dusje Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 Dowiem sie, czy mozna wplacic i odczekac jakis czas ;) a moze zrobic juz ale na inne wojewodztwo? Chyba ze nie chcecie wypuszczac malej poza granice pomorskiego :lol: Tam w pakiecie jest jeszcze allegro, moze od razu skorzystamy? Zaplace za opcje full wypas,co? :cool3: Punk,kilka slow do Ciebie.Wiesz, ile czasu zajelo mi klikniecie w google i znalezienie tego kursu w Gdyni? Minute! Wiesz czego zaluje? Ze nie weszlam na ten watek wczesniej, bo zrobilabym to samo - zaproponowalabym szkolenie/nigdy nie zaszkodzi a moze pomoc/ a kasa by sie znalazla na ten cel.Betbet chyba na tyle dorosla, ze nie potrzebuje takich podpowiedzi,zgodzisz sie ze mna?Wolala pisac o kolejnych stratach i problemach w nieskonczonosc.Pomijam juz jej wulgarne odzywki i teksty chocby te o moim wianku oddanym za wille :evil_lol: Poczucie humoru mam, wiec az chcialoby sie odpowiedziec o tak: kto swoj wianek szanowal- ten go dobrze zainwestowal, a kto wianka nie szanuje- ten mieszkanie podnajmuje.No i jak to brzmi?Chamsko czy do smiechu? Pozdrawiam Jak sunieczka dzisiaj?:-( Quote
Ilonajot Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 dusje napisał(a):Dowiem sie, czy mozna wplacic i odczekac jakis czas ;) a moze zrobic juz ale na inne wojewodztwo? Chyba ze nie chcecie wypuszczac malej poza granice pomorskiego :lol: Tam w pakiecie jest jeszcze allegro, moze od razu skorzystamy? Zaplace za opcje full wypas,co? :cool3: Punk,kilka slow do Ciebie.Wiesz, ile czasu zajelo mi klikniecie w google i znalezienie tego kursu w Gdyni? Minute! Wiesz czego zaluje? Ze nie weszlam na ten watek wczesniej, bo zrobilabym to samo - zaproponowalabym szkolenie/nigdy nie zaszkodzi a moze pomoc/ a kasa by sie znalazla na ten cel.Betbet chyba na tyle dorosla, ze nie potrzebuje takich podpowiedzi,zgodzisz sie ze mna?Wolala pisac o kolejnych stratach i problemach w nieskonczonosc.Pomijam juz jej wulgarne odzywki i teksty chocby te o moim wianku oddanym za wille :evil_lol: Poczucie humoru mam, wiec az chcialoby sie odpowiedziec o tak: kto swoj wianek szanowal- ten go dobrze zainwestowal, a kto wianka nie szanuje- ten mieszkanie podnajmuje.No i jak to brzmi?Chamsko czy do smiechu? Pozdrawiam Jak sunieczka dzisiaj?:-( wiesz, moze rzeczywiscie masz racje! to zrobmy jej na mazowieckie, nie wiem czemu ale tak mi podpowiada moja niezawodna intuicja ;) z wypuszczaniem "poza granice" nie mamy problemu, gdyby domek mial byc poza pomorskim, zawsze mozna znalezc kogos do wizyty przedadopcyjnej ... wiele naszych psow pojechalo w Polske, a nawet w swiat ;) i z wieloma z nich mamy kontakt :) i allegro sie wykorzysta ... zrobimy po prostu taki zmasowany atak ogloszeniowy ;) jeszcze raz bardzo dziekujemy w imieniu Kejti! A Kejti? Ja dzisiaj nie bylam w schronisku, ale Olenka tak. Gdalam z nia przez tel. Mowi, ze kiepsko ... ale to dopiero drugi dzien, nie ma sie co dziwic w kazdym razie z psami w kojcu nadal jest jak najbardziej ok. Quote
dusje Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 OK.W takim razie zamowimy na mazowieckie i gdyby cos nie tak/odpukac/ -bedziemy oglaszac az do skutku.Biore to na siebie. Bidulka kochana znajdzie domek :lol: Quote
Ilonajot Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 dusje napisał(a):-bedziemy oglaszac az do skutku.Biore to na siebie. Bidulka kochana znajdzie domek :lol: na pewno znajdzie, powtorze po raz setny - to NIE JEST TRUDNY PIES!!! Mlody pies po przejsciach, zafiksowany na czlowieka. tyle. Jeszcze raz dziekujemy dusje :) Quote
motyleqq Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Ilonajot napisał(a):na pewno znajdzie, powtorze po raz setny - to NIE JEST TRUDNY PIES!!! Mlody pies po przejsciach, zafiksowany na czlowieka. tyle. Jeszcze raz dziekujemy dusje :) czyli dokładnie taki, jak ten, co właśnie mi leży pod krzesłem... :) chciałoby się powiedzieć 'tylko mnie kochaj' ;) Quote
Ilonajot Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 motyleqq napisał(a):'tylko mnie kochaj' ;) dokladnie taka jest Kejti! Czlowiek jest najwazniejszy a dzisiaj juz jakby troche lepiej ... Kejti wychodzi codziennie na spacerki. wolontariuszki mowia, ze w kojcu z psami jest ok, natomiast poza kojcem psy Kejti NIE LUBIA. Nie wiadomo na czym to polega :( Oczywiscie wszystko jest pod kontrola, bo Dejzi i Salwador to bardzo kochane i karne psy i wiedza, ze nie wolno .............. ale gdyby bylo wolno, kto wie, czyby nie szczypnely gdzies ukradkiem naprawde jakis fenomen! wiec lepiej, zeby sunia poszla do domku jako jedynaczka. Quote
Betbet Posted June 28, 2011 Author Posted June 28, 2011 Jak widzisz więc nie kłamałam o jej relacjach z psami i to skomplikowało własnie sytuację. Nie mogła zostawać z drugą sunią. Ale nie o tym chciałam, nie odzywam się już, jednak nie jestem w stanie we wszystkich ogłoszeniach, które poszły w świat zmienić dane na samo schronisko. Bo częśc ogłoszeń np wisi na mieście. Więc miałam dziś telefon. O nic nie wypytywałam, ponieważ nie jestem do tego uprawniona. Jedynie facet zapytał czy pies jest u mnie więc wyjaśniłam, dlaczego nie jest. Zrobiłam to spokojnie i delikatnie aby pana nie zniechęcić. Powiedział, że jutro pojadą z rodziną do Starogardu z Gdańska obejrzeć Kejti. Czy tak się stanie, nie wiem. Wspomniałam panu jedynie, że sunia jest kochana do ludzi i dzieci, wesoła, zdrowa, nie jest tak wielka jak się wydaje na zdjęciach, wpatrzona w człowieka więc ciężko jej zostawać w domu i ma nietypowe relacje z psami, które jednak na pewno są do skorygowania. Wspomniałam, że nie jest to dzika agresja, a coś pomiedzy strachem i zainteresowaniem. No i że suczka potrzebuje trochę ruchu w zyciu. Quote
Ilonajot Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Betbet napisał(a):Jak widzisz więc nie kłamałam o jej relacjach z psami i to skomplikowało własnie sytuację. Nie mogła zostawać z drugą sunią. Ale nie o tym chciałam, nie odzywam się już, jednak nie jestem w stanie we wszystkich ogłoszeniach, które poszły w świat zmienić dane na samo schronisko. Bo częśc ogłoszeń np wisi na mieście. Więc miałam dziś telefon. O nic nie wypytywałam, ponieważ nie jestem do tego uprawniona. Jedynie facet zapytał czy pies jest u mnie więc wyjaśniłam, dlaczego nie jest. Zrobiłam to spokojnie i delikatnie aby pana nie zniechęcić. Powiedział, że jutro pojadą z rodziną do Starogardu z Gdańska obejrzeć Kejti. Czy tak się stanie, nie wiem. Wspomniałam panu jedynie, że sunia jest kochana do ludzi i dzieci, wesoła, zdrowa, nie jest tak wielka jak się wydaje na zdjęciach, wpatrzona w człowieka więc ciężko jej zostawać w domu i ma nietypowe relacje z psami, które jednak na pewno są do skorygowania. Wspomniałam, że nie jest to dzika agresja, a coś pomiedzy strachem i zainteresowaniem. No i że suczka potrzebuje trochę ruchu w zyciu. alez ja nigdy nie mowilam, ze klamalas Betbet ... ja po prostu dokumentuje fakty, nic wiecej. pokazuje, jak jest w kojcu i uzupelniam informacje o to, co mowia wolontariusze. dla pelnego obrazu sprawy. zeby wszyscy mieli jak najpelniejszy obraz Kejti i zeby jej sie powiodlo. Quote
Betbet Posted June 28, 2011 Author Posted June 28, 2011 Mam nadzieję, że się powiedzie bardzo szybko. Oby to był dobry znak, że ludziom chce się jechać i ją zobaczyć. Może mają domek. Nie wypytywałam o nic. Quote
Ilonajot Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 ja tez mam taka nadzieje. a jesli nie ci, to na pewno znajda sie inni ;) Quote
motyleqq Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 a ja proponuję zmienić nazwę tematu, przecież tu się ciągle o Kejti rozmawia. Betbet, wystarczy edycja pierwszego postu w tym temacie, a sam temat niech będzie:) Quote
Ilonajot Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 a ja zapraszam wszystkich do wziecia udzialu w konkursie na nazwe - moze macie jakies genialne pomysly?? http://www.dogomania.pl/threads/210270-KONKURS!-Szukamy-super-nazwy-dla-programu-wspierajacego-schronisko-w-Starogardzie! Quote
Betbet Posted June 28, 2011 Author Posted June 28, 2011 Mogę przekazać komuś wątek, niech zedytuje pierwszy post i przejmie całość Quote
dusje Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Betbet napisał(a):Mogę przekazać komuś wątek, niech zedytuje pierwszy post i przejmie całość Wystarczy zmiana tytulu i aktualizacja w Twoim 1 poscie, a dalej watek poprowadzi sie sam z pomoca innych.Dlaczego ktos ma edytowac za Ciebie?:crazyeye:Gorzej niz z dzieckiem albo z singielka nie wtloczona w ramy spoleczne :oops::evil_lol: Quote
Telimenka Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Trzymam kciuki za Kejti ;). Oby w końcu znalazła swoją przystań! :) Quote
Betbet Posted June 28, 2011 Author Posted June 28, 2011 dusje daruj sobie, w pierwszym poście powinny znajdowac się wszystkie wazniejsze informacje o psiaku, ja nie będę ich uzupełniała jesli mnie nie będzie. To takie proste, oczywiste i nieskomplikowane. Przekazywanie wątków nie jest niczym nadzwyczajnym. Już wystarczyło mi twoich mądrości na temat szkolenia, pisałaś coś o czym nie masz pojęcia, ponieważ akurat z behawiorystką się kontaktowałam i wyglądało to daleko mniej optymistycznie niż to co sobie tam od czapy popisałaś. Po prostu pytanie kto może przejąć wątek. Quote
Ilonajot Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Betbet napisał(a):Mogę przekazać komuś wątek, niech zedytuje pierwszy post i przejmie całość ja moge przejac watek bo jestem na bierzaco i zedytowac pierwszy post. tylko nie wiem, czy to ja mam napisac do moda, czy Betbet Quote
Ilonajot Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 od jutra do poniedzialku (4.07.) nie ma mnie w trojmiescie i nie bede miala dostepu do neta. wiem, ze Olenka sledzi ten watek, wiec jak cos - to na pewno napisze. Ona jest przeciez na miejscu i widzi Kejti codziennie ... Quote
Betbet Posted June 28, 2011 Author Posted June 28, 2011 to jak wrócisz, przeniesiemy wątek, napiszę wtedy do moda. Quote
Betbet Posted June 29, 2011 Author Posted June 29, 2011 Tak się obawiałam, że informacja może się tu nie pojawić w razie czego, tknęło mnie i napisałam smsa do Ilony. Kejti w nowym domu, Pani ponoć ma doświadczenie, mieli niszczącego psa. Zdaje się też, że byli na Dogomanii. Nie ukrywam, że cieszę się ogromnie bez względu na to, co tutaj napisano, co się wydarzyło. Kamień z serca, przynajmniej chociaż trochę. Quote
Telimenka Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 JUHUUUUU!!! :D to super wieść! Naprawdę! Wspaniale! Quote
Telimenka Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 To może jak już Kejti znalazła, to trochę pospamuje i poproszę o pomoc w znalezieniu domku dla Zorrasa ;)? http://www.dogomania.pl/threads/210020-Zorro-czarna-kochana-torpeda-o-wielkim-sercu-szuka-swojego-cz%C5%82owieka-%29. Quote
olenka_f Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 [quote name='Betbet']Tak się obawiałam, że informacja może się tu nie pojawić w razie czego, tknęło mnie i napisałam smsa do Ilony. Kejti w nowym domu, Pani ponoć ma doświadczenie, mieli niszczącego psa. Zdaje się też, że byli na Dogomanii. Nie ukrywam, że cieszę się ogromnie bez względu na to, co tutaj napisano, co się wydarzyło. Kamień z serca, przynajmniej chociaż trochę.[/QUOTE] pojawiłaby się tylko ja nie jestem w stanie wiecznie siedzieć przy komputerze i czasem pewne rzeczy robię po pracy Quote
olenka_f Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 [quote name='dusje']Dowiem sie, czy mozna wplacic i odczekac jakis czas ;) a moze zrobic juz ale na inne wojewodztwo? Chyba ze nie chcecie wypuszczac malej poza granice pomorskiego :lol: Tam w pakiecie jest jeszcze allegro, moze od razu skorzystamy? Zaplace za opcje full wypas,co? :cool3: Punk,kilka slow do Ciebie.Wiesz, ile czasu zajelo mi klikniecie w google i znalezienie tego kursu w Gdyni? Minute! Wiesz czego zaluje? Ze nie weszlam na ten watek wczesniej, bo zrobilabym to samo - zaproponowalabym szkolenie/nigdy nie zaszkodzi a moze pomoc/ a kasa by sie znalazla na ten cel.Betbet chyba na tyle dorosla, ze nie potrzebuje takich podpowiedzi,zgodzisz sie ze mna?Wolala pisac o kolejnych stratach i problemach w nieskonczonosc.Pomijam juz jej wulgarne odzywki i teksty chocby te o moim wianku oddanym za wille :evil_lol: Poczucie humoru mam, wiec az chcialoby sie odpowiedziec o tak: kto swoj wianek szanowal- ten go dobrze zainwestowal, a kto wianka nie szanuje- ten mieszkanie podnajmuje.No i jak to brzmi?Chamsko czy do smiechu? Pozdrawiam Jak sunieczka dzisiaj?:-([/QUOTE] dusje da radę podmienić pieska w ogłoszeniach ? Quote
Recommended Posts