agnieszka32 Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 ageralion napisał(a):Albo namowmy Pania na poznanie Marusi ;) Nie chciałabym pozbawiać Majorka takiego fajnego domku ;) Poza tym, Major pewnie jest łatwiejszym psem, niż Marusia i chyba dla tej pani - odpowiedniejszym. Poza tym, pani się zakochała przecież w Majorku. Najważniejsze, że jeśli wizyta będzie OK, to jakiś psiak będzie miał fajny domek. Quote
ageralion Posted July 13, 2011 Author Posted July 13, 2011 Najpierw wizyta, a pozniej bedziemy debatowac co i jak. MOze jednak poprosic Vectre, zeby Pania odwiedzila i odrazu sprobowala wyczuc, czy to byl by ewentualnie dobry dom dla Marusi? Major nie jest wymagajacym psem i piekny z niego kawaler, wiec ma duzo wieksze szanse na dobry dom, z nie tak wygorowanymi wymaganiami jak Marusienka ;) Quote
agnieszka32 Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 ageralion napisał(a):Najpierw wizyta, a pozniej bedziemy debatowac co i jak. MOze jednak poprosic Vectre, zeby Pania odwiedzila i odrazu sprobowala wyczuc, czy to byl by ewentualnie dobry dom dla Marusi? Major nie jest wymagajacym psem i piekny z niego kawaler, wiec ma duzo wieksze szanse na dobry dom, z nie tak wygorowanymi wymaganiami jak Marusienka ;) Poproszę zaraz Vectrę o wizytę w tym domku, może będzie w stanie do pani dotrzeć ;) Quote
toska_latte Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 Diewczyny, opiekunka Majora wyjezdza na szkolenie w okresie 19-27.08. i nie ma z kim zostawic naszego przystojniaka, musimy wiec znalezc mu jakies lokum na ten tydzien. Macie moze jakies pomysly? Trzeba cos wykombinowac, bo czasu jest bardzo malo. Chyba, ze zdarzy sie cud i Majorek znajdzie do tego czasu swoj staly dom. Z tego, co wiem, to Agata wykupila mu pakiet ogloszen, nie wiem tylkko czy te ogloszenia sa juz gotowe, Agata? :) Quote
gagatekk Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 jestem :) za dwa dni powinny być na tych stronkach :) 1. www.adin.pl 2. www.olx.pl 3. www.gumtree.pl 4. www.kupsprzedaj.pl 5. www.e-zwierzak.pl 6. www.szerlok.pl 7. www.adopcjapsa.pl 8. www.kupiepsa.pl 9. www.przygarnijzwierzaka.pl 10. www.kokosy.pl 11. www.morusek.pl 12. www.psy.pl 13. www.ojej.pl 14. www.owi.pl 15. www.cwirek.pl 16. www.animalia.pl 17. www.pupilek.net.pl 18. www.cafeanimal.pl 19. www.petsy.pl 20. www.sprzedasz.pl 21. www.pajeczyna.pl 22. www.pineska.pl 23. www.najpewniej.pl 24. www.neeon.pl 25. www.petworld.pl 26. http://www.eoferty.com.pl/ 27. www.tusprzedaj.pl 28. www.zwierzeta.hiperogloszenia.pl 29. www.oglosze.pl 30. www.słoniu.pl Quote
mama blanki Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 [quote name='toska_latte']Diewczyny, opiekunka Majora wyjezdza na szkolenie w okresie 19-27.08. i nie ma z kim zostawic naszego przystojniaka, musimy wiec znalezc mu jakies lokum na ten tydzien. Macie moze jakies pomysly? Trzeba cos wykombinowac, bo czasu jest bardzo malo. Chyba, ze zdarzy sie cud i Majorek znajdzie do tego czasu swoj staly dom. Z tego, co wiem, to Agata wykupila mu pakiet ogloszen, nie wiem tylkko czy te ogloszenia sa juz gotowe, Agata? :)[/QUOTE] Mamy dom tymczasowy dla Majora:p Baaaardzo dobry dom- dom z ogrodem, z opiekunami doświadczonymi w wychowaniu TTB, no i bliziutko mnie:loveu::loveu::loveu: Mam cichutką nadzieję, że będzie to Dom Stały, wprawdzie ludzie przez 12 lat mieli bullteriera, i marzą tylko o tej rasie, to myślę, że jak Majorek się postara, to zostanie z nimi:evil_lol: no i nie będzie problemu ze zdjęciem szwów , bo będzie w okolicach Weta w Mierzyne, więc 23 sierpnia będe mogła go zabrać i załatwić sprawę bez angażowania osób trzecich;) Quote
kimiji Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Bardzo potrzebujemy wizyty przedadopcyjnej w Policach dla bokserka z tego wątku(http://www.dogomania.pl/threads/2126...trafi-być-sam), czy mógłby ktoś pomóc? Adres na PW Quote
agnieszka32 Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 [quote name='kimiji']Bardzo potrzebujemy wizyty przedadopcyjnej w Policach dla bokserka z tego wątku(http://www.dogomania.pl/threads/2126...trafi-być-sam), czy mógłby ktoś pomóc? Adres na PW Z Polic jest tatankas z TOZu ;) Quote
toska_latte Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 Ech, super wiadomosci, teraz trzymam kciuki :) PS. Pozwole sobie zaprosic na nowy bazarek dla Dory - bazarek dla pwioszy i nie tylko ;) http://www.dogomania.pl/threads/2131....59-ZAPRASZAMY Quote
mama blanki Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 niestety- tymczasowy dom się wyłamał ze względu na chorobę opiekunki;( no i Majrek wylądował u mnie... Pierwsze godziny to istna masakra!!! Było zwarcie między samcami (Major uronił nawet ze 2 krople krwi), ale za to z suką chociaż było OK. O 21.00 byłam załamana, posłałam Majorowi w piwnicy, ale ten wariat tak zaczął wyć, że bałam się, że pobudzi całą dzielnicę. no i zaryzykowaliśmy jeszcze raz i... Chłopcy się dogadali, mam nadzieję... Wszyscy (cała trójka) spaliśmy w sypialni, samce oczywiście w kołnierzach bo jeden i drugi ma jeszcze szwy na swoich klejnotach;) Rano Majorek załatwił się w domu, choć taras był otwarty i mógł wyjść na ogród;( dziwne... z Martą myślałyśmy nad hotelem dla Majora (koszt- 210zł), ale ze względu na wieczny brak kasy-to już ostateczność- mamy nadzieję, że u mnie cała trojka przetrwa... Quote
mama blanki Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 noooooo- to chłopcy się dogadali;) były jeszcze ze 2 zwarcia, trochę futra poleciało, ale teraz jest OK! z Blanką po prostu szaleje, dzis z nią przespał całą noc. Nie załatwia się już w domu- grzecznie wychodzi na ogród. pies IDEALNY do domu z dziećmi- podczas zabawy stara się być ostrożny, biega jak taki nieporadny ciapek, naśladuje dziecko;-) jedyny minus- baaaaardzo pilnuje jedzenia;( Quote
agaga21 Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 mama blanki;17479273[B napisał(a):IDEALNY do domu z dziećmi (.......) jedyny minus- baaaaardzo pilnuje jedzenia;( jedno zaprzecza drugiemu. do domu z dziećmi absolutnie się nie nadaje. Quote
agnieszka32 Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 agaga21 napisał(a):jedno zaprzecza drugiemu. do domu z dziećmi absolutnie się nie nadaje. No chyba że ze starszymi dziećmi ;) Aniu, czy ja mogę wstawić fotki Majorka u Ciebie w domku? Są świetne! Quote
mama blanki Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 ja bym się chyba kłóciła- Major nie jest pierwszym Astem u mnie na tymczasie (choć samcem tak, wcześniej miałam suki), i zawsze sprawdzam reakcje na pilnowanie jedzenia, legowiska itd. moja 5-letnia Blanka mieszała mu w misce podczas jedzenia i było OK (jak wspomniałam wyżej -wcześniej ja poszłam na pierwszy ogień aby sprawdzić, czy nie atakuje), moje suka też z nim jadła i było OK, jedyne czego nie toleruje podczas żarcia to samca w okolicy. Harry podszedł do miski, to Major warknął...no i była zadyma. Po kilku godzinach robiliśmy kolejną próbę- ja mogłam mu wyciągać chrupki, moja 5-letnia córka, mój Grzegorz i suka- jak Harry się zbliżył byla powtórka z rozrywki. Mało tego- na smyczy ciągnie jak cholera, usiłuje dominować i skacze na smyć, ale za to- pięknie równa do nogi mojej 5-latce. u mnie będzie jeszcze tydzień, będę go obserwowała, ale na tą chwilę bez zastanowienia oddałabym go do domu z dzieckiem. Quote
mama blanki Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Aniu, czy ja mogę wstawić fotki Majorka u Ciebie w domku? Są świetne![/QUOTE] pewnie- zaraz wyślę Tobie Majora z dzieckiem;) Quote
agaga21 Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 mama blanki napisał(a):ja bym się chyba kłóciła- Major nie jest pierwszym Astem u mnie na tymczasie (choć samcem tak, wcześniej miałam suki), i zawsze sprawdzam reakcje na pilnowanie jedzenia, legowiska itd. moja 5-letnia Blanka mieszała mu w misce podczas jedzenia i było OK (jak wspomniałam wyżej -wcześniej ja poszłam na pierwszy ogień aby sprawdzić, czy nie atakuje), moje suka też z nim jadła i było OK, jedyne czego nie toleruje podczas żarcia to samca w okolicy. Harry podszedł do miski, to Major warknął...no i była zadyma. Po kilku godzinach robiliśmy kolejną próbę- ja mogłam mu wyciągać chrupki, moja 5-letnia córka, mój Grzegorz i suka- jak Harry się zbliżył byla powtórka z rozrywki. Mało tego- na smyczy ciągnie jak cholera, usiłuje dominować i skacze na smyć, ale za to- pięknie równa do nogi mojej 5-latce. u mnie będzie jeszcze tydzień, będę go obserwowała, ale na tą chwilę bez zastanowienia oddałabym go do domu z dzieckiem. to troche zmienia postać rzeczy. nie pisałaś wcześniej że broni miski przed psem, myślałam że przed ludźmi. Quote
agnieszka32 Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 mama blanki napisał(a):ja bym się chyba kłóciła- Major nie jest pierwszym Astem u mnie na tymczasie (choć samcem tak, wcześniej miałam suki), i zawsze sprawdzam reakcje na pilnowanie jedzenia, legowiska itd. moja 5-letnia Blanka mieszała mu w misce podczas jedzenia i było OK (jak wspomniałam wyżej -wcześniej ja poszłam na pierwszy ogień aby sprawdzić, czy nie atakuje), moje suka też z nim jadła i było OK, jedyne czego nie toleruje podczas żarcia to samca w okolicy. Harry podszedł do miski, to Major warknął...no i była zadyma. Po kilku godzinach robiliśmy kolejną próbę- ja mogłam mu wyciągać chrupki, moja 5-letnia córka, mój Grzegorz i suka- jak Harry się zbliżył byla powtórka z rozrywki. Mało tego- na smyczy ciągnie jak cholera, usiłuje dominować i skacze na smyć, ale za to- pięknie równa do nogi mojej 5-latce. u mnie będzie jeszcze tydzień, będę go obserwowała, ale na tą chwilę bez zastanowienia oddałabym go do domu z dzieckiem. Czyli jedzenia pilnuje nie przed człowiekiem, ale innym psem? No to zupełnie co innego ;) Marta chyba jednak wcześniej pisała pani chętnej na adopcję Majora, że nie nadaje się do domu z dziećmi ze względu na żywiołowość i niedelikatność (sprawdziła to na spacerze na swoim synku ;)). Ale psiak może się zupełnie inaczej zachowywać w domu, inaczej na spacerze... Dobrze, że pobędzie te kilka dni u Ciebie, to się go lepiej pozna :) Nakarmię Zośkę i po spacerku wstawię fotki :) Quote
toska_latte Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Ufff, ulzylo mi troche, ze chlopcy sie jakos dogadali. Caly wczorajszy dzien mnie nie bylo i nie moglam odebrac telefonu i sie martwilam, jak sobie Aniu dajesz rade. Zdjecia cudne! :) Poczekam az Agnieszka je wstawi na watek i uaktualnie Majora na naszej stronie :) Quote
toska_latte Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Aniu zdjecia sa cudne, masz wspaniala gromadke! :loveu: Az mi sie nie chce wierzyc, ze Major i Harry takie zabawy teraz uskuteczniaja :-o! http://img709.imageshack.us/img709/7758/80279083.jpg Quote
mama blanki Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 noooo, typowe "Ich troje" ;) a oto filmiki z zaprzyjaźniania się chłopców: http://www.youtube.com/watch?v=frbLzXD_nuc http://www.youtube.com/watch?v=QAwthgNvay8 Quote
Recommended Posts