Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mucha zaczyna robić się głodna:)
zagląda do michy a tam nic, bo już zjadła
je dwa razy dziennie- tylko białe mięso kurczaka + delikatny makaron czy kasza / nie przepada :)/
na popołudniowe żarcie to już prawie czeka :D

kochana jest, po prostu i najnormalniej w świecie !!!

jutro rano weterynarz obejrzy łapę, trochę mam pietra, bo w tym wieku operacja byłaby niebezpieczna...mam nadzieję, że w razie czego uspokoimy sytuację niesterydowymi lekami...

no, muszę kończyć , bo przyszła i każe się głaskać
odmówić nie wypada :D

Posted

pies? napisał(a):

kochana jest, po prostu i najnormalniej w świecie !!!
:D

:cunao: :cunao: :cunao:

Ściskam łapy za jutrzejszą wizytę u weta!!!! Za prawy, tylny goleń Muchy!!!!!!!!

Posted

zerknąłem na wątek Groma ostatnio i niepotrzebnie w ogóle napisałem / ale dostałem głupie, przekłamane PW /
dzięki dziewczyny, że trochę rozruszałyście akcję szukania dla niego domu
jak nie Wy, nie widzę szansy, aby osoby ``zajmujące się`` nim, znalazły mu go

to moje zdanie, nie trzeba się z nim zgadzać :)

to tyle nie na temat

-------------------

wizyta u weterynarza przebiegła tak, jak się w sumie spodziewałem
więzadło trzyma, natomiast są w kolanie jakieś zmiany, najprawdopodobniej zwyrodnieniowe- być może w schronisku nie zauważono tego, ale chirurg mówi, że to nie stało się nagle
teraz najprawdopodobniej nasiliło się, być może po tej wannie, czy schodach w domu, gdzie była po wyjściu ze schroniska
może ją boleć, bo w kolanie trochę trzeszczy
spróbujemy to ``uspokajać`` lekami- jeżeli przyjmie je dobrze, dam jej przez tydzień i zobaczę, czy przynoszą jakieś efekty
operacja nie wchodzi w grę, nie chcę stresować Muchy, sama wizyta i jednak bolesne badanie wystarczająco ją zaniepokoiło, po powrocie do domu od razu zasnęła
mam nadzieję, że jakoś złagodzimy ból i bez szaleństw to kolano jeszcze pofunkcjonuje

na spacerach uwielbia czochrać się pyskiem w trawie i już się tak przyzwyczaiła, że na jednym z nich o konkretnej porze, kładzie się nagle w niej i węszy dokoła
i leży, leży...

w domu jakby psa nie było, wypoczynek i ew. co jakiś czas ``głaskajcie mnie``, znalazła swoje miejsca w domu, od kilku dni zasypia na posłaniu pyskiem do ściany, widać czuje się już zupełnie bezpieczna

pewnie niedługo znów wyskoczymy na wioskę, może tylko na trochę krócej, niż ostatnio

Posted

ja pozegnalam schron ok 9 miesiecy temu,,ale przez 7 lat urzedowlaam tam ,,,czasem nawet niemal codzinnie i mucha byla wyglaskiwana itp i nikt nie zauwazyl zeby byly jakies problemy z lapa,,,wierz mi ,,,,ona byla przy samym biurze ,,tam dosiega rentgenowskie oko naszej prezes ktora bacznie przyglada sie naszym czworonogom i nie moglo ujsc jej uwadze taka kontuzja,,,wiec musiala to jakos ukrywac albo obudzilo sie to w niej dopiero teraz!!!!
mam nadzieje ze bedzie wszystko ok!!!! trzymam kciuki

Posted

na spacerach uwielbia czochrać się pyskiem w trawie i już się tak przyzwyczaiła, że na jednym z nich o konkretnej porze, kładzie się nagle w niej i węszy dokoła
i leży, leży...

w domu jakby psa nie było, wypoczynek i ew. co jakiś czas ``głaskajcie mnie``, znalazła swoje miejsca w domu, od kilku dni zasypia na posłaniu pyskiem do ściany, widać czuje się już zupełnie bezpieczna

no to cudownie....i te uśmiechnięta zdjęcia muszki....normalnie lepiej Muszka nie mogła trafić :loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='wiewiora1']ja pozegnalam schron ok 9 miesiecy temu,,ale przez 7 lat urzedowlaam tam ,,,czasem nawet niemal codzinnie i mucha byla wyglaskiwana itp i nikt nie zauwazyl zeby byly jakies problemy z lapa,,,wierz mi ,,,,ona byla przy samym biurze ,,tam dosiega rentgenowskie oko naszej prezes ktora bacznie przyglada sie naszym czworonogom i nie moglo ujsc jej uwadze taka kontuzja,,,wiec musiala to jakos ukrywac albo obudzilo sie to w niej dopiero teraz!!!!
mam nadzieje ze bedzie wszystko ok!!!! trzymam kciuki

chciałbym być dobrze zrozumiany- ja nie mam do nikogo pretensji, powtarzam tylko słowa lekarzy
jest jak jest, trzeba Muszce ulżyć w ewentualnym bólu

a to nasza bohaterka wczoraj :

Posted

Uśmiechnięta Mucha!!!!!!!!!!!!!!! :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb:
Pies?, WIELKIE DZIĘKI!!! Ale to radość widzieć taką psinę... I ten ufnie wtulony senny nochal...

Niech ta nóżka się jeszcze naprawi!!!

Posted

a na tym zdjeciu z legowiskiem wyglada jakby myslala.....O I CO MI nA STARE Lata przyszlo,,lezec na takim miekkim poslaniu,,,!!!!....
a ponadto jakby w zasiegu jej pyska byla mysza dziora i teraz zabawa,,,muszka szuka myszki,,,:p
ale jej sie poszczescilo po tylu letnim oczekiwaniu ,,oczekiwaniu i oczekiwaniu,,,,pies?jestes super!!!!!!

Posted

iwlajn napisał(a):
To chyba była miłość od pierwszego wejrzenia Pies?? :loveu::loveu::loveu:

z jej strony na pewno nie- przywitała mnie w końcu warczeniem :)

ale teraz...ho ho ! :D

Posted

na spacery chodzimy....

ale generalnie gorąco jest...

za gorąco...

ale ``Mucha nie siada`` :)

akucha---> hoho to...hoho...zauroczenie nastolatki i starego pierdziela- ponoć się zdarza :)

Posted

:-D :-D :-D :-D :-D Rozumiem!!!! Nastolatka... pięknie, pieknie!!!

Muszysko zadowolone, roześmiane, wciąga te zapachy wolności aż miło :lol:

No ale kochani, jaką Much biżuterię dostał, ho, ho, ho!!! I adresówkę posiada!!!
Ma zdrowie ta nastolatka... ja dzisiaj cały dzień w chałupie ukrywałam się od skwaru, a ona proszę - spacerki sobie uskutecznia...
I jakiego chłopaka ma przystojnego :loveu: Kijka mu jeszcze nie zabiera?

PIĘKNE FOTKI!!!! SERCE ROŚNIE!

Posted

Akucha,hihihihihihi,widzisz,to tylko Ty Pynie bez bizuterii brałas :evil_lol:

Ta wolna Mucha,na trawie,to taki niesamowity widok.Przez tyle lat ogladalam ja tylko w klatce,to niewiarygodne uczucie...