sunia2000 Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Ja mam do czynienia z tymi pracownikami na co dzień, na żywo to dopiero się nóż otwiera:angryy: Quote
terierfanka Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 sunia2000 napisał(a):Ja mam do czynienia z tymi pracownikami na co dzień, na żywo to dopiero się nóż otwiera:angryy: dlatego ja wolę trochę "z dystansu" pomagać, jak przychodzę po info itp to panie są sympatyczne i na tym poprzestanę raczej Quote
ulvhedinn Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 Chyba NIGDY nie widziałam, żeby u nas zrobili sterylkę aborcyjną celowo..... co z tego, ze to najbardziej sensowne i humanitarne wyjście? Oddzielanie suki też nie zawsze ma miejsce. Innym świetnym pomysłem jest wydawanie bez sterylki psów w typie rasy/rasowych.... Usypianie ślepego miotu - CAŁEGO- dla mnie jest wstrętne ze względu na sukę (i w nosie mam opinie wściekłych zwolenników). Jedno szczenię co najmniej powinno zostać. Niektóre suki reagują tak silną rozpaczą ( a i utratą zaufania do opiekuna), że utrudnia to późniejszy kontakt z nimi. Najlepszy przykład- suki od Villas w Rudzie śl. Wogóle były nieufne, a odebranie szczeniaków stan pogorszyło drastycznie. W końcu zostały uśmiercone jako nieadopcyjne. Ech, dużo by gadać. ----------------- Ponowie swój apel- może ktoś poza Terierfanką ma ochotę dorzucić do kasy za paliwo które poszło na dowiezienie do Brzdąców jamniczki? Quote
terierfanka Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 Ulv, ile pali Twoje auto? ustalimy koszt tego transportu i może jakiś bazarek wymyślimy? Quote
Poker Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 terierfanka napisał(a):Ulv, ile pali Twoje auto? ustalimy koszt tego transportu i może jakiś bazarek wymyślimy? dobry pomysł. Quote
ulvhedinn Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 terierfanka napisał(a):Ulv, ile pali Twoje auto? ustalimy koszt tego transportu i może jakiś bazarek wymyślimy? 5-5,5 l/100 km, benzyna, 95. P.S.Zresztą w razie potrzeby mogę przewieźć psa/kota cośkolwiek innego, o ile akurat nie pracuję ;) Quote
Basia1244 Posted July 31, 2011 Author Posted July 31, 2011 Witam wszystkich po wakacyjnej przerwie. Przede wszystkim chciałam ogromnie podziękować wszystkim , którzy pomogli Bonie znaleźć przystań! (ulv, Neris – dziękuję!) I oczywiście Brzdącom za dom dla Bony! Nie macie nawet pojęcia, jak wzruszyły mnie te zdjęcia Bony na łóżku! Jak przypomnę sobie klateczkę często okoopaną i Bonusię czekającą na spacer i teraz te zdjęcia !!! Cudne !!! BRZDĄCE DZIĘKUJĘ !!! ulv przeleję ci zaraz te 50 za benzynę, tylko daj na pw dane do przelewu, bo ja oczywiście nie mam ich zapisanych Wracając do szczennych suk - to skandal jest, żeby nie robić aborcyjnej - tak przecież Tusia się oszczeniła, ale powiem wam, ze mam dokładnie takie samo zdanie , co ulv - jedno szczenię trzeba suce zostawić - bo one tracą zmysły! Quote
Zosia123 Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Zapraszam do Daisy :) http://www.dogomania.pl/threads/212122-Daisy-%C5%BCywio%C5%82-do-pokochania-od-ju%C5%BC! Quote
xmartix Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Pani napisała że zastanowią się i napisze gdyby co, zaproponowałam tylko ROZĘ Quote
mari23 Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 wysłałam wczoraj na ten watek bardzo sympatycznego pana, który chciał jedną z moich sierotek, ale że z Wrocławia do mnie jest prawie 50 km.... za daleko było... mam nadzieję, że któraś z tych bied domek fajny znajdzie... Quote
Basia1244 Posted August 1, 2011 Author Posted August 1, 2011 I bardzo dobrze, że zaprosiłaś pana! Na boksie 18 są naprawdę sympatyczne 8-letnie suczki, bardzo dobrze wychowane i grzeczne, a nikt ich nie chce :( Quote
terierfanka Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Ten drugi szczeniaczek, Florek: biały, szorstki, znaleziony, w schronie od 9.07.2011, nr na szyi 1513, nr schr. 1230/11, ma około 6 mc, typowy terierkowaty drobiazg, delikatny, ale też zabawowy i czasem szczekliwy. Na spacerach nie ciągnie na smyczy i przy psach Basi1244 jest dość ostrożny, ale nie przerażony. Nie zmusza do zabawy, ale ładnie czyta sygnały psów, poza schronem lubi szczeknąc na przechodnia, w lesie i na łące typowy dzieciak - szybko dom mu potrzebny! Quote
terierfanka Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Maks jak sama nazwa wskazuje to ma być maks a nie mini :) Quote
Hitoshi Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Orientuję się ktoś może czy u nas w schronisku jest jakiś bardzo starszy psiak? Taki do 2,5-3 kg? Quote
ulvhedinn Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 [quote name='Basia1244']Właśnie przelałam pieniądze (50 zł)- ulv potwierdź, jak dojdą! Własnie dosżły :Rose: Quote
Basia1244 Posted August 3, 2011 Author Posted August 3, 2011 Błagam was o ogłoszenia dla moich starszych dziewczynek !!! Tibi - kochana, wierna, delikatna, spokojna, przytualsta, grzeczna!!! Quote
ulvhedinn Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Bardzo dobrze :) Słuchajcie jutro jadę do schronu, potrzebuję kogoś kto by mi wyprowadził sukę benia z boksu do porządnych fotek.... Edit, jakbyście mieli kogoś chętnego na starego pinczereczka, to na Paluchu siedzi taki mikro biedny, aczkolwiek dość energiczny chłopaczek... A w tamtym molochu psy z geriatrii nie mają żadnych szans na przypadkową adopcję, jedynie z "promocji" wolontariatu. Quote
Basia1244 Posted August 3, 2011 Author Posted August 3, 2011 [quote name='ulvhedinn']Baśka,a gdzie te fajne suczki są? normalnie popełnię se puku ! taki ważny schroniskowy wątek! http://www.dogomania.pl/threads/206927-Takie-fajne-suczki-%E2%80%93-wroc%C5%82awskie-schronisko zapraszam :) Quote
ulvhedinn Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Lepiej nie ;) Pozwolę sobie zaprosić cioteczki na anielski bazarek- na spłatę wydatków na Laleczkę: http://www.dogomania.pl/threads/212281-Anioł-modlitwy-na-dług-Laleczki-do-12.08-g.20.00-każdy-grosik-na-wagę-złota!!!!!! Quote
Basia1244 Posted August 4, 2011 Author Posted August 4, 2011 adoptowane No to dziś pani przyprowadziła do schroniska dwie drobinki po zmarłej sąsiadce :( Suczki przerażone, świat im się zawalił, oszołomione, wrzucone w otchłań szczekaczy i wielkopsów :( sami zobaczcie: box kwarantanna 37 przyjęte 4.08.2011 po zmarłym właścicielu maluśkie Plamka - 10 lat , pinczerkowata, wazy dokładnie 5 kilo!!! nr na szyi 1703 nr schroniskowy 1399/11 Pchełka - 3 lata, niepewna, oszołomiona, trusia u weta, delikatna czarna podpalana, większy pinczerek, waży dokładnie 8 kilo!!!! nr schroniskowy 1400/11, nr na szyi 1716 HELP HELP HELP sunie sa do zabrania oddzielnie!! na już!!! na wczoraj - błagam!!! Quote
Basia1244 Posted August 4, 2011 Author Posted August 4, 2011 adoptowana Na boksie 20 mała beżowo-ruda, szorstkowłosa, długa i krępa w schronisku od 28.05.2011 nr na szyi 1529 nr schroniskowy 964/11 sympatyczna miła suczka! Quote
Recommended Posts