Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Beamicha, gdy rozmawiałam wczoraj z Pies?, to poinformował mnie, że w niedzielę wraca i odezwie się na wątku Muszki. Wtedy pewnie poda adres docelowy. Jesli nie, to zadzwonię do niego i wyslę Ci na PW. Może być?

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

akucha napisał(a):
Beamicha, gdy rozmawiałam wczoraj z Pies?, to poinformował mnie, że w niedzielę wraca i odezwie się na wątku Muszki. Wtedy pewnie poda adres docelowy. Jesli nie, to zadzwonię do niego i wyslę Ci na PW. Może być?

oczywiście, że tak poczekamy do niedzieli jak nie dzwonimy:razz:

Posted

Sluchajcie, ja dopiero teraz tu dotarłam i tak czytam i nie wiem, czy coś zle zrozumialam... Beamicha miałaby pojechac po Muszke na wybrzeze i wieżć ją do Wrocławia, tak? Całą trasę? Bo jesli tak- to chyba bez sensu jechac przez Warszawę, to dużo dalej, przez Poznan z Gdanska do Wrocławia jest ok 430 km, jak ktoś juz pisał, wiec byloby to ok 850 -900 km, a nie ponad 1100, jak pisala Beata.....I koszt, i czas przejazdu inny, dla Muszki i dla kierowcy trasa mniej obciazająca. A z tego co wiem- na 100% to trasa z wrocławia do poznania, potem z poznania do bydgoszczy ( bo chyba przez bydgoszcz sie jedzie ) jest świetna. Dalej na wybrzeże też nie najgorsza....

Posted

loozerka napisał(a):
Sluchajcie, ja dopiero teraz tu dotarłam i tak czytam i nie wiem, czy coś zle zrozumialam... Beamicha miałaby pojechac po Muszke na wybrzeze i wieżć ją do Wrocławia, tak? Całą trasę? Bo jesli tak- to chyba bez sensu jechac przez Warszawę, to dużo dalej, przez Poznan z Gdanska do Wrocławia jest ok 430 km, jak ktoś juz pisał, wiec byloby to ok 850 -900 km, a nie ponad 1100, jak pisala Beata.....I koszt, i czas przejazdu inny, dla Muszki i dla kierowcy trasa mniej obciazająca. A z tego co wiem- na 100% to trasa z wrocławia do poznania, potem z poznania do bydgoszczy ( bo chyba przez bydgoszcz sie jedzie ) jest świetna. Dalej na wybrzeże też nie najgorsza....

zgadza się jadę przez Poznań ale Cioteczko zobacz we wcześniejszych wątkach skąd jadę z Lipnik woj. opolskie a to dodatkowe km;)

Posted

naprawdę w takich momentach łatwo uwierzyć w cuda...
jesteście wszyscy naprawdę wielcy...
Mucha za tydzień w nowym domu!:loveu:

Posted

właśnie wróciłem... czytam... i zapachniało szaleństwem :)

po pierwsze- wielkie dzięki mówię w imieniu suki

po drugie- brązowa : stwierdzenie, że każdy może przyjść i kupić muchę jest w tym konkretnie przypadku oraz ilości lat, które minęły - trochę...hmmm...mało trafione

po trzecie- ``dom docelowy`` się nie dołoży, bo ``dom docelowy`` obiecał gdzie indziej i dotrzyma słowa
poza tym na transporcie muchy nie skończą się finanse, chyba nikt nie sądzi, że wezmę sobie psa i o nim zapomnę...
szczepienia, odrobaczanie, środki na pchły i kleszcze, podstawowe badania, kto wie, może coś wyskoczy i dojdą leki...to naturalna drobnocha, która będzie należeć do mnie i to jest oczywiste

od początku stawiałem sprawę jasno

to tylko w formie odpowiedzi na przeczytane posty

POZA TYM CZEKAMY Z NIECIERPLIWOŚCIĄ, ale o tym pewnie już pisałem, choć może mówiłem przez telefon komuś :D

Posted

a teraz spokojniej przeczytałem ``ostatnie dni`` i aż się nie chce wierzyć, że tak wiele zrobiliście w tak krótkim czasie - docierały do mnie infa, że coś się dzieje, ale ogrom emocji wyłapałem dopiero po lekturze

OBIECUJĘ, że Mucha będzie miała dobry dom

i będę co jakiś czas podrzucał zdjęcia i informacje

czyli jak Mucha wpada w sobotę to mamy tydzień na poznanie się / my i nasz pies / i potem `` na wioskę `` poznać trzy suki i sześć naszych kotów
ale dobrze będzie - bo nie ma zmiłuj :)

Posted

Dabrowka napisał(a):
Brązowa, postanowiłaś założyć wątek kolejnemu "beznadziejnemu przypadkowi"? :cool3:

No fakt, cuda się zdarzają... :loveu:

No to własnie, się dzieje ten "cud":multi:
Ja jeszcze nie mogę uwierzyć............

Wygląda na to, że kwota już "tak jakby uzbierana". Z wszystkich, deklaracji wychodzi okrągłe 400zł.
P.S Kamil odda Muche, tatuś go przekona:cool1:

Posted

pies? napisał(a):
właśnie wróciłem... czytam... i zapachniało szaleństwem :)

po pierwsze- wielkie dzięki mówię w imieniu suki

po drugie- brązowa : stwierdzenie, że każdy może przyjść i kupić muchę jest w tym konkretnie przypadku oraz ilości lat, które minęły - trochę...hmmm...mało trafione

po trzecie- ``dom docelowy`` się nie dołoży, bo ``dom docelowy`` obiecał gdzie indziej i dotrzyma słowa
poza tym na transporcie muchy nie skończą się finanse, chyba nikt nie sądzi, że wezmę sobie psa i o nim zapomnę...
szczepienia, odrobaczanie, środki na pchły i kleszcze, podstawowe badania, kto wie, może coś wyskoczy i dojdą leki...to naturalna drobnocha, która będzie należeć do mnie i to jest oczywiste

od początku stawiałem sprawę jasno

to tylko w formie odpowiedzi na przeczytane posty

POZA TYM CZEKAMY Z NIECIERPLIWOŚCIĄ, ale o tym pewnie już pisałem, choć może mówiłem przez telefon komuś :D

Nam - na miejscu Muchy - to by się takim dom i Pancio podobał.
Jak rozumiemy kasa na transport jest przygotowana w 100% i nic w tym zakresie nie brakuje?
kasia i krzysiek

Posted

już napisałem Czarodziejce PW...

napiszę oficjalnie:

po przekroczeniu mojego domu, wszelkie finansowe sprawy, związane z Muchą, pokrywam ja

to co napisałem, było formą wyjaśnienia, dlaczego nie składałem sie na transport, choć gdybym mógł, zrobiłbym to pewnie
niestety ``mam zakręt`` i nie dało rady

Posted

quasimodo napisał(a):
Dobra, w takim razie jeszcze 80 zł potrzeba dla tej drugiej suni?
Jesli tak, to jutro przelejemy te groszki...

dziękuję w imieniu suczki nie trafi do schronu i dzięki założycielki wątku Gosi:loveu:

Posted

nie chciałem o tym tutaj dziś pisać, tak na dzień dobry po powrocie ...
beamicha dzięki :)
cieszę się, że i drugie zwierzę ``załapie się `` na ten transport