Basia1244 Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 Poker napisał(a):Czy pogryziona sunia jest wysterylizowana? Nie jest wysterylizowana. Sunia właściwie jest ciągle jedną nogą za TM. Pat pisała, że się wykaraska i mam nadziję, że tak będzie. Maleństwo musiało być uderzane głową w beton przez Nescę, bo ma wylewy w uszach i oczach, i jest wbrew pozorom mocno pogryziona i zwyczajnie pobita, dziś nie załatwiła się, nie je, troszkę piła. Nosiłyśmy ją we trzy na rękach po słonku, ledwo żyje drobinka a te wieczne szczekanie w izolatce sprawia, że ona nie chce żyć, więc Iwa ubłagała dziś Lucynę, żeby wzięła małą na tymczas, Lucyna zabierze ją o 13 do domu. Jednak malutka musi znaleźć własny dom szybko, bo Lucyna ma sporo swoich chorych podopiecznych i nie da rady małej trzynmać u siebie długo. Jej stan, cała ta sytuacja pogryzienia i wszystko , co spotkało tę drobinkę dobiło mnie całkowicie :( Quote
Basia1244 Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 Basia Z. napisał(a):Witam. Chciałabym się dowiedzieć co z tą sunią. Nie ma jej na stronie schroniska ani na zbiorówce i na Allegro też nie jest pokazana. Czyżby już ktos ją wziął ? Skąd się wzięła, dlaczego nie ma imienia i jaka ona jest duża w kg chociaż tak na oko ? Sunia jest nadal do adopcji, jest w boksie 22 i czeka jako kolejna na pogryzienie przez kochaną Nescę i Czekoladowo-czarnego upiora po szczeniakach. Sunia waży jakieś 8 kilo. Nie ma jej na stronie schroniska, bo ta strona zawiera jakiś odprysk tego, co znajduje się w schronisku, a na mojej zbiorówce jej nie umieszczałam, bo stwierdziłam, że na okruszkach wystarczy. Dziś z Iwą zastanawiałyśmy się, gdzie mała ulokować i zero pomysłów, bo na wszystkich boksach u małych suczek jest przepełnienie. Zresztą zaraz rozpiskę zrobię na wątku suczek, jak to wygląda. Mała do nas dziś nie wyszła, mignęła tylko w drzwiczkach, ale to dobrze, niech siedzi cicho i się koleżaneczkom nie naraża. Quote
Poker Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 A niech to.Szukam dla niej Dt , ale w obecnej sytuacji powinien to być doświadczony DT. Ja niestety zdeklarowałam się kilka dni temu na inna sunię. Quote
Basia1244 Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 Do końca września mała będzie u Lucynki i mam nadzieję, że wydobrzeje, a potem muszę mieć dla niej dom- DOSKONAŁY DOM, najlepiej jakąś starszą miła panią, która ma w domu spokój i ciszę i potrzebuje drobną i delikatną towarzyszkę na długie zimowe wieczory - szukajcie mi takiej babci i dziadka! Quote
Basia1244 Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 Dziękuję! Bo ona naprawdę musi mieć spokój i równowagę i stabilizację. Ta sunia jeszcze kilka dni temu była uroczym drobiazgiem, spokojnym, nieszczekliwym, miłym, maluśkim i chyba za tę listę zalet tak oberwała. Quote
Poker Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Która to menda taka wredna jest, że ją tak poharatała? Quote
Poker Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Basia1244 napisał(a): szukajcie mi takiej babci i dziadka! :mad: nie babci i dziadka tylko starszych państwa. Ale ona przecież za młoda dla starszych ludzi, mogą umrzeć przed nią. Piszę to trochę z ironią, bo często czytam opinię,ze starsi ludzie tylko stare psy mogą brać. Quote
Basia1244 Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 Poker napisał(a):Która to menda taka wredna jest, że ją tak poharatała? Nesca oraz czekoladowo czarny upiór, której nawet jeszcze nie wprowadziłam na wątku suczek, bo nie mam na nią siły, ale teraz zaraz to zrobię. Quote
Basia1244 Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 [quote name='Nikaragua']Basiu zrobię jej rozpaczliwe allegro. http://allegro.pl/show_item.php?item=1823453519 dla ogłoszeń nazwałam ją MELA, ale jeśli jakoś inaczej się wabi to zmienię Imię piękne, alegro też, oby zadzwonił telefon! Quote
Basia1244 Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 Ona ma już imię PLOTKA i pasuje do niej. Quote
Basia1244 Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 Poker napisał(a)::mad: nie babci i dziadka tylko starszych państwa. Ale ona przecież za młoda dla starszych ludzi, mogą umrzeć przed nią. Piszę to trochę z ironią, bo często czytam opinię,ze starsi ludzie tylko stare psy mogą brać. Ależ oczywiście , że tak! Starszy ludzie nie powinni adoptować szczeniąt i podrostków - bo takie psy wymagają aktywności, szkolenia, zabawy ruchowej i zajęć , którym starsi ludzie niekoniecznie podołają , ale akurat ta sunia nie będzie już szaleć, ganiać, generować ruch i potrzebować spacerów i zajęcia - dlaczego? po jest po wylewie, więc potrzebuje, ciszy, spokoju i geriatrycznej opieki. Jest to przypadek specyficzny, ale nie obrażę się, jeśli zainteresuje się nią osoba młodsza, lecz bez małych rozrabiających dzieci i innych zwierząt. Quote
Basia Z. Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 terierfanka napisał(a):Sunia raczej jest dalej w schronie. Na stronę schroniska to w ogóle bym nie patrzyła, tam jest zawsze tylko kilka psów z kilkuset i do tego z dużym opóźnieniem zamieszczane, często już ich nie ma w schronie. A Allegro robią wolontariuszki, każda dla psów, które akurat jej zapadną w serce, więc nie ma się co dziwić, że sunia nie ma allegro. Czy jesteś zainteresowana wzięciem tej suczki na dt lub ds? Serce mówi tak, rozsądek nie. Ja biorę psy tylko ze schronisk i tylko suczki, zwłaszcza starsze a ta sunia to jest właśnie mój typ, bo podobna była pierwsza i najukochańsza, którą adoptowałam. Serce mi krwawi jak na nią patrzę i o niej myślę ale aktualnie mam już trzy. Żeby ona chociaż była mniejsza- taka 4 kilowa. Ja się nigdy ze swoimi psami nie rozstaję nawet urlop planuję po sezonie - dla nich, żeby było chłodniej i mniej ludzi. Właśnie jesteśmy nad morzem. Z czterema to już chyba nie dałabym rady. Nie mówiąc już o tym, że za jakiś czas znów zobaczę na stronie jakiegoś skarba a już nie daj Boże ratlerka... ile można mieć psów ? :( ale ta sunia jest cudowna, patrząc na nią wiem to na pewno. Ona zasługuje na wszystko co najlepsze. Znam się na tym, mam dobrą intuicję, bo wszystkie swoje sunie te, które są i które już pożegnałam wybrałam wyłacznie na podstawie zdjęć w internecie i nigdy się nie zawiodłam. Quote
Basia1244 Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/214675-A-kiedy-si%C4%99-sp%C3%B3%C5%BAnimy...Mela.?p=17638512#post17638512 Quote
terierfanka Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 dla Basi Z. - sunia na boksie ogólnym: a na kwarantannie kolejne okruszki :( takie cudo kudłate - nie wiem czy chłopak czy dziewczyna, może jeszcze znajdzie się właściciel... i taki biszkoptowy mały chłopczyk: Quote
Basia Z. Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Terierfanko dziękuję. Może jeszcze jakieś zdjęcia...? Może komuś kto tu zagląda uda się dostrzec tą ludzką mądrość i uczucia w jej spojrzeniu i obudzi sie w nim serce. Bez urazy ale nigdy nie widziałam takiej głębi, mądrości w oczach piesków tak modnych dziś i pożądanych przez ludzi ras. Zastanawiam się po co ludziom psy - większości chyba żeby robić sobie z nich idiotyczne i chore zabawki. Proszę wygłaskać tą sunię ode mnie i utulić. Przydałoby się jej zdjęcie na stojaco przy człowieku. Czy ona waży te 8 kilo z nadwagą czy bez ? bo na tym ostatnim to wogóle wygląda jak całkiem duża psina. Quote
terierfanka Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Nie jest duża - tam z tyłu za nią to wbrew pozorom jest miska psia a nie miednica ;) mam jeszcze takie, bardziej z dystansu zdjęcie... będę jutro w schronie, to postaram się sfotografować ją może z innymi suczkami, bo przy człowieku to mi się nie uda - ona jest na boksie ogólnym i nie tak łatwo psa wyciągnąć stamtąd Quote
sunia2000 Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 [quote name='terierfanka']Nie jest duża - tam z tyłu za nią to wbrew pozorom jest miska psia a nie miednica ;) mam jeszcze takie, bardziej z dystansu zdjęcie... będę jutro w schronie, to postaram się sfotografować ją może z innymi suczkami, bo przy człowieku to mi się nie uda - ona jest na boksie ogólnym i nie tak łatwo psa wyciągnąć stamtąd Dziś będziesz mogła ją wyciągnąc bo została sama na boksie, dwie zołzy zostały przeniesione na inny boks i maleńka siedzi sama-spacer nawet wskazany:) Quote
Basia Z. Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 Super, że została sama, bo nie grozi jej teraz pogryzienie. Martwiłam się o to cały czas, bo na pewno nie umiałaby się obronić. Ma teraz kawałek bezpiecznego terytorium tylko dla siebie. Odpocznie sobie psychicznie od strachu. Byłoby dobrze nadać jej imię. Myslę o tym - może jakieś propozycje ? Quote
terierfanka Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 [quote name='Basia1244']Boks kwarantanna 23 Nr schroniskowy: 1577/11 Nr na szyi: 1463 W schronisku od: 04.09.2011 Imię: nie ma Wiek: 8 mc, Opis: sunia śliczna, drobna, biała, lekko kuleje, przesłodkie szczeniatko dziś adoptowana przez młode małżeństwo fajnych ludzi :) dziewczyna czekała tylko, aż kwarantanna się skończy - suczkę oddała do schronu jej koleżanka, która była świadkiem wyrzucenia tej kruszyny z samochodu. Niunia lekko kuleje i sierść na tej nodze jest krótsza, widać, że przeszła jakąś operację. Może operacja nie przyniosła oczekiwanych rezulatów i dlatego ktoś się jej pozbył?? Quote
Basia1244 Posted September 19, 2011 Author Posted September 19, 2011 Adoptowana [quote name='Basia1244'] Boks kwarantanna 23 Nr schroniskowy: 1577/11 Nr na szyi: 1463 W schronisku od: 04.09.2011 Imię: nie ma Wiek: 8 mc, Opis: sunia śliczna, drobna, biała, lekko kuleje, przesłodkie szczeniatko [I] Quote
Basia1244 Posted September 20, 2011 Author Posted September 20, 2011 adoptowana z Plamką jest bardzo źle....... bardzo! albo zaczyna chorować, albo ma depresję! nie podbiega do krat, łazi przygarbiona, powłóczy łapkami! co robić? ludzie pomocy! malizna 5 kilo, sliczna, zadbana - kto ja pokocha?????? Quote
fochu Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Basiu co się dzieje? Ja wczoraj Plamkę głaskałam ,tuliła się ,co sie dzieje??? okruszki z kwarantanny tylko nie pamiętam czy sunie czy nie ... Quote
Basia1244 Posted September 21, 2011 Author Posted September 21, 2011 fochu napisał(a):Basiu co się dzieje? Ja wczoraj Plamkę głaskałam ,tuliła się ,co sie dzieje??? okruszki z kwarantanny tylko nie pamiętam czy sunie czy nie ... a no mam wrażenie, że Plamka jest chora... ale zobaczymy, oby nie, jutro od 10 jestem do oporu , to pozałatwiam wszystko. ta biała to juz spisywałam: Boks kwarantanna nr 44 Nr schroniskowy 1467/11 Nr na szyi 1603 W schronisku od 09.09.2011 Imię: Nobi Wiek: 10 mc ta ciemna to nie wiem, a który boks? Quote
fochu Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Basiu to ciemne to chyba chłopak tak coś mi się kojarzy ,ale oczywiście boksu nie pamiętam :/ Quote
Basia Z. Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 A co u mojego skarba ? Czy coś o niej wiadomo albo jakieś fotki jeszcze ? Quote
Recommended Posts