Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ageralion napisał(a):
Albo namowmy Pania na poznanie Marusi ;)

Nie chciałabym pozbawiać Majorka takiego fajnego domku ;) Poza tym, Major pewnie jest łatwiejszym psem, niż Marusia i chyba dla tej pani - odpowiedniejszym. Poza tym, pani się zakochała przecież w Majorku. Najważniejsze, że jeśli wizyta będzie OK, to jakiś psiak będzie miał fajny domek.

• Replies 173
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Najpierw wizyta, a pozniej bedziemy debatowac co i jak. MOze jednak poprosic Vectre, zeby Pania odwiedzila i odrazu sprobowala wyczuc, czy to byl by ewentualnie dobry dom dla Marusi? Major nie jest wymagajacym psem i piekny z niego kawaler, wiec ma duzo wieksze szanse na dobry dom, z nie tak wygorowanymi wymaganiami jak Marusienka ;)

Posted

ageralion napisał(a):
Najpierw wizyta, a pozniej bedziemy debatowac co i jak. MOze jednak poprosic Vectre, zeby Pania odwiedzila i odrazu sprobowala wyczuc, czy to byl by ewentualnie dobry dom dla Marusi? Major nie jest wymagajacym psem i piekny z niego kawaler, wiec ma duzo wieksze szanse na dobry dom, z nie tak wygorowanymi wymaganiami jak Marusienka ;)

Poproszę zaraz Vectrę o wizytę w tym domku, może będzie w stanie do pani dotrzeć ;)

• 4 weeks later...
Posted

Diewczyny, opiekunka Majora wyjezdza na szkolenie w okresie 19-27.08. i nie ma z kim zostawic naszego przystojniaka, musimy wiec znalezc mu jakies lokum na ten tydzien. Macie moze jakies pomysly? Trzeba cos wykombinowac, bo czasu jest bardzo malo.
Chyba, ze zdarzy sie cud i Majorek znajdzie do tego czasu swoj staly dom. Z tego, co wiem, to Agata wykupila mu pakiet ogloszen, nie wiem tylkko czy te ogloszenia sa juz gotowe, Agata? :)

Posted

[quote name='toska_latte']Diewczyny, opiekunka Majora wyjezdza na szkolenie w okresie 19-27.08. i nie ma z kim zostawic naszego przystojniaka, musimy wiec znalezc mu jakies lokum na ten tydzien. Macie moze jakies pomysly? Trzeba cos wykombinowac, bo czasu jest bardzo malo.
Chyba, ze zdarzy sie cud i Majorek znajdzie do tego czasu swoj staly dom. Z tego, co wiem, to Agata wykupila mu pakiet ogloszen, nie wiem tylkko czy te ogloszenia sa juz gotowe, Agata? :)[/QUOTE]

Mamy dom tymczasowy dla Majora:p
Baaaardzo dobry dom- dom z ogrodem, z opiekunami doświadczonymi w wychowaniu TTB, no i bliziutko mnie:loveu::loveu::loveu:

Mam cichutką nadzieję, że będzie to Dom Stały, wprawdzie ludzie przez 12 lat mieli bullteriera, i marzą tylko o tej rasie, to myślę, że jak Majorek się postara, to zostanie z nimi:evil_lol:

no i nie będzie problemu ze zdjęciem szwów , bo będzie w okolicach Weta w Mierzyne, więc 23 sierpnia będe mogła go zabrać i załatwić sprawę bez angażowania osób trzecich;)

Posted

niestety- tymczasowy dom się wyłamał ze względu na chorobę opiekunki;(
no i Majrek wylądował u mnie... Pierwsze godziny to istna masakra!!!
Było zwarcie między samcami (Major uronił nawet ze 2 krople krwi), ale za to z suką chociaż było OK.
O 21.00 byłam załamana, posłałam Majorowi w piwnicy, ale ten wariat tak zaczął wyć, że bałam się, że pobudzi całą dzielnicę. no i zaryzykowaliśmy jeszcze raz i...
Chłopcy się dogadali, mam nadzieję... Wszyscy (cała trójka) spaliśmy w sypialni, samce oczywiście w kołnierzach bo jeden i drugi ma jeszcze szwy na swoich klejnotach;)
Rano Majorek załatwił się w domu, choć taras był otwarty i mógł wyjść na ogród;( dziwne...
z Martą myślałyśmy nad hotelem dla Majora (koszt- 210zł), ale ze względu na wieczny brak kasy-to już ostateczność- mamy nadzieję, że u mnie cała trojka przetrwa...

Posted

noooooo- to chłopcy się dogadali;) były jeszcze ze 2 zwarcia, trochę futra poleciało, ale teraz jest OK!
z Blanką po prostu szaleje, dzis z nią przespał całą noc. Nie załatwia się już w domu- grzecznie wychodzi na ogród.
pies IDEALNY do domu z dziećmi- podczas zabawy stara się być ostrożny, biega jak taki nieporadny ciapek, naśladuje dziecko;-)
jedyny minus- baaaaardzo pilnuje jedzenia;(

Posted

mama blanki;17479273[B napisał(a):
IDEALNY do domu z dziećmi
(.......)
jedyny minus- baaaaardzo pilnuje jedzenia;(

jedno zaprzecza drugiemu. do domu z dziećmi absolutnie się nie nadaje.

Posted

agaga21 napisał(a):
jedno zaprzecza drugiemu. do domu z dziećmi absolutnie się nie nadaje.

No chyba że ze starszymi dziećmi ;)

Aniu, czy ja mogę wstawić fotki Majorka u Ciebie w domku? Są świetne!

Posted

ja bym się chyba kłóciła-
Major nie jest pierwszym Astem u mnie na tymczasie (choć samcem tak, wcześniej miałam suki), i zawsze sprawdzam reakcje na pilnowanie jedzenia, legowiska itd.
moja 5-letnia Blanka mieszała mu w misce podczas jedzenia i było OK (jak wspomniałam wyżej -wcześniej ja poszłam na pierwszy ogień aby sprawdzić, czy nie atakuje), moje suka też z nim jadła i było OK, jedyne czego nie toleruje podczas żarcia to samca w okolicy. Harry podszedł do miski, to Major warknął...no i była zadyma. Po kilku godzinach robiliśmy kolejną próbę- ja mogłam mu wyciągać chrupki, moja 5-letnia córka, mój Grzegorz i suka- jak Harry się zbliżył byla powtórka z rozrywki.

Mało tego- na smyczy ciągnie jak cholera, usiłuje dominować i skacze na smyć, ale za to- pięknie równa do nogi mojej 5-latce.

u mnie będzie jeszcze tydzień, będę go obserwowała, ale na tą chwilę bez zastanowienia oddałabym go do domu z dzieckiem.

Posted

mama blanki napisał(a):
Major nie jest pierwszym Astem u mnie na tymczasie (choć samcem tak, wcześniej miałam suki), i zawsze sprawdzam reakcje na pilnowanie jedzenia, legowiska itd.
moja 5-letnia Blanka mieszała mu w misce podczas jedzenia i było OK (jak wspomniałam wyżej -wcześniej ja poszłam na pierwszy ogień aby sprawdzić, czy nie atakuje), moje suka też z nim jadła i było OK, jedyne czego nie toleruje podczas żarcia to samca w okolicy. Harry podszedł do miski, to Major warknął...no i była zadyma. Po kilku godzinach robiliśmy kolejną próbę- ja mogłam mu wyciągać chrupki, moja 5-letnia córka, mój Grzegorz i suka- jak Harry się zbliżył byla powtórka z rozrywki.

Mało tego- na smyczy ciągnie jak cholera, usiłuje dominować i skacze na smyć, ale za to- pięknie równa do nogi mojej 5-latce.

u mnie będzie jeszcze tydzień, będę go obserwowała, ale na tą chwilę bez zastanowienia oddałabym go do domu z dzieckiem.

to troche zmienia postać rzeczy. nie pisałaś wcześniej że broni miski przed psem, myślałam że przed ludźmi.

Posted

mama blanki napisał(a):

Czyli jedzenia pilnuje nie przed człowiekiem, ale innym psem? No to zupełnie co innego ;)
Marta chyba jednak wcześniej pisała pani chętnej na adopcję Majora, że nie nadaje się do domu z dziećmi ze względu na żywiołowość i niedelikatność (sprawdziła to na spacerze na swoim synku ;)). Ale psiak może się zupełnie inaczej zachowywać w domu, inaczej na spacerze... Dobrze, że pobędzie te kilka dni u Ciebie, to się go lepiej pozna :)

Nakarmię Zośkę i po spacerku wstawię fotki :)

Posted

Ufff, ulzylo mi troche, ze chlopcy sie jakos dogadali. Caly wczorajszy dzien mnie nie bylo i nie moglam odebrac telefonu i sie martwilam, jak sobie Aniu dajesz rade. Zdjecia cudne! :) Poczekam az Agnieszka je wstawi na watek i uaktualnie Majora na naszej stronie :)