Jump to content
Dogomania

Kraków sunia NORA dzięki programowi Kundel JUZ W NOWYM DOMU!!!!

Recommended Posts

Posted

Ta sunia z lotniska (gdzie w dziurze w ziemi urodziła małe) - mamusia suczek, które mamy w hotelu, ma ogromnego guza w pochwie, krwawi i cierpi. Chciałabym jej pomóc, ale sama nie dam rady. Sunia przyjeżdza z Kielc jutro. Mar. gajko juz się rientuje co do terminów wizyty u swoich wetów. dr. Kujawski mógłby ją operować dopiero w czwartek, mam nadzieję, że mar, gajko uda się załatweić u swoich wetów wcześniejszy termin. prosimy o pomoc finansową!!!
Tym bardziej, ze jak na razie niezapłacony jest hotel charta Jasyra, nie mówiąc o szczeniakach.

• Replies 335
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kar0la napisał(a):
Ta sunia już ma wątek.

Śliczna jest. Czy wiadomo już czy guz jest złośliwy?

Sunia od jutra będzie krakowianką, więc temu wątkowi mam nadzieję krakusy nie dadzą spaść. Co do guza, jeśli to faktycznie guz Stickera, to rokowania są pomyślne. Wyniki biopsji z Kielc mają być w poniedziałek.

Posted

ja chyba też coś zacznę sprzedawać... mam takie fajne świeczki w kztałcie psów.:lol:

Posted

Dziś byłam wraz z dziewczynami z Kielc, które ją przywiozły u weta ( w krakwecie na dyzurze. Pojechałam natychmiast gdy zobaczyłam, jak ona starsznie krwawi z tego gognatycznego guza. Dostała leki przeciwkrwotoczne i jeszcze jakieś plus zastrzyki. zapłaciłam 41 złotych. Operacja jutro u doktora Orła, bo u dr Kujawskiego termin zbyt odległy. jesli to będzie mozliwe to wraz ze sterylką. Na całość potrzebujemy 350 złotych. Nie mam z czego tych pieniędzy założyć, bo płaciłam ostatnio takie ogromne sumy . Asieq jutro pozyczy od swego taty. To ona zawiezie sunię na 17 na operację od mojej mamy. czy ktos może pomóc z transportem? Z Olszy na Sanocką - tak by zdazyc na 17 jutro (w poniedziałek) no i jeszcze ktos z powrotem by się przydał bardzo.

Posted

Ja nie mam Twojego numeru Foksia i dzekuś. !!!! Podaję numer Asieq, która będzie zawozić sunię na operację: 501 042571 proszę niech ktoś zadzwoni do niej i pomoże w transporcie suni zwłaszcza po operacji. Oeracja zaczyna się na Sanockiej 3 o godzinie 17 i pewno trochę potrwa.

Posted

Niestety nie mam dobrych wieści. Nora nie była dziś operowana i nie wiadomo czy bedzie to możliwe. Zdjęcie RTG płuc wykazało guzy. Musimy zaczekac tydzień. Jeśli guzy się znacznie powiększa, Doktor nie bedize jej operowal,bo jak powiedział bylo by to tylko nieporzebnym meczeniem jej. Jesli nie powiększą się, wtedy być może Doktor usunie ten ogromny guz z pochwy, ale nie bedzie już suni sterylizował. Z przykrością musze napisac, ze Doktor nie był zbyt optymistycznie nastawiony. Duży guz jest niebezpieczny bo może zamknąc ujście cewki moczowej. Ponadto na zdjęciu wyszło, że Nora ma w ciele śrut - kto musiał do niej strzelać..
Jest to wszystko tym smutniejsze, ze Nora jest mlodziutka, ma 2 moze 3 lata.. I jest naprawde cudowna. Ja wiem - często tak piszemy tu na dogo, ale uwierzcie - tak spokojniej, kochanej istoty jeszcze nie spotkałam. Podczas drogi do weterynarza - autobusami nieco zapchanymi ludzmi, nawet nie próbowała protestowac gdy bralam ja na rece itp. U lekarza tak samo, znosiła cierpliwie wszystkie badania, choć widziałam jak bardzo była przerażona..
Nora potrzebuje teraz spokoju, dobrego jedzonka, leków (już wykupione, powinny pomoc, bo niestety Nora wciąż bardzo krwawi..) no i kontroli czy oddaje mocz. Doktor zapewnił mnie, że nic ją nie boli.
Bardzo, bardzo dziękuję Pani Beacie i jej córce Asi (login Foksia i Dżekuś) za transport Nory do domu i za przekazanie piniążków na jej leczenie.
[SIZE=2]Podsumowując wydatki: lekarz:45; leki 18; środek dezynfekujący 5 = 68. Odejmuję od tego 30 od Pani Beaty a resztę, po pertraktacjach z portwelem dokładam ja.

[SIZE=3]Nora jest umowiona na wizytę w nastepny poniedziałek o godzinie 15. Ja niestety nie moe jechać, dlatego bardzo prosze o zarezerwowanie czasu. To bardzo ważna wizyta! Godzinę można jeszcze zmienic.