olenka_f Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 widzę że foyki są, a już myślałam że sobie pokrzycze a tu nic:placz: a ja mam dziś taki koszmarny dzień i chciałam się wyładować na dogo:placz: o ja nieszczęśliwa:placz: fotki ekstra ekstra ekstra:lol: Quote
akucha Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Oj, oj, oj,!!!! To nam się wujaszek zrehabilitował :multi: :multi: :multi: Piękne foty wszystkie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ależ masz zwierzyniec uroczy :lol: Sunie fajne! A jedyny chłopak to niczego sobie jest, kawał bojowca z niego ;) Widac, że ogony szczęśliwe i zadowolone. Kurczaki, kto by nie był, sama bym się ukąpała... Żabki i kotki też kochamy!!! A Mucha pływała, no... może łapki moczyła? Śmieje się i śmieje Muchozol jeden, no - żyje sobie emerytka jedna po królewsku!!! Dzięki Pies?, jak to radość oglądać Muchę i jej Rodzinę :loveu: Jakby było coś jeszcze , to ja chętnie okiem rzucę ;) Quote
Neris Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Oj ja też bym pooglądała, i jeszcze, i jeszcze... Aż się rozmarzyłam, tak tam u Was sielsko i cudnie. A Muszydło roześmiane, szczęśliwe... Quote
Kasia25 Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Tak się cieszę widząc ją taką szczęśliwą:multi: Pies? wszystkie Twoje czterołapy jak w raju mają! Ta nieszczęsna łapa to już pewnie taka niepełnosprawna zostanie, co? najważniejsze, żeby nie bolało. Ale się Kamilek rano zachwyci widząc Mucha, bo on lubi sobie ją powspominać i każdy większy pies na spacerze to Much;) Quote
pies? Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 no, zrobiliśmy z 300 zdjęć... staw był ``na gorąco``raz cała czwórka,ale bez zdjęć , drugi raz Pep i Myśka za pierwszym razem Mucha moczyła łapy:) na zdjęciach brakuje ``4 szt. kota``- są tylko rodzice- Nika i Max/ Max pije / ruda to Saba- kochane, uratowane cudo... brakuje też.............. .................myślę, że Mucha czuje się dobrze, niebawem wracamy na wioskę, pozna nowe miejsca... p.s. Kasia25---> łapę ``wyciszyliśmy``, jest naprawdę dobrze Quote
akucha Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 A zastanawiałam się, ile kotów jest na fotkach :lol: Saba cudo, fakt! Te jej oczy... Wrzuć coś jeszcze... Quote
brazowa1 Posted June 12, 2007 Author Posted June 12, 2007 Wiesz,pies? ? Moze Ty i jestes kontrowersyjny,ale psiaki maja u Ciebie jak w raju :) Quote
pies? Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 kontrowersyjny ? hmmm... rozumiem, że chodzi o dogomanię napiszę krótko- wynika to z tego, że zawsze starałem się tępić, pojawiającą się często na tym forum głupotę i za późno poszedłem po rozum do głowy, żeby się nie wdawać w dyskusje owszem, wczoraj wyjątkowo ``przywaliłem`` na stronie Gromika, ale nie po to załatwiałem wyjście tego psa ze schroniska, żeby teraz osoby opiekujące się nim / przecież nikt ich nie zmuszał / choćby myślały o oddaniu go na łańcuch- zresztą olał tu moją osobę, jaki sens ma wyciąganie psów ze schronisk i oddawanie na łańcuch- ja tego sensu nie dostrzegam, niezależnie od sytuacji a jak w raju ? no po paru latach zrobiło się fajnie- urosły drzewa i krzewy/ cień /, pojawiły się zakamarki w ogrodzie, staw jest w odległości 500 m, ale nie męczę psów, tylko zabieram całą czwórkę do auta, potem w środku trochę mokrawo, ale zawsze jakoś wyschnie:) może wykopiemy też jakiś mały na terenie-mój Pep chyba nie wychodziłby wówczas z wody- myślimy o tym teren jest bardzo duży, ogrodzony wysokim płotem, a One mają swoje ścieżki, więc nie trzeba się martwić, że gdzieś ``spylą``/ kiedyś pojawiał się ten problem / są bezpieczne w domu śpią i na posłaniach i na kanapach -/ jedyne miejsce, gdzie się z tym pogodziłem / :) myślę, że mają luz- Mucha jak przechodzi koło naszego auta we Wrocławiu, od razu chce wsiadać :D w sumie się jej nie dziwię- powrót do miasta jest mało przyjemną chwilą Quote
pies? Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 ZOBACZCIE CO SIĘ DZIEJE U GROMIKA!!!!!!!!!!!! ..jako wolontariuszki uwalcie tę bandę idiotek, które od łańcucha przechodzą do uśpienia Groma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mam wszelkie adresy, można to podciągnąć pod prokuraturę po prostu żałuję, że nie mogę osobiście wstrząsnąć takimi pannami, tyle, że chłop nie powinien dawać w ryja kobiecie...każdy to wie Quote
akucha Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 To jest problem, o którym wielokrotnie pisała Brązowa. Odpowiedzialność DT. Nie rozumiem ukrywania prawdy o psie, pisłam przeciez tekst na Allegro o Gromie, prezentowałam zupełnie innego psa, :shake: To kanał... Tak prawdę mówiąc, to nikt nie wie, gdzie przebywa pies, wiemy tyle, ile napisze Daga. Quote
Neris Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 Wszystko na Dogomanii odbywa się na zasadzie wzajemnego zaufania, a NIE KAŻDEMU warto ufać... i ja niestety boleśnie się o tym przekonałam. Pewnie nie tylko ja. Mam nadzieję że Gromik nie zapłaci najwyższej kary. A jeśli chodzi o prawa i obowiązki DT - czy na przykład ja jako osoba biorąca psy na DT mam prawo sobie pójść do weta i je uśpić? Bo chyba nie jestem ich właścicielem... Quote
pies? Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 ja tego nie rozumiem i tyle- kim one są, żeby podejmować takie decyzje? jak można nawet o czymś takim pomyśleć wczoraj się uniosłem, zgoda, ale to od dawna wygląda źle napisałem po raz ostatni u Groma, mam nadzieję, że psa nie uśpią, jeśli byłoby inaczej- sprawy nie zostawię teraz o właściwym : Mucha wczoraj kilka godzin z nami w ogródku pizzerii- grzeczna, obserwująca otoczenie, cichutka, niesłychanie niekłopotliwy psiak Chyba spędziła miłe popołudnie :) Quote
Neris Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 A żebrała chociaż troszkę? Bez żebrania nie ma uciechy... Quote
akucha Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 To i ja ostatni raz też. Jeśli bierze się psa na tymczas, to ponosi się za niego odpowiedzialność. To powinna byc decyzja przemyślana i zaplanowana. Tymczas to dom!!! A dom otacza opieką, wychowuje, leczy - o tym powinno się myśleć przed!!!! I mierzyc siły na zamiary. Grom mial być w Tczewie - jest w Grudziądzu. Ja jestem grudziążanką, ale ostatnio rzadko tam bywam, może w wakacje... Pies?, ja to czarno widzę, nie możemy się wtrącac, bo nie uczestniczyłyśmy w akcji pomocowej, ale :shake: Czyli Mucha miastowa jest na całego. Tak fajnie o niej piszesz... Życzę Wam wielu miłych popołudni ;) Neris, ona DAMA!!!! :mad: Quote
Czarodziejka Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 pies? napisał(a):ja tego nie rozumiem i tyle- kim one są, żeby podejmować takie decyzje? jak można nawet o czymś takim pomyśleć wczoraj się uniosłem, zgoda, ale to od dawna wygląda źle napisałem po raz ostatni u Groma, mam nadzieję, że psa nie uśpią, jeśli byłoby inaczej- sprawy nie zostawię Pozwolę sobie napisać na tym wątku, bo to ja napisałam ów post o ewentualnym uśpieniu Groma - i nie jak o decyzji, która już zapadła, ani nie jak o jakimś leku na pozbycie się problemu. Skoro żalisz się na tym wątku... Przeleciałam tenże, bo wcześniej śledziłam los Muchy. Cieszę się, że doświadczyła miłości i opieki z twojej strony. Jakim ty tu jesteś wspaniałym, dobrym człowiekiem...a u Groma to chyba twój cień - nienawiść, podstęp, zastraszanie... Co zrobisz, gdy Grom trafi do schroniska? Uruchomisz znajomości? To może teraz ich użyj, zanim do tego oddania dojdzie. Bo jak narazie tylko ziajesz ogniem. W kwestii ewentualnego uśpienia... wyjaśniłam na wątku Groma i zdanie swoje podtrzymuję. Nie odemnie zależy jego los, a wiem, że Daga tego nie zrobi. Co w przypadku, gdy jednak okaże się, że Grom ma, jak Dragon jakiegoś guza na mózgu, przez którego zachowuje się tak, jak się zachowuje. Ale żeby tego dowieść potrzebne są badania i pieniądze, oraz jakikolwiek kącik...a z tym są problemy. Jeśli zawiodą wszystkie możliwości, to niezbadany, bezdomny, bez środków i perspektyw Gromik znów trafi do schroniska. Z twoich postów wynika, że mógł sobie tam przecież spokojnie siedzieć, gdyby nie chęć osoby, którą teraz wciąż piętnujesz, ale dzięki temu, że ktoś jednak spróbował znaleźć mu nowe życie wiemy o nim to, co wiemy. Nie jest to pies stabilny psychicznie, potrzebne jest leczenie i spokój, a on wciąż jest przenoszony, o leczeniu mowy nie ma.I jak na razie brak perspektyw. Dziewczyny się nie poddają, walczą o każdy dzień i każdą złotówkę. Ale ty widzisz tylko to, co chcesz widzieć, że chcemy go uśpić, albo oddać do schroniska. Schronisko na pewno - bo jeśli nikt go nie przygarnie, to nie ma innego wyjścia. A ten łańcuch....trzeba mieć serce z kamienia, żeby doczytać się, że Daga chce go oddać na łańcuch. Ona tylko wspomniała, o ewentualnej propozycji domu dla niego. Nie było słowa o oddaniu go w takie warunki. Nie ma to jednak jak zła wola i uprzedzenie. Quote
Czarodziejka Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 pies? napisał(a):ZOBACZCIE CO SIĘ DZIEJE U GROMIKA!!!!!!!!!!!! ..jako wolontariuszki uwalcie tę bandę idiotek, które od łańcucha przechodzą do uśpienia Groma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mam wszelkie adresy, można to podciągnąć pod prokuraturę po prostu żałuję, że nie mogę osobiście wstrząsnąć takimi pannami, tyle, że chłop nie powinien dawać w ryja kobiecie...każdy to wie Uwal mnie, masz mój adres z Allego - dalej :razz: Tylko pamiętaj, co grozi za szastanie danymi osobowymi, których posiadaczem stałeś się niejako przy okazji transakcji w serwisie aukcyjnym ;) Mężczyzna nie powinien, chłop czasem daje i ty chyba jesteś w tym niezły. Już za te groźby miałbyś problemy, nie wspomnę o podłych, nasączonych jadem pw... Sęk tym, że my kierujemy się poszukiwaniem najlepszego możliwego rozwiązania, a ty po prostu szukasz awantury. Ja się nie boję. Z Gdańska jestem, więc blisko. Quote
brazowa1 Posted June 14, 2007 Author Posted June 14, 2007 Kochani,mam prosbe-nie przenosmy tu problemow z Gromem-to watek Muchy.Co Wy na to? Quote
Czarodziejka Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 brazowa1 napisał(a):Kochani,mam prosbe-nie przenosmy tu problemow z Gromem-to watek Muchy.Co Wy na to? Jasne, więcej się nie odezwę ;) , ale to nie ja zaczęłam prać brudy na innym wątku. Amen Quote
pies? Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 szlag mnie zaraz trafi przez te inteligentne wywody- Czarodziejko, napisałem właśnie do Ciebie PW, teraz wchodzę tu- czytam i żałuję, że je napisałem na marginesie- nie przyszłoby mi do głowy ujawnianie Twoich danych osobowych- allegro ma jednak szefostwo a aukcje charytatywne są niemile widziane i ja się tu nie żalę, tu są po prostu bardziej rozumni wg mnie ludzie swego czasu próbowałem rozmawiać z dziewczynmi ``od Groma``- zawsze było źle a temat łańcucha , o czym może nie wiesz, pojawił się już po raz kolejny, pierwszy raz, gdy Grom był jeszcze w hoteliku w Tczewie może więc nie tylko ja jestem niedoinformowany nie będę już dalej komentować Twojego wpisu tutaj, bo to rzeczywiście wątek spokoju i radości- czyli wątek Muchy ale tak nieprzemyślane ratowanie w taki sposób psów jak czyni to tamta dziewczyna jest głupotą - przykład Groma wyraźnie to pokazuje nawet nie wiesz, jakie szczegóły analizowaliśmy z żoną przed wzięciem Muchy żeby potem nie było, że coś nas przerosło i wybacz, ale właśnie takie działanie ma dla mnie sens i nie masz się czego obawiać, czasem mnie poniesie w słowie pisanym, ale to wszystko- szczególnie jak się śledzi wątek Groma od podstaw i widzi wyraźnie, ku czemu zmierza... wracam do Muchy: ona nie żebrze, w ogóle bardzo delikatnie spożywa posiłki:) teraz jedyny kłopot to upały, męczy sie szybko, a Pep musi trochę pochodzić ale jakoś dajemy radę a w domu czasem chłodzę spryskiwaczem i jedno i drugie Quote
pies? Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 dla rozładowania napięcia / również, a może przede wszystkim mojego /: MUCHA 10 MINUT TEMU :) Quote
iwlajn Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Zdjęcia z wycieczki i Muszynki wspaniałe, relaksujące. Prosimy o więcej, ja na te zdjęcia mogę patrzeć godzinami. Quote
Neris Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Ja kupiłam takie samo posłanko mojej hotelowej suce, straaaasznie starej, ale rozpirzyła je w 20 minut... czyli Mucha to PRAWDZIWA DAMA. Jak słodko śpi... Quote
akucha Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Taki luzik, co? :lol: Cieszę się, że ona u Psa?, nieustająco się cieszę :lol: Gdyby Mucha mogła przemówić... Quote
Recommended Posts