terierfanka Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Basia1244 napisał(a):Pożreć żywcem na pewno nie, ale jeśli oni już teraz są przestraszeni zadaniem i czują, że nie dadzą rady, to lepiej, aby piesek został zabrany, gdy ma 4 mc i oddany do domu, gdzie potrafią, chcą i nie boja się pracować z mały, ślicznym i charakternym spanielem - a dla nich - pies łatwiejszy w prowadzeniu. jasne, zgadzam się, tak tylko sobie "ulżyłam" ;) Quote
alekcuk Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 mam ochotę głośno przeklnąc. ALE MÓWIŁAM IM ŻE TO JEST COCKER, że taka rasa, Diuna też mówiła! boże, daliby radę... ale ok. ale ona ze schronu też by poszła szybko, na nią dużo ludzi było chętnych, bardzo bardzo. i to również bez dzieci Quote
karolina175 Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 No spaniele takie sa jak im cos nie po nosie to odrazu warkot :) Ale sa cudnymi psami jak by nie bylo:) Szkoda ze tak szybko rezygnuja.... Moj spaniel warkotal na moja siostre 2 letnia a teraz pilnuje jej jak by byla jego "corka"... Chodz nie widzi jej codziennie bo mieszkam gdzie indziej.... Wszystko jest do opanowania zwlaszcza ze to jeszcze szczylek nie dorosly cocker.... No ale coz ladnie wyglada to pomysleli ze to mily piesek jak zabaweczka ....ehhhhhh Quote
xmartix Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 dałam znać Asi już, ma dać na spanielowe forum kurcze ja się boję ją do schronu oddawać żeby historia się nie powtórzyła, ale jak nie znajdziemy to trzeba będzie Quote
alekcuk Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 no mówię, w schronie było mnóstwo chętnych, więc ktoś się znajdzie w ostateczności i tam Quote
paniMysza Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 Basia1244 napisał(a):Pożreć żywcem na pewno nie, ale jeśli oni już teraz są przestraszeni zadaniem i czują, że nie dadzą rady, to lepiej, aby piesek został zabrany, gdy ma 4 mc i oddany do domu, gdzie potrafią, chcą i nie boja się pracować z mały, ślicznym i charakternym spanielem - a dla nich - pies łatwiejszy w prowadzeniu. nie wiem, czy w ogole ci ludzie powinni brac psa. niech sie nad następnym zastanowia 10 razy. przeciez to nie zabawka, która można zwracac, bo coś nie gra. wkurzyłam się. Quote
fiorsteinbock Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 Dziewczyny, sprawa pilna - czy ktos nie zechcialby przygarnac na dt chociaz jednego szczeniaczka z tego watku: http://www.dogomania.pl/threads/2175...-Potem-schron-. Inaczej trafia do schronu, tyle już przeszły - zaoszczedzmy im tej traumy. Jak widzicie szczeniaczki szybko trafiaja do adopcji, moze zechcecie ktoremus pomoc? Dzisiaj beda w klinice we Wrocławiu a jutro nie wiem, w schronie :-( Quote
Basia1244 Posted December 14, 2011 Author Posted December 14, 2011 Uzupełniłam pierwszy post, ale tu też wkleję: Informacji udzielają : Basia 661293967, basia1244@gmail.com, w weekendy w schronisku pomocą służy Ola: 784530670 Quote
Basia1244 Posted December 14, 2011 Author Posted December 14, 2011 Będę , bo mam panią umówioną i jeszcze muszę z Zosią popstrykać to i owo i postanowiłam spisać boksy Wiktora, bo ludzie pytają o mniejsze średniaki, a my z Olą ciut za mało wiemy, więc jutro spisze i pstryknę ile się da. Quote
mari23 Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Basia1244 napisał(a):Będę , bo mam panią umówioną i jeszcze muszę z Zosią popstrykać to i owo i postanowiłam spisać boksy Wiktora, bo ludzie pytają o mniejsze średniaki, a my z Olą ciut za mało wiemy, więc jutro spisze i pstryknę ile się da. czy to pani Elżbieta ? Quote
Poker Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Ciekawe czy się w końcu zdecyduje na jakąś sunię. A ja zostanę z gazetami , buuuu. Quote
Basia1244 Posted December 15, 2011 Author Posted December 15, 2011 Adoptowana ! [quote name='Basia1244']Boks nr: 21 Nr schroniskowy: 2079/11 Nr na szyi: 1386 W schronisku od: 20.11.2011 Imię: nie ma Wiek: 2 lata Opis: mała, czarna, podpalana, lekko szorstka Quote
Poker Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 nic się nie stało.Dobrze,że zawiózł.Jak się ludzi prosi, to im się serca otwierają, prawda ? Quote
alekcuk Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Adoptowany :) [quote name='Basia1244'] Quote
Basia1244 Posted December 16, 2011 Author Posted December 16, 2011 pan i córka lat 11? :) wczoraj dzwonił - prawie, że wyścig chciał robić, bo mu powiedziałam, że na Piko są chętni :) Quote
saga91 Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Nie :D Piko jest u mnie, właśnie testujemy co lubi dobrego :) Nikomu go nie oddam !:loveu: Pokochał mój zielony włochaty dywanik i wtula się w każde ręce, które po niego sięgają :p Jesli mi się uda, to zamieszczę parę fotek w odpowiednim dziale :razz: Dziękuję ślicznie Oli za dzisiejszą pomoc :) Quote
mari23 Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 a tą suńcię z numerkiem 1386 to pani Elżbieta wzięła? bo dzwoniła dzisiaj do mnie dziękując Basi za pomoc, zadowolona bardzo, bo suńcia choć malutka, już dzisiaj samodzielnie biegała po podwórku i szczekała..... jest bardzo mądra i posłuszna, tylko raz dostała gazeta i już się nauczyła nie gryźć po rękach.... mężowi pani Elżbiety też bardzo się spodobała Quote
Basia1244 Posted December 16, 2011 Author Posted December 16, 2011 saga91 napisał(a):Nie :D Piko jest u mnie, właśnie testujemy co lubi dobrego :) Nikomu go nie oddam !:loveu: Pokochał mój zielony włochaty dywanik i wtula się w każde ręce, które po niego sięgają :p Jesli mi się uda, to zamieszczę parę fotek w odpowiednim dziale :razz: Dziękuję ślicznie Oli za dzisiejszą pomoc :) Ekstra :) To w takim razie jutro Olu masz tego pana z córka - może Olika wezmą? Quote
Basia1244 Posted December 16, 2011 Author Posted December 16, 2011 mari23 napisał(a):a tą suńcię z numerkiem 1386 to pani Elżbieta wzięła? bo dzwoniła dzisiaj do mnie dziękując Basi za pomoc, zadowolona bardzo, bo suńcia choć malutka, już dzisiaj samodzielnie biegała po podwórku i szczekała..... jest bardzo mądra i posłuszna, tylko raz dostała gazeta i już się nauczyła nie gryźć po rękach.... mężowi pani Elżbiety też bardzo się spodobała do mnie tez dzwoniła :) - a ja zaraz do ciebie Marysiu zadzwonię :) Quote
alekcuk Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Sago, nie ma za co! :) to ja dziękuję i baaaardzo się cieszę :D [quote name='Basia1244']Ekstra :) To w takim razie jutro Olu masz tego pana z córka - może Olika wezmą? Naszego kochanego rudzielca :) Oby! :D Quote
sunia2000 Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Zapraszam serdecznie na bazarek dla dwóch wrocławskich biedaków:http://www.dogomania.pl/threads/219633-Psio-pa%C5%84ciowy-dla-Viki-i-Atosa-do-21.12.-11-do-godz-20.00?p=18220646#post18220646 Quote
Poker Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 mari23 napisał(a):a tą suńcię z numerkiem 1386 to pani Elżbieta wzięła? bo dzwoniła dzisiaj do mnie dziękując Basi za pomoc, zadowolona bardzo, bo suńcia choć malutka, już dzisiaj samodzielnie biegała po podwórku i szczekała..... jest bardzo mądra i posłuszna, tylko raz dostała gazeta i już się nauczyła nie gryźć po rękach.... mężowi pani Elżbiety też bardzo się spodobała Czyli jednak dostała młodą sunię.Będą się starzeć w tym samym czasie, a mąż kilka lat wcześniej.Ciekawe czy dadzą radę , bo dzieci tu nie mają. Dobrze,że odwiodłam ją od zapędów na Braszkę, bo ona jest za płochliwa i jak na razie cicha. Quote
Gruba Berta Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 czy cos wiadomo na temat biszkoptowych staruszek? czy sa jakies osoby zainteresowane ich adopcja? czy one maja jakis osobny watek? Quote
Recommended Posts