysz jej w te gały. Są cały czas czerwone, zwłaszcza rano mimo zakrapiania już dłuższy czas. Z uchalami jakby lepiej, nie trzepi aż tak namiętnie glową, ale wciąż drapie uszka. Podajemy lek. Może umiałabyś jej dzisiaj wyczyścić uszy, bo ja się boję, że wyjmę jej mózg:P

Posted

Ola tez jej pewnie wyjmie, ale wtedy bedzie na nia ;)

fajnie, ze jedziecie do Oli!!!! bardzo sie ciesze. powolutku i wspolnymi silami wyprowadzimy laske na prosta ...

a swoja droga pstryknij fotke tych wszystkich ustrojstw, ktore zostawiasz w domu dla Kejti - niezle musi to wygladac ;)

Posted

Postaram się dzisiaj po powrocie z pracy jeśli zostawi cokolwiek:) Bo po wczoraj to dziś dostała dawkę GIGA;) Własciwie to wyjełam już wszystko co miałam. Jutro muszę odkupić jakieś kostki czy kurze łapki do memlania.

Posted

Stan o godzinie 13:00 wszystko porozrzucane, gazety porwane (zostawiłam je niżej żeby nie musiała wchodzić na stół i parapet w kuchni:P) ale nie ma strat materialnych nieplanowanych. Ona chyba gorzej znosi ten czas 13:00-17:00. Być może więc zmodyfikujemy trochę godziny. Wydłużymy czas np 10-15 i potem 15-17. Tylko że na spacer wychodzi 7:30-8:30 żeby wytrzymała:/

Własnie zauważyłam, że przyszłam do pracy z jej kagańcem w torbie:P

Posted

Trzeba będzie potrzymać dłużej. Pojechali się zastanowić. sympatyczni, spokojni, cała familia przyjechała. Dorosli ludzie i ich rodzice. Sopot, mają ogród czy działkę - coś takiego.

Kejyi pokazała jak daje sobie ladnie zakropić oczka, jak sie bawi, jak tańczy, jak robi siad i zostań. Więcej nie mogłam superlatywów zaprezentować. Poinformowałam o leczniu uszu i oczu, o zostawaniu w domu i o antypatii do niektórych psów.

Olenka u której byłysmy pokazała nam jak się studzi emocje psa gdy wariuje do innego:P Kejti poczatkowo starła się z suczką owczarka ale po chwili ustawiania przez nas suki sie zaakceptowały.

Z samcami olenki super:)

nie wiem czy ją wezmą ci ludzie. Nie umiem wyczuć, ale to jest dobry omen bo w końcu był pierwszy telefon...

Posted

Betbet napisał(a):
Trzeba będzie potrzymać dłużej. Pojechali się zastanowić. sympatyczni, spokojni, cała familia przyjechała. Dorosli ludzie i ich rodzice. Sopot, mają ogród czy działkę - coś takiego.

Kejyi pokazała jak daje sobie ladnie zakropić oczka, jak sie bawi, jak tańczy, jak robi siad i zostań. Więcej nie mogłam superlatywów zaprezentować. Poinformowałam o leczniu uszu i oczu, o zostawaniu w domu i o antypatii do niektórych psów.

Olenka u której byłysmy pokazała nam jak się studzi emocje psa gdy wariuje do innego:P Kejti poczatkowo starła się z suczką owczarka ale po chwili ustawiania przez nas suki sie zaakceptowały.

Z samcami olenki super:)

nie wiem czy ją wezmą ci ludzie. Nie umiem wyczuć, ale to jest dobry omen bo w końcu był pierwszy telefon...

to normalne, ze sie zastanawiaja :)
ja zawsze nawet prosze, zeby po wizycie u mnie sie jeszcze "przespali" z tematem i zadzwonili na nastepny dzien ... i na ogol dzwonia :)

a jak sama Kejti zareagowala na tych ludzi?

Posted

OOO w takim razie trzymam kciuki ;)

Betbet a tak z innej beczki, "Olenka u której byłysmy pokazała nam jak się studzi emocje psa gdy wariuje do innego". Możesz mi powiedzieć co Wam zaprezentowała bo jestem ciekawa. Mi by się czasami przydało :).

Posted

Nie wiem czy ona rozumiała co sie święci, czy była zmęczona po wygłupach z psami olenki ale zachowywała się wzrowo. zachęcana- łasiła sie i bawiła. Niezachęcana nie była nachalna. Pokazała siad jak nigdy wcześniej, zostań - mimo że wyszłam z szynką.

Zakrapianie oczu... wyglądało jkaby sama o nie prosiła. Niesamowite!

Oczywiście mamy różne odczucia, ja nie jestem pewna czy zadzwonią na tak, Olka ma przeczucie że tak. Założyłyśmy się o słodycze:P

Ludzie mają normalne podejście do psów. Mieli już psy, nigdy sukę. Mają 3 koty na tej działce, nie wiem jak Kejti zareaguje, ale przyuczona może da radę. Co do karmy nie uznają tych najtanszych, ale też nie zamierzają kupować Acany. Zdawali się być zrównoważeni. Kejti na pewno zrobiła dobre wrażenie. Powiedziałabym, że pani mama i pan chłopak zostali kupieni. Ale dziewczyna chyba nie do końca.

Telimenka gdybym Ci napisała zadzwoniłabyś do RSPCA z poleceniem odebrania mi praw do trzymania zwierzat i olence też:D:D:D A tak serio... sprowadzałam psa za kark do parteru, że wywijał kopytka do góry. Kejti jest wobec mnie uległa, nie muszę używać siły i robić jej krzywdy. To ją bardzo studzi, otrzeźwia i pokazuje kto rządzi.

Posted

Betbet napisał(a):

Telimenka gdybym Ci napisała zadzwoniłabyś do RSPCA z poleceniem odebrania mi praw do trzymania zwierzat i olence też:D:D:D A tak serio... sprowadzałam psa za kark do parteru, że wywijał kopytka do góry. Kejti jest wobec mnie uległa, nie muszę używać siły i robić jej krzywdy. To ją bardzo studzi, otrzeźwia i pokazuje kto rządzi.

hehe wiedzialam ;) ale te metody wychowawcze ZAWSZE skutkuja :) Ja tez rzadze w domu twarda reka ;)

Posted

Dzisiaj minełyśmy w klatce sznaucera małego. Mea culpa nie zauwazyłam go. Kejti zauważyła. Ja się przywitałam z panią, zajrzałam do skrzynki i w tym momencie zauważyłam, że psy stoją obok siebie. I nic. Ogólnie klatka schodowa paraliżuje Kejti:P Może tam powinnam ją socjalizować z psami?;)
Na spacerze nie spotkałyśmy nikogo więc nie miałam okazji rzucić ją na glebę:P

Dzięki kombinacji alpejskiej i wstaniu dziś o nieludzkiej porze;) Kejti zostanie sama tak od 10 do 16 a nie od 9:30 do 17:30 jak to wychodziło z harmonogramu. Nie zostanie zamknięta w klatce. Wczoraj zrobiłam zdjęcie akcesoriom, które jej zostawiam;) tylko piłki już nie było, zgryzła ją na szmatkę (resztki uwzględniłam na foto hyhy).

Moje przeczucia, że ludzie się nie zdecydują wzrastają...

Posted

Okazuje się, że niestety nie ma. Najbardziej ryjemy z mojej kuzynki, która wpada w ciągu dnia do Kejti w obcasach, ubrana bardzo elegancko. Próbowałyśmy ją sobie wyobrazi powalającą Kejti na glebę w tym stroju i krzyczącą slogan olenki: "NIE JESTEŚ YORKIEM!!!!" na środku ulicy:D

Posted

Betbet napisał(a):
"NIE JESTEŚ YORKIEM!!!!"

wyzywanie od yorkow ZAWSZE dziala, to najokrutniejsza kara psychologiczna jaka moze spotkac psa!!!
w Starogardzie w kazdym razie dziala na KAZDEGO ;)

a ty sie Betbet nie zamartwiaj ze nie dzwonia, nie mamy jeszcze poludnia, daj sie ludziom wyspac ;)