Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 99
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Od mariat otrzymałam 50 zł na kociaki!
Dziekujemy bardzo. W tym tygodniu (w piątek) jedziemy z nimi do weta na odrobaczanie, więc pieniądze bedzą jak znalazł!

Mariat :loveu::loveu:

Posted

Kitki mają się dobrze... Dziewczynka ma już chyba domek na 80 %...

Jest mi trochę smutno, bo po rozmowie z dr. ornitologii, ktory prowadzi azyl dla ptaków, wypuściłyśmy na wolność wróbelka (zwanego dostojnie Srakwą, bo kupkał gdzie popadnie). Pan dr pogratulował nam odchowania wróbelka i gdy się dowiedział, że podrywa się do lotu,, kazał go wypuścić... Bardzo się smiał z naszej "nauki latania". My uważałyśmy, że tak ćwiczy sobie skrzydełka, a ptakow sie przecież nie uczy latać :)

Najgorsze, że godzine po wypuszczeniu była burza... Porozwieszałyśmy na drzewach kolby z prosem i teraz przyglądamy się każdemu wróblowi.... Mam nadzieję, że Srakwa odnajdzie się na wolności... Jutro postaram się wkleić jego zdjęcia, gdy był jeszcze w domu karmiony z ręki...

Posted

iwop napisał(a):
Od mariat otrzymałam 50 zł na kociaki!
Dziekujemy bardzo. W tym tygodniu (w piątek) jedziemy z nimi do weta na odrobaczanie, więc pieniądze bedzą jak znalazł!

Mariat :loveu::loveu:

Niech bedzie na zdrowie:lol:

Posted

Jak go wypuściliście to zrobiliście to, co najlepsze. Jeśli odleciał - poleciał - to da radę. My też staramy się "zdziczać" złapane ptasie, podleczymy i wypuszczamy. Burza mu raczej nie groźna, na pewno od razu poleciał do kumpli.
;-)

Posted

Wczoraj, podczas spaceru z psami, jakis "człowiek" wyrzucił przez okno z samochodu reklamówkę! Moje psy tam popędziły, a ja za nimi. W reklamowce były dwa koty - duży i nalutki...:( Duży kot (przypuszczam, z e kotka, matka) uciekł, natomiast maly rudasek jest u mnie... Czy kktoś mógłby dać mu chociaż tymczas? Bo ja nie dam rady...:(

Guest Elżbieta481
Posted

Wyrzucenie worka z kotami z samochodu-wesołe rozwiązanie kwestii..
Mama się pewnie wystraszyła..Co za ludzie jasna anielka
E/W

Posted

almetka napisał(a):
To kot Czy kocica? Bo możliwe że miałabym Tymczas dla malucha w Lublinie bezpłatny:)

Wydaje mi się, że to chłopiec, ale na 100 % bede pewna jutro po wizycie u weta - jadę z całym towarzystwem na odrobaczenie...

A mogłabys napisać coś bliżej? :)

Posted

Jesteśmy po wizycie u weta. Trójka maluchów została odrobaczona
Chłopiec ma około 2 miesięcy. Ma rownież świerzb w uszkach i niedobory witaminowe...Podczas czyszczenia uszek tak płakał, że myślałam, że serce mi pęknie...

Posted

[quote name='iwoniam']Iwop - jaki jest do Ciebie nr tel?
zrobiłam mini ogłoszenie, ale podałam na razie numer swój, a nie ma jednak jak to do osoby, u której szkraby mieszkają

dziekuję bardzo! :D

Moj tel: 883-385-989