kimiki Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Basia1244 napisał(a):chyba nie do końca - zeszło w weekend 20 psów w tym głównie szczeniaki, a przyjęto 24 , w tym 2 szczeniaki :( ani jedna suczka nie zeszła , nawet te najmniejsze. Ja tego nie rozpatruję w kontekscie udanego bądź nie dyżuru. W sobotę większość dnia spędziłyśmy na kociarni, a w niedzielę w ogóle jakaś pielgrzymka "oglądaczy" była (co w sumie nie jest nawet zabawne). Na 6-7 grupek (rodzin, par itd.) z którymi łaziłam po schronie (nie liczę tych do szczeniakarni).. tylko jedna była zainteresowana psem.. reszta była pooglądać. Ale cóż wychodzę z założenia, że im też czas poświęcę.., przynajmniej może wyniosą na tyle pozytwne wrażenie po kontakcie czy ze mną czy z Olą, że nie będą się bali wrócić bądź polecić wybranie psa ze schronu.. W niedzielę nikt z "moich" nie szukał małych suczek o dziwo. Poza tym.. we wciskaniu czegokolwiek dobra nigdy nie byłam więc wybacz,.. może po prostu się do tego nie nadaję :P Quote
ulvhedinn Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Sprawdziłyście, czy JRT nie ma tatuażu? Quote
Basia1244 Posted September 26, 2011 Author Posted September 26, 2011 kimiki napisał(a):Ja tego nie rozpatruję w kontekscie udanego bądź nie dyżuru. W sobotę większość dnia spędziłyśmy na kociarni, a w niedzielę w ogóle jakaś pielgrzymka "oglądaczy" była (co w sumie nie jest nawet zabawne). Na 6-7 grupek (rodzin, par itd.) z którymi łaziłam po schronie (nie liczę tych do szczeniakarni).. tylko jedna była zainteresowana psem.. reszta była pooglądać. Ale cóż wychodzę z założenia, że im też czas poświęcę.., przynajmniej może wyniosą na tyle pozytwne wrażenie po kontakcie czy ze mną czy z Olą, że nie będą się bali wrócić bądź polecić wybranie psa ze schronu.. W niedzielę nikt z "moich" nie szukał małych suczek o dziwo. Poza tym.. we wciskaniu czegokolwiek dobra nigdy nie byłam więc wybacz,.. może po prostu się do tego nie nadaję :P znowu zostałam źle zrozumiana - po prostu uznałam entuzjazm Nikaraguy za przed wczesny, bo dziś jest poniedziałek złych wiadomości, Fiona wróciła, po Lakiego nie przyszli , po Nero nie przyszli i inne złe wieści. A do ciebie to ja absolutnie nic nie mam. Quote
kimiki Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Basia1244 napisał(a):znowu zostałam źle zrozumiana - po prostu uznałam entuzjazm Nikaraguy za przed wczesny, bo dziś jest poniedziałek złych wiadomości, Fiona wróciła, po Lakiego nie przyszli , po Nero nie przyszli i inne złe wieści. A do ciebie to ja absolutnie nic nie mam. Heh ok :D To się cieszę, że nic. Choć pewnie powinnam się podszkolić w strategicznym wciskaniu psiaków.. chyba za miła jestem :p A Nikaragua myślę, że ogólnie usiłowała mi i Oli dodać trochę odwagi - w końcu nasz pierwszy weekend. ;) A swoją drogą.. i dlatego nie powinno być rezerwacji (niby nie ma..) bo w niedzielę był chłopak zainteresowany Nerem :placz: to mu powiedzieli, że Nero już wydany.. :shake: Quote
Basia1244 Posted September 26, 2011 Author Posted September 26, 2011 bo to jest szewski poniedziałek :( Aza ma guzy i chore ucho, Mega ma jednego guza, Kreta ma nawrót guzów - koszmar dziś jakiś, Cezar ma uczulenie aż czerwony i się wygryza, jakiś sądny dziś dzień, nie wyrabiam po prostu Quote
alekcuk Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 A oto moja Miłka dziewczyny :) P1040433.JPG P1040434.JPG :D Quote
alekcuk Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Dziękuję Nikargua za pomoc ze zdjęciem :) Quote
Zosia123 Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 Biedna Balbinka dzisiaj: Jestem towarzyska :) Quote
Basia Z. Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 [quote name='Basia1244']Boks kwarantanna nr 36 Malutka już na boksie ogólnym! Nr schroniskowy: 1477/11 Nr na szyi: 1122 W schronisku od: .17.08.2011 Imię: nie ma Wiek: 8 lat Opis: mała czarna podpalana suczka Zdjęcie tej suczki przeważnie mi się nie otwiera - szczególnie wtedy, gdy chcę ją komuś pokazać tak się dzieje. Nie da się coś z tym zrobić ? Ja sie nie znam i nie wiem od czego to zależy ale może trzeba je pomniejszyć albo coś...? Liczyłam na to, że może ktoś się wzruszy i ją pokocha...ale jak jej nie można pokazać to nic z tego :( przed chwilą też wyszła klientka, była zainteresowana ale nie miała czasu i cierpliwości czekać Quote
Basia1244 Posted September 30, 2011 Author Posted September 30, 2011 powiem szczerze, że pierwsze takie doniesienie mam od ciebie, mnie się zawsze normalnie otwierają te zdjęcia, nie wiem, jak innym. one są zgodne z zaleceniami forum, czyli już pomniejszone, to naprawdę nie wiem, dlaczego tak się u ciebie robi :( Quote
Basia Z. Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 Ja też nie wiem czemu tak się robi. To dotyczy nie tylko tego zdjęcia, innych też, tyle, że na tym najbardziej mi zawsze zależało. Nieraz jak lecę po watku i szukam to niektóre zdjęcia są zawsze a niektóre czasami tak a czasami nie. W niektórych miejscach same opisy są a w miejscach zdjęć puste przestrzenie i nawet jak długo czekam to zdjęcia się nie pojawiają, a innym razem (ale zdecydowanie rzadziej) właczam i od razu są. Czy możliwe żeby to była wina mojego komputera ? Quote
Basia1244 Posted September 30, 2011 Author Posted September 30, 2011 Basia Z. napisał(a):Ja też nie wiem czemu tak się robi. To dotyczy nie tylko tego zdjęcia, innych też, tyle, że na tym najbardziej mi zawsze zależało. Nieraz jak lecę po watku i szukam to niektóre zdjęcia są zawsze a niektóre czasami tak a czasami nie. W niektórych miejscach same opisy są a w miejscach zdjęć puste przestrzenie i nawet jak długo czekam to zdjęcia się nie pojawiają, a innym razem (ale zdecydowanie rzadziej) właczam i od razu są. Czy możliwe żeby to była wina mojego komputera ? mam pomysł - skopiuj sobie te zdjęcia na swój dysk i zobacz, czy się otwierają, czy nie, bo może to jest problem serwera, który obsługuje twój komputer (gdybam!) Quote
Isadora7 Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 czy Balbinka babuleńka ma allegro? Quote
pikola Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 O Tibi pamietam,juz zamowione ogloszenia..na dniach beda. Quote
Basia Z. Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 kimiki napisał(a):Odświeżanie nie pomaga? Odświeżenie pomogło :) dzięki, że też na to nie wpadłam:oops:, zawsze myślałam, że odświeża sie tylko jak ma się stronę już długo otwartą a nie tak zaraz po właczeniu. Quote
Basia1244 Posted September 30, 2011 Author Posted September 30, 2011 [quote name='Isadora7']czy Balbinka babuleńka ma allegro? prawdę mówiąc - nie wiem, ale chyba dziewczyny kiedyś robiły Quote
kimiki Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 [quote name='Basia1244']Nowości z 4 września! Boks kwarantanna 21 Nr schroniskowy: 1575/11 Nr na szyi: 921 W schronisku od: 04.09.2011 Imię: nie ma Wiek: 3 lata Opis: mała, ruda, nieco jamnikowata A ta lalunia, nazwana na stronie schroniska Fryga, poszła wczoraj do domu. Quote
Basia1244 Posted October 2, 2011 Author Posted October 2, 2011 dzięki za przypomnienie - uaktualniłam suczki a okruszki zapomniałam :), ale już poprawiam pierwszą stronę :) Quote
Basia1244 Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 piesek adoptowany sunia błąka się po świecie informacyjnie - zeszło 15 szczeniaków w weekend, jedna strona szczeniakarni jest pusta całkiem na szczeniakarni jest jeszcze taka suczka półtoraroczna z synkiem 3 mc ona maluśka, on będzie też taki drobiazg - okruszki dwa klateczka nr 11 Quote
Basia1244 Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 Uwaga! uwaga! w najbliższy weekend 8 i 9 października, są dni otwarte schroniska. Adopcje psów są za darmo i nawet dokłada się do tej adopcji 3 kg karmy - apeluję! aby jak najwięcej wolontariuszy w tym dniu stawiło się w schronisku, aby 1. dobrze doradzić w adopcji, bo ponoć jest tak, że w dniach tych adopcji jest sporo, lecz psy wkrótce wracają - ludzie często biorą na wygląd - trzeba psy zaprezentować odpowiednio. 2.wyspacerować niektóre psy - lub "objąć nad nimi patronat" - czyli spacerować i pokazywać ludziom danego psa, tak aby znalazł dom. Chcę w tym tygodniu zrobić małe spa najgorzej wyglądającym suczkom, w czwartek mam pomocnika, może ktoś jeszcze chętny ze szczotkami i szamponami? Ręczniki są na miejscu. Quote
Basia1244 Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 [quote name='Nikaragua']Basiu, wysłałam PW do wszystkich czterech dziewczyn, które się zgłosiły do mnie do pomocy przy adopcjach. mam nadzieje, ze przyjdą :) Będzie też Terierfanka i ja ( w sobotę, bo w niedzielę mam ważną imprezę rodzinną)[/QUOTE] Bardzo dobrze. I koniecznie grzebienie, szczotki, papierowe ręczniki - oczywiście dłuższe wygodne smycze i jak jest obróżka , to też wziąć , bo najpierw spacer, potem czesanie i prezentacja :) Quote
Recommended Posts