Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A ja moge powiedziec tylko jedno,,ze tylko dzieki Pies? nasza mucha ma najwspanialsza starosc,,a moze ponowna mlodosc !!!
ona biega szaleje ,,,brzuchem sie odwraca ,,,turla,,zjada jakies szprotasy,,,to najwaspanialszy widok dla kogos ,,kto przez 7 lat ogladal ta psine albo wiecznie w budzie albo na jakims wybiegu,,ciagle sie gdzies paletajaca!!!!
Pies?co o tobie mowia pisza ,,,to chyba malo wazne,,,(jesli te odezwy sa negatywne ,),bo najwiekszym potwierdzeniem tych bzdur sa zdjecia muchy w twoim domku!!!!!!!
Mucha jest szczesliwa to najwazniejsze!!!!!!:multi: :multi: :multi: :multi: :multi:

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zajrzałam na profil Psa?, ostatnie ostrzeżenie ma z 15 czerwca, chyba ze nie znam się i nie potrafię czytać tych tabelek.

Dalczego mam wrażenie, że chodzi tu o osobiste porachunki? Że dociekliwość Psa? w sprawie Groma była niewygodna? Jak to możliwe że Dogomaniaków nie zbulwersował fakt oddania psa na łańcuch?

Sądzę, że czas stąd odejść... nie ma już ideałów, są pieniądze, porachunki, kliki... pomaganie psom nie powinno mieć NIGDY drugiego dna. A tutaj jakieś jest. Smutno mi.

Dlaczego skoro zbanowano Psa?, Vika Bari która wyraźnie mu GROZIŁA ciągle jest na dogo?

KOGO MAM O TO ZAPYTAĆ, skoro moderator nie jest obiektywny?

A Grom znikł...

Posted

Czy ten banan jest na amen nie wiem... Niech robią co chcą, wszystkim nam gęb nie zamkną. A my i tak będziemy robić swoje.
Jak będę miała adres stronki Muszki, to oczywiście wkleję go tutaj, albo nie, podam mailem :lol:
Wiewióro, piszą źle tylko niektórzy ;) Co się odwlecze, to nie ucziecze przecież. Prawda i tak wyjdzie na jaw.

I fakt, Mucha jest szczęśliwa :multi: :multi: :multi:

Posted

Neris, trzeba chyba pisać na Berdyczów...

Nie pies jest ważny, ważny jest fakt ujawnienia PM. Nie pierwszy zresztą na dogo... Co tam jakiś schroniskowy kundel, którego los tak prawdę mówiąc obchodził tylko Psa? Nikogo nie ineresowało o czym pisze Pies?, o co pyta, jakie fakty podaje... Liczyła się tylko forma jego wypowiedzi i fakt, że zakłócał sielankowe atmosfery niektórych watków...

"A poszedł Ty Pies?"... Nie chciał sam, to go wyprowadzono bocznymi schodami. Dogo potrafi.

Posted

mysle ze wszystko sie wyjasni i nie bedziemy musieli sie skupiac na jakis pobocznych tematach ,,,tylko pozostaniemy w sielankowym zywocie Muchy naszej kochanej!!!!
....Pewnie juz wisi na naszej tablicy schroniskowej!!!!Pierwsze krooki jakie poczynie odwiedzajac schron to pewnie po psach bedzie tablica!!! ach jak bedzie milo,,wszystkie razem choc juz tak na prawde osobno!!!!w swoich domkach!:multi: :multi:

Posted

a ja myślałam, że oni na wczasach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dziwne, to o czym pisze Neris jest z 15 czerwca a ostatni post PIES? jest z 28 czerwca, no to o co CHODZI????!!!!!!

A mnie to wnerwiło strasznie, żeby nie przeklinać, naprawde!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Świństwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

pewnie sie na tym malo znam ,,,bo nigdy nie wnikalam w pooboczne tematy,,,ale czy wazne sa slowa osob,ktore mamy gleboko w powazaniu,,,rozumiem ze kogos moga urazic zarzuty pod swoim adresem,,ale czy warto az tak bardzo w to wnikac,,,,,ok jesli ktos robi bagno z dogo ,,to czy my musimy wchodzic w nie az po sama szyje,,,a zwlaszcza pies?ktoremu sie oberwalo,,,a jest niczemu nie winny,,oczywiscie ze czujemy sie lepiej jesli sytacje sprostujemy i zmyjemy pewne oszczerstwa ,,ale czasem jak wiemy na dogo ,,bywa tak ,,ze balaganu tak latwo sie nie da posprzatac!!!!
My wiemy ze pies jest ok....on nam nawet tego nie musi mowic i przedstawiac swojej osoby bo my widzimy co ona zrobil dla naszej psiny i dla innych,,,,a reszta ktora bawi sie w obrzucanie blotem,,,tylko pewnie czeka na kolejne wybuchy psa?,,,,,czy warto z nimi zaczynac i znizac sie do ich poziomu????
ok ja sie na tym nie znam!!!!sorki ,,ze przeszkadzam ,,pozdrawiam i pa!!!

Posted

:bye: :bye: :bye: :bye: :bye:

Stronę Muchy założymy w okolicach wtorku, chyba, że znów we wtorek wyjedziemy na wieś, wtedy w kolejny poniedziałek

kąpać się nie chciała, ale było ekstra- zaczęła pilnować posesji, a że jest spora / ok. 3000 mkw.- to czasem trzeba trochę przebiec do bramy :) /
dużo śpi, czochra się w trawie, zjada już prawie wsio, pozwala kotom ocierać się o siebie
jest szczupła, zwinna i szybka :)

nie opuszcza mnie na krok, czasem, jak chcę być chwilę sam, muszę uciekać:)
choć, jak mówię, że jadę do sklepu, zostaje grzecznie z psami

Miałem kłopoty z Pepem, bo nagle dostał gorączki 40 stopni, ale byłem przygotowany medycznie i teraz już ok / okazało się , że przebił najprawdopodobniej kłem błonę między pazurami i pojawił się ropień /
ale noc nie przespana, bo dyszał prawie jak Pysia, kiedy odchodziła...
byłem ``posikany lekko``

teraz oboje odsypiają podróż, zmianę miejsca i to cholerne ciśnienie.

pozdrawiam Adam

Posted

Odezwali się!!!!!!!!!!:multi: :multi: :multi:
Witajcie! (tylko gdzie?)

Adam foty, foty, foty bo ta szczupłość Muchy to taka dla mnie niewyobrażalna:evil_lol:
Wspaniale, że biega i apetyt dopisuje, no i że z kotem się lubią.

Biedny Pepe:-( wspaniale, że już wszystko dobrze!!!!!!!!!

Posted

a kiedy z banicji mozna wrocic???pyta jak zwykle nie w temacie wiewiorka!!:razz: :razz: :razz: :razz: ,,,,,,,,bo jakbym kedys ja perzegiela to chce wiedzeic na ile czasu zamkna mi,,,niewyparzona,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,:angryy:

Posted

sytuacja z Adamem zaczyna mnie juz meczyc. wczoraj mnie szantazowal, ze jesli do dzisiaj nie zalatwie tego, ze Vika_Bari nie odkreci jego zawieszenia na dogo, to on mi kontrole TOZ-u zalatwi dla DT Groma.

Jemu zalezy na psie czy na wlasnym interesie? jak ma zastrzezenia, to niech TOZ wysyla, dlatego, ze ma zastrzezenia a nie dlatego, ze ktos go zawiesil. najsmieszniejsze jest, to ze ja z tym nie mam nic wspolnego.

czy to jest powazny czlowiek?? mam wrazenie, ze to maly chlopiec.

Wiola, chcesz sie na kontrole umowic? oczywiscie wiadomo, ze zleci ta kontrole Tobie.

Posted

A mnie meczy Wasza hipokryzja i szczucie Psa? Nie wierzę, ze zależy ci na dobru Groma i doskonale wiesz dlaczego. Więcej Ci już nic nie zaproponuję i nie zapytam o nic.
Możecie stanąc na rzęsach, żeby robić z Psa? awanturnika, a mimo to spora grupa ludzi uwaza go za normalnego, konkretnego i opowiedzialnego człowieka.
Nawet nie macie pojęcia ile dostałyśmy PM i maili po tym, gdy ukazały się się jego posty. Ludzie czytają, rozumieją i zagladają w różne miejsca.
Gratuluję Ci optymizmu i samooceny. No oczywiście, Ty nie masz z tym nic wspólnego, wszak pozbyłaś się Groma...
Kontrola jest sprawą oczywistą chyba, każde wyadoptowane ze schroniska zwierzę podlega kontroli. Adopcja powinna przecież spełniać określone warunki.

I nie Wiola będzie kontrolowała :lol:
Nie jesteś na tym wątku mile widziana, daruj sobie swoje dygresje na temt czyjejś dorosłości, zajmij się raczej swoją.

Posted

Ja na przykład kikla razy pisałam do Dagi o nowym wątku dla Groma, oferowałam pomoc, ale zostałam olana.

Szkoda mi Groma, strasznie, chciałam pomóc, szczerze chciałam, ale moją pomoc mają w nosie.

Posted

Daga,nie mozna sobie wybierac inspektora do kontroli.Cały czas pamietajcie,ze to sa wolontariusze,ktorzy za inspektorowanie nie dostaja ani grosza.Poza tym,mysle,ze inspektor by wystawił pozytywna opinie :długa "uwiez",zapas suchej karmy,pewnie tez ksiazeczka zdrowia,aktualne szczepienia,zrobione przez schronisko. W porownaniu z psami sasiadow Grom pewnie ma raj.
Ale jak na hotel dogomaniacki i miejsce,gdzie miały byc rozwiazane problemy Groma-fatalnie.Daga,jak długo on tam zostanie?tzn-do kiedy opłacone?

Posted

Neris napisał(a):
Ja na przykład kikla razy pisałam do Dagi o nowym wątku dla Groma, oferowałam pomoc, ale zostałam olana.

Szkoda mi Groma, strasznie, chciałam pomóc, szczerze chciałam, ale moją pomoc mają w nosie.
no i widzicie jaka to jest kołomyja. pisze jeden do drugiego na pw, albo dzwoni i co z tego wynika? co chwile inne ustalenia. jestem ciagle gnebiona o ten watek, a sama na niego czekam. zalozyc miala go Celinka a tekst zaoferowal sie napisac Adam jeszcze przed swoim wyjazdem na wies. powiedzial, ze mam to zostawic jemu, wiec zostawilam. chcial napisac tekst bo jest z Gromem zwiazany.
nie ma kasy na Groma utrzymanie juz, nie mozna wystawic allegro z cegielkami, bo nie ma sie do czego odniesc. a niektorym zalezy tylko na przepychankach.
a jesli ktos by chcial ten watek zalozyc (ja mialam tego nie robic. pamietajcie o tym), to wszystko mozna przeczytac na starym watku i przekopiowac. do tego jasno napisac, ze jest to pies problemowy, ze został wyrzucony z hotelu, napisac jasno w jakich warunkach teraz przebywa i ze grozi mu to, ze wroci do schronu. bo tak sie niestety lada moment stanie, bo innej opcji niestety nie ma:shake:

pytalam tez czy ktos potrafi zrobic plakat. ani jedenj odpowiedzi nie dostalam.

Posted

Kłamiesz koncertowo!!!!
To ja zaproponowałam Ci aby założyć nowy wątek, ja poprosiłam Celinkę.
Prosiłam Cię na PM o charakterystyke psa do nowego wątku i o wytyczne do ogłoszeń. Odpisałaś, że bardzo się cieszysz, napiszesz wieczorem. Następnie przysłałaś mi info, że wybierasz się do znajomych, więc bedziemy w kontakcie, bo jesteś w trakcie załatwiania kasy na kastrakcję Groma z jakiejś fundacji. Miałam trzymać kciuki. Adam o tym wiedział, bo jestem z nim w stałym kontakcie (i nie tylko ja). Czekał na nowy wątek tak jak my wszyscy. Co on o nim niby wie na dzień dzisiejszy??? Miałaś podac kontakty do ogłoszeń... Mija właśnie 3 tydzień...

Na poprzednim wątku są same przekłamania, chaos i ściema.
To jakaś kpina...

Zróbcie jej plakaciki, załóżcie watek, aukcje na Allegro, sami tekst wymyślcie, a prawdę o psie weźcie z encyklopedii pierwszej z brzegu, podajcie adres na Berdyczów... Róbcie, bo jak nie, to Grom w schronie wyladuje!!!!
A Ty co dla niego robisz????

No to poczekamy, aż pies będzie w schronisku!

Taka biedna, zgnębiona... Grom przeszczęśliwy wręcz...

Posted

Przecież w PM do mnie Daga wyraźnie pisała, że sama nie potrafi ładnie ubrać w słowa historii Groma, ale spisze ją w punktach i wyśle, a wtedy ktoś by to mógł ładnie skomponować.

To było pewnie ze 2 tygodnie temu.
2 tygodnie w tym miejscu kosztują 150 złotych. Rozumiem, że skoro do dzisiaj nikt z nas tego resume nie otrzymał, Dagę stać na utrzymania psa w dt. Nie chcę się wdawać w kłótnie, dyskusje, chcę pomóc Gromowi.

ALe jak to jest - czy to MY mamy się z tą pomocą narzucać?????????