Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Nikaragua']mogę odnowić allegro http://allegro.pl/wroclawskie-okruszki-czekaja-na-domy-przed-zima-i1962414051.html
ale nie mam czasu wczytywać się w zmiany
jeśli ktoś jest na bieżąco to poproszę o sugestie, kogo wykreślić a kogo dodać ( fotki i dane)
Przede wszystkim dziękuję za allegro :)
Wykreślić z listy, ponieważ znalazły dom:
Czaruś, Kamper, Panika, Rudzik, Deks
w zdjęciu pierwszym kolażowym mają dom:
pierwszy rząd od góry - 3 zdjęcie Panika, 4 zdjęcie sunia pinczerkowata
drugi rząd od góry - 1 zdjęcie Luna, 2 zdjęcie szorstkawa terierkowata, 4 zdjęcie Nobi, 5 zdjęcie czarna bojaźliwa, poszła do iwstar
ostatni rząd - 1 zdjęcie kudłatka, i przedostatnie Czaruś

w zakładce inni dwie pierwsze suczki są już w domu (szara i płowa)

aaa i wykreślić Pawła z udzielającego informacji (prosił) - na niego idą wyłącznie duże suki

Losy biszkoptowych suczek się ważą, ale jeszcze nie mam 100 % pewności, więc niech zostaną.

Posted

Zapraszam właścicieli wszystkich okruszków na bazarek, gdzie znajdziecie malutkie , dobrej jakości szeleczki oraz obróżki i smyczki. Bazarek jest w połowie przeznaczony na okruszka z wrocławskiego schroniska [url]http://www.dogomania.pl/threads/218944-PSIORZECZOWY-na-2-cele-do-21-grudnia-ZAPRASZAM?p=18169691#post18169691[/url]

Posted

I tak się zmieniają nasze zestresy schroniskowe w poczuciu bezpieczeństwa domowego :) - piękne zdjęcie , taka rozluźniona Pchełka, jeszcze niedawno Panika :) a teraz juz wesoła Nutka.

Posted

olalolaa napisał(a):
Ten ostatni - wiadomo cos o nim? Znajomi szukają miniaturki sznupka.

Już wszystko wiem - umieściłam suczkę na pierwszej stronie, ale tu też napiszę - suczka została oddana przez właściciela , który się rozchorował i trafił na jakieś leczenie do szpitala. Mieszkaniowa, spokojna, kontaktowa, bardzo sympatyczna i ładniutka - foty na pierwszej stronie i rozpiska.

Posted

xmartix napisał(a):
czy ktoś kojarzy 4 m-czną spanielkę co była dwa dni tylko w schronie? wiadomo o jej przeszłości? trafiła okazało się do mojego znajomego z pracy

Basia a wiesz coś o tej suni?

Posted

no własnie jest problem z tym szczeniakiem
sunia warczy na dziecko (9 letnia dziewczynka) nawet jak ta przechodzi koło niej
to jest ich pierwszy pies i nie chcą i nie potrafią z nim pracować, chcą oddać, jak najszybciej, nie chcą do schronu dlatego zadzwonili do mnie

czy możecie mi pomóc? sunia potrzebuje pilnie dt

Posted

no to pewnie taka "alergia" była, dziecko może męczyło psa za bardzo i się sucz zraziła i dlatego teraz warczy. A nie można im zaproponować, żeby jednak skontaktowali się z jakimś szkoleniowcem? co to znaczy "nie chcą pracować", spodziewali się, że pies będzie działał jak na baterie biorąc szczeniaka??

Posted

rozmawiałam, nie chcą, rozmawialiśmy już w pracy i już miał wątpliwości ale mieli myśleć, dałam kilka rad, teraz zadzwonili że jednak nie, że jest gorzej i boją się o dziecko

Posted

nie wiem, kombinuję :( sunia może trafić do schronu i stamtąd szybko znajdzie dom, ale nie wiem czy to dobre wyjście, jak za chwilę nam wróci i już nie będzie z kim pracować :(

Posted

Też uważam, że spanielkę trzeba zabrać, a ludzie niech wezmą z tego wątku Olika albo Piko - oba do dzieci się nadają!!! Oba są ładne, zdrowe, fajne i mieszkaniowe!!! Dziecku się spodobają, zwłaszcza Olik, bo zabawowy. A jak chcą suczkę, to do dzieci może być jamniczka z boksu 21 - przejrzyj sobie wątek suczek - na boksie 21 sporo nowości. Małe i mieszkaniowe sa tez biszkoptowe mikrosuczki - może one skradłyby serce dziewczynki? Są idealne dla każdego , posłuszne, maluśkie, grzeczne, tylko.........są dwie, a ja się uparłam nie rozdzielać tym razem.

Posted

ja rozumiem bezpieczeństwo dzieci, ale sunia ma dopiero 4 miesiące a dziewczynka 9 lat, naprawdę nie będzie w stanie jej pożreć żywcem... ech, nie ma co gadać... napisz może do jakichś spanielowych ciotek, może Asia&Ginger? ona potrzebuje tymczasu na chwilkę, żeby się uspokoić, taka ładna spanieleczka szybko DS znajdzie

Posted

terierfanka napisał(a):
ja rozumiem bezpieczeństwo dzieci, ale sunia ma dopiero 4 miesiące a dziewczynka 9 lat, naprawdę nie będzie w stanie jej pożreć żywcem... ech, nie ma co gadać... napisz może do jakichś spanielowych ciotek, może Asia&Ginger? ona potrzebuje tymczasu na chwilkę, żeby się uspokoić, taka ładna spanieleczka szybko DS znajdzie

Pożreć żywcem na pewno nie, ale jeśli oni już teraz są przestraszeni zadaniem i czują, że nie dadzą rady, to lepiej, aby piesek został zabrany, gdy ma 4 mc i oddany do domu, gdzie potrafią, chcą i nie boja się pracować z mały, ślicznym i charakternym spanielem - a dla nich - pies łatwiejszy w prowadzeniu.