Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ojej,,żeby to ona za oknem była.Może by wystawić klatkę - łapkę ? Ma taką schron?
Do cmentarza Osobowickiego jest kawał ze schronu , jakoś nie sądzę ,żeby ona aż tam doszła.
Właśnie dziś kupiłam kolorowy tusz do drukarki za 100 zł , bo poprzedni zużyłam na ulotki dla Fifi i Kredeczki.

Posted

właśnie mój kochany mąż poświęcił kupę czasu i opracował ulotkę o Kredce.Jutro będę miała wydrukowanych 40 szt. Ok. południa będę jechać w kierunku Krakowskiej, mogę komuś podać. MOgę też wysłać na mejl.

Posted

A ja myślę, że ona naprawdę się kręci wokół schroniska i wystawić klatkę/łapkę z jakimś legowiskiem i z jedzonkiem w środku byłoby najlepsze. Jak ja adoptowałam swoją ostatnią sunię to wyszłyśmy ze schroniska a ona uszła ze mna na smyczy kawałek a później pociągnęła mnie i poprowadziła z powrotem pod furtkę schroniska - uważała, że tu mieszka i już

Posted

Jasne, że bym pomogła bardzo chętnie i nie tylko w szukaniu Kredki tylko, że ja jestem z Sieradza. Zaglądam na ten wątek, bo bardzo zapadła mi w serce ta jedna sunia, o której zdjęcia prosiłam. Kombinuję czy nie mogłabym jej adoptować. W Pabianickim schronisku też jest suńka, którą też prawie pokochałam no i jestem w ciężkiej rozterce. Wciąż zaglądam czy ktoś ich już nie adoptował ale ciągle obie są. Rodzina się sprzeciwia bo mamy już trzy i mówią że z pięcioma to już nigdzie się nie wyjedzie... . Gdyby to była ratlerka taka kieszonkowo/torebkowa jak już jedną mamy to nie byłoby problemu. Myślę, żeby w niedzielę pojechać do Was i zobaczyć sunię na żywo, jak się zachowuje i jaka w rzeczywistości jest duża ale tak jechać, popatrzeć psu w oczy i nie wziąć to też jest okropne i nie wiem czy bym sobie wybaczyła...no i tak

Posted

poszukiwania Kredki trwają - osobiście dziś łaziłam, są rozstawione zanęty i pozostaje tylko czekać i liczyć, że ona wyjdzie z ukrycia
powstawiałam na pierwszą stronę okruszki ze szczeniakarni - zapraszam
babinki biszkoptowe już na boksie nr 18

Posted

Boks już ogólny 22
Nr schroniskowy: 1750/11
Nr na szyi: 2000
W schronisku od: 28.08.2011
Imię: nie ma
Opis: prawie jamniczka, utuczona, po zmarłym właścicielu , do zabrania na już!!!

Posted

Boks kwarantanna 30 już na boksie ogólnym 31
Nr schroniskowy: 1770/11
Nr na szyi: 1929
W schronisku od: 21.09.2011
Opis: mały biszkoptowy piesek z białą piersią i ciemną maską (już po kwarantannie!)

Posted

Adoptowana!
Nr schroniskowy: 1807/11
Nr na szyi: 1985
W schronisku od: 09.10.2011
Opis: słodka malutka mieszanka pinczerka z jamnikiem , fajna na kwarantannie do 23.10

Posted

dziś do schroniska trafił taki maleńki cudaczek, pewnie na kwarantannę. Przejechał z Psiego Pola autobusem Mpk aż na ulicę Szkocką pod LO - wsiadł idąc za panią sekretarką i za nią zawędrował do szkoły, syn akurat był dziś dyzurnym, z kolegą nakarmili psa, napoili i zadzwonili do mnie, nie mogłam nic zrobić (byłam w dodatkowej pracy) więc zadzwonili do schroniska i przyjechał po psiaka opiekun.

Posted

[quote name='bros']dziś do schroniska trafił taki maleńki cudaczek, pewnie na kwarantannę. Przejechał z Psiego Pola autobusem Mpk aż na ulicę Szkocką pod LO - wsiadł idąc za panią sekretarką i za nią zawędrował do szkoły, syn akurat był dziś dyzurnym, z kolegą nakarmili psa, napoili i zadzwonili do mnie, nie mogłam nic zrobić (byłam w dodatkowej pracy) więc zadzwonili do schroniska i przyjechał po psiaka opiekun.

pies , który jeździ autobusem :) ... a bilet miał ??

Posted

[quote name='Nikaragua']też byłam na tamtym wątku :)[/QUOTE]

A kiedyś nawet słyszałam o haszczaku który wskoczył Panu do Tira gdy ten poszedł siku ;) I za nic w świecie nie chciał wyjść ;) i pojechał dalej w świat :)

Posted

Rozdałam dzisiaj kilku osobom mieszkającym w pobliżu schroniska ulotki Kreski.
Niestety nikt jej nie widział...

A dzisiaj na spacerku była taka bardzo wesoła malizna:

Posted

Ma dom!

to jest ta sunieczka, którą umieściłam na pierwszej stronie wczoraj :)
Klateczka w szczeniakarni nr 4
Nr schroniskowy: 1828/11
Nr na szyi: 1987
W schronisku od: 11.10.11
Imię: nie wiem
Opis: malutka czarna podpalana sunieczka, uszy stojące, wesoła, miła, grzeczna
kwarantanne ma do 18 października.