Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A ja chcę się podzielić taką wiadomością:

UWAGA! Rodzina W.....ze Świętochłowic z ulicy Hanki Sawickiej(dane podamy na priv) jest podejrzana o przyjmowanie psów bezdomnych na mięso. Jest zgłoszenie, że w krótkim czasie przez ten dom przewinęło się dużo psów, a dzieci z tej rodziny mówią jedzeniu mięska z psów. Nasza Fundacja prowadzi interwencję w tej sprawie. Schroniska okoliczne są powiadomione, ale staramy się nagłośnić sprawę w całym regionie. Prosimy osoby i organizacje, które wyadoptowały tej rodzinie psa o kontakt z Fundacją. biuro@fundacjasoosdlazwierzat.org

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Anula']A ja chcę się podzielić taką wiadomością:

UWAGA! Rodzina W.....ze Świętochłowic z ulicy Hanki Sawickiej(dane podamy na priv) jest podejrzana o przyjmowanie psów bezdomnych na mięso. Jest zgłoszenie, że w krótkim czasie przez ten dom przewinęło się dużo psów, a dzieci z tej rodziny mówią jedzeniu mięska z psów. Nasza Fundacja prowadzi interwencję w tej sprawie. Schroniska okoliczne są powiadomione, ale staramy się nagłośnić sprawę w całym regionie. Prosimy osoby i organizacje, które wyadoptowały tej rodzinie psa o kontakt z Fundacją. biuro@fundacjasoosdlazwierzat.org

mam nadzieję, że to nie oni zabrali ze schroniska sunię, którą chciałam adoptować... :(

Posted
Posted

Bardzo dziękuję :) Ja tez trochę psiaków poogłaszałam na gumtree i na tablicy , Piko z takim telstem u mnie idzie:
Piko to malutki (zaledwie 5 kilowy ) piesek, który potrafi ładnie chodzić na smyczy, umie zachować czystość, jest bardzo grzeczny i wesoły, garnie się do człowieka. Jest posłuszny, mieszkaniowy, nakolankowi i czeka we wrocławskim schronisku w boksie 31 na swojego opiekuna. Ma nr schroniskowy 1626/11, na szyi 1454.
Adopcja bezpośrednio przez Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt, ul. Ślazowa 2, 51-007 Wrocław (Osobowice, dojazd bezpośrednio autobusem 140), tel. 713625674, godziny pracy biura: w dni powszednie 8.00-16.30, w soboty i niedziele 9.00-15.00.
Trzeba się zaopatrzyć w obrożę i smycz!
Informacji udzielają : Basia 661293967, mailto:basia1244@gmail.com

Inne psiaki tez staram się ogłaszać, ale szczególnie ciężko jest ze staruszkami - idzie zima, nie prztrwają w schronisku :( Czaruś, biszkoptowe mikrosuczki, staruszki: więcej tu:
http://www.dogomania.pl/threads/206927-Takie-fajne-suczki-%E2%80%93-wroc%C5%82awskie-schronisko?p=18013804#post18013804
i tu:
http://www.dogomania.pl/threads/208920-Takie-fajne-ch%C5%82opaki-%E2%80%93-wroc%C5%82awskie-schronisko?p=18011184#post18011184
I bardzo dziękuję za ogłaszanie!

Posted

Macie jakąś naprawdę malutką sunię , do 5 - 6 kg i 6 lat? Mam domek we Wrocławiu. Maść i długość sierści obojętna. Będzie jeździć tramwajem z właścicielką.

Posted

Tak, jak napisała Nikaragua - z malusich jest tylko Panika zwana Pchełką, ale ona jest w dt i oswaja się - idzie jej to zresztą coraz lepiej. Ale są małe sunie na kwarantannie - nie zeszły jeszcze z jedynek, choć ich termin minął, bo jeden jest tylko pracownik od miesiąca, a drugi na chorobowym i nie wyrabiają z przeniesieniami, więc jutro muszę solidną robotę zrobić - usiąść i uczciwie spisać kwarantannę, bo tam na bank są małe suczki.
No i biszkoptowe mikrosuczki, ale one w dwupaku.

Posted

Basia1244 napisał(a):
Super! jak napiszę teksty dla chłopców, to też się uśmiechnę do Ciebie o allegro - dla małych chłopaków.

Basiu jak coś ja mogę zrobić chłopakom allegro jak już jakieś teksty zmontujesz ;)

Posted

A ta czekoladowa babunia w środku już nie w domku?
I mikro chłopaki (Olik i Piko) już na boksie nie w szczeniakarni (chyba, że tam trafili z powrotem..?).
Nie było mnie w zeszły weekend więc coś się mogło pozmieniać.

Aha i piesek: "Piksel, młody, bardzo fajny pies, Boks nr: 14 Nr schroniskowy: 1118/11 Nr na szyi: 707"
Na stronie schroniska ma opis:
1118-11 Sento
2 lata, średni, wielkości foksteriera, kudłaty. Bardzo miły, wesoły, rozbrykany piesek. Przyjazny i kochany. Wymaga trochę pracy wychowawczej, jest młodzieńczo rozbrykany lecz bardzo pojętny. Uroczy towarzysz.

I o ile go nie przenieśli w ubiegłym tygodniu to jest na 42.

Posted

kimiki napisał(a):
A ta czekoladowa babunia w środku już nie w domku?
I mikro chłopaki (Olik i Piko) już na boksie nie w szczeniakarni (chyba, że tam trafili z powrotem..?).
Nie było mnie w zeszły weekend więc coś się mogło pozmieniać.

Aha i piesek: "Piksel, młody, bardzo fajny pies, Boks nr: 14 Nr schroniskowy: 1118/11 Nr na szyi: 707"
Na stronie schroniska ma opis:
1118-11 Sento
2 lata, średni, wielkości foksteriera, kudłaty. Bardzo miły, wesoły, rozbrykany piesek. Przyjazny i kochany. Wymaga trochę pracy wychowawczej, jest młodzieńczo rozbrykany lecz bardzo pojętny. Uroczy towarzysz.

I o ile go nie przenieśli w ubiegłym tygodniu to jest na 42.

Tak tak - piksel jest na 42, on kiedyś na początku został wzięty za suczkę!!! i wrzucony na boks 14 (i tak spisałam) potem robiłyśmy zdjęcia na targi z fochu i ..... po wyjęciu z boksu okazało się, że ta śliczna suczka sika podnosząc wysoko łapkę :)
A o tym, że chłopaki na boksie 31 to pisałam już na wątku, no i Czaruś na boksie 25 jest.

Posted

Panika czyli Pchełka jest do adopcji. Rozmawiałam z DT.Okazuje się ,że mieszkająbardzo blisko siebie z potencjalnym DS.
Słabo mi się zrobiło , gdy DT powiedział ,że spuszcza małą ze smyczy, bo ona trzyma się nogi.Wyraziłam swoje przerażenie brakiem rozsądku.Przecież sunia jest jeszcze bojaźliwa i może się wystraszyć i dać nogę.
Co tu wymagać od zwykłych śmiertelników, jeżeli DT bywają nierozsądne. Musiałam się wyżalić

Posted

hmmm nie wiedziałam, też jestem w szoku i to mocnym - przecież Panika właśnie dlatego jest panika, że jak się przestraszy to znika w mysiej dziurze i staje się niewidzialna , więc wszelkie przestraszenie może skończyć się jej zniknięciem , ucieczką,

Posted

Poker napisał(a):
Panika czyli Pchełka jest do adopcji. Rozmawiałam z DT.Okazuje się ,że mieszkająbardzo blisko siebie z potencjalnym DS.
Słabo mi się zrobiło , gdy DT powiedział ,że spuszcza małą ze smyczy, bo ona trzyma się nogi.Wyraziłam swoje przerażenie brakiem rozsądku.Przecież sunia jest jeszcze bojaźliwa i może się wystraszyć i dać nogę.
Co tu wymagać od zwykłych śmiertelników, jeżeli DT bywają nierozsądne. Musiałam się wyżalić

ale poker, powiedz to natalii, a nie wyżalaj sie na forum. nie wiem po co to.
dziewczyna uratowała juz mase psów.

Posted

paniMysza napisał(a):
ale poker, powiedz to natalii, a nie wyżalaj sie na forum. nie wiem po co to.
dziewczyna uratowała juz mase psów.

Powiedziałam jej oczywiście. Ja nie wymieniłam DT z imienia tylko Ty. A to ,że uratowała dużo psów, to świetnie i nie umniejszam jej zasług. Ale to nie znaczy ,że może nie popełnić błędu, przed którym trzeba ustrzec psa.