Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Nikaragua']czy Kajtuś http://www.dogomania.pl/threads/211473 jest jeszcze w schronisku?
czy może ktoś się zgłosił po tego okruszka? dziś kończyła mu się kwarantanna...

Wczoraj skończyła mu się kwarantanna i wczoraj został adoptowany. Moge się mylić, ale jeśli to jego widziała w poczekalni to wzięła go para, starszy pan i młoda kobieta.

Posted

Ze szczeniakarni? Bo dzisiejszy stan szczeniakarni to:
kilkumiesieczny szczeniak labradora,
malutka pinczerowata brązowa sunia,
malutki czarnuszek,może ma z 2 miesiące,
szczeniak amstaffa
i staruszka spanielka

Posted

sunia2000 napisał(a):
jak terierfanka podrzuci które to byly nr boksów kwarantanny to jutro sprawdze

boks 66 - mały biszkoptowy piesek, chłopczyk ok 1 rok, znaleziony 14.07, nr 1262/11
boks 67 - imię Lucky, mały rudy, 3 lata, oddany przez właścicieli (nie wiemy dlaczego), nr 1263/11

Posted

no też pomyślałam, że Roza:

Boks nr: 18
Nr schroniskowy: 830/11
Nr na szyi: 979
W schronisku od: 05.05.11
Imię: Roza
Opis: malutka, miniaturkowata, bura , podpalana

może sunia2000 coś podpowie jeszcze, ona najbardziej na bieżąco teraz jest...

Posted

to czekamy na sunię
Babcia szuka starszej suni, dom z ogrodem, sunia ma nie ciągnąć na smyczy bo Babcia nie da rady, pomagać jej będzie wnuczka (wet + karma dla suni), ma być ok do kotów
takie wymagania:)

Posted

Wykrakałam skromny stan szczeniakarni:( Wczoraj wieczorem doszły 3 szczeniaki a dziś ma przyjść suka z małymi, która się oszczeniła na boksach.
Zerknęłam na kwarantanne, dwa okruszki z 66 i 67 nadal siedzią w niej.

Posted

xmartix napisał(a):
to czekamy na sunię
Babcia szuka starszej suni, dom z ogrodem, sunia ma nie ciągnąć na smyczy bo Babcia nie da rady, pomagać jej będzie wnuczka (wet + karma dla suni), ma być ok do kotów
takie wymagania:)

Połaziłam dziś trochę po sukach no i Rozi chyba tylko się nadaje, inne z krótkim włosem to nastolatki, a z kolei inne spokojne psiny, ładnie chodzące na smyczy to długosiersiste:)
Chyba, że pani jednak wolałaby z długim włosem (powiedzcie,że będzie jej cieplej jak weźmie sunie pod kołdre:)), to byłoby kilka kandydatek:)

Posted

Ten miot ma już ponad tydzień, opiekun przetrzymał małe i mamusie na boksie do czasu aż będzie można je ujawnić czyli do czasu aż otworzą oczy więc sunia wychowa maluchy

Posted

terierfanka napisał(a):
jedyna pociecha, że szczeniaki raczej znajdują domy... inna kwestia, że nie wiemy jak trafią

i powiększą ilość psów w Polsce , których i tak jest za dużo.

Posted

W schronisku z tego co zdążyłam zauważyć to rzadkie kiedy praktykuję się sterylki aborcyjne, za mojej kadencji wydali już dwie szczenne suki, z jedną pani przyszła na aborcyjną, z drugą na razie się nie pojawili. Niedawno też sunia będąca w izolatce z powodu pogryzienia pewnego dnia urodziła 5 maluchów-wet przecież ją badał, chodziła na zastrzyki, ale ciąży nie zauważył. No i podejrzewamy, że na dużych sukach jest jedna szczenna, ale wet na razie nie ma czasu na aborcyjną:angryy:
Takie są realia naszego "nowoczesnego" schroniska!

Posted

Z jednej strony lepiej uśpić szczeniaki, ale z drugiej strony, to widziałyście kiedyś rozpacz suki po stracie młodych i to na dodatek w warunkach schroniskowych? Ja przechodziłam przez to dwa razy, chyba nigdy nie zapomnę tych oczu i tego wrzasku, po tym jak odebrano im dzieci!

Posted

Jemu to bym nawet nie dała tych szczeniakow! Najlepiej to zapobiegać, jak dla mnie to wszystkie suki powinny być sterylizowana zaraz po tym jak kończą kwarantanne, ale to marzenie ściętej głowy:(

Posted

To jest Łajka, a ta sunia trochę dłuższa od niej

Boks nr: 18
Nr schroniskowy: 831/11
Nr na szyi: 941
W schronisku od: 05.05.11
Imię: Łajka
Opis: mała,czarna, biały krawat

Posted

Pielęgniarzem(dużej dużej suki) jest Paweł, to da sobie radę,ale jak wróci Lidka z biura to je od razu uśpi wszystkie:( Gorzej jak urodzi w nocy i reszta suk może sie rzucić na nią i na szczenięta, wtedy nie będzie nawet co zbierać:( Był juz taki jeden przypadek, na szczęście był przy tym pielęgniarz i udało sie uratować i suke i maluchy

Posted

to jest straszne co tu piszecie. Czy w przypadku podejrzenia ciąży wet nie może porządnie obejrzeć dziewczyny ? W razie niemożności wykonania sterylki aborcyjnej, która powinna mieć pierwszeństwo, oddzielić sukę na czas okołoporodowy, zostawić 1 szczenię ,a resztę uśpić? co to za kitowy schron i jego pracownicy, którzy nie walczą z rozmnażaniem zwierząt. Nóż sam się w kieszeni otwiera.