Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Akucha, co za pytanie, spójrz na Pynię.
Ja zawsze gdy zaczynam wpadać w dół, zabieram Yoduchę na spacer. Patrzę na ten szczęśliwy, wredny pychol i myślę o tym jak ona by dziś żyła, gdybym się poddała. Wiem, że to co innego, ale ona zawsze przywraca mi wiarę w to, że można przegonić zły los. Uwierz mi mój pies to marzenie każdego kto chce "psa na łańcuch", ona ujadałaby na widok każdego, raz na kilka dni podsuwali by jej grabiami michę z odpadkami i nikt nie mógły podejść na długość łańcucha. Yoda nie jest i nigdy nie będzie aniołkiem, to pies przy którym trzeba mieć oczy wkoło głowy, musiałam nauczyć się baaaaaaaaardzo wiele, ale dzięki temu mam swój własny, odnawialny, niewyczerpalny zasób energii.
Spójrz na swoje sunie, pomyśl, czy one kiedykolwiek się poddały, czy choć raz straciły nadzieję. Musimy uczyć się od nich. Ludziska czasami mówią, że Yoda jest wredna, bo przecież "tyle dla niej zrobiłaś, a ona nie jest wdzięczna", oni zupełnie nie rozumieją, że to ona zrobiła dla mnie największą rzecz na świecie: zdecydowała się zaufać. Nie mogę nigdy się poddać, bo wtedy zawiodłabym to zaufanie, a z tym nie umiałabym żyć.

Pewnie ględzę głupoty, ale trudno, jakoś mi lżej.

Posted

akucha napisał(a):
Ona ma pewnie więcej wiary niż my... ale to my mamy świadomość jej położenia :-(

I właśnie dlatego mamy prawo mieć doła i nie mamy prawa poddać się.

A po za tym, zakładasz, że Mucha rozumie mniej niż my:razz:. Jesteś tego absolutnie pewna? Ja jakoś nie. A skoro ona nadal wierzy i czeka, to dlaczego nie mamy jej zaufać. Może spróbujmy:cool1: .

Posted

mam nadzieje ze sie ciotki nie obrazicie bo chcialam po cichutku ukrasc wam banerek Muszki/:oops: ale nie udalo sie bo nie umiem :stupid: pojawia sie napis ze za duza pojemnosc czy cos tam,a ja sie nie znam na tym totalnie .Jakby mnie ktos oswiecil to ja chetnie Muszysko bede "reklamowac"w podpisie oczywiscie za zgoda autora :lol:

Posted

W niedzielę ucieszyłam się strasznie, ponieważ Muszka pokazała się na wybiegu. Poszczekała, popatrzyła co się dzieje, zjadła ciasteczko, upuszczone przez współwięźniarkę.

Posted

Brucio napisał(a):
mam nadzieje ze sie ciotki nie obrazicie bo chcialam po cichutku ukrasc wam banerek Muszki/:oops: ale nie udalo sie bo nie umiem :stupid: pojawia sie napis ze za duza pojemnosc czy cos tam,a ja sie nie znam na tym totalnie .Jakby mnie ktos oswiecil to ja chetnie Muszysko bede "reklamowac"w podpisie oczywiscie za zgoda autora :lol:

BRUCIO, świetnie, ja sobie zmienie na kogoś innego
:p

jeszcze raz wejdź i zaloguj się, czyli będziesz jakby dwa razy (rozumiesz;) w jednym swoim logowaniu, skopiuj ten banner a w drugim wejdź w profil użytkownika i wklej do podpisu - zagmatwałam co