Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj dzieci przyprowadziły do mnie sunię, która biegała po osiedlu w czasie cieczki. Nikt jej nie zna, byłam u najbliższego weta, nigdy jej nie widział. Dzwoniłam do schroniska, nikt takiej suni nie szuka. Sunia ma guza na listwie mlecznej, prawie na 100% jest pokryta, biegała bez opieki z psami. Mam już jednego tymczasowicza i z jego wątku podam link ze zdjęciami http://www.dogomania.pl/threads/207049-Przecinek-szuka-domu.-Rozliczenie-w-pierwszym-poście./page4 Potrzebna pomoc.

Aktualne informacje: sunia odrobaczona, zaszczepiona, ma zrobione badanie krwi. Termin sterylizacji i operacji przepukliny: 5 lipca. Koszt operacji - 250 zł. Jeśli ktoś może pomóc, wielkie podziękowania. Sunia nie przeżyłaby ciąży i porodu bez operacji, ze względu na przepuklinę. Jest bezpieczna, ale potrzebna pomoc na koszty weterynaryjne.

Wydatki:
105 zł - szczepienie i badanie krwi
272 zł - operacja, fartuszek pooperacyjny
---------------------------------------------------
377 zł

http://img6.imageshack.us/img6/535/84847643.jpg
http://img828.imageshack.us/img828/1691/50098795.jpg
http://img836.imageshack.us/img836/3828/28045778.jpg
http://img824.imageshack.us/img824/4770/36462333.jpg

Przelewy:
30 zł - dorota1
25 zł - Dogo07
50 zł - Camara
50 zł - jotpeg
50 zł - Pani Ela (moja znajoma) na operację
50 zł - Pani Ela na karmę, transport, czy inne wydatki
20 zł - iwop

275 zł ( z czego 225 zł na opłaty weterynaryjne)

Dług - 152zł - pokryty przez Stowarzyszenie humanitarno-ekologiczne "Dla Braci Mniejszych"

• Replies 119
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sunia jest kochana, dałam jej dzisiaj Pratel. Niedobrze, że ludzie się zorientowali, że lubię zwierzęta. Boję się, że będą mi przyprowadzać, a ja nie mam możliwości pomagać na taką skalę.

Posted

Jest troszkę większa od Dosi. Na wadze łazienkowej waży 7kg ale waga jest niedokładna. Sunia jest mała, sterylizacja będzie konieczna, ten guz na brzuchu też jest niepokojący. Przecinek wariuje, jest oddzielony od suni. Wprawdzie wykastrowany, ale nadal reaguje. Wyprowadziłam się z Krakowa, zeby się skupić na pracy a nie wyprowadzać taką ilość psów. W Bielsku nie mam wyprowadzania, ale mam wypuszczanie na zmianę i ciągle coś mi przybywa.

Posted

Oby ten guz to nic poważnego, a będziesz zbierała jakąś kase dla suńki? Może trzeba jakoś porozgłaszac?
Wiem jak to jest pies + suczka z cieczką i nigdy więcej takiego przeżycia bo to męczarnia :(

Posted

Uzbierałam na Przecinka i mam opory, żeby znowu prosić. Ale nie mam kasy a sunia wymaga wizyt u weta. Pzecinek dalej nie ma domu, z sunią powinno być łatwiej przy adopcji. Ale kto weźmie niezdiagnozowanego psa z guzem na brzuchu.

Posted

Wróciłam teraz od weta i : sunia ma około 2 lat, dwa stare ślady po przypalaniu papierosem (prawdopodobnie), to na brzuchu wygląda na przepuklinę albo kopnięcie i stan zapalny. Dostała lek przeciwzapalny i mam przyjść w sobotę. Wtedy powinno wyjaśnić się na 100%, co ma na brzuchu. Jestem w tej chwili spłukana i umówiłam się, żeby przy suni wszystko, co trzeba robić a ja zapłacę do końca przyszłego tygodnia.
Jakie dać jej imię? Może Mela?

Posted

pewnie tak skoro biegała z psami i ma cieczkę,z reszta tamb pisała chyba że jest.ja za ciebie tamb kciuki trzymam.myslę,że podczas sterylki(tylko nie teraz-poczekać aż cieczka minie)możnaby było guzka ciachnąć.

Posted

Lili8522, dziękuję za zaproszenie na wątek. Ja o Melci już wiem z wątku Przecinka. Jak będzie wiadomo, co i jak ze zdrowiem, postaram się pomóc przy ogłoszeniach. Finansowo niestety w tej chwili nie jestem w stanie pomóc (sama zbieram na 10 letnią, schorowaną Julcię :().

Melcia to trochę jak mix Dosi z Przecinkiem ;), ma też jakiś jamniczy błysk ;). Śliczna jest bardzo...

Posted

Jestem na zaproszenie lili8522... Może by jej porobic ogłoszenia i porozwieszać po lecznicach.?
Mogę pomóc po sobocie . Ktoś z psiarzy może ją rozpozna?
Tylko czy warto szukac właścisiela który ją samopas zostawił ..?

Posted

Biegała z cieczką, w schronisku nikt jej nie szukał, w najbliższej lecznicy jej nie znają, w okolicy nie ma ogłoszeń. Ma dwie małe blizny, jakby po oparzeniach. Bardziej wierzę w znalezienie nowego domu, niż starego. A może ja już czarno widzę, sama nie wiem.

Posted

Jestem na zaproszenie Lili8522, na razie nie mogę pomóc finansowo, jestem strasznie zapsina i sama zbieram na psiaki, ale będę sunię odwiedzać i jak się trochę odkuję to coś dorzucę.

Posted

Dziękuję za przybycie na wątek. Wiem, że nie jestem już sama z problemem. Zapraszam też do Przecinka, wygląda pięknie a i tak, nikt go nie chce. Maks z mojego podpisu, już w lipcu minie rok, jak czeka w hotelu na dom. Ale Maks gryzie, więc mało adopcyjny.

Napisałam tekst do ogłoszeń:

[FONT=verdana]Mela to mała suczka, około dwuletnia, która jest już zmęczona bezdomnością. Słaba, przerażona, samotna, błąkała się po osiedlu, prosząc bawiące się dzieci o pomoc. Małe dziewczynki przyprowadziły ją do osoby, która dała jej schronienie w czasie deszczu i szuka dla niej dobrego, bezpiecznego domu. Mela ma piękne oczy, intensywnie rudą sierść i niepowtarzalny wyraz pyszczka. Przypomina jamniczka, emanuje łagodnością, mądrością i psią dobrocią. Jest miła, nauczona czystości, ładnie chodzi na smyczy. Będzie idealnym towarzyszem i przyjacielem, osoby, która ją przygarnie. Kontakt w sprawie adopcji: 510278239, tamaraart@vp.pl.[/FONT]

Posted

Jestem i ja... To zasługa Lili8522 - zaprosiła mnie... Śliczniusia ta Melunia i imię ładne Jej tamb nadała - takie delikatne, jak sama Niunia...
Pomogę w miarę możliwości (niestety, niewielkich)...