Betbet Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Kejti od 11. 06 jest w domu tymczasowym w Gdańsku. Sunia będzie uczona podstawowych komend, uczy się miejskiego zgiełku, chodzenia na smyczy. Będziemy pracować nad reakcjami na inne psy. Niestety Kejti ma gryzbka w uszach, problemy z oczkami i niszczy zostawiana sama. Potrzebna jest zmiana karmy, sunia dostaje Pedigree Wydatki (nie licząc paliwa, jest najdroższe więc stawiam ja): - 13 zł kaganiec - 10 zł szampon - 8 zł dwa ręczniki z lumpeksu - 10 zł przysmaczki - 6 zł wyróżnione trojmiasto.pl - 3,50 zł podświetlone Allegro - 20 zł - zabawka z dziurką na smakołyki firmy Trixie - 5zł - duża kość do gryzienia - 2 zł - świńskie ucho - 10 zł - gentamicyna na zapalenie oczu - 82 zł Stronghold i Surolan na drożdżycę uszu - 5 zł - 45 ogloszeń wykupionych na bazarku Razem: - 174zł Wpływy: - 12 zł - koleżanka z pracy Saldo: - 162 zł Potrzeby: - lepsza karma Jej schroniskowe imię brzmi Kejti, ale gdy je usłyszałam od razy pomyślałam: "Kejti Perry"!;) No i tak już w mej łepetynie zostało. Raptem roczna sunia została znaleziona błąkająca się samopas. Prawdopodobnie urodziła niedawno szczeniaki. Może dlatego straciła dom? Co się stało z małymi? Aż strach pomyśleć... Sunia była uważana za psiego anioła. W schronisku kochała koty i psy. Niestety, poschroniskowy szok minął a z nim anielskość Kejti;) Kejti rzuca się na spacerze do każdego psa i to dośc intensywnie. Niby chce sie bawić, ale ta zabawa zmienia się w dominację i nawet uległe psy po prostu się jej odgryzają. Natomiast na ulicy z perspektywy osób trzecich Kejti wygląda na wściekłą. Ma też problemy z zostawaniem w domu. Zaczęła niszczyć przedmioty. Oferuję suni BDT, co oznacza, że nie pobiorę ani złotówki za pobyt psa u mnie, opiekę, paliwo wykorzystane w celu dowiezienia jej do weta czy gdziekolwiek. Nie mniej jednak sunia potrzebuje dobrej karmy, może jakiegoś posłanka, smyczy, szamponu a to wszystko kosztuje. Karma przyjedzie ze schroniska, ale to oznacza, że uszczuplimy jego zasoby. Schronisko i tak boryka się z problemami finansowymi - chcę im oddać za tę karmę, inny psiak skorzysta!!! Chcę dalej tymczasować psiaki, chcę zrobić Kejti wyróżnione Allegro, wyróżnione ogłoszenie na trojmiasto.pl ale to będzie wymagało nakładów finansowych. Pojedziemy do weta, dowiem się jak ze sterylką, jak coś to spróbujemy ciachnąć gdzieś po znajomości. Sama wspieram co jakiś czas jakiegoś psiaka. Ile mogę. Stworek, Nikusia, Zorka - choć drobiazgi, ale wpłacałam na zakup leków, leczenia itp. Teraz przyszedł moment, gdy będę prosić o wsparcie dla swojej podopiecznej. Tutaj namiary na schronisko: "OTOZ Animals" Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt ul. Hermanowska 24, 83-200 Starogard Gdański tel. ( 58 ) 56 099 31, e-mail: psykoty@wp.pl Konto prawdopodobnie również udostępni schronisko! Zdjęcia ze strony schroniska: Quote
lika1771 Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 No witam dt, bede trzymała kciuki za szybkie znalezienie domku,bo taki tymczas na wage złota. Niestety Betbet finansowo nie pomoge narazie,bo mam sunie ktora wyciagnełam ze schroniska w Tczewie w schronisku mowili ze zdrowa,a w dt okazało sie ze moze byc powaznie chora zbieram na diagnostyke i leki. Mam nauczke ......... A sunia taka sporawa co? Quote
Betbet Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 Własnie ponoć nie,taka do kolan. Zobaczymy czyich kolan;) Też się bałam że jest wielgachna:) Gdzie masz wątek tej swojej tymczasowiczki? Quote
lika1771 Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Ona pojechała do Jaagi na dt za karme i a zreszta sama zobacz http://www.dogomania.pl/threads/207774-Sonia-mix-yorka-wyrzucona-jak-smiec-chora-nie-mamy-pieniedzy-na-diagnoze-i-leki.Pomoz/page14 Na pierwszej stronie jest wszystko........... Quote
Betbet Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 Ach, to ta maleńka... Kojarzę już, byłam na jej wątku. Cholibka, nie zawsze schronisko wie co i jak:/ Quote
Betbet Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 Obawiam isę, że ludzie nam średnio pomogą, bo mało chwytliwa historia... ona nie umieara, nie rodzi, nie pogryzla nikogo, nikt nie pogryzl jej... Quote
lika1771 Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Betbet napisał(a):Obawiam isę, że ludzie nam średnio pomogą, bo mało chwytliwa historia... ona nie umieara, nie rodzi, nie pogryzla nikogo, nikt nie pogryzl jej... Mysle ze masz racje niestety............. Quote
Betbet Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 Spoko, zrobię bazarek, popytam ludzi z zewnątrz a w sytuacji krytycznej wywalę swoje pieniądze i bedę szczęśliwa jeśli ona będzie szczęsliwa:) Albo ją pogryzę!!! aaaalbo nagramy singiel i wrzucimy na youtube! zrobimy wydarzenie na FB? zrobimy smalec z chomika? będę spuszczać na smyczy Kejti z 7 piętra bloku przez balkon? Quote
lika1771 Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Betbet napisał(a):Spoko, zrobię bazarek, popytam ludzi z zewnątrz a w sytuacji krytycznej wywalę swoje pieniądze i bedę szczęśliwa jeśli ona będzie szczęsliwa:) Albo ją pogryzę!!! aaaalbo nagramy singiel i wrzucimy na youtube! zrobimy wydarzenie na FB? zrobimy smalec z chomika? będę spuszczać na smyczy Kejti z 7 piętra bloku przez balkon? No widze ze pomysłow Ci nie brakuje dasz rade, a ja bede Ci kibicowac Quote
olenka_f Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Betbet napisał(a):Obawiam isę, że ludzie nam średnio pomogą, bo mało chwytliwa historia... ona nie umieara, nie rodzi, nie pogryzla nikogo, nikt nie pogryzl jej... tylko smutna jest okropnie :( Quote
Itske Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Betbet napisał(a):Obawiam isę, że ludzie nam średnio pomogą, bo mało chwytliwa historia... ona nie umieara, nie rodzi, nie pogryzla nikogo, nikt nie pogryzl jej... Zaraz rozpętamy jaką rozrobę, np. niezrownoważona dogomaniaczka Itske porwala psa Betbet, albo porwała Betbet :-) pomogą, pomogą, chyba takie maupy :-) nie są :-) Betbet, a może jutro po mojej i Twojej pracce wsiądziesz ze mną do autka i fruuu do St? ps. sunia jest sliczniasta Potrzebuje pomocy - se nie umiem wkleić banerka (banerku???), jak wklejam to jest nieaktywny, glupio coś robię, Pomocy! Quote
Betbet Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 Itske ja jutro mam pracę do późna a potem walkę o pralkę... ale jedziemy po nią w sobotę Quote
Betbet Posted June 10, 2011 Author Posted June 10, 2011 Dzięki dziewczyny, że jesteście, chociaż będzie raźniej:) Quote
kaerjot Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 O Betbet będzie miała śliczną niuńkę :) Super!! Ale muszę przyznać, że walka o pralkę mnie również zafascynowała, napisz coś więcej. Quote
Betbet Posted June 10, 2011 Author Posted June 10, 2011 A wiesz... bierzesz dzidę i maczugę... idziesz w las, szukasz pralki i walczysz o nią z wrogim plemieniem. Proste;) Quote
kaerjot Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Nie wiem czy takie proste, nie mam ani dzidy, ani maczugi :( Quote
Itske Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 No i żeby w ferworze walki pralka nie oberwała :-) Betbet - jestem Ci jutro potrzebna (ja i moje autko) :-)? Quote
Betbet Posted June 10, 2011 Author Posted June 10, 2011 Chyba nie, chociaż nie mogę dojść do tego czym jutro Nikusia rano jedzie do Gdańska... bo boję się ,że isę miniemy z Olenka:/ Ale dziękuję Itske:) Quote
Itske Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Przed Tobą duże wyzwanie- dwie nowe kobity - pralka i sunia, jakoś to kompatybilne, jest gdzie uprać psa :-) Quote
Betbet Posted June 10, 2011 Author Posted June 10, 2011 grunt żeby jednai druga nie zalewała podłogi;) Quote
Itske Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Betbet napisał(a):grunt żeby jednai druga nie zalewała podłogi;) aaaa, to Ci jeszcze brakuje odkurzacza piorącego! :-) oraz pompy! Quote
Recommended Posts