Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 173
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dziś z rudąmanią i Majorem odwiedziłyśmy dom jego "właścicieli". Nie było ich, jednak porozmiawiałyśmy z ludźmi od których wynajmują cześć domu.

oOtóż- Okazało się, że nic się panu Marcinowi nie stało, a od dzieci dowiedzieli się, że tata oddał Majorka koledze!!! ot tak- po prostu oddał!!! choć w umowie były WYRAŹNIE napisane, że bez naszej wiedzy i zgody nie może czegoś takiego zrobić, a jeśli nie mógł się psem opiekować- miał nas bezzwłocznie o tym powiadomić. On to olał i wywiózł psa!

z całą pewnością tak tego nie zostawimy!

Posted

ja też tego nie rozumiem:(

po adopcji Marcin z Majorem przyjeżdżal do mnie na rowerze, czasami wraz z synem. Był psem zafascynowany- Majorwk to, Majorek tamto...
Myślę, że problemy zaczęły się po urodzeniu ostatniego dziecka- facet przestał ogarniac swoje stado i oddał psa koledze... Nie rozumiem!!!- do mnie ma odległość około 2 km, a do tego lasu w którym go znaleźki ponad 40km... czemu nie zostawil go u mnie?- nie mam pojęcia:(

Posted

ludzie nie potrafią przyznawać się do swoich problemów i słabości... z tym że jeśli się chce to da się ogarnąć wszystko... jedynie potrafię zrozumieć oddanie psa gdy noworodek ma alergie na sierść, śline czy cokolwiek innego związanego z psem, ale tego nie trzeba się wstydzić, a poprosić o pomoc.

Posted

Majorek już u mnie na DT :)

Jak dla mnie jest rewelacyjny,a jego ogon to żyje chyba własnym życiem ;) bo merda nim non stop :)

Zaraz zaserwuje mu spacerek i wieczorkiem zdam relacje jak minął nam dzień,ale z tego co na razie widzę to świetny pies :) nie wiem czy sama nie powinnam urabiać TŻeta :cool3:

Posted

[quote name='Marta666']Majorek już u mnie na DT :)

Jak dla mnie jest rewelacyjny,a jego ogon to żyje chyba własnym życiem ;) bo merda nim non stop :)

Zaraz zaserwuje mu spacerek i wieczorkiem zdam relacje jak minął nam dzień,ale z tego co na razie widzę to świetny pies :) nie wiem czy sama nie powinnam urabiać TŻeta :cool3:[/QUOTE]

urabiaj ;)

Posted

zdjęcia z nowego domku będą,ale nie wiem czy dziś ;) bo nie wiem gdzie mam baterie...poszukam :)

Ania na dzień dobry pierwsze co zrobił to wleciał do sypialni na łóżko :D nie będzie się przecież ograniczał do kanap chłopak....ale już chyba wie,że jego miejsce jest niestety na podłodze i leży pod stołem rozciągnięty ;) DT ma plan nie rozpieszczać Majorka :evil_lol:

A tygrysek niestety nie żyje :-( w tej euforii Major skręcił mu łepek i wyleciała wata i w mig tygrysek był opróżniony z bebechów...ale w okolicy mam lumpeksy więc pewnie jakieś zabawki mu wynajdę :)

Posted

[quote name='Marta666']Majorek już u mnie na DT :)

Zaraz zaserwuje mu spacerek i wieczorkiem zdam relacje jak minął nam dzień,ale z tego co na razie widzę to świetny pies :) nie wiem czy sama nie powinnam urabiać TŻeta :cool3:[/QUOTE]

Marta, ale super, że niuniek jest u Ciebie :)
Widzę, że wpadłaś, jak śliwka w kompot :evil_lol:;)

Posted

Agnieszka tak jakoś wyszło wszystko przypadkowo :evil_lol:

Rano byliśmy po spacerku i dalej sprawdza się to co wczoraj zauważyłam. Idąc ulicą ładnie reaguje na szarpnięcia zwalniające lub skręty natomiast bardziej otwarta przestrzeń oznacza dla niego "hej,i do przodu". Byłam rano z nim w parku i właśnie po wejściu do parku natychmiastowa zmiana w zachowaniu :shake: na imię reaguje ładnie,chwilowo zainteresuje się mną,a po chwili zapomina się i koniec. Dlatego dorwałam w parku kołka i trochę za nim polatał (to jest drugi pies,którego znam co kocha kołki - nie nie żadne patyki - pierwszym był doberman mojego TŻ )
Kołek w pysku i świat nie istnieje dla niego,liczy się tylko zabawa z badylem. Ładnie go oddaje,ale trzeba to dopracować. Mam nadzieję,że można się z nim bawić tymi badylami?
Przed powrotem musiałam go przekonać mini kołeczkiem,że ten wielki kołek zostaje w parku. Ale rozmiary mniejsze średnio go interesują.
Wracając zaczęła się zabawa ze smyczą o ile wczoraj szybko załapał,że ciągnięcie smyczy jest be,tak dzisiaj kompletnie nie reagował na nic. Ale na szczęście znalazłam kołka po drodze i udało nam się sprawniej wrócić do domu.
I wydaje mi się,że dla niego największą nagrodą jest "majorkowanie". Bardzo ładnie i za każdym razem reaguje na imię,a to duży plus. Jak się go pochwali to ogon lata jak nakręcony. Smaczki nie są motywujące zbytnio.
W nocy spał na swoim posłaniu,bo rano specjalnie się zakradłam,żeby go przyłapać czy nie okupuje kanap :evil_lol: potem zostawiłam go na 2godzinki to też się kimnął,bo wstał i przywitał mnie zaspany.
A teraz siedzi i ucho wędzone wszama :)

Posted

a ja wracając przed chwilą z pracy otwieram skrzynkę na listy a w niej....... w woreczku książeczka Majora, kwity po chipowaniu i naklejki z numerem...

ex właściciel miał na tyle "klasy" że chocuaż oddał dokumenty psa. Aha- szczepienie majorek ma w same Walentynki- 14 lutego

Posted

[quote name='mama blanki']a ja wracając przed chwilą z pracy otwieram skrzynkę na listy a w niej....... w woreczku książeczka Majora, kwity po chipowaniu i naklejki z numerem...

ex właściciel miał na tyle "klasy" że chocuaż oddał dokumenty psa. Aha- szczepienie majorek ma w same Walentynki- 14 lutego[/QUOTE]

Samemu ciężko było się pofatygować ...

Super pies z Majorka!! :)

Posted

[quote name='mama blanki']On się sam pofatygował, tylko ciężko mu było zadzwonić (pewnie się bał) i po prostu wrzucił dokumenty do woreczka, a woreczek do mojej skrzynki:mad::mad::mad::angryy::angryy::angryy:[/QUOTE]

dobrze że chociaż oddał

Posted

Oddał oddał bo dostał ode mnie takiego sms-a ,że musiał oddać... Nie daj Boże żebyśmy się kiedykolwiek spotkali twarzą w twarz.. Dla mnie to nie facet tylko trok od kaleson!!! Mam nadzieję ,że to czyta!