Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 163
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Soema napisał(a):
Bo to trudna sztuka być.

heheh, dobre

Ja mam chłopaków cały czas na wyróżnionym allegro. Oczywiście masa oglądających i obserwujących. Pewnie wśród nich i ci nieankietowi ;)
Na aukcji mam ich do środy. Dajcie mi znac, czy mam ich potem odnawiac, czy przejmiecie chłopaków. Mam kilka psów na wyróżnionych aukcjach i muszę już wybierac, które psy ogłaszac, bo zbankrutuję ;)

Aha, dodałam na aukcji, że chłopaki już są po kastracji, co by choc tych przeciwnych zabiegowi wykluczyc. Nawet do mnie z przychodziły zapytania, czy zabieg jest konieczny. Teraz nie ma już powrotu, bo chłopaki odjajczeni. I dobrze.

Posted

LisPustyni napisał(a):
[...] ale wypelnienie ankiety juz przeroslo mozliwosci:/

Wiesz, może gdyby obrazkowa była...

Czytanie i pisanie wychodzi z mody. Tak jak kołnierze :)

Posted

Opisy chlopakow

runo to mój ulubieniec, sam na ogrodzie czy w domu jest super przyjacielem, nie opuszczał mnie na krok, chętny do współpracy z człowiekiem, za nagrodę (przysmak) zrobi wszystko, siada, położy się, zostanie na jakieś 10sekund i 5m, ale jak na początek to świetnie
Do innych psów podchodzi z założeniem, że jest tym słabszym i się poddaje każdemu.
Do dzieci bardzo otwarty, spokojny, zrównoważony, przetestowany różnymi sposobami jak: dziecko leży na nim, ciągnie go za łapę, ogon, bije go po pysku a Bruno mimo to szczęśliwie go liże .
Bruno potrzebuje więcej ruchu niż zwykły kanapowiec, spacery sądzę, że go nie zaspokoją, on kocha biegać i chciałbym, żeby miał właściciela który z nim będzie biegał, jeździł na rowerze czy podpinał do zaprzęgu bo jak najbardziej się do tego nadaje. Jeśli nie będzie zmęczony to będzie kombinował jak tu sobie samemu pobiegać i sądzę że będzie uciekał w poszukiwaniu ruchu i przygód.

Czaki ma zachowanie typowego szczeniak, wszędzie go pełno zawsze uśmiechnięty i zadowolony z życia, ciężko się z nim pracuje, nie jest tak wrażliwy na przysmaki jak Bruno, on tylko by się bawił i nic go więcej nie obchodzi, potrzebuje twardej ręki i ułożyć go odpowiednio pod siebie.
Do dzieci tak jak Bruno tylko że Czaki jest mniej ostrożny pod tym względem, że skacze na dziecko z radości oczywiście i chce się z nim bawić, biegać.
Do innych psów podchodzi z dystansem i daje się zdominować tylko wtedy jak wie, że z nim nie ma szans, młode psy w swoim wieku próbuje zdominować i ustawić co nie zawsze mu to wychodzi;))
Co do biegania to tak samo jak Bruno, zdecydowanie, żeby był szczęśliwy to musi się wybiegać, wtedy też zmęczony nie kombinuje żeby zwiać, tylko leży ewentualnie kosztuje kości;)

Posted

200 zł przelane wczoraj
tyle ile wpłynęło do wczoraj:
Z FB wpis:
Do dzisiaj do godziny 15 wpłynęly pieniązki od:
17.06.2011r. Anna M. G. 2 zł
17.06.2011r. Karina K.B. – 1 zł
17.06.2011r. Karolina M.T. 10 zł
17.06.2011r. Katarzyna U.P. 1 zł
16.06.2011r. Joanna B.M. 2 zł
16.06.2011r. Emilia E.D. 5 zł
16.06.2011r. Agnieszka G. 2 zł
16.06.2011r. Wiktoria S.Q. – 10 zł
16.06.2011r. Karolina A. P. - 4,86 zł
17.06.2011r. Kinga L. 10 zł
17.06.2011r. Magdalena M. 5 zł
16.06.2011r. Mateusz P. N. – 1 zł
16.06.2011r. Katarzyna M.B. - 150 zł

Łącznie 193 zł 86 gr
kwotę 200 zł przelałam do DT - brakuje nam jeszcze 50 zł

Posted

tam jeszcze złotówki wpłynywają -pozbieram do kupki i jutro wyślę całą kwotę.
Robię to na dwa razy, bo tak każdorazowo po kilkanaście złotych byłoby troszkę niewygodnie.

Posted

Treśc meila
[FONT=arial]Witam,

Piszę w sprawie aukcji numer 1657111651

Jak prezentuje się możliwość wysłania za granicę? Prosiłbym o przedstawienie ewentualnego kosztu nadania do Niemiec.

Zastanawiam się czy znajdą sie takie kartony na Czakiego i Bruna
[/FONT]

Posted

Basia1968 napisał(a):
Treśc meila
[FONT=arial]Witam,

Jak prezentuje się możliwość wysłania za granicę? Prosiłbym o przedstawienie ewentualnego kosztu nadania do Niemiec.

[/FONT]

O, kurde.... powiedz, że to żart? Sama to wymyśliłaś, no nie?

Byłoby hitem wątku: "Po ile ten pies"

Posted

Basia1968 napisał(a):
Treśc meila
[FONT=arial]Witam,

[/FONT]

O ludzie, ale ktoś ma wyobraźnie...Albo może brak wyobraźni raczej powinnam napisać :angryy::mad: